Home » Hardware » Reviews » Μηχανικό RGB Πληκτρολόγιο-Ποντίκι Motospeed CK888 Review

Μηχανικό RGB Πληκτρολόγιο-Ποντίκι Motospeed CK888 Review

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ένα πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού RGB είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει κατακόρυφα την εμπειρία και την απόλαυση στο gaming. Πόσο μάλιστα αν πρόκειται για μηχανικό keyboard που προσφέρει διαφορετική αίσθηση στην πληκτρολόγηση των κειμένων, βελτιώνοντας κατά πολύ και τις εργασίες. Δείτε το οικονομικό combo Motospeed CK888 NKRO + Mouse, που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μετά από ένα μήνα συνεχούς χρήσης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λίγα λόγια για την Motospeed

Η Motospeed είναι ο πιο γνωστός κατασκευαστής πληκτρολογίων και περιφερειακών της Κίνας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και έχει έδρα στο Shenzhen. Ανήκει στη Mototech Technology Group Co, Ltd.

Όλα τα προϊόντα της Motospeed είναι πολύ δημοφιλή στην Ασία, και όχι μόνο. Διακρίνονται για τη μοναδική εμφάνιση, την άριστη ποιότητα και την καλή εξυπηρέτηση.

Motospeed CK888

Motospeed CK888 + ποντίκι

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι της Motospeed έρχονται σε ένα στιλάτο μαύρο κουτί, όπου δεσπόζει το σήμα με το κεφάλι του πάνθηρα. Μέσα στο κουτί θα βρούμε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, τα οποία είναι συσκευασμένα σε μαλακές λευκές σακούλες.

Επιπλέον, θα δούμε το εγχειρίδιο σε δυο γλώσσες, Κινέζικα και Αγγλικά. Περιγράφονται αναλυτικά οι σχετικά εύκολοι συνδυασμοί πλήκτρων για διάφορες ενέργειες και τις αλλαγές των χρωμάτων του εντυπωσιακού RGB οπίσθιου φωτισμού.

Χαρακτηριστικά

Το Motospeed CK888 είναι ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, και ως εκ τούτου θα έχουμε διαφορετική αίσθηση στην πληκτρολόγηση σε σύγκριση με το πληκτρολόγιο μεμβράνης.

Εμείς οφείλουμε να πούμε πως μας εντυπωσίασε στην καθημερινή χρήση, και η πληκτρολόγηση είναι εξαιρετική.

Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, και αυτό είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό, γιατί μειώνονται κατά πολύ οι αναμενόμενες φθορές.

Στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου αναγράφονται όλες οι προδιαγραφές του, και βέβαια υπάρχουν στις άκρες τα δυο stand για να αυξήσουμε τη γωνία κλίσης. Το καλώδιο του έχει μήκος 1.8 μέτρα.

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι το Motospeed CK888 καταναλώνει ελαφρώς λιγότερη ενέργεια από τους γνωστούς, αλλά κατά πολύ ακριβότερους ανταγωνιστές, σε τιμές που ανέρχονται στα 5V και 500mA.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, το πληκτρολόγιο είναι ολόιδιο με το Motospeed CK104, με τη διαφορά ότι στην καρδιά του χρησιμοποιεί τους Jixian διακόπτες (Switches), που βέβαια δεν είναι πολύ γνωστοί σε σχέση με τους Cherry MX.

Η βασική διαφορά στους Jixian διακόπτες φαίνεται να είναι στην ποιότητα των πλαστικών που χρησιμοποιούν, και αυτό βέβαια έχει αντίκτυπο και στο συνολικό κόστος του πληκτρολογίου, που είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Ωστόσο, στην πράξη είδαμε ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό μειονέκτημα. Οι διακόπτες κάτω από τα κουμπιά είναι τριών τύπων και αποτελούνται από πλαστικό διαφανές υλικό. Τα κουμπιά αφαιρούνται σχετικά εύκολα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του μηχανικού πληκτρολογίου είναι ότι υπάρχουν ευδιάκριτα και μεγάλα περιθώρια μεταξύ των πλήκτρων. ‘Έτσι, τα συνήθη ψίχουλα αλλά και η σκόνη δεν θα παγιδευτούν κάτω από τα πλήκτρα.

Χρήση του Motospeed CK888

Όταν συνδέσουμε το πληκτρολόγιο την πρώτη φορά στη USB θύρα του PC, θα αναβοσβήνουν τρία διαφορετικά χρώματα. Είναι βέβαιο ότι θα μας εντυπωσιάσουν και θα αποσπάσουν την προσοχή μας.

Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τον οπίσθιο φωτισμό RGB, ή να επιλέξουμε άλλη λειτουργία πιέζοντας τα πλήκτρα FN + Insert. Χρησιμοποιώντας το FN + DEL, μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα του φωτισμού.

Motospeed CK888 11

Ως συνήθως, τα πλήκτρα F1-F12 βρίσκονται στην κορυφή του πληκτρολογίου. Εκτελούν τις λειτουργίες συντομεύσεων, όπως ένταση ήχου, παύση, διακοπή, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αριθμομηχανή, κλπ.

Το Motospeed CK888 έχει πολλές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες λειτουργίες, με το FN να είναι το κεντρικό πλήκτρο που κάνει όλο το παιχνίδι. Κρατώντας πατημένο το FN + το πάνω βέλος, αυξάνουμε τη φωτεινότητα. Αντίστοιχα, με το κάτω βέλος τη μειώνουμε.

Ο συνδυασμός του πλήκτρου FN + με το αριστερό ή το δεξί βέλος θα μειώσει ή θα αυξήσει την ταχύτητα των φώτων που τρεμοπαίζουν.

Τα πάνω πλήκτρα, από το 1 έως το 5, έχουν τις ενδείξεις FPS, CF, COD, LOL και RACE, που αντιπροσωπεύουν συνηθισμένα είδη παιχνιδιών. Σε συνδυασμό με το FN, ενεργοποιείται ο φωτισμός συγκεκριμένων πλήκτρων που χρησιμοποιούμε πιο συχνά στα παιχνίδια αυτά.

Πιέζοντας FN + HM (HomePage), μπορούμε να προγραμματίσουμε κάθε πλήκτρο ανεξάρτητα. Το FN + PrintScreen (PS) μας επιτρέπει να ενεργοποιούμε, ή να απενεργοποιούμε άμεσα τον οπίσθιο φωτισμό RGB.

Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον οπίσθιο φωτισμό RGB κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, εννοείται ότι δεν θα είναι τόσο φωτεινός και εντυπωσιακός, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται καθαρά.

Ιδίως αν επιλέξουμε την εξαιρετική λειτουργία του “ουράνιου τόξου”, με όλα τα χρώματα να είναι ενεργά. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να πατήσουμε FN + PS για να απενεργοποιηθεί αρχικά ο φωτισμός, και μετά FN + το INS έξι φορές.


Υπέρ

  • Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ελαφρύ
  • Εξαιρετική αίσθηση πλήκτρων
  • Διαφορετικές λειτουργίες φωτισμού, με βάση το εκάστοτε παιχνίδι
  • Η λειτουργία φωτισμού “Rainbow”
  • Ο φωτισμός RGB απενεργοποιείται εύκολα
  • Διαθέτει αντιολισθητικά ελαστικά στις γωνίες και δεν γλιστράει στο γραφείο
  • Καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τον ανταγωνισμό
  • Καλή ταχύτητα απόκρισης στα 2ms
  • Συμβατό με όλες τις συσκευές Windows και Mac
  • Plug and play, δεν απαιτείται να εγκαταστήσουμε προγράμματα οδήγησης

Κατά

  • Άγνωστοι διακόπτες Jixian

Τα χαρακτηριστικά του ποντικιού

Το ποντίκι έχει ωραίο σχεδιασμό, και ταιριάζει άνετα στο χέρι. Στη δεξιά και αριστερή πλευρά του υπάρχει μια σχετικά ανάγλυφη κατασκευή που αποτρέπει το γλίστρημα στο χέρι.

Motospeed CK888 23αα

Το mouse δεν είναι το αυθεντικό v30 της Motospeed. Ωστόσο, έχει ένα ισχυρό λέιζερ, και διαθέτει τέσσερα πλήκτρα και πολύ ωραίο εναλλασσόμενο RGB φωτισμό. Τα πλήκτρα είναι αρκετά δυνατά και άνετα, και το καλώδιό του έχει μήκος 1.8 μέτρα.

Τα πλευρικά πλήκτρα μπορούν να ρυθμιστούν για αντιγραφή και επικόλληση κείμενου, ή για μπρος – πίσω στην πλοήγηση, και σε ό,τι θέλουμε στο gaming. Το τέταρτο πάνω πλήκτρο χρησιμεύει για την αλλαγή των DPI. Λειτουργεί πολύ καλά ακόμη και σε τραχιές επιφάνειες.

Motospeed CK888 23α
Υπέρ

  • Πολύ καλή αίσθηση στο χέρι
  • Εναλλασσόμενος φωτισμός διαφόρων χρωμάτων
  • Προγραμματισμός πλευρικών πλήκτρων για παιχνίδια ή εργασίες
  • ‘Έχει καλή ανταπόκριση

Κατά

  • Ο οπίσθιος φωτισμός RGB δεν απενεργοποιείται, και δεν μπορούμε να τον σταθεροποιήσουμε σε ένα χρώμα της αρεσκείας μας

Πόσο κοστίζει το Combo

Την CK888 και το ποντίκι θα τα βρούμε στα 46.93 ευρώ στην ιστοσελίδα του Gearbest και με σχεδόν τζάμπα μεταφορικά για την Priority Line, μόνο 0,56 ευρώ, από την αποθήκη της Κίνας.

Αξίζει η αγορά του Motospeed CK888?

Η αναβάθμιση σε μηχανικό πληκτρολόγιο είναι βέβαιο ότι θα αρέσει στους περισσότερους από εμάς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το κύριο χαρακτηριστικό των μηχανικών πληκτρολογίων είναι ότι θα ακούμε πιο δυνατά τον ήχο των πλήκτρων κατά την πληκτρολόγηση.

Ωστόσο, όλα τα λεφτά είναι η αίσθηση των πλήκτρων, και βέβαια ο εντυπωσιακός οπίσθιος φωτισμός. Το Motospeed CK888 με το ποντίκι του μας άρεσε πολύ, και αποδείχτηκε ισάξιο με αρκετά γνωστά ονόματα του χώρου των μηχανικών πληκτρολογίων, τα οποία έρχονται στη διπλάσια τιμή.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε τη γνώμη σας, αλλά και την εμπειρία σας με τα μηχανικά πληκτρολόγια της κινέζικης αγοράς, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps