Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Κατεστραμμένα OnePlus 5T, Νόμιμη Κλοπή Spotify, Ασθένεια των Selfie

Κατεστραμμένα OnePlus 5T, Νόμιμη Κλοπή Spotify, Ασθένεια των Selfie

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Φανταστήκατε ποτέ επίδειξη μόδας με drone; Ούτε κι εμείς, αλλά το είδαμε κι αυτό. Επίσης, είδαμε την OnePlus να σπάει τηλέφωνα, έναv τύπο να ενσωματώνει το τσιπάκι από την κάρτα απεριορίστων διαδρομών στο χέρι του, και έναν απατεώνα να κλέβει νόμιμα το Spotify. Αυτά, και πολλά περισσότερα, θα διαβάσετε στο ViralSteps αυτής της εβδομάδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αποζημίωση 600 Εκατομμυρίων Από τη Microsoft

Η Microsoft τα έχει κάνει σαλάτα, για να μην εκφραστούμε διαφορετικά, με τις αναγκαστικές αναβαθμίσεις. Με την έλευση των Windows 10 άρχισε και η καταπίεση του τύπου, “πέρασε τα τώρα ή δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει”.

Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να εκβιάσουν καταστάσεις, και να έχουν κάποιο κέρδος, μηνύοντας την εταιρεία. Φυσικά κανείς δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά ο Frank Dickman, από το Νέο Μεξικό, είπε να δοκιμάσει την τύχη του.

ViralSteps#26 - Επίδειξη Μόδας Με Drone, Αποζημειώση Για τα Windows 7

Ο Dickman αποφάσισε να μηνύσει τη Microsoft μετά την αναβάθμιση που έγινε στον υπολογιστή του. Συγκεκριμένα το laptop του, ένα Asus 54L, έτρεχε Windows 7, και την περασμένη Τετάρτη έγινε αναγκαστική αναβάθμιση στα Windows 10.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπολογιστής του έγινε δραματικά αργός, άμεσα μετά την αναβάθμιση. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ήθελε να περάσει στην νέα εποχή των Windows, έφτασε στο σημείο να κινηθεί δικαστικώς.

Πριν όμως αρχίσει τις μηνύσεις, επικοινώνησε με την υποστήριξη της Microsoft, οι οποίοι τον έστειλαν στην κατασκευάστρια του laptop, με στόχο να πάρει αντίγραφο των δίσκων εγκατάστασης του υπολογιστή του.

Ο ίδιος όμως αρνήθηκε να επικοινωνήσει με την εταιρεία, διότι όπως λέει, ο μόνος που μπορεί να του δώσει αυθεντικό OEM αντίγραφο των Windows, είναι η ίδια η Microsoft.

Ο τύπος λοιπόν έκανε μήνυση στη Microsoft, και τον ίδιο τον CEO της, Satya Nadella. Μέσω της αγωγής απαιτεί να του πληρώσουν 600 εκατομμύρια δολάρια, ή να επαναφέρουν τα Windows 7 στον υπολογιστή του.

Εμείς πιστεύουμε πως απλά θα λάβει κάποιον σύνδεσμο από την ίδια τη Microsoft, ώστε να μπορέσει να κατεβάσει ένα OEM αντίγραφο, και έπειτα θα του επιβεβαιώσουν το κλειδί των Windows.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα του πληρώσουν τα λεφτά που ζητάει, κι αυτός θα πληρώνει και το δικηγόρο για τις υπηρεσίες του. Πόσο μπορεί να βαριέται κάποιος τη ζωή του για να δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Τσιπάκι Απεριορίστων Διαδρομών Ενσωματωμένο στο Χέρι

Μιας και αναφερθήκαμε σε μηνύσεις, ας δούμε μία πιο περίεργη περίπτωση. Ένας τύπος θέλησε να μετατρέψει το χέρι του σε κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Ο Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow – ναι έτσι έχει ονομάσει τον εαυτό του – είναι από εκείνους τους περίεργους που πιστεύουν στους βιονικούς ανθρώπους. Δεν είναι λάθος αυτό καθ' αυτό, αλλά το να προσπαθείς να μετατρέψεις τον εαυτό σου σε βιονικό, είναι περίεργο.

Βέβαια ο καθένας κάνει ότι θέλει με το σώμα του, όχι όμως με ξένη περιουσία. Ο Meow-Meow, λοιπόν, έκοψε το τσιπάκι της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, το κάλυψε με πλαστικό φιλικό προς το ανθρώπινο σώμα, και με τη βοήθεια ειδικού, το ενσωμάτωσε στο χέρι του.

Αυτά ήταν η εισαγωγή. Η συνέχεια της ιστορίας, ο τύπος πήγε σε ένα συνέδριο. Επιστρέφοντας, προσπάθησε να περάσει το χέρι του από το μηχάνημα, για να επικυρώσει τη διαδρομή.

Το μηχάνημα αρνήθηκε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, ο ίδιος επικοινώνησε με την υποστήριξη της εταιρεία, και πληροφορήθηκε πως η κάρτα του είχε ακυρωθεί, λόγω του ότι είχε παρέμβει στο τσιπάκι.

Ο Meow αποφάσισε να κάνει μήνυση στην εταιρεία, διότι είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, που αντίστοιχή της δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, και θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Θα ξεκινήσει με το θέμα ότι δεν χρωστά το χρηματικό πρόστιμο που δέχθηκε, καθώς δεν είχε εισιτήριο να παρουσιάσει, ενώ σκοπεύει να αρχίσει και εκστρατεία για τα δικαιώματα ατόμων σαν τον ίδιο.

Δεν θα σχολιάσουμε αν έχει κάποια ουσία η χρήση ενσωματωμένου chip αναγνώρισης, ή οποιασδήποτε αντίστοιχης τεχνολογίας. Θα μείνουμε απλά στο γεγονός πως ο τύπος είναι τόσο βαρεμένος, που άλλαξε το όνομά του σε κάτι που ούτε ο ίδιος μάλλον ξέρει τι είναι.

Εν συνεχεία, κατέστρεψε ξένη περιουσία, όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι γνωρίζουμε πως η κάθε κάρτα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που μας την παρέχει, και ζητά και τα ρέστα.

Ένα Μοντέλο Κατέστρεψε το Snapchat

Λες και χρειάζονταν βοήθεια το Snapchat για να καταστραφεί, τα καταφέρνει από μόνο του μία χαρά.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Snapchat έκανε μία ενημέρωση, αλλάζοντας δραστικά το περιβάλλον χρήσης του. Οι χρήστες δεν το πήραν και τόσο καλά, και άρχισαν να επιτίθενται στην εταιρεία, μέσω των social media.

https://twitter.com/jonnyeakins/status/966755048758882314

“Αναδημοσιεύστε αν μισείτε την ενημέρωση του Snapchat😒🙄”

“Αυτή η ενημέρωση του Snapchat με κατέστρεψε, στέλνω snaps όπου να ‘ναι”

https://twitter.com/TheBabyShane/status/967449995862519808

“Πώς να διορθώσεις την ενημέρωση του Snapchat.” (με κατάργηση της εφαρμογής)

Η εβδομάδα πέρασε κάπως έτσι, μέχρι που η Kylie Jenner έγραψε στο Twitter ότι δεν ανοίγει καν την εφαρμογή.

“Υπάρχει κανείς άλλος που δεν ανοίγει πλέον το Snapchat; Ή είμαι μόνο εγώ… χμμμ αυτό είναι πολύ λυπηρό.”

Η ετεροθαλής αδερφή της Kim Kardashian West, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού έχει πάνω από 24 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter. Ήταν λογικό λοιπόν, πολλοί να συνδέσουν την τεράστια πτώση της μετοχής της Snap Inc. με το tweet της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η μετοχή της εταιρείας του Snapchat παρουσίασε πτώση της τάξεως του 6%, που ισούται με το ποσό των 1.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία. Πτώση που σημειώθηκε έπειτα από το tweet της Jenner.

Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και τι όχι. Σύμπτωση; Ή όντως ένα tweet είναι ικανό να απομακρύνει τόσους πολλούς χρήστες, με αποτέλεσμα μία μετοχή να κατρακυλήσει;

Το σίγουρο είναι ότι το Snapchat έβαλε μόνο του το πρώτο καρφί στο φέρετρο, και συνεχίζει αμετανόητο. Ορίστε και η απάντησή τους προς τους χρήστες του, που αντέδρασαν τόσο άσχημα, και συγκέντρωσαν πάνω από 1.2 εκατομμύρια υπογραφές, για την απομάκρυνση της ενημέρωσης.

Λίγο πολύ προσπάθησαν να χρυσώσουν το χάπι λέγοντας, “κατανοούμε το θυμό σας, αλλά οι αλλαγές είναι μέρος μίας μεγαλύτερης ανανέωσης, στόχος της οποίας είναι η καλύτερη εμπειρία του χρήστη”, και λοιπές φανφάρες.

Ο καθένας κρίνει την κατάσταση όπως νομίζει, και ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει με το θέμα αυτό. Το σίγουρο είναι, πως αν το Snapchat συνεχίσει με την ίδια λογική, μάλλον θα κλείσει το φέρετρό του πιο γρήγορα.

Απατεώνας Κλέβει Εκατομμύρια Από το Spotify Νόμιμα

Αλγόριθμοι, υπολογιστές, άνθρωποι, και το Spotify, πιάστηκαν στον ύπνο, αφού φαίνεται κάποιος ή κάποιοι να έκλεψαν από το Spotify εκατομμύρια δολάρια, και μάλιστα με τρόπο που δεν είναι ρητά παράνομος.

Η δημοφιλής πλατφόρμα αναπαραγωγής μουσικής, πληρώνει τους δημιουργούς για κάθε αναπαραγωγή που κάνει το εκάστοτε κομμάτι τους. Μία αναπαραγωγή για να καταγραφεί και να πληρωθεί, πρέπει να έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα.

Δηλαδή, αν κάποιος παραμείνει για 30 δευτερόλεπτα σε ένα τραγούδι, το Spotify πληρώνει 0,004 δολάρια στον δημιουργό.

Έτσι σκεπτόμενοι κάποιοι απατεώνες, δημιούργησαν δύο λίστες αναπαραγωγής, με 500 “δικά τους” τραγούδια η κάθε μία. Στη συνέχεια, έφτιαξαν 1.200 premium λογαριασμούς και τους έβαλαν, με τη βοήθεια προγράμματος, να αναπαράγουν τις λίστες αυτόματα, χωρίς διακοπή.

Αμέσως σκεπτόμαστε, μα καλά, πλήρωσαν 9,99$ επί 1200$ ίσον 12000$ οι τύποι; Μέχρι να μας πει κάποιος τα νούμερα των εσόδων, ενός 24/7 μήνα αναπαραγωγής.

Αν οι τύποι είχαν 1200 λογαριασμούς, να αναπαράγουν τα τραγούδια 24/7, για ένα μήνα, μας κάνει 103.680.000 αναπαραγωγές. Οι οποίες αναπαραγωγές κοστίζουν με 414,720$, κι αυτό το ποσό αφορά τη μία λίστα, για ένα μόνο μήνα.

Σύμφωνα με το Music Business Worldwide, οι λίστες αυτές αναπαράγονταν ασταμάτητα για τουλάχιστον 4 μήνες, μέχρι να το πάρουν χαμπάρι στο Spotify. Κάτι που μας φέρνει σε ένα ποσό που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια δολάρια.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα ακριβή νούμερα, αλλά οι τύποι φόρεσαν τα γυαλιά στο Spotify. Την ίδια στιγμή που η εταιρεία, απλώς είπε ότι δουλεύουν για τη βελτίωση του τρόπου επιβεβαίωσης των τραγουδιών.

Η OnePlus Τα Σπάει

Όχι, δεν εννοούμε τα σπάει, είναι φοβερή, γαμάτη, και τα λοιπά. Θέλουμε να πούμε ότι σπάει τηλέφωνα, τα πετάει στο πάτωμα, και τα κάνει κομμάτια.

Αυτή τη φορά η OnePlus τα έβαλε με τα iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy S8, και Samsung Galaxy Note 8.

Το παραπάνω βίντεο είναι η νέα διαφήμιση της εταιρείας, η οποία σταματά περαστικούς, και συγκρίνει τις συσκευές τους με το OnePlus 5T.

Συγκεκριμένα, δοκιμάζει την ταχύτητα των τηλεφώνων σε τέσσερις τομείς, ξεκλείδωμα, λήψη φωτογραφίας, ενεργοποίηση του φακού, και την αναπαραγωγή μουσικής. Όλες τις δοκιμασίες τις κέρδισε το OnePlus 5T.

Στο τέλος των δοκιμών, ο παρουσιαστής παίρνει τα smartphone, για να κλείσει εκθιάζοντας το OnePlus 5T, και να σπάσει το τηλέφωνο του “χαμένου”.

Όπως είναι λογικό, όλοι τους θύμωσαν, και τα έβαλαν με τον παρουσιαστή. Στο τέλος όμως, όλα καλά. Το σπασμένο κινητό δεν ήταν το δικό τους, και ως έξτρα δώρο, τους χάρισαν από ένα OnePlus 5T, ώστε να αντικαταστήσουν τις μπαγκατέλες τους.

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς θα θέλαμε το τηλέφωνο που επιλέξαμε, όσο καλό κι αν είναι κάποιο άλλο.

Κρίση Κοτόπουλων Στα KFC

Τα KFC άλλαξαν προμηθευτή κοτόπουλων, και τα περισσότερα καταστήματα που διατηρεί η εταιρεία στην Αγγλία, έκλεισαν.

Φαίνεται πως ο νέος προμηθευτής κοτόπουλων αντιμετωπίζει κάποια πρόβλημα με τα καταστήματα στην Αγγλία. Γι’ αυτό τα πολλά καταστήματα έμειναν κλειστά όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ η KFC δημοσίευσε μία λίστα καταστημάτων που θα τα έβγαζαν πέρα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει πότε τα πράγματα θα επιστρέψουν στο κανονικό. Παρ’ όλα αυτά, προέβη σε μία ανακοίνωση μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Ξεκινά κάνοντας λογοπαίγνιο με το γνωστό ερώτημα, “Ένα κοτόπουλο διασχίζει ένα δρόμο. Γιατί το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο;”, και η απάντηση τους είναι: “Το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο, απλά δεν ήρθε στα εστιατόριά μας…”

Γενικότερα, αναφέρει ότι ο προμηθευτής δεν κατάφερε να στείλει κοτόπουλα στα εστιατόριά τους. Συνεχίζουν λέγοντας ότι δεν θέλουν να μειώσουν την ποιότητα των γευμάτων, γι' αυτό επέλεξαν να λειτουργούν λιγότερες ώρες, με περιορισμένο μενού, ή καθόλου.

Κλείνουν δίνοντας συγχαρητήρια στους εργαζόμενούς τους, που αντιμετωπίζουν το όλο θέμα, και προσπαθούν να βρουν λύση.

Εδώ να σημειώσουμε, πως το κείμενο του tweet αναφέρεται στον ιδρυτή της αλυσίδας, Colonel Sanders, και γράφει: “Ο Colonel δουλεύει πάνω σε αυτό.”. Ελπίζουμε όχι κυριολεκτικά, γιατί ο ιδρυτής των KFC έχει αποδημήσει από το 1980.

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, το κοτόπουλο να βρει το δρόμο για τα εστιατόρια, και οι φαν των KFC στην Αγγλία να γευτούν ξανά, σύντομα, τις αγαπημένες τους γεύσεις.

Το Σύνδρομο “selfitis”

Ήρθε ο καιρός αδέρφια, το πλήρωμα του χρόνου, στα όπλα, με ακούτε, στα όπλα. Μην φοβάστε, εμείς καλά είμαστε, όσοι πάσχουν από το σύνδρομο “selfitis” δεν είναι.

Οι άνθρωποι που τραβάνε selfie αυξάνονται, και ραγδαία μάλιστα. Αρκετοί από αυτούς παίρνουν φωτογραφίες του εαυτού τους εκατοντάδες φορές την ημέρα, και τις μοιράζονται με τους ακολούθους τους στα social media.

Τα παραπάνω έγιναν η αφορμή για σχετικές μελέτες, οι οποίες οδήγησαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Όσοι έχουν τη συγκεκριμένοι συνήθεια, πάσχουν από το σύνδρομο “selfitis”, και είναι άτομα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος και την κατάθλιψη.

Αν και δεν έχει αναγνωριστεί ως επίσημος όρος, κάτι που δεν νομίζουμε να αργήσει να συμβεί, οι ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα. Λένε ότι τα άτομα αυτά παρουσιάζουν άρνηση για την πάθησή τους.

Για παράδειγμα, η Taelor Smith, μία εθισμένη χρήστης των social media, αναφέρει ότι δεν πάσχει από κάτι, απλά της αρέσει να τραβάει selfie. Συμπληρώνει βέβαια, πως για να καταλήξει στην τέλεια selfie, βγάζει ακόμα και 200 φωτογραφίες.

Η Taelor Smith, που δεν είναι εθισμένη, καθόλου όμως, το βλέπουμε. Δεξιά με την αδερφή της που βγάζει μόνο 700 selfie ημερησίως, και μία φίλη τους.

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή, και δίνουν συμβουλές αντιμετώπισης. Αν γνωρίζουμε κάποιον φίλο μας που “πάσχει” από “σελφιτίδιδα”, πρέπει να αρχίσουμε να αγνοούμε τις φωτογραφίες του.

Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς τραβάμε μία selfie την ημέρα, κάθε πρωί στον καθρέφτη μας, και χωρίς κάμερα! ;)

Επίδειξη Μόδας Με Drone

Τα drone κάνουν θραύση, και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν στις τελετές έναρξης και λήξης, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν περιμέναμε όμως να δούμε επίδειξη μόδας με drone, και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα.

https://twitter.com/girlposts/status/967938769784659968

Ο γνωστός οίκος μόδας Dolce & Gabbana σχεδιάζει τα πάντα γύρω από την ένδυση, και όχι μόνο. Ανάμεσα στα αξεσουάρ που παρουσιάζει ο οίκος, είναι και οι γυναικείες τσάντες.

Τις τσάντες αυτές συνήθως τις κρατούν μοντέλα, αυτό όμως άλλαξε στην πρόσφατη επίδειξη του οίκου. Τον λόγο δεν τον γνωρίζουμε, αλλά όπως βλέπουμε όλοι μας στο παραπάνω βίντεο, τις τσάντες τις παρουσιάζουν drone.

Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας δεν ξέρουμε, αρκεί να τα έχουμε μέχρι τότε.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εμείς δεν θα κάναμε καν τον κόπο να πραγματοποιήσουμε αγωγή κατά της Microsoft. Ούτε βέβαια θα “φυτεύαμε” ένα τσιπάκι στο χέρι μας, έτσι απλά γιατί μπορούμε.

Όπως και να έχει, η OnePlus έδωσε ρέστα, τράβηξε πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, το ίδιο και το Snapchat, για αντίστοιχα περίεργους λόγους.

Να θυμάστε να γελάτε γιατί κάνει καλό, το ίδιο και η αποχή από τα social media, ή τουλάχιστον η ορθή χρήση τους.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps