Home » Hardware » Reviews » M.2 KingDian N840 240GB. Αξίζει η αγορά SSD από Κίνα?

M.2 KingDian N840 240GB. Αξίζει η αγορά SSD από Κίνα?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ένας SSD είναι πλέον απαραίτητος για κάθε σύγχρονο υπολογιστή. Θα κάνει τα Windows να εκκινούν ταχύτερα και τα προγράμματα να ανοίγουν άμεσα.  Η αγορά των SSD είναι αρκετά διευρυμένη σε σχέση με τους κλασικούς σκληρούς δίσκους, με διαφορετικούς τύπους, χωρητικότητες, και brand names. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε έναν SSD από Κίνα, το KingDian N840, χωρητικότητας 240GB και τύπου Μ.2.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί χρειάζομαι SSD δίσκο?

Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας οι δίσκοι τεχνολογίας SSD (Solid State Disk).

Με τις χωρητικότητες των SSD να αυξάνονται διαρκώς, και τις τιμές τους να πέφτουν σταθερά, η αγορά δίσκου SSD γίνεται όλο και πιο δελεαστική για τους περισσότερους από εμάς.

M.2 KingDian N840 240GB. Αξίζει η αγορά SSD από Κίνα?

Η αγορά δίσκου SSD θα κάνει τα Windows να ξεκινούν ταχύτερα, και τα προγράμματα που ήδη λειτουργούσαν να ανοίγουν σχεδόν άμεσα.

Βέβαια, όσο γρήγορος και αν είναι ένας SSD σε σχέση με ένα συμβατικό δίσκο, είναι εντελώς ανεξάρτητος από την όποια ανεπάρκεια του συστήματος όσον αφορά τον επεξεργαστή, τη RAM, και την κάρτα γραφικών.

Προγράμματα που δεν τα σήκωνε ο υπολογιστής πριν την αγορά δίσκου SSD, θα συνεχίσει να μην τα σηκώνει και μετά.

Περισσότερες λεπτομέρεις μπορείτε να βρείτε στον σχετικό μας οδηγό αγοράς SSD δίσκου.

Αγορά SSD - Ποιος Σκληρός Δίσκος Είναι ο Καλύτερος;
Αγορά SSD – Ποιος Σκληρός Δίσκος Είναι ο Καλύτερος;

Ένας σκληρός δίσκος HDD είναι ασύγκριτα πιο αργός από τους SSD, για τους οποίους τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε κατακόρυφη πτώση στις τιμές. Ως αποτέλεσμα, η…

SSD KingDian N840 M.2 240GB

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας παρουσιάσουμε έναν SSD από Κίνα, τον KingDian Ν840 χωρητικότητας 240GB.

Ο συγκεκριμένος δίσκος δεν είναι σαν τους κλασικούς των 2.5”, αλλά είναι τύπου Μ.2.

Μάλιστα, επειδή η κατηγορία των M.2 δίσκων περιλαμβάνει μοντέλα διαφορετικών διαστάσεων και υποδοχών, ο KingDian Ν840 ανήκει στη μεγαλύτερη κατηγορία, 22*80cm. Παράλληλα, διαθέτει Β και Μ εγκοπές για μεγαλύτερη συμβατότητα.

Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι το Μ.2 πρότυπο σύνδεσης είναι αρκετά πρόσφατο, και δεν το υποστηρίζουν όλες οι μητρικές.

Η ονομαστική ταχύτητα ανάγνωσης του συγκεκριμένου δίσκου φτάνει τα 560 ΜΒ/s, ενώ η ταχύτητα εγγραφής τα 365ΜΒ/s.

O KingDian Ν840 είναι συμβατός με όλα τα νέα λειτουργικά συστήματα, ενώ το βάρος του είναι μόλις 100gr.

Ποια είναι η KingDian?

H KingDian είναι διανομέας και μεταπωλητής υψηλής απόδοσης SSD δίσκων με έδρα την Κίνα.

Συνεργάζεται στενά με την Kingdisk Century Technology Co. Ltd, εταιρεία που ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη, αλλά και την κατασκευή και εμπορία μέσων αποθήκευσης δεδομένων.

Η KingDian προσφέρει ένα πλήρες φάσμα δίσκων SSD διαφορετικών παραμέτρων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των χρηστών για εφαρμογές κάθε είδους.

Όλα τα προϊόντα της KingDian είναι συμβατά με το πρότυπο RοHS και κατέχουν πιστοποιήσεις CE, FCC, KC.

Unboxing

H συσκευασία του συγκεκριμένου SSD από Κίνα είναι πολύ απλή. Μας θυμίζει πολύ συσκευασία μνήμης RAM.

Οι μόνες πληροφορίες που παίρνουμε για τον δίσκο βρίσκονται στην ταινία ασφαλείας της συσκευασίας.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να δούμε την επίσημη σελίδα του κατασκευαστή, αλλά και να πληροφορηθούμε ότι ο SSD συνοδεύεται από 3ετή εγγύηση.

Μέσα στη συσκευασία δεν θα βρούμε τίποτα άλλο πέρα από τον SSD και μία βίδα για να το κρατάει σταθερό στη μητρική που θα τον τοποθετήσουμε.

Η πλακέτα του SSD είναι μαύρου χρώματος, και ίσως αυτό να υποδηλώνει και την καλή ποιότητα υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Οπτικά τουλάχιστον, ο KindDian δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους SSD επώνυμων εταιρειών.

Παρακάτω βλέπουμε μία κοντινή φωτογραφία του των κυκλωμάτων του KingDian 840.

Όπως παρατηρούμε, ο KingDian δεν είναι τελικά τόσο κινέζικος, καθώς περιέχει κομμάτια από τη Νότιο-Κορεάτικη εταιρεία ημιαγωγών Sk Hynix.

Εγκατάσταση

Για τις ανάγκες αυτού του οδηγού, εγκαταστήσαμε τον KingDian N840 στο gaming laptop της MSI, το GL62M 7REX 1252, το οποίο είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό.

Παρουσίαση: MSI GL62M 7REX 1252 – Ισχυρό & Προσιτό Gaming Laptop

Η MSI είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο του hardware. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι κατασκευάζει και laptop, αποκλειστικά για gaming. Σε αυτόν…

Το συγκεκριμένο laptop ήρθε με ένα κλασικό HDD 2.5”, 7200 Rpm. Παρ' όλα αυτά, η MSI φρόντισε να εξοπλίσει το συγκεκριμένο laptop και με μία Μ.2 θύρα.

Έτσι, μπορούμε να προσθέσουμε και δεύτερο δίσκο χωρίς να αφαιρέσουμε τον παλιό.

Προσοχή! Η εγκατάσταση του SSD δίσκου από μη εξουσιοδοτημένο Service ακυρώνει την εγγύηση του laptop.

Πάντως, εάν δεν μας ενδιαφέρει η εγγύηση και θέλουμε να προχωρήσουμε μόνοι μας στην προσθήκη του δίσκου, η διαδικασία είναι αρκετά απλή.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε όλες τις βίδες στο κάτω μέρος του laptop. Υπάρχουν επίσης δύο βίδες κρυμμένες κάτω από δύο αυτοκόλλητα.

Αφαιρώντας αυτά τα αυτοκόλλητα, ακυρώνουμε αυτόματα την εγγύηση του Laptop, παρ' ότι αυτή η χρήση αυτοκόλλητων για την ακύρωση της εγγύησης έχει κριθεί παράνομη στις ΗΠΑ από την υπηρεσία FTC.

Με προσεκτικές κινήσεις, ξεκουμπώνουμε το κάτω μέρος και αποκαλύπτουμε την μητρική του laptop.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πως ανοίγουμε ένα laptop μπορούμε να βρούμε σε σχετικό μας οδηγό.

Καθαρισμός Laptop Εσωτερικά Για Αρχάριους, Βήμα-Βήμα

Η υπερθέρμανση λόγω της σκόνης είναι ο σιωπηλός δολοφόνος των υπολογιστών, και ειδικά των laptop. Σε προηγούμενο οδηγό είδαμε πώς να αποφύγουμε την υπερθέρμανση laptop….

Η θέση για M.2 SSD δίσκο φαίνεται ξεκάθαρα πάνω στη μητρική. Μάλιστα, υπήρχε ήδη βίδα για να συγκρατεί τον δίσκο στη θέση του.

Αφού τον κουμπώσουμε σωστά και τον ασφαλίσουμε με τη βίδα, χωρίς να τη σφίξουμε υπερβολικά αλλά σταματώντας μόλις συναντήσουμε αντίσταση, είμαστε έτοιμοι.

Benchmarks

Αφού τοποθετήσαμε τον νέο δίσκο, χρησιμοποιήσαμε το EaseUS Todo Backup για να αντιγράψουμε το λειτουργικό σύστημα από τον HDD στο νέο μας δίσκο, όπως ακριβώς περιγράψαμε σε παλαιότερο οδηγό.

Featured Κλωνοποίηση Δίσκου - Πλήρης Μεταφορά Για SSD Και HDD
Κλωνοποίηση Δίσκου – Πλήρης Μεταφορά Για SSD Και HDD

Η αναβάθμιση σε έναν ταχύτερο ή μεγαλύτερο δίσκο SSD είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να φρεσκάρουμε και επιταχύνουμε τον υπολογιστή. Έτσι, όταν αγοράσουμε την νέα…

Μόλις ολοκληρώσαμε τη διαδικασία το σύστημα αναγνώρισε αμέσως τον SSD σαν κύριο δίσκο.

Όπως είχαμε αναφέρει στην παρουσίαση του MSI GL62M 7REX 1252, η αχίλλειος πτέρνα του laptop ήταν ο δίσκος του. Πλέον το laptop κάνει boot σε ελάχιστο χρόνο, ενώ η όλη εμπειρία χρήσης του είναι εξαιρετική.

Για να έχουμε όμως μία πραγματική εικόνα, τρέξαμε ξανά τα benchmark που αφορούν την επίδοση του δίσκου.

PassMark

To Passmark είναι ένα benchmark γενικής φύσεως που μετράει τη συνολική απόδοση ενός υπολογιστή. Έτσι, έχει ξεχωριστά τεστ για κάθε υποσύστημα.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα, η διαφορά μετά την προσθήκη του SSD εκτόξευσε την απόδοση του δίσκου από τις 844 μονάδες στις 4220!

CrystalDiskMark

Αυτή η μέτρηση αφορά την ταχύτητα του δίσκου. Όπως βλέπουμε, η απόδοση του δίσκου αυξήθηκε κατά πολύ, και μάλιστα επιβεβαιώνει τις ονομαστικές ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης.

Που μπορώ να βρω τον KingDian N840?

Ο KingDian N840 κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 97€, και μπορούμε να τον προμηθευτούμε από εδώ.

Μάλιστα κυκλοφορεί και σε μικρότερη χωρητικότητα των 120GB.

Σε κάθε περίπτωση, η τιμή του για τις δυνατότητες που προσφέρει είναι ιδιαίτερα ελκυστική, και θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα budget SSD.

Να τονίσουμε ότι για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα περάσει τελωνείο, θα πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο αποστολής Priority Line, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερα οικονομική, στα 2,18 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την αγορά προϊόντων από Κίνα μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενό μας οδηγό.

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Αξίζει τελικά η αγορά SSD από Κίνα?

Ένας SSD δίσκος σε ένα σύγχρονο σύστημα θα απογειώσει τις επιδόσεις και θα αυξήσει την παραγωγικότητά μας.

Όπως είδαμε παραπάνω, ο KingDian N840 μπορεί να είναι κατασκευασμένος στην Κίνα από κινέζικη εταιρεία, αλλά διαθέτει ειλικρινή χαρακτηριστικά.

Στο κάτω κάτω, τα περισσότερα τεχνολογικά προϊόντα κατασκευάζονται στην Κίνα. Στον SSD θα κολλήσουμε;

Σίγουρα ο KingDian δεν είναι ο πιο γρήγορος που κυκλοφορεί, αλλά κατάφερε να αυξήσει τις επιδόσεις στο MSI GL62M 7REX 1252.

Παράλληλα, η τιμή του είναι ιδιαίτερα δελεαστική για αυτά που προσφέρει. Εάν επιλέγαμε να αγοράσουμε το παραπάνω laptop μαζί με SSD, θα έπρεπε να δώσουμε περίπου 400€ παραπάνω!

Εσείς θα αγοράζατε SSD από Κίνα?

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να ρωτήσετε τη γνώμη μας σχετικά με κάποιον SSD από Κίνα που βρήκατε σε λογική τιμή, ή εάν θέλετε να πείτε τη δική σας άποψη, μπορείτε μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps