Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Ο Μίκυ Μεσήλικας, Σκύλος-Ήρωας, και Μαύρος Harry Potter

Ο Μίκυ Μεσήλικας, Σκύλος-Ήρωας, και Μαύρος Harry Potter

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Άλλοι κρύβουν κλεμμένα λεφτά, άλλοι πτώματα, και ο Μίκυ κρύβει τόσα χρόνια την καράφλα του. Ο Καναδάς έχει απόθεμα σιροπιού που το προσέχει σαν τα μάτια του, και η Microsoft έκανε δώρο εξοπλισμό σε έναν καθηγητή που δίδασκε MS Word χωρίς υπολογιστή. Επίσης, ένα γλειφιτζούρι θέλει 411 φορές γλείψιμο για να λιώσει. Αυτό είναι απλά ένα δείγμα των γνώσεων που θα αποκομίσετε διαβάζοντας το ViralSteps της εβδομάδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τα Animoji Μας Οδήγησαν Στο Κενό

Δεν πιστεύουμε να υπάρχει κάποιος εκεί έξω που δε λατρεύει τις οφθαλμαπάτες. Αν υπάρχει, να παρουσιαστεί ενώπιόν μας, και να αποδεχθεί τις συνέπειες.

Λοιπόν, για να δημιουργηθούν οι οφθαλμαπάτες, χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές. Μια εξ αυτών ονομάζεται Trompe-l'œil, γαλλική λέξη που σημαίνει παραπλάνηση.

Στη συγκεκριμένη τεχνική στηρίζονται οι τρομερές δημιουργίες που φτιάχνουν καλλιτέχνες στον δρόμο, και συχνά έχεις την αίσθηση ότι περπατάς στο κενό. Ένα παράδειγμα βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

ViralSteps#27 - Ο Μίκυ Καράφλιασε, Εθνικό Απόθεμα Σιροπιού, Δωρεάν Παιδεία Από τη Microsoft

Όπως είναι λογικό, υπάρχουν και εφαρμογές με οφθαλμαπάτες. Καμία όμως δεν είναι σαν το “The Parallax View” του Peder Norrby.

Είναι γνωστός στο Twitter με το όνομα @algomystic, και εκμεταλλευόμενος το kit της Apple για την αναγνώριση προσώπου, δημιούργησε την εν λόγω εφαρμογή.

Ο Peder, κατάφερε με τη χρήση μίας βασικής τεχνικής και ενός kit, να δημιουργήσει το εφέ του κενού.

Ο ίδιος εξηγεί τη λειτουργία του app, αλλά εμείς θα το κάνουμε πιο λιανά. Ουσιαστικά, η κάμερα παρακολουθεί τα μάτια μας, όπως τα animoji, και η τρισδιάστατη τρύπα κινείται σύμφωνα με τις κινήσεις του κεφαλιού μας.

Το The Parallax View, βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση από το AppStore, αλλά θα διατίθεται δωρεάν. Επίσης, ο Peder διέθεσε ήδη τον κώδικα του app, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να τον εκμεταλλευτεί.

Σίγουρα τα animoji δεν είναι και το πιο χρήσιμο πράγμα στον κόσμο. Ευτυχώς όμως άνοιξαν το δρόμο για καλύτερες δημιουργίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι μυαλό και θέληση.

Ο Toad Είναι Καραφλός, και Ο Μίκυ Χάνει Τα Δικά Του

Χαμός στο διαδίκτυο, κόσμος μένει άυπνος και υπόκειται ψυχικά τραύματα. Φυσικά και όλα αυτά είναι ειρωνεία, διότι όσο κι αν κατανοούμε την ταραχή κάποιου, δεν μπορούμε να δεχθούμε υπερβολικά σχόλια.

Το τελευταίο δίμηνο του 2017, ένα ερώτημα απασχόλησε το internet: Τελικά ο Toad από το Super Mario Series έχει καπέλο, ή κεφάλι σε σχήμα μανιταριού;

Η Nintendo λοιπόν αποφάσισε να λύσει το μυστήριο τον προηγούμενο μήνα, και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Δυστυχώς για τους περίεργους, ο Toad δε φοράει καπέλο, και δεν είναι καραφλός. Απλά έχει κεφάλι μανιτάρι. Εμείς θα ζήσουμε με αυτό. Εσείς;

Αυτά είδε μία χρήστης του Twitter, και θέλησε να επαναφέρει ένα άλλο μυστήριο στο προσκήνιο. Ο Μίκυ πάσχει από αλωπεκία, και τα αυτιά του είναι καπέλο. Απίστευτο! :Ο

Ο κόσμος αναστατώθηκε πολύ με το θέμα, και τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν από αστεία…

μέχρι τραγικά…

https://twitter.com/yunglightskin_d/status/969361677023096832

“Η παιδική μου ηλικία καταστράφηκε”

“Ανατριχιαστικό. Ετοιμάζομαι για εφιάλτες απόψε”

Ίσως τελικά ο Μίκυ να καραφλιάσει, αλλά ο λόγος πιθανότατα θα είναι αυτά που βλέπει στο internet, και όχι γιατί πάσχει από κάτι.

Κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν υπερβολικά σε οτιδήποτε. Συνήθως αυτά τα άτομα είναι που θα συμπεριφέρονταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα αν άκουγαν ότι η αράχνη γνωστή ως μαύρη χήρα τρώει στο τέλος τον εραστή της.

Δωρεά Της Microsoft Σε Καθηγητή

Το έχουμε ξαναπεί, η μάθηση δε γνωρίζει εμπόδια, αρκεί να υπάρχει η θέληση. Την ορθότητα αυτής της φράσης την απέδειξε ο Owura Kwadwo Hottish, και κάπου εδώ αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός.

Ο Owura είναι καθηγητής γυμνασίου στο Kumasi της Ghana, και πριν λίγες εβδομάδες δημοσίευσε μερικές εικόνες στο Facebook. Με τις εικόνες αυτές, δείχνει στον κόσμο πώς ο ίδιος διδάσκει τι είναι το Word, και πώς το χρησιμοποιείς, χωρίς καν να διαθέτει υπολογιστή.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1948212721874790&set=a.1355764364452965.1073741827.100000582423309&type=3&theater

Η δημοσίευσή του προφανώς και έκανε εντύπωση. Πολλοί χρήστες άρχισαν να πραγματοποιούν αναδημοσιεύσεις σε όλα τα social media, και κάποιοι τον επευφημούσαν.

“Ο καλύτερος δάσκαλος!”

Κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να τραβήξουν τα βλέμματα κάποιων “αρμοδίων”, και όχι μόνο. Σκοπός τους ήταν να δοθούν υπολογιστές στο σχολείο.

https://twitter.com/Nur_Maida_/status/967105543587246080

Μία χρήστης του Twitter προώθησε το θέμα στη Microsoft, και η ανταπόκριση της εταιρείας ήταν θετική.

Χρήστης: “Microsoft, αυτός διδάσκει MS Word με έναν μαυροπίνακα. Σίγουρα μπορείτε να του προσφέρετε κατάλληλους πόρους.”

Microsoft Africa: “Η υποστήριξη εκπαιδευτικών που προωθούν την τεχνολογική επανάσταση στην εκπαίδευση είναι η ουσία αυτού που κάνουμε. Θα προσφέρουμε στον Owura Kwadwo μία συσκευή με τη βοήθεια ενός συνεργάτη μας, καθώς και πρόσβαση στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Microsoft, όπως επίσης και δωρεάν επαγγελματικό υλικό ανάπτυξης.”

Πέραν της δωρεάς της Microsoft, ο Owura θα λάβει επιπλέον εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να διδάξει το μάθημά του όπως πρέπει, κι όχι μονάχα όπως μπορεί.

Το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις, που οργανισμοί και εταιρείες θα προμηθεύσουν τον καθηγητή με εξοπλισμό κάθε είδους. Έτσι, το σχολείο θα μπορεί να παρέχει καλύτερη εκπαίδευση σε αυτά τα παιδιά.

30 Γλειψίματα και Τέρμα

Μία εταιρεία παραγωγής γλυκισμάτων, η Tootsie Roll Inc., έχει πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τις φορές που απαιτείται να γλείψει κάποιος τα γλειφιτζούρια της μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αλήθεια λέμε, είναι από 144 μέχρι 411.

Παράλληλα, φαίνεται ότι την απορία αυτή δεν την είχε μόνο η εταιρεία, αλλά και ένα μικρό αγόρι.

Η θεία του πιτσιρικά, Gina Olson, δημοσίευσε το βίντεο της διαδικασίας.

Όπως βλέπουμε, ο έξυπνος νεαρός σημειώνει με γραμμές σε ένα χαρτί τις φορές που έχει γλείψει το γλειφιτζούρι, ώστε να μη χάσει το λογαριασμό.

Το πράγμα όμως κάπου χάλασε. Τελικά κόλλησε, και βρέθηκε να γλείφει τον μαρκαδόρο αντί για το γλειφιτζούρι.

Η έκφρασή του ήταν όλα τα λεφτά, και δεν ήμασταν οι μόνοι που το διασκεδάσαμε.

https://twitter.com/ASManess/status/969463800016416768

Κρίμα πάντως ο καημένος, το μελάνι έχει χάλια γεύση, όλοι το ξέρουμε αυτό.

Σκύλος Σταμάτησε Καταδίωξη

Ήταν μία Τρίτη σαν όλες τις άλλες…σχεδόν. Ο 37χρονος Antonio Padilla Jr., συνελήφθη για φραστική επίθεση και απειλή με όπλο εναντίον αστυνομικού.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του δραπέτευσε, έκλεψε το όχημα μίας πολίτη, και άρχισε να τρέχει προς πάσα κατεύθυνση.

Ο φυγάς κέρδιζε έδαφος, μέχρι τη στιγμή που έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και μετά από ένα χτύπημα το εγκατέλειψε.

https://twitter.com/barstoolsports/status/968310855002722304

Συνέχισε την απόδρασή του με τα πόδια, αλλά δεν τα κατάφερε. Ένας σκύλος της αστυνομίας τον έφτασε και τον ακινητοποίησε.

Τέλος καλό, όλα καλά. Σίγουρα όχι για τον ίδιο, που πλέον μάλλον δε θα συμπαθεί ιδιαίτερα τα σκυλιά.

Εθνικό Απόθεμα Σιροπιού

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δε θεωρούν τον Καναδά πραγματική χώρα, έστω κι αν τα σχόλιά τους στηρίζονται στο χιούμορ.

Όταν όμως, βρε αδερφέ, έχεις βάλει ένα φύλλο σφένδαμου στη σημαία (ναι, σφένδαμος είναι), έχεις για εθνικό ζώο έναν κάστορα, και τα λοιπά, τι περιμένεις;

Εντάξει βρε παιδί μου, δε θέλουμε να προσβάλουμε πολιτισμούς και χώρες. Απλά κάποιες φορές το παρακάνουν εκεί στα Βόρεια.

Ο Καναδάς έχει Εθνικό Στρατηγικό Απόθεμα Σιροπιού Σφένδαμου, το οποίο προστατεύεται όπως ο χρυσός άλλων χωρών.

Το απόθεμα αυτό είχε κλαπεί στο παρελθόν, και είχε προκληθεί μεγάλη αναταραχή στη χώρα.

Όχι, δεν τελειώσαμε ακόμα, τι θες; Βιάζεσαι; Εδώ σου λέμε η όλη υπόθεση έχει γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Το αποκορύφωμα; Υπάρχουν ειδικοί δικηγόροι για υποθέσεις που αφορούν το σιρόπι σφένδαμου. Ορίστε, φαίνεται και στο παρακάτω tweet.

Τελικά λάθος καριέρα διαλέξαμε, μάλλον δικηγόροι σφένδαμου έπρεπε να γίνουμε.

Πώς θα ήταν ο Harry Potter Με Έγχρωμους Ηθοποιούς;

Ο μήνας που διανύουμε, για αρκετές χώρες είναι ο μήνας της μαύρης ιστορίας, ή της ιστορίας των έγχρωμων.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, στο Brixton του Λονδίνου εμφανίστηκαν μερικές παράξενες αφίσες.

Οι αφίσες ήταν αναδημιουργίες των πόστερ γνωστών παραγωγών, και τις τοποθέτησαν οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των έγχρωμων στα πλαίσια μίας καμπάνιας που πραγματοποιούν.

Οι οργανώσεις προσπαθούν να εδραιώσουν τα δικαιώματα των έγχρωμων ηθοποιών, που όπως λένε δεν παίρνουν ποτέ κεντρικούς ρόλους.

Κάθε αφίσα αναγράφει επάνω το μήνυμα: “Αν είσαι έκπληκτος, αυτό σημαίνει ότι δε βλέπεις αρκετούς έγχρωμους ηθοποιούς σε μεγάλους ρόλους”.

Στο κάτω μέρος του κάθε πόστερ υπάρχει ένα ακόμη μήνυμα, που καλεί το κοινό να συμμετέχει στην εκστρατεία.

Συνολικά υπήρξαν 9 αφίσες από γνωστές παραγωγές, όπως ο Χάρι Πότερ, ο Τιτανικός, ο Doctor Who, και άλλες.

Καθαριστής στις Ράγες

Το καυσαέριο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, η ηχορύπανση ενδέχεται να προκαλέσει διαταραχές. Απόδειξη των παραπάνω είναι ο πρωταγωνιστής του παρακάτω βίντεο.

Το τράβηξε κάποιος πολίτης που απλά περίμενε το συρμό, και αυτό που βλέπουμε είναι ιδιαίτερα παράξενο.

Ένας τυχαίος τύπος φαίνεται να έχει αράξει κάτω από το συρμό και να κάνει το τσιγάρο του. Παράλληλα, μαζεύει και κανένα σκουπίδι.

Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν την πυροσβεστική, και οι πυροσβέστες απλά έμειναν να κοιτούν τον τύπο να χορεύει. Τώρα αν αυτό που κάπνιζε ήταν απλό τσιγάρο, κανείς δεν ξέρει.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εμάς πάντως, μια χαρά θα παραμείνουν τα παιδικά μας χρόνια, καθώς δεν είναι καμία εικόνα αρκετή για να καταστρέψει τις αναμνήσεις και τον ύπνο μας.

Ίσως αν δεν είχαμε υπολογιστές, τετράδια, και όλα τα καλά, να μας περίσσευε περισσότερη θέληση για μάθηση. Πάντως μάθαμε, και μοιραζόμαστε τη γνώση μαζί σας.

Σας ευχαριστούμε για την όποια στήριξη, και σας ευχόμαστε να περνάτε καλά. Να θυμάστε να χαμογελάτε, κάνει καλό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps