Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Περίεργες Αλλά Χρήσιμες Σελίδες του Διαδικτύου

Περίεργες Αλλά Χρήσιμες Σελίδες του Διαδικτύου

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το διαδίκτυο είναι το μεγαλύτερο αποθετήριο κάθε είδους γνώσης και υλικού. Κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει οποιοδήποτε περιεχόμενο και σελίδα. Συχνά, υπάρχουν σελίδες που δεν γνωρίζουμε και θα μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες. Μαζί θα ανακαλύψουμε κάποιες χρήσιμες σελίδες, ίσως και περίεργες, που μπορούν να διευκολύνουν την ζωή μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Υπολογισμός ύπνου

Ο ύπνος είναι πιο περίπλοκος από όσο νομίζουμε. Η γενική άποψη που επικρατεί είναι πως όσο περισσότερο κοιμηθούμε, τόσο το καλύτερο. Όμως, ο ύπνος μας θεωρείται πως λειτουργεί με ένα είδος κύκλων.

Έτσι, το ιδανικό είναι να κοιμηθούμε 5-6 ολοκληρωμένους κύκλους των 90 λεπτών. Το μυστικό είναι να ξυπνήσουμε ακριβώς μόλις ολοκληρωθεί ο τελευταίος κύκλος και να μην εκμεταλλευτούμε όσο χρόνο έχουμε στην διάθεσή μας για λίγο παραπάνω ύπνο.

Το Sleep Calculator είναι μια απλή σελίδα όπου το μόνο που κάνεις είναι να δηλώσεις τι ώρα θες να ξυπνήσεις. Με την επιλογή “When should I go to bed” υπολογίζει τις διαθέσιμες ώρες για να ξαπλώσεις ώστε να ξεκουραστείς όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η δεύτερη επιλογή είναι το “When should I get up”. Με την προοπτική ότι θα πέσεις για ύπνο αμέσως, ο calculator σου εμφανίζει έναν πίνακα με όλες τις ώρες που θα σου προσφέρουν πιο αποδοτικό ύπνο με βάση το σύνολο κύκλων.

Απαλή μουρμούρα

Παραμένοντας στην προσπάθεια για έναν καλό ύπνο, έχουμε μια ακόμα από τις χρήσιμες σελίδες που κυκλοφορούν με την υπόσχεση να μας ξεκουράσουν. Το A Soft Murmur είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, μια απαλή μουρμούρα για να μας νανουρίσει.

Η συγκεκριμένη σελίδα είναι ιδιαίτερα απλουστευμένη, με όμορφο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Κάθε ένα από τα 10 εικονίδια που αντικρίζουμε υποδεικνύει ένα είδος ήχου, κατάλληλο να μας ηρεμήσει.

Περίεργες Αλλά Χρήσιμες Σελίδες του Διαδικτύου

Πέρα από τους συνηθισμένους ήχους, όπως η βροχή, ο αέρας και τα κύματα, μπορούμε να βρούμε και πιο ιδιαίτερους ήχους. Χαρακτηριστικός είναι ο ήχος της φωτιάς που σιγοκαίει, μιας τηλεόρασης με “χιόνια” και μιας πολυσύχναστης καφετέριας.

Αρκεί να πατήσουμε το κουμπί Play που βρίσκεται στο κέντρο. Στην συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε ποιον ή ποιους ήχους θα ακούσουμε και να ρυθμίσουμε την ένταση σε κάθε έναν. Στην κορυφή της σελίδας υπάρχει μπάρα για ρύθμιση του συνολικού ήχου.

Κάτω από το κουμπί Play, βρίσκεται η επιλογή Timers. Πατώντας το, εμφανίζεται ένα πλαίσιο με τρεις καρτέλες.

Η πρώτη καρτέλα μας δίνει την επιλογή να θέσουμε χρονόμετρο για να σταματήσει ο ήχος. Η δεύτερη έχει χρονόμετρο για το πότε θα ξεκινήσει, η τελευταία για το πότε θα πέσει η ένταση. Μπορούμε να ρυθμίσουμε πόσο θα μειωθεί η ένταση.

Οι τρεις καρτέλες συντελούν στην χρήση της σελίδας για έναν πιο ευχάριστο ύπνο. Αν η “μουρμούρα” μας ηρεμεί, μπορούμε αφού ξαπλώσουμε να θέσουμε χρονόμετρο για κάποια λεπτά ώστε να σταματήσει ο ήχος αφού κοιμηθούμε.

Βέβαια, η συγκεκριμένη σελίδα είναι κατάλληλη και για κάθε περίσταση στην οποία χρειαζόμαστε έναν απαλό ήχο στο background. Στην περίπτωση που διαβάζουμε και η μουσική μας αποσπά, το softmurmur μπορεί να βοηθήσει στην συγκέντρωση.

Επίσης, το site λειτουργεί άψογα και στο κινητό. Μάλιστα, αν αλλάξουμε παράθυρο και ανοίξουμε κάποια εφαρμογή ή γυρίσουμε στο home της συσκευής μας, το softmurmur θα συνεχίσει να παίζει.

Αν σας αρέσουν αυτοί του είδους οι ήχοι και τους βρίσκετε χαλαρωτικούς, θα βρείτε περισσότερες προτάσεις στον οδηγό μας:

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες για Χαλάρωση και Λιγότερο Άγχος

Υπάρχουν στιγμές που οι εξαντλητικοί ρυθμοί της εργασίας και το στρες, μας εξουθενώνουν στην κυριολεξία. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιστρέφουμε στο σπίτι με ένα κεφάλι…

Μυστικά μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται

Αν είσαι μυστικοπαθής ή θες να μοιραστείς κάποια άκρως απόρρητη πληροφορία, το Privnote είναι από τις πιο χρήσιμες σελίδες για σένα. Αυτή η σελίδα σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα ηλεκτρονικό σημείωμα με ημερομηνία λήξης.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις το μυστικό σου, να επιλέξεις “Create note”, και να αντιγράψεις το link που θα δημιουργηθεί. Από εκεί και πέρα μπορείς να το στείλεις με email, σε chat, ή να το κρατήσεις για εσένα.

Στη σελίδα συγγραφής του σημειώματος, δίπλα από το “create note”, βρίσκεται το “Show options”. Κάνοντας κλικ, εμφανίζεται μια σειρά επιλογών. Αυτές αφορούν τον χρόνο αυτοκαταστροφής, τη δημιουργία κωδικού, και την ενημέρωση με email.

Για χρόνο αυτοκαταστροφής μπορούμε να επιλέξουμε να γίνει αφού διαβαστεί μια φορά, μετά από μια ώρα ύστερα από την δημιουργία του, μετά από 24 ώρες, μια εβδομάδα και έναν μήνα. Η προεπιλογή είναι αφού διαβαστεί.

Ακόμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κωδικό τον οποίο ο παραλήπτης θα πρέπει να γνωρίζει ώστε να ανοίξει το σημείωμα. Αν δοκιμάσουμε να ανοίξουμε το σημείωμα με το link του αφού έχει καταστραφεί, θα μας εμφανίσει πριν πόση ώρα καταστράφηκε.

Τέλος, δίνοντας το email μας, η σελίδα θα μας ενημερώσει για το πότε αυτοκαταστράφηκε το σημείωμα. Με αυτόν τον τρόπο μένουμε ακόμα πιο σίγουροι ότι το μυστικό μας είναι ασφαλές.

Για περισσότερες υπηρεσίες αυτού του είδους, δείτε τον οδηγό μας:

Σύγκριση τροφίμων

Το καλοκαίρι πλησιάζει, και η TwoFoods είναι από τις πιο χρήσιμες σελίδες για όποιον κάνει δίαιτα και θέλει να ελέγξει τη διατροφή του.

Αν είμαστε ανάμεσα σε δύο επιλογές, η σελίδα αυτή λύνει το ερώτημα για το ποια είναι καλύτερη για εμάς. Πληκτρολογούμε ένα φαγητό σε κάθε ένα από τα δύο πλαίσια, πατάμε “compare”, και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Η σελίδα εμφανίζει τις θερμίδες, τους υδατάνθρακες, τα λίπη, και την πρωτεΐνη που περιέχει κάθε τροφή. Επίσης, κάτω από την επιλογή μας υπάρχει μια λίστα με παρόμοιες τροφές για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Συνταγές με διαθέσιμα υλικά

Μιας και πιάσαμε το φαγητό, τώρα θα ασχοληθούμε με μία από τις top χρήσιμες σελίδες για τους φίλους της μαγειρικής. Η Syntages.me είναι μια ιδιαίτερα προσεγμένη και όμορφη σελίδα.

Η λειτουργία της καρτέλας “υλικά” είναι η εύρεση συνταγών με βάση υλικά που διαθέτουμε. Μπαίνοντας στη σελίδα, βλέπουμε μια μακροσκελή λίστα υλικών.

Αυτό που κάνει τη syntages.me τόσο ιδιαίτερη σε σχέση με άλλες χρήσιμες σελίδες μαγειρικής είναι ο σχεδιασμός της. Η χρήση εικονιδίων σε κάθε υλικό είναι το χαρακτηριστικό που καθιστά την επιλογή των υλικών πολύ εύκολη.

Τσεκάρουμε όσα υλικά έχουμε στην κουζίνα μας κάνοντας κλικ στο κουτάκι που εμφανίζεται κάτω από το κάθε ένα. Αφού συγκεντρώσουμε μέχρι 5, επιλέγουμε “αναζήτηση συνταγών”.

Στη συνέχεια, εμφανίζεται η λίστα με συνταγές που περιέχουν όλα, κάποια, ή και περισσότερα από τα υλικά μας. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε τη συνταγή της αρεσκείας μας.

Βέβαια, ενώ μπορεί να βρούμε συνταγές που απαιτούν μόνο τα υλικά που έχουμε, θα χρειαστούμε σε αρκετές περιπτώσεις περισσότερα υλικά.

Για περισσότερες χρήσιμες σελίδες μαγειρικής με συνταγές βασισμένες στα υλικά μας, συμβουλέψου τον σχετικό οδηγό μας:

Συνταγές Μαγειρικής με ό,τι Έχουμε στην Κουζίνα

Όλοι όσοι μαγειρεύουμε έχουμε βρεθεί στην ίδια κατάσταση: έχουμε διάθεση να μαγειρέψουμε, αλλά δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να πάμε στο Super Market για νέα υλικά….

Email έκτακτης ανάγκης

Είναι πολύ ενοχλητικό και συμβαίνει σε όλους μας. Αναφέρομαι στις αμέτρητες φορές που το email μας γεμίζει με “διαδικτυακά σκουπίδια”.

Συχνά, για να πραγματοποιήσουμε κάποια ενέργεια σε μία σελίδα, όπως η εγγραφή σε αυτήν, χρειάζεται να δώσουμε το email μας. Το αποτέλεσμα; Αμέτρητα ενημερωτικά emails.

Η λύση δεν είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα τυχαίο email. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα μας ζητηθεί επιβεβαίωσή του link που θα σταλθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δώσαμε.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να θέλουμε να μας αποσταλεί κάποιο εκπτωτικό κουπόνι από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Άρα, θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στα εισερχόμενα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που δώσαμε.

Το προφανές είναι να δημιουργήσουμε ένα καινούριο email, όμως αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Η εγγραφή στις γνωστές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτούν εγγραφή με πολλά βήματα.

Η σελίδα Mailinator μας προσφέρει όσα email θέλουμε, χωρίς εγγραφή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι δώσουμε ένα οποιοδήποτε όνομα για το email μας. Μάλιστα, αν δεν νιώθουμε ιδιαίτερα δημιουργικοί, ακριβώς από κάτω υπάρχει μία προτεινόμενη διεύθυνση, έτοιμη για χρήση.

Το Mailinator είναι, στην πραγματικότητα, ένα ομαδικό email, και είναι μόνο για παραλαβές, και όχι για αποστολές. Τα εισερχόμενα καταστρέφονται ύστερα από κάποιες ώρες, οπότε προορίζεται για άμεση και βραχυπρόθεσμη χρήση.

Για περισσότερες υπηρεσίες του είδους, δείτε τον οδηγό μας:

Νέο Email Χωρίς Εγγραφή – 5 Υπηρεσίες για Καθαρό Inbox

Υπάρχουν αμέτρητες σελίδες στο Internet, διατεθειμένες να μας παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους… αρκεί να δώσουμε το email μας (πχ τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια). Αν…

Μουρμούρισε τον ρυθμό, βρες το τραγούδι

Πόσες φορές έχει συμβεί να μας έχει κολλήσει ένα τραγούδι το οποίο δεν μπορούμε να βρούμε; Το Midomi δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ιδιαίτερες και χρήσιμες σελίδες που όλοι θέλουμε στη ζωή μας.

Στο Midomi χρησιμοποιούμε το μικρόφωνό μας για να βρούμε ένα κομμάτι τραγουδώντας το σημείο που θυμόμαστε.

Το παρακάτω αποτέλεσμα προέκυψε όταν τραγούδησα τους στίχους από το ρεφρέν του “Sweet Dreams”.

Το εντυπωσιακό με αυτό το site είναι ότι δεν είναι αναγκαίο να ξέρουμε τα λόγια. Αρκεί να μουρμουρίσουμε τον ρυθμό. Το παρακάτω αποτέλεσμα δόθηκε όταν μουρμούρισα το ρεφρέν του ίδιου κομματιού σε στιλ “να να να”, χωρίς καθόλου λόγια.

Το αρνητικό χαρακτηριστικό είναι πως το Midomi δεν είναι αρκετά ενημερωμένο. Αυτό σημαίνει πως θα δυσκολευτούμε πολύ να βρούμε νεότερα κομμάτια.

Όμως, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους υπόλοιπους, υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε τις δικές μας ηχογραφήσεις για κάποιο τραγούδι. Με βάση αυτές, θα μπορεί στο μέλλον να ταυτοποιηθεί το εκάστοτε κομμάτι από άλλους επισκέπτες του site.

Αν ακούτε συχνά τραγούδια που δεν αναγνωρίζετε, δείτε τον οδηγό μας:

Ποιες περίεργες και χρήσιμες σελίδες έχουν διευκολύνει τη ζωή σας;

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις αμέτρητες χρήσιμες σελίδες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Εσείς ποια χρήσιμα site χρησιμοποιείτε; Μήπως έχετε υπόψιν σας εναλλακτικά για τα παραπάνω; Μοιραστείτε τις σκέψεις και προτάσεις σας μαζί μας στα σχόλια..

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps