Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Καλά Ο Mario Στο Google Maps, Μα Εμπάργκο Από Το Σκλαβενίτη;

Καλά Ο Mario Στο Google Maps, Μα Εμπάργκο Από Το Σκλαβενίτη;

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι δυνατόν μία εταιρεία σαν τον Σκλαβενίτη να κάνει εμπάργκο στα προϊόντα μίας χώρας; Γιατί, μήπως είναι δυνατόν να στέλνονται email με στήθη σε δικηγόρους; Δε θα μάθεις ποτέ, εκτός αν διαβάσεις το ViralSteps μέχρι τέλους. Βέβαια, δεν έχουμε μόνο αυτά. Εδώ θα βρεις ιπτάμενα αυτοκίνητα, τον Mario στο Google Maps, βουνά να σηκώνουν βουνά, και πολλά ακόμη.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο Σκλαβενίτης Κάνει Εμπάργκο Στα Τουρκικά Προϊόντα

Αναταραχή προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας μιας δημοσίευσης στο Facebook.

Για την ακρίβεια, ένα υπάλληλος του Σκλαβενίτη δημοσίευσε ότι η γνωστή αλυσίδα σουπερ μάρκετ κάνει εμπάργκο σε όλα τα τουρκικά προϊόντα. Έτσι βρε παιδί μου για πλάκα.

ViralSteps#28 - Ο Σκλαβενίτης Κάνει Εμπάργκο, Και Ο Mario Στο Google Maps

Θα μου πεις, ίσως του φαινόταν αστείο το όλο θέμα, ή απλά είναι χαζός. Ίσως ισχύουν και τα δύο.

Το θέμα όμως πήρε διαστάσεις, και όλες οι απανταχού εθνικιστικές ομάδες άρχισαν να αναδημοσιεύουν το θέμα. Οι σελίδες τους στο Facebook πήραν φωτιά, και μαζί με αυτές, κάθε περιορισμένης νοημοσύνης κεφάλι.

Κάπου εδώ θα ρωτήσεις: γιατί είσαι τόσο επιθετικός, ή/και προσβλητικός; Σε πληρώνει ο Σκλαβενίτης; Ή μήπως δεν είσαι και τόσο “Έλληνας”;

Είναι όμως δυνατόν μία εταιρεία με τόσο μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα, με μια διοίκηση με τόσο υποτιθέμενα ανοιχτό μυαλό, να δρα κατά αυτό τον τρόπο; Όχι, δεν είναι.


Εδώ, υπάλληλοι του Σκλαβενίτη μοιράζουν νερό σε όσους περιμένουν στην ουρά του ATM.

Οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες. Ακόμη κι αν δεν γούσταραν τους γείτονές μας, δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο. Γιατί; Διότι θα ήταν μεγάλο, και ίσως μη αναστρέψιμο πλήγμα για την επιχείρησή τους.

Όπως και να έχει, το όλο θέμα λύθηκε με λίγη βοήθεια από τα ELLINIKA HOAXES, και την εταιρεία να δηλώνει ότι τα παραπάνω δεν έχουν καμία βάση.

Ελπίζουμε και ο υπάλληλος με τη φαεινή ιδέα να δέχτηκε τις αντίστοιχες κυρώσεις, για να μάθει να μην δημοσιεύει ό,τι ηλιθιότητα του κατέβει δημοσίως.

Ο Mario Στο Google Maps

Η 10η Μαρτίου κάθε χρονιάς είναι η Διεθνής Ημέρα του Mario, πιθανώς του πιο δημοφιλούς χαρακτήρα video game όλων των εποχών.

Γιατί αυτή η μέρα? Είναι άραγε τα γενέθλιά του? Είναι η ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι στο οποίο εμφανίστηκε, το Donkey Kong? Είναι μια τυχαία ημερομηνία?

Η απάντηση είναι “όχι” και στα τρία. Η 10η Μαρτίου (March 10), αν τη γράψουμε σε συντομογραφία σαν Mar10, μοιάζει με τη λέξη Mario. Πώς η 4η Μαΐου έχει γίνει η διεθνής ημέρα Star Wars λόγω του “May The Fourth”; Ε, η λογική είναι η ίδια.

Φέτος, η Google γιορτάζει την ημέρα αυτή μαζί με τη Nintendo, και πρόσθεσε ένα μικρό παιχνίδι στην εφαρμογή Google Maps.

Μόλις μπούμε στην εφαρμογή και ορίσουμε έναν νέο προορισμό, δίπλα στο κουμπί των οδηγιών εμφανίζεται ένα κουτί με το εμβληματικό ερωτηματικό. Αρκεί να πατήσουμε το κουμπί, και να ενεργοποιήσουμε το παιχνίδι.

Ο δείκτης στον χάρτη μετατρέπεται από βέλος, στο καρτ του Mario.

Επίσης, αν πατήσουμε το κουμπί εκατό φορές, θα ακούσουμε τον ήχου του 1-UP (ο ήχος που ακούγεται μόλις κερδίσουμε ζωή στο Super Mario). Δηλαδή, είναι σαν να συλλέγουμε εκατό νομίσματα.

Προφανώς, το γεγονός απασχολεί το διαδίκτυο, αν και το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο μόνο μέχρι τις 17 του Μάρτη.

Ιπτάμενα Αυτοκίνητα

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα γίνονται πραγματικότητα, και το χρωστάμε σε μία Ολλανδική εταιρεία.

Στην παραπάνω εικόνα, βλέπουμε το PAL-V Liberty. Είναι ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που παρουσίασε η PAL-V International στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Προφανώς, οι λάτρεις αυτών των οχημάτων έχουν τρελαθεί, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο.

Η ίδια εταιρεία παρουσίασε πέρυσι το πρώτο μοντέλο της έπειτα από έξι χρόνια ανάπτυξης, ανοίγοντας ταυτόχρονα και τις προπαραγγελίες.

Το PAL-V Liberty, έχει διπλό κινητήρα, και μοιάζει με υβρίδιο αυτοκινήτου με ελικόπτερο.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο θέλει περίπου πέντε λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο για πτήση. Πιάνει τα 180 χιλιόμετρα την ώρα, και μπορεί να πετά μέχρι το ύψος των 4.000 ποδιών.

Μόλις με €499.000, μπορούμε να κάνουμε δικό μας ένα από τα 90 PAL-V Liberty Pioneer Edition. Εκτός αν δεν μας φτάνουν τα λεφτά, οπότε δίνουμε €299.000, και τσιμπάμε το Sport Edition.

Η εταιρεία διατηρεί συνεργασία με την Uber, που στοχεύει να δημιουργήσει στόλο από ιπτάμενα ταξί. Παράλληλα, υπολογίζει πως θα διαθέσει στο κοινό τα πρώτα οχήματα μέσα  στο 2019, και θα αρχίσει δοκιμές πτήσεων στο Los Angeles το 2020.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως εφόσον έχουμε δει πώς οδηγούν πολλοί από εσάς στον κανονικό δρόμο, δεν είμαστε σίγουροι πως θα θέλαμε να σας δούμε και στον αέρα.

Το “Βουνό” Σήκωσε Ένα Βουνό

Εντάξει δεν μιλάμε για κυριολεκτικά βουνά, αλλά όπως και να έχει, ο Hafþór Júlíus Björnsson παίζει το “Βουνό” στη σειρά Game Of Thrones.

Τον είδαμε χρόνια πριν να σπάει το κεφάλι του Viper, ή Oberyn Martell, σε μία μονομαχία μέχρι θανάτου. (spoiler alert;)

Μπορεί η μονομαχία να οδήγησε και στο δικό του θάνατο, και εν τέλει να είναι ένα ζόμπι, αλλά ο Björnsson είναι ένας ολοζώντανος αθλητής.

Στο παραπάνω βίντεο, παρακολουθούμε  τον τελευταίο διαγωνισμό για τον δυνατότερο άνθρωπο του κόσμου.

Ο Björnsson κατάφερε να κερδίσει τον περσινό πρωταθλητή, Brian Shaw. Επίσης, “διέλυσε” τον Mikhail Shivlyakov από τη Ρωσία, ο οποίος κυριολεκτικά αιμορραγεί στη προσπάθεια του να σηκώσει το μεγάλο βάρος.

Τελικά, ο Björnsson έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας γύρω στα 470 κιλά. Βρε, λες να τον δούμε στο Game Of Thrones να κομματιάζει κανένα Βισέριον;

Τους Πήραν Τα Παιδιά Για Ένα Κουνέλι

Ο κόσμος έχει ξεφύγει, και πάνω από όλα, ίσως οι οργανώσεις περί δικαιωμάτων. Κάπου έχουν χάσει το μέτρημα, και δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις δεν διορθώνονται με την επανάληψη της πρώτης δημοτικού.

Ένα σύλλογος προστασίας παιδιών, αναίρεσε τα δικαιώματα ενός ζευγαριού, και ακύρωσε τις πράξεις υιοθεσίας των δύο κοριτσιών τους.

Το περιστατικό συνέβη στο Οντάριο του Καναδά, και ο λόγος ήταν γελοίος. Το ζευγάρι απλά αρνήθηκε να πει ψέματα στα παιδιά του για τον λαγό του Πάσχα. Ας πούμε ότι ο Λαγός για το Πάσχα, είναι ότι ο Άι Βασίλης για τα Χριστούγεννα.

Το ζευγάρι δεν ήθελε να μάθει στα παιδιά του ότι ο Λαγός του Πάσχα είναι αληθινός. Ήθελε βρε παιδί μου να ξέρουν την αλήθεια, πως ο λαγός είναι απλά μία ιστορία, ένα υποτιθέμενο μαγικό πλάσμα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, και ευτυχώς ο δικαστής είχε μυαλό, τουλάχιστον περισσότερο από τα μέλη του συλλόγου.

Το δικαστήριο δικαίωσε τους γονείς, και ο δικαστής ρώτησε το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο: “Είναι πιο σημαντικό να ξέρουν για το Λαγό του Πάσχα ή ότι υπάρχουν λαγοί;”.

Την απάντηση την έδωσε μόνος του, και ήταν εξ ίσου λογική: “Ο σύλλογος επέλεξε τον Λαγό του Πάσχα.”. Δηλαδή, αν είναι δυνατόν βρε παιδιά.

Εντάξει, ο δικαστής το έπαιξε έξυπνα, αλλά οι άνθρωποι που λειτουργούν τον σύλλογο μάλλον δεν έχουν καθόλου επαφή με την πραγματικότητα

Κάποιος Έστειλε Στήθη Σε Δικηγόρους

Ο Σύλλογος Δικηγόρων της Γιούτα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Φαίνεται πως, για άγνωστο λόγο, στάλθηκε μία εικόνα με στήθη σε όλους του εγγεγραμμένους δικηγόρους της Γιούτα.

Η εικόνα βρέθηκε να έχει σταλεί μαζί με κάποια προώθηση κάποιας εκδήλωσης. Ταυτόχρονα, οι αρμόδιοι επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν, και δεν γνωρίζουν πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο.

Άκρη δεν έχει βγει ακόμα, αν και το ψάχνουν εξονυχιστικά. Μέχρι και σε tweet απολογίας προέβη ο Σύλλογος Δικηγόρων της Γιούτα.

“Ζητούμε συγγνώμη σε όσους έλαβαν ένα ακατάλληλο email από τον Σύλλογο Δικηγόρων της Γιούτα. Γνωρίζουμε την κατάσταση, και διερευνούμε το θέμα.”

Πάντως, ό,τι και να συνέβη, οι δικηγόροι το διασκέδασαν.

https://twitter.com/FoxOnABox_/status/970799650083975168

“Δικηγόροι της Γιούτα: Μην ανοίξετε το τελευταίο μήνυμα του συλλόγου στη δουλειά! Δεν είναι καθόλου ασφαλές για τη δουλειά, και δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω.”

“Δυστυχώς, εμείς που δεν έχουμε ενεργή άδεια, δεν λαμβάνουμε τα καλύτερα emails. Μόνο τα βαρετά, σχετικά με τους νόμους που αλλάζουν.”

Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν τους άρεσε κιόλας το email, και ειδικά το περιεχόμενο.

Γιατί Γυρνάς Το Κεφάλι

Πραγματικά, έχουμε αρκετό καιρό να δούμε κάτι να γίνεται viral τόσο γρήγορα. Αναφερόμαστε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο συνοδεύεται από το ερώτημα: “Τι σε κάνει να γυρνάς το κεφάλι;”.

Πρώτη το δημοσίευσε μία χρήστης του Twitter με το εξής σχόλιο: “Όταν αράζεις και η μαμά σου σε φωνάζει, και εσύ ανταποκρίνεσαι, αλλά αυτή δεν λέει τίποτα παραπάνω.”

Στο Twitter έγινε πανικός με αυτό το meme, και όλοι άρχισαν να αναδημοσιεύουν το βίντεο, φυσικά με τη δική τους λεζάντα.

“Όταν προσπαθείς να κοιμηθείς, αλλά ακούς κάτι στην τηλεόραση που αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον.”

https://twitter.com/ShotsBySahil/status/971991325473046529

“Όταν το ξυπνητήρι σου χτυπάει για δωδέκατη φορά, αλλά αποφασίζεις ότι δεν θες άλλο αυτήν τη δουλειά.”

https://twitter.com/lowkeyclutch/status/971924920056791040

“Όταν κάποιος σε φωνάζει από την άλλη άκρη του σπιτιού, και περιμένει να σταματήσεις τον ύπνο σου.”

Εμείς γυρνάμε το κεφάλι όταν ακούμε για καμία καλή προσφορά, ή κάποιο τεχνολογικό νέο, είτε επειδή είδαμε κάτι που θα γίνει viral.

Ένα Χέρι, Μα Τι Χέρι

Η Kate Middleton είναι η γυναίκα του πρίγκιπα της Αγγλίας, William. Κάπου εδώ σας ακούμε να ρωτάτε: τι με νοιάζει εμένα; Τίποτα δε μας νοιάζει, απλά κάνουμε εισαγωγή στην είδηση.

Η Daily Mail της Βρετανίας, αποκάλυψε ότι τα δάχτυλα των χεριών της πριγκιπικής νύφης έχουν το ίδιο μήκος, δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία στην οποία το διαπίστωσαν.

Προφανώς δέχθηκε κατακραυγή, γιατί κάθε άλλο, τα δάχτυλα της Δούκισσας μία χαρά είναι, αν ενδιαφέρει και κανέναν, εδώ που τα λέμε.

Εν τέλει, η Daily Mail, για να υπερασπιστεί τη θέση της, έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο με αποδεικτικά στοιχεία. Έβαλε μάλιστα τον γραφίστα της να φτιάξει μία εικόνα, όπου ένα κουτί πλαισιώνει τα δάχτυλα της Kate. Αυτό θα πει εκμετάλλευση ανθρωπίνου δυναμικού.

Αν δεν είσαι στραβός, τότε βλέπεις ξεκάθαρα τη διαφορά στο μήκος των δαχτύλων. Μάλλον η Daily Mail δεν τη βλέπει, ή απλά επιμένει τόσο πολύ στο δικό της, που έγινε τραγέλαφος του διαδικτύου.

Μπράβο βρε, καλή δουλειά, και εις κατώτερα. Εμμμ, συγγνώμη, εις ανώτερα θέλαμε να πούμε.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Πραγματικά είναι εξωφρενική η κατάσταση με τους στενόμυαλους. Λογικό είναι να υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου, αλλά δεν είναι αποδεκτό να προσάπτεις στους άλλους πράξεις που δεν τους αναλογούν.

Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε γονέας θα μεγαλώσει το παιδί του είναι ξεκάθαρο δικαίωμά του. Κανένας δεν μπορεί να του πει αν θα μάθει στο παιδί του ότι υπάρχουν λαγοί, μόνο το Πάσχα, ή γενικά.

Άντε βρε, μέχρι να μας έρθει το ιπτάμενο αυτοκίνητο, εμείς πάμε μία βόλτα με τον Mario. Εσείς, ελπίζουμε να περάσατε καλά διαβάζοντας το ViralSteps, και να χαμογελάτε πλατιά, μέχρι το επόμενο.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps