Home » Hardware » Reviews » Αναζήτηση για Ποιοτικό και Οικονομικό Bluetooth Ηχείο
Αναζήτηση για Ποιοτικό και Οικονομικό Bluetooth Ηχείο

Αναζήτηση για Ποιοτικό και Οικονομικό Bluetooth Ηχείο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα bluetooth ηχεία αποτελούν στις μέρες μας απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς μπορούμε να τα συνδέσουμε εύκολα στο κινητό μας και να τα μεταφέρουμε παντού. Τέτοιου είδους ηχεία είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, καθώς τα ηχεία των κινητών συνήθως δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ένα bluetooth ηχείο μπορούμε να το μεταφέρουμε οπουδήποτε στο σπίτι μας, αλλά και εκτός σπιτιού.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στην αναζήτησή μας για ένα ποιοτικό και οικονομικό bluetooth ηχείο, δοκιμάσαμε τρεις συσκευές, και παρακάτω θα βρείτε τις εντυπώσεις μας.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε το Gearbest που μας παραχώρησε τα προϊόντα της παρουσίασης για το review.

Bluetooth Ηχείο A9

Η ονομασία δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική, καθώς δεν αναγράφεται καμία μάρκα, ούτε στο κουτί, ούτε στην καταχώριση του Gearbest.

Το ηχείο έχει ισχύ 8W x 2, SNR στα 90dB, και απόκριση συχνότητας 100Hz – 18KHz. Επιπλέον, υποστηρίζει εξωτερική κάρτα SD έως 32 GB.

Κάρτα Μνήμης: Ξεμπερδεύουμε το Χάος Στην Αγορά SD και MicroSD

Αν έχετε προσπαθήσει να αγοράσετε κάρτα μνήμης SD ή microSD τα τελευταία χρόνια, θα έχετε διαπιστώσει ότι επικρατεί χάος με τις κατηγορίες και τα χαρακτηριστικά….

Το κουτί του είναι σχετικά απλό, με το ηχείο να φαίνεται στο εξωτερικό.

Στην κορυφή εντοπίσαμε δύο καλώδια σε λευκό χρώμα: το USB για τη φόρτιση και καλώδιο auxiliary για να το συνδέσουμε σε αντίστοιχη θύρα.

Στη συνέχεια εντοπίσαμε το manual, και φυσικά το ηχείο. Στο εξωτερικό του αναγράφει τη λέξη “Sardine”, που υποθέτουμε ότι είναι η μάρκα της εταιρείας κατασκευής.

Το ηχείο εξωτερικά φαίνεται αρκετά κομψό και πολύ στιβαρό, ενώ στο πάνω μέρος διαθέτει δερμάτινο χερούλι για τη μεταφορά.

Στο πάνω μέρος, επίσης, θα βρούμε τα κουμπιά για το χειρισμό της μουσικής, ενώ στη βάση του βρίσκονται οι θύρες και το κουμπί On/Off.

Από την άλλη πλευρά στη βάση θα βρούμε την ένδειξη της μπαταρίας, είσοδο μικροφώνου, και το κουμπί Μ, με το οποίο εναλλάσσουμε τη χρήση της κάρτας SD και της σύνδεσης bluetooth.

Εντυπώσεις κατά τη χρήση

Ο ήχος του A9 δεν είναι σίγουρα από τους καλύτερους που έχουμε ακούσει. Παρότι σε ένταση είναι αρκετά δυνατό, στα μπάσα αδυνατεί να παράγει τον ήχο που θα περίμενε κανείς, με αποτέλεσμα να ακούγεται κάπως “μουντό”.

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ, είναι αρκετά ογκώδες, πράγμα που το καθιστά λιγότερο φορητό απ’ όσο θα περιμέναμε.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι είναι τίμιο για τα χρήματά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το χαρακτηρίζαμε VFM.

Bluetooth Ηχείο W6

Άλλη μια περίπτωση ηχείου που δεν αναφέρεται η εταιρεία κατασκευής. Το W6 είναι μεν bluetooth ηχείο, αλλά δεν ενδείκνυται για φορητότητα, όπως διαπιστώσαμε στην πορεία.

Πρόκειται για ένα ξύλινο ηχείο μεγάλων διαστάσεων, με τεχνολογία bluetooth 4.2, μπαταρία 4000mAh, υποστήριξη εξωτερικής κάρτας SD, αλλά και FM ράδιο.

Επιπλέον, το W6 bluetooth ηχείο έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, όπως και το A6 που είδαμε παραπάνω, ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε σε κάποια ενδεχόμενη κλήση κατά τη χρήση του.

Το πακέτο του δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, καθώς πρόκειται για ένα απλό χαρτονένιο κουτί.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο μαύρα καλώδια, για φόρτιση και καλώδιο auxiliary αντίστοιχα. Στη συνέχεια ακολουθεί το manual και το bluetooth ηχείο.

Εμφανισιακά είναι πανέμορφο, καθώς είναι φτιαγμένο από ξύλο, κάτι που μας κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον.

Στο πάνω μέρος υπάρχουν όλα κουμπιά και οι θύρες που θα χρειαστούμε…

…ενώ στο πλάι θα βρούμε το μπάσο.

Από άποψη κατασκευής, θα λέγαμε ότι το W6 παίρνει άριστα.

Εντυπώσεις κατά τη χρήση

Παρά την ωραία του εμφάνιση, ο ήχος δεν ήταν αντάξιος των προσδοκιών μας. Σε ποιότητα τον βρήκαμε λίγο χειρότερο από το A9 που είδαμε παραπάνω, παρότι είχε λίγο περισσότερη ένταση.

Το μπάσο του ήταν αρκετά καλύτερο, αλλά συνολικά θεωρούμε ότι το A9 είναι καλύτερη επιλογή.

Επιπλέον, το W6 δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα bluetooth ηχείο που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία, στην εξοχή, ή οπουδήποτε αλλού σκοπεύαμε να χρησιμοποιήσουμε φορητό ηχείο.

Το συγκεκριμένο είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένο για να ομορφαίνει το γραφείο μας, το σπίτι, ή – γιατί όχι – το μπάνιο μας βρε αδερφέ.

Ωστόσο, για τα 40€ που κοστίζει, θεωρούμε ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές από άποψη ποιότητας ήχου.

Xiaomi Bluetooth Speaker

Η Xiaomi δεν έχει αφήσει όρθια καμία κατηγορία συσκευών, πιστεύατε ότι δεν θα είχε να προσφέρει κάποιο προϊόν για φορητό bluetooth ηχείο;

Η πρότασή της στα 40€ είναι το Xiaomi Bluetooth 4.0 Speaker, το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορα χρώματα.

Το κουτί του θυμίζει κατά πολύ τα κινητά της εταιρείας, αφού έχει το ίδιο μακρόστενο στυλ, σε λευκό πακέτο με ένα μικρό λογότυπο Xiaomi.

Μέσα υπάρχει το manual, καθώς και το bluetooth ηχείο σε μια όμορφη υφασμάτινη θήκη.

Το δικό μας δείγμα ήρθε σε μπλε χρώμα, το οποίο είναι αρκετά όμορφο και κομψό. Το ηχείο είναι μεταλλικό και ελαφρύ, ενώ θα λέγαμε ότι αποτελεί τον ορισμό του portable.

Υποστηρίζει σύνδεση με bluetooth 4.0, έχει μικρόφωνο για hands-free κλήσεις, μεταλλικό σώμα, 90dB ένταση ηχείου, και μπαταρία 1500mAh.

Η ισχύς του ήχου είναι στα 3W x 2, με απόκριση συχνότητας τα 85Hz – 20Khz.

Στη μία πλευρά του θα βρούμε τα κουμπιά χειρισμού…

…ενώ στην άλλη όλες τις διαθέσιμες θύρες.

Εντυπώσεις κατά τη χρήση

Το bluetooth ηχείο της Xiaomi είναι τον καλύτερο ήχο από άποψη ποιότητας, σε σύγκριση με τα άλλα δύο. Το ηχείο του είναι μεν λιγότερο δυνατό από τις συσκευές που είδαμε παραπάνω, αλλά μας κέρδισε η καθαρότητά του.

Σε συνδυασμό με τη φορητότητα που προσφέρει – χωράει άνετα στην τσέπη – είναι η ιδανική λύση για κάποιον που ψάχνει portable ηχείο για μεταφορά παντού, με καλή ποιότητα ήχου.

Σας ενδιαφέρουν τα bluetooth ηχεία;

Ένα bluetooth ηχείο μπορεί να μας φανεί χρήσιμο σε πάρτι, στο αυτοκίνητο, ή σε ένα πικ νικ βρε αδερφέ. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ακόμα και εντός σπιτιού, για να ακούσουμε μουσική σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Η ποιότητα του ήχου είναι αρκετές φορές υποκειμενικό πράγμα, και είναι γεγονός ότι αν δεν ακούσεις κάποιο ηχείο, είναι δύσκολο να επιλέξεις απλά και μόνο κοιτώντας φωτογραφίες και διαβάζοντας στατιστικά.

Σας άρεσαν τα προϊόντα που παρουσιάσαμε; Θα θέλατε να δείτε κι άλλες προτάσεις για bluetooth ηχείο, σε διαφορετική κατηγορία τιμής; Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps