Home » Technology Explained » Γιατί Η Αγορά Τροφοδοτικού Με Το Κιλό(βατ) Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Γιατί Η Αγορά Τροφοδοτικού Με Το Κιλό(βατ) Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Καμιά φορά, οι ευγένειες περισσεύουν. Κάποια ζητήματα, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε έξω απ' τα δόντια, απλά και σταράτα. Δεν είμαστε στρατηγοί, αλλά τα λέμε τσεκουράτα. Έτσι, δεν θα υπάρχουν περιθώρια για παρανόηση, και θα τα εμπεδώσουν όλοι, ακόμα και οι ηλίθιοι. Στη σειρά βίντεο “Για Ηλίθιους”, κάθε Τετάρτη στο κανάλι του PCsteps, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί Η Αγορά Τροφοδοτικού Με Το Κιλό(βατ) Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

500 watt σου φαίνονται λίγα για υπολογιστή που θα χρησιμοποιείς για internet/ταινίες/office? Βρήκες τροφοδοτικό-ευκαιρία, 920watt με 30 ευρώ? Σου αρέσει να αλλάζεις τροφοδοτικό κάθε εξάμηνο, επειδή κάηκε το παλιό και σου έκαψε και το σκληρό δίσκο?

Η αγορά τροφοδοτικού είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά βαρετή και απροσδόκητα δύσκολη. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και δεν γνωρίζουμε ούτε πόσα watt χρειαζόμαστε, ούτε τις διαφορές ανάμεσα σε ποιοτικά και φτηνιάρικα PSU.

Επειδή όμως η αγορά τροφοδοτικού έχει τεράστια σημασία για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή, δείτε τις μεγαλύτερες παγίδες που θα πρέπει να προσέξετε, για να μην την πατήσετε.

Αγορά Υπολογιστή Turbo-X, Innovator, Quest, HP, Lenovo, DELL Desktop? Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εμπορίας υπολογιστών, στην Ελλάδα και διεθνώς, διαθέτουν στην αγορά έτοιμους σταθερούς υπολογιστές για κάθε χρήση. Για έναν απλό χρήστη, που δεν ξέρει τι κομμάτια να διαλέξει, φαίνονται σαν μία καλή λύση.

Στην πραγματικότητα, όμως, η αγορά έτοιμου σταθερού υπολογιστή είναι ό,τι χειρότερο. Μπορεί να πληρώσουμε σημαντικά περισσότερα χρήματα, ενώ οι συνθέσεις στην αγορά σπανίως έως ποτέ δεν έχουν τον καλύτερο συνδυασμό υποσυστημάτων.

Αγορά Επεξεργαστή Intel ή AMD? Γιατί Η Διαμάχη Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Πιστεύεις πως Intel=υψηλές επιδόσεις και AMD=χαμηλή τιμή? Νομίζεις πως οι AMD έχουν θέματα σταθερότητας και θερμοκρασίας? Θεωρείς πως μόνο με AMD έχεις value for money? Σου αρέσει καλύτερα το μπλε αντί για το κόκκινο, ή αντιστρόφως?

Τη σήμερον ημέρα, οι διαφορές ανάμεσα σε Intel και AMD είναι πραγματικά ελάχιστες, τόσο όσον αφορά την απόδοση όσο και την τιμή. Αν λοιπόν υποστηρίζεις τη μία έναντι της άλλης φανατικά, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς.

Γιατί οι πολλαπλές κάρτες γραφικών σε SLI/Crossfire είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Τι μπορείς να κάνεις όταν η μεγαλύτερη κάρτα γραφικών στην αγορά δεν επαρκεί για τις ανάγκες σου? Σε αυτή την περίπτωση, οι πολλαπλές κάρτες γραφικών σε SLI ή Crossfire είναι μονόδρομος.

Αν όμως σκοπεύεις να πάρεις μια μέση κάρτα γραφικών σήμερα, και σε λίγα χρόνια να προσθέσεις μια δεύτερη, ξανασκέψου το. Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός, ακριβό τροφοδοτικό και μητρική, και διπλασιάζεις το θόρυβο και τις θερμοκρασίες.

Το χειρότερο όμως είναι πως δεν υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια διπλές κάρτες γραφικών. Ακόμα και σε πολλά από αυτά που υποστηρίζουν, δεν θα έχεις σταθερά καλύτερη απόδοση. Με άλλα λόγια, μια τρύπα στο νερό.

Γιατί Να Ψάχνεις Συμπτώματα Υγείας Στο Ίντερνετ Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Τα πράγματα είναι απλά. Είσαι γιατρός? Είσαι επαγγελματίας στο χώρο της υγείας? Αν όχι, ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ μην ψάχνεις συμπτώματα υγείας στο ίντερνετ. Δεν έχεις να κερδίσεις απολύτως τίποτα, μόνο χαμένος θα βγεις.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, αυτό το βίντεο θα ήταν περιττό, κανείς ποτέ δεν θα έκανε κάτι τόσο ανόητο όσο το να κάνει αναζητήσεις για θέματα υγείας στο ίντερνετ. Δυστυχώς, όμως, αυτός είναι ο κόσμος μας, και αυτές είναι οι συνέπειες που έχουμε.

Διάβασε επίσης τον αναλυτικό οδηγό μας:

Συμπτώματα Υγείας στο Internet: Γιατί να Μην τα Ψάχνουμε

Στο Internet μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε λίγο-πολύ τα πάντα, για οποιοδήποτε θέμα. Όμως το να κάνουμε αναζητήσεις για ιατρικά συμπτώματα, προσπαθώντας να διαγνώσουμε…

Πόσα Χρήματα Βγάζουμε Απ' το Youtube Στην Ελλάδα

Στο εξωτερικό ακούμε δημιουργούς που κερδίζουν μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια το μήνα από το κανάλι τους στο YouTube.

Βέβαια, ένα τέτοιο ποσόν είναι εξωπραγματικό όταν αναφερόμαστε σε Ελληνόφωνα βίντεο. Και αυτό όχι μόνο επειδή λιγότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ως μητρική γλώσσα τα ελληνικά.

Δείτε τι χρειάζεται κανείς για να βγάλει χρήματα στο YouTube, και τι ποσά μπορεί να περιμένει ένα Ελληνόφωνο κανάλι.

Γιατί τα σπασμένα προγράμματα και παιχνίδια είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Νομίζεις τώρα πως είσαι έξυπνος γιατί ένα επαγγελματικό πρόγραμμα των 800ων ευρώ ή ένα παιχνίδι των 60 ευρώ το κατέβασες τζάμπα από torrent?

Ό,τι κι αν νομίζεις, ποτέ και με κανένα τρόπο δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος πως ένα crack, key generator, ή activator που τρέχεις είναι απόλυτα ασφαλές από malware. Και δεν είναι σπάνιο μέχρι και ransomware να διαδίδονται με αυτό τον τρόπο.

Αν είσαι επαγγελματίας, και δεν επενδύσεις στα προγράμματα που χρειάζεσαι, ένας έλεγχος από το ΣΔΟΕ θα φέρει πρόστιμα χιλίων ευρώ για κάθε πρόγραμμα σε κάθε PC.

Σπασμένα Προγράμματα και Windows: Τα Πρόστιμα – Ιστορίες Υπολογιστών

Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν τα σπασμένα προγράμματα στον υπολογιστή τους όπως την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους: μια νομοθεσία που απλά την αγνοούν. Όταν όμως το ΣΔΟΕ…

Όσο για την πειρατεία στα παιχνίδια, σκοτώνει τις μικρές εταιρείες και ωθεί τις μεγάλες στο να βάζουν microtransactions, loot boxes, και πληρωμένα DLC για να βγάλουν τα σπασμένα. Συν άθλια συστήματα copy protection και always online single player.

Γιατί η συνεχής αναβάθμιση drivers είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, μια νέα έκδοση συχνά προσθέτει καινούρια χαρακτηριστικά. Στο λειτουργικό σύστημα, οι αναβαθμίσεις διορθώνουν ενδεχομένως επικίνδυνα κενά ασφαλείας. Γιατί λοιπόν να μην αναβαθμίζουμε και τους drivers?

Η σύντομη απάντηση είναι: Αν δεν έχει χαλάσει, ΜΗΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ. Ένας ανανεωμένος driver πολύ σπάνια θα οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση, ενώ ένα πρόβλημα στην αναβάθμιση driver μπορεί να προξενήσει μεγάλα θέματα στο σύστημα.

Δείτε τι ισχύει σχετικά με τους drivers, σε ποιες περιπτώσεις αξίζει να κατεβάσουμε τους νεότερους, και προπαντώς γιατί προγράμματα τύπου driver booster είναι όχι μόνο άχρηστα, αλλά εν δυνάμει επικίνδυνα.

Γιατί το WiFi στην καφετέρια είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Πας σε μια καφετέρια, έχει ξεκλείδωτο WiFi ή έναν κωδικό που τον ξέρουν όλοι, και για να μην χαλάς τα δεδομένα στο κινητό σου, συνδέεσαι εκεί. Συγχαρητήρια, έκανες ό,τι χειρότερο μπορούσες όσον αφορά την ασφάλεια της συσκευής και των δεδομένων σου.

Το να συνδεόμαστε άκριτα σε οποιοδήποτε δίκτυο είναι ανοιχτό ή κοινόχρηστο είναι ένας εφιάλτης όσον αφορά την ηλεκτρονική ασφάλεια. Δείτε τους κινδύνους, καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο ασφαλείς.

Γιατί η αγορά τηλεόρασης 4Κ είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Οι 3D τηλεοράσεις έχουν αποτύχει παταγωδώς. Πλέον οι κατασκευαστές το έχουν αποδεχτεί, γι' αυτό και δεν θα βρούμε νέα μοντέλα ούτε για δείγμα. Χρειάζονταν όμως κάποια νέα “καινοτομία” για να πουλήσουν τα μοντέλα τους.

Η λέξη-κλειδί που είναι της μόδας πλέον στις τηλεοράσεις, είναι το περιβόητο 4K. Ενώ στα monitor υπολογιστή τα πράγματα είναι ρεαλιστικά, με σχετικά περιορισμένη προσφορά, στην αγορά τηλεόρασης θα βρούμε περισσότερα 4K μοντέλα, παρά Full HD.

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV €129 – €84.999, Ιούνιος 2021

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει τα χάλια του, και κάθε χρονιά γίνεται χειρότερο. Όμως, με μία σύγχρονη τηλεόραση μπορούμε να δούμε ταινίες και σειρές από το…

Αν όμως ετοιμάζεστε να αλλάξετε την τηλεόρασή σας μόνο και μόνο για να έχετε την ανάλυση 4K, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, αυτή η ανάλυση δεν είναι και τόσο χρήσιμη όσο προσπαθούν να μας την πασάρουν.

Εκτός από αυτό, δείτε και τις άλλες αισχρές απάτες του marketing που προσπαθούν να μας ταΐσουν οι κατασκευαστές όσον αφορά την αγορά τηλεόρασης, αποδεικνύοντας πέρα από κάθε αμφιβολία πως μας περνούν για ηλίθιους.

Γιατί τα gaming laptop είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Αν είμαστε φανατικός gamer, πιθανώς να έχουμε μπει στον πειρασμό να αγοράσουμε ένα gaming laptop, για να μπορούμε να παίζουμε παντού και πάντα τα αγαπημένα μας παιχνίδια.

Στην πράξη όμως, η αγορά gaming laptop έχει πολύ σοβαρά μειονεκτήματα, σε σχέση με το να δώσουμε τα ίδια χρήματα για έναν gaming σταθερό υπολογιστή.

Από τη χαμηλότερη απόδοση μέχρι την έλλειψη δυνατοτήτων αναβάθμισης και την “κουτσουρεμένη” φορητότητα, για το μέσο χρήστη που δεν έχει απεριόριστο budget, ένα καλό gaming laptop είναι η χειρότερη δυνατή αγορά.

Γιατί τα προϊόντα της Apple είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Η Apple είναι με διαφορά η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, και όχι μόνο στο χώρο της τεχνολογίας. Είναι μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή και τη μεγαλύτερη τράπεζα ΜΑΖΙ. Ενώ αυτό δεν έγινε τυχαία, δεν είναι όλα ρόδινα με τα προϊόντα της εταιρείας.

Καμία άλλη εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, ή και γενικώς, δεν έχει τόσο φανατικά fanboys όπως η Apple, που υπερασπίζονται με τέτοιο ζήλο την εταιρεία, που νομίζεις πως υπερασπίζονται την ποδοσφαιρική τους ομάδα ή τη θρησκεία τους.

Αν όμως παραβλέψουμε τις κοινωνικές προεκτάσεις που αναπόφευκτα συνοδεύουν κάθε iPhone, iPad, και Macbook, υπάρχουν πολύ σημαντικοί, αντικειμενικοί λόγοι, που για τους περισσότερους χρήστες η αγορά προϊόντων της Apple είναι η χειρότερη επιλογή.

Γιατί το δήθεν επικίνδυνο WiFi είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Το WiFi είναι παντού γύρω μας, και πολλοί από εμάς το αναζητάμε όπου κι αν πάμε, από φιλικά σπίτια μέχρι καφετέριες, προκειμένου να παραμείνουμε συνδεδεμένοι χωρίς να χαλάμε δεδομένα από το κινητό ίντερνετ στο κινητό ή το tablet μας.

Υπάρχουν όμως ανάμεσά μας και οι χρήστες που φοβούνται το WiFi και την έννοια της “ακτινοβολίας” γενικότερα, πιθανώς λόγω ελλιπούς κατανόησης του πώς λειτουργεί η φυσική και ο γύρω μας κόσμος.

Στο βίντεο θα δούμε ποιες ακτινοβολίες είναι εξ' ορισμού επικίνδυνες και γιατί, τους λόγους για τους οποίους το WiFi δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία με βάση κάθε σοβαρή επιστημονική μελέτη, και γιατί τελικά η ανησυχία για το WiFi μπορεί να μας βλάψει περισσότερο απ' όσο θα μας βλάψει ποτέ το WiFi.

Γιατί το overclock CPU και GPU είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Θεωρητικά, το overclock είναι μια μέθοδος για να έχει καλύτερη απόδοση ο υπολογιστής μας, απλά και μόνο αλλάζοντας μερικές ρυθμίσεις, χωρίς να δώσουμε λεφτά για αναβάθμιση και χωρίς να μας κοστίσει τίποτα.

Στην πράξη όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το overclock έχει σημαντικό κόστος σε ειδικό εξοπλισμό, καθώς επίσης και σημαντική επένδυση χρόνου, για να γίνει σωστά. Και σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν γίνει τέλεια, εισάγει αστάθεια στο σύστημά μας.

Δείτε ποια είναι τα δέκα σημαντικότερα μειονεκτήματα του overclock, ποια θα είναι η πραγματική διαφορά στην απόδοση που μπορούμε να περιμένουμε, και γιατί, εν τέλει, για έναν απλό χρήστη που δεν θέλει να το κάνει hobby, δεν είναι λύση.

Γιατί οι ισχυροί κωδικοί – ναι, οι ΙΣΧΥΡΟΙ κωδικοί – είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Τα password είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η μοναδική μας γραμμή ασφαλείας για ένα λογαριασμό στο ίντερνετ. Δυστυχώς, κάποιοι τεμπελιάζουν και χρησιμοποιούν συνηθισμένους κωδικούς, και άλλοι πάνε και βάζουν τον ίδιο κωδικό παντού.

Ακόμα όμως κι αν καθίσουμε και φτιάξουμε έναν πραγματικά ισχυρό κωδικό, με τυχαία γράμματα, κεφαλαία-πεζά, αριθμούς, και σημεία στίξης, η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει ένας πολύ πιο έξυπνος και εύκολος τρόπος να έχουμε ακόμα ισχυρότερο κωδικό.

Γιατί, τι να τον κάνεις έναν ισχυρό κωδικό της μορφής SDw2.a923saQ@f123asfr, όταν είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον θυμάσαι, ή αν όποτε τον βάζεις κάνεις συνεχώς λάθη?

Γιατί το δήθεν Hacking υπολογιστών, δικτύων, και του Facebook είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Πιθανώς να έχετε πετύχει κάποιον άσχετο στο ίντερνετ, που ισχυρίζεται δημοσίως σε forum και σχόλια ότι είναι hacker και ότι μπορεί και “χακάρει” τράπεζες, κυβερνήσεις, και το Facebook για την πλάκα του.

Η αλήθεια είναι πως ο χρήστης που έχει την ανάγκη να πει δημοσίως “είμαι hacker”, ΔΕΝ είναι πραγματικός hacker. Δείτε τι σημαίνει πραγματικός hacker, τις κατηγορίες των hacker, και γνωρίστε πώς ξεκίνησε ίσως ο γνωστότερος hacker στην ιστορία.

Γιατί τα Windows 7 Ultimate είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Τα Windows 7 είναι το πλέον αγαπημένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, και είμαστε βέβαιοι πως ακόμα και αφότου λήξει η υποστήριξη, τον Ιανουάριο του 2020, σημαντική μερίδα των χρηστών θα αρνηθεί να τα αλλάξει.

Το πρόβλημα όμως είναι πως η έκδοση που η Microsoft ονομάζει “Ultimate”, μόνο “Υπέρτατη” δεν είναι. Για τον απλό χρήστη, δεν έχει την παραμικρή διαφορά από τα Windows 7 Home Premium, που έρχονταν νόμιμα προεγκατεστημένα στα laptop.

Αν λοιπόν είστε από τους χρήστες που ξήλωσαν τα νόμιμα Home Premium για να βάλουν σπασμένα Ultimate επειδή “είναι καλύτερα”, μάλλον κάνατε μεγάλη κοτσάνα. Ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε δυνατότητες όπως το bitlocker και το remote desktop protocol, για τις οποίες υπάρχουν δωρεάν και καλύτερες εναλλακτικές για κάθε έκδοση Windows 7.

Γιατί το Photoshop είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει πως το Adobe Photoshop είναι το επαγγελματικό στάνταρ για την επεξεργασία raster γραφικών, και πως ακόμα και ταλαντούχοι χομπίστες που δεν είναι επαγγελματίες κάνουν θαύματα με αυτό.

Όταν όμως είσαι αρχάριος, δεν ξέρεις που παν' τα τέσσερα από επεξεργασία γραφικών, και δεν είσαι διατεθειμένος να επενδύσεις εκατοντάδες ώρες για να μάθεις τις ατέλειωτες δυνατότητες του Photoshop, γιατί να το βάλεις σπασμένο? Επειδή είναι “το καλύτερο”?

Τότε, όταν πήρες το πρώτο σου αυτοκίνητο, γιατί δεν πήρες Formula 1? Αν μπορούσες να την κατεβάσεις από Torrent, αυτό θα έκανες? Κάθε πράγμα είναι το καλύτερο για μία συγκεκριμένη χρήση, και το Photoshop ΔΕΝ είναι για αρχάριους.

Γιατί η συχνή αναβάθμιση υπολογιστή είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Ο υπολογιστής είναι από τις ελάχιστες συσκευές που επιτρέπει την έννοια της αναβάθμισης, και μπορούμε να τον βελτιώσουμε χωρίς να τον πετάξουμε όλο και να αγοράσουμε καινούριο.

Όμως, για να γίνει σωστά μια αναβάθμιση, πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Όχι πολύ αργά, που θα έχουν καταργηθεί οι επεξεργαστές για την πλατφόρμα μας, αλλά ούτε και πολύ σύντομα, που θα χάσουμε χρήματα και δεν θα δούμε διαφορά.

Δείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις αναβαθμίσεις υπολογιστή, για να μην την πατήσετε σαν εμάς τους ηλίθιους.

Γιατί οι μύθοι για το Dark Web και το Deep Web είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Στο ίντερνετ κυκλοφορεί ατέλειωτη ημιμάθεια, αμάθεια, και καθαρή ηλιθιότητα όσον αφορά τόσο το Deep Web όσο και το Dark Web.

Εδώ κάποιοι ηλίθιοι ισχυρίζονται πως το ίντερνετ έχει δεκαπέντε επίπεδα, μεταξύ των οποίων και ένα επίπεδο στο οποίο γίνεται “ο πόλεμος των hacker” και ένα επίπεδο εντελώς κενό, γιατί… έτσι. Ίσως θέλουν να το κάνουν AirBNB.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει? Ποιος?

Γιατί το δωρεάν ίντερνετ στο κινητό είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Τι το κακό έχει το δωρεάν ίντερνετ στο κινητό?

Αν εξαιρέσουμε το ότι πιο παράνομο, δεν γίνεται, κατά τ' άλλα τίποτα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, εξάλλου, και οι υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι ακριβές για αυτό που προσφέρουν, σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόβλημα όμως είναι με ορισμένα άτομα στην κοινότητα που ασχολείται με το δωρεάν ίντερνετ. Θα τους βρείτε σε κάθε forum, video του YouTube, ή δημοσίευση που ασχολείται με αυτό το θέμα.

Είναι εκείνοι που διαλαλούν πως ξέρουν μεθόδους που λειτουργούν, αλλά δεν θα τις πουν, για να “μην μαθευτούν”. Είναι αυτοί που πρέπει να τους ευχαριστήσεις δημοσίως ΠΡΙΝ σου δώσουν κι εσένα τη μέθοδο

Είναι ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

Γιατί οι δωρεάν ταινίες και σειρές με το KODI είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Ρε παιδιά, δεν λέμε, εντάξει, καλές οι δωρεάν ταινίες και σειρές, αλλά όταν πρέπει να βάλεις μια ντουζίνα Addons στο Kodi, που σε μια εβδομάδα, ένα μήνα, ή ένα τρίμηνο θα πάψουν να λειτουργούν, κάπου ξεχειλίζει το ποτήρι.

Υπάρχουν και πιο εύκολες εφαρμογές για δωρεάν ταινίες και σειρές. Και υπάρχει πάντοτε και το Netflix, που πλέον έχει εξελληνισμένο περιβάλλον και ελληνικούς υπότιτλους. Αξίζει το Kodi τον χρόνο και τον κόπο σας? Πόσο κοστίζει ο χρόνος και ο κόπος σας?

Γιατί τα Windows XP (και άλλα ληγμένα) είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Και όμως, εν έτει 2018, υπάρχουν κάποιοι που τρέχουν ακόμα Windows XP σαν το βασικό τους λειτουργικό. Δεν είναι στη φαντασία μας, υπάρχουν, και δεν ντρέπονται κιόλας να το ομολογήσουν δημοσίως.

Υπάρχει σοβαρός λόγος που όταν λήγει η υποστήριξη σε ένα λειτουργικό σύστημα, και ειδικά στα Windows, οφείλουμε να το αντικαταστήσουμε το συντομότερο. Αλλιώς, ρισκάρουμε να είμαστε εκτεθειμένοι σε εν δυνάμει σοβαρά κενά ασφαλείας.

Αναγνωρίζουμε φυσικά πως ορισμένοι δεν έχουν άλλη επιλογή, επειδή βασίζονται σε κάποιο επαγγελματικό πρόγραμμα που ίσως τρέχει μόνο στα Windows XP. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, υπάρχει η πιο ασφαλής λύση της εικονικής μηχανής.

Γιατί τα Greeklish είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Αν ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πώς θα καταντούσαμε τη γλώσσα τους, θα έπαιρναν ομαδικώς το κώνειο.

Τα Greeklish μπορούμε να τα δούμε σαν ευκολία όταν κάνουμε chat με ένα καλό μας φίλο. Aν όμως γράφουμε Greeklish δημοσίως, σε σχόλια στο Facebook, το YouTube, το Twitter, ή οποιασδήποτε ιστοσελίδας, μας αξίζει κάθε εμπαιγμός.

Στο κάτω-κάτω, ένας από τους βασικότερους σκοπούς της γραφής είναι η επικοινωνία. Όταν γράφουμε δημοσίως Greeklish, λέμε στον άλλο πως δεν μας νοιάζει αν μπορεί να διαβάσει αυτό που γράφουμε και να το καταλάβει. Γράφουμε για τη δική μας ικανοποίηση, για την ικανοποίηση του εαυτού μας. Και όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό…

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps