Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Γιγάντιο Ρολόι 10.000 Ετών, $20 Τρισ. Bitcoin, Bill Gates και Big Bang

Γιγάντιο Ρολόι 10.000 Ετών, $20 Τρισ. Bitcoin, Bill Gates και Big Bang

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πώς θα σας φαινόταν αν ζούσατε στο 7018 – μόλις 5000 χρόνια από τώρα – και ανακαλύπτατε ένα τεράστιο ρολόι μέσα σε ένα βουνό του Τέξας; Θα εκμεταλλευόσασταν ένα ανθρώπινο λάθος για να κερδίσετε Bitcoin; Δείτε στα νέα της εβδομάδας τις υποκριτικές ικανότητες του Bill Gates, την εξέλιξη των καρτών SIM, και διάφορες άλλες νέες καινοτομίες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Γιγάντιο ρολόι 10.000 ετών

Ο Jeff Bezos είναι γνωστός για την ίδρυση του Amazon, που είναι ίσως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής του κόσμου.

Ωστόσο, για τους απογόνους μας θα γίνει γνωστός για άλλον λόγο. Πρόσφατα αποκάλυψε ένα βίντεο ενός τεράστιου ρολογιού, που χτίζεται μέσα σε ένα βουνό του δυτικού Τέξας.

Πρόκειται για ένα ειδικό ρολόι, που σχεδιάστηκε για να αποτελέσει τροφή για σκέψη, όπως δήλωσε ο Bezos. Μάλιστα, είναι σχεδιασμένο να αντέξει για 10.000 ολόκληρα χρόνια.

Ο σχεδιασμός του ρολογιού βρίσκεται υπό επεξεργασία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, και διαφέρει από τα συμβατικά ρολόγια που γνωρίζουμε.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε από τον Danny Hilli το 1989. Ο Bezos δήλωσε ότι συμμετέχει μόλις τα τελευταία έξι χρόνια.

Τα σχέδια του ρολογιού είναι σχεδόν έτοιμα, και έχει αρχίσει ήδη η κατασκευή του. Το ρολόι θα δείχνει το Γρηγοριανό έτος με πέντε ψηφία. Για παράδειγμα, το 2018 θα φαίνεται ως 02018.

Κάθε ρολόι, ακόμα και τα πιο ακριβή, χάνουν 90 δευτερόλεπτα κάθε μέρα. Ωστόσο, το ρολόι των 10.000 ετών θα διορθώνει τον εαυτό του καθημερινά, σημειώνοντας τη θέση του ήλιου τα μεσημέρια.

Επιπλέον, κάθε μέρα το μεσημέρι το ρολόι θα χτυπάει, αλλά ποτέ με την ίδια μελωδία.

Παρότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο ολοκλήρωσης του έργου, μόλις τελειώσει, θα μπορεί να το επισκεφτεί οποιοσδήποτε. Αν φυσικά καταφέρει να βρει το δρόμο στη μέση του πουθενά όπου θα βρίσκεται.

Η φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος ξεκινάει από το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολιτισμοί διαρκούν για 10.000 χρόνια. Επιπλέον, εμείς οι άνθρωποι δεν σκεφτόμαστε τόσο μακριά στο μέλλον, και είναι λογικό, αφού δεν πρόκειται να ζήσουμε τόσο πολύ.

Φαινόμενο του θερμοκηπίου; Εξάντληση φυσικών πόρων; Ποιος νοιάζεται, απ’ τη στιγμή που δεν θα ζούμε για να δούμε τις επιπτώσεις. Ας ασχοληθούν τα τρισέγγονά μας με τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Το ρολόι των 10.000 ετών φιλοδοξεί να μας κάνει να σκεφτούμε την έννοια του χρόνου, τις συνέπειες των πράξεών μας για τις μελλοντικές γενιές, και την ευθύνη που κρατάμε στα χέρια μας για το μέλλον του πολιτισμού μας.

Πληροφορίες για το ρολόι θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του.

20 τρισεκαρομμύρια δολάρια σε Bitcoin

Το Bitcoin και η αξία του έχει κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση, που είναι αδύνατον να μην το έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.

Bitcoin για αρχάριους: Τα πρώτα απαραίτητα βήματα!

Όσο εξοικειωμένοι κι αν είμαστε με τις αγορές μέσω διαδικτύου, το Bitcoin έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Είτε μας ενδιαφέρει σαν επένδυση είτε αν θέλουμε απλά να…

Για να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε Bitcoin, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ανταλλακτήριο Bitcoin.

Πώς Κάνω Αγορά Bitcoin και Άλλων Κρυπτονομισμάτων Με Ασφάλεια

Με τον ντόρο γύρω από το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να τα αποκτήσουν, ακόμα και με τους φόβους περί φούσκας. Παρά…

Ένα απ’ αυτά τα ανταλλακτήρια είναι και το Zaif της Ιαπωνίας, το οποίο έκανε ένα τεράστιο λάθος τη βδομάδα που μας πέρασε.

Το ανταλλακτήριο έθεσε κατά λάθος την τιμή του Bitcoin στα 0$, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μικρός πανικός με χρήστες που προσπάθησαν να αγοράσουν Bitcoin σ’ αυτήν την – ας πούμε κάτι παραπάνω από δελεαστική – τιμή, και έπειτα να τα μεταπωλήσουν.

Ένας από τους χρήστες ήταν τόσο τολμηρός, που επιχείρησε να βγάλει κέρδος αξίας 2.200 τρισεκατομμυρίων Yen, που ισοδυναμούν με 20 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μόλις ανακαλύφθηκε το σφάλμα, οι υπεύθυνοι του Zaif ακύρωσαν όλες τις συναλλαγές που έγιναν γι’ αυτό το χρονικό διάστημα των 20 λεπτών.

Τεχνολογία που κάνει το ξύλο δυνατότερο από ατσάλι

Το ξύλο, παρότι αρκετά χρήσιμο υλικό, δεν έχει την ίδια αντοχή με τα μέταλλα. Ή τουλάχιστον δεν την είχε, μέχρι πρόσφατα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Maryland βρήκαν τρόπο να κάνουν το ξύλο δέκα φορές πιο ανθεκτικό από τιτάνιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ξύλο ως εναλλακτική σε διάφορες κατασκευές, το οποίο θα παραμένει ελαφρύ και πιο εύχρηστο.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν περιλαμβάνει θερμική συμπίεση του υλικού με χημικές μεταβολές στο ξύλο. Τι σημαίνει αυτό; Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα.

Πάντως η ομάδα δοκίμασε το νέο ενισχυμένο ξύλο ενάντια σε σφαίρες όπλου. Παρότι οι σφαίρες διαπέρασαν εύκολα το κανονικό ξύλο, ίσα που γρατζούνισαν το συμπιεσμένο υλικό.

Οθόνες LED στο δέρμα μας

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τείνουμε να φροντίζουμε όλο και περισσότερο τους εαυτούς μας μόνοι μας, χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Για παράδειγμα, παρακολουθούμε τις επιδόσεις μας και τις ζωτικές μας λειτουργίες με fitness trackers, ελέγχουμε τη διατροφική αξία των γευμάτων που καταναλώνουμε, ψάχνουμε στο ίντερνετ για πιθανές λύσεις σε προβλήματα που μας βασανίζουν, και πάει λέγοντας.

Αυτόν τον σκοπό προσπαθεί να ενισχύσει η οθόνη που μοιάζει με “ηλεκτρονικό δέρμα”, η οποία αναπτύσσεται για να μπορεί να φορεθεί από ασθενείς, ώστε με μια ματιά να μπορούν να παρακολουθήσουν άμεσα την κατάσταση της υγείας τους.

Μηχανικοί του Πανεπιστημίου του Τόκιο κατασκεύασαν μία πολύ λεπτή και ελαστική οθόνη, η οποία είναι διαπερατή από τον αέρα.

Αυτή η οθόνη χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια, με τα οποία ανιχνεύει ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς, επιτρέποντας την παρακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας της.

Τα αποτελέσματα προβάλλονται μέσω micro LED, και μπορούν να μεταφερθούν ασύρματα στο κινητό μας.

Μικροσκοπικές κάρτες SIM

Καθώς οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συνεχίζουν να εφευρίσκουν τρόπους για να μικρύνουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, οι κάρτες SIM παραμένουν ίδιες εδώ και χρόνια.

Παρότι μεταπηδήσαμε από τις μεγάλες κάρτες SIM, στις micro SIM και τις nano SIM το 2012, το μέγεθος έκτοτε έχει μείνει στάσιμο.

Μία nano SIM είναι αρκετά μικρή, αλλά παρ’ όλα αυτά, η θέση της καταλαμβάνει αρκετό χώρο, αν λάβουμε υπόψη τη θήκη της, τις συνδέσεις, κτλ.

Πριν λίγες μέρες, η κατασκευάστρια ARM ανακοίνωσε ότι βρήκε τρόπο να βοηθήσει τις εταιρείες να γλιτώσουν επιπλέον χώρο, επιτρέποντας στη SIM να βρίσκεται μέσα στο τσιπ του επεξεργαστή.

Με άλλα λόγια, η ARM πιστεύει ότι θα πρέπει να μεταπηδήσουμε από τις “χειροπιαστές” κάρτες SIM, σε νέα τεχνολογία που τις ενσωματώνει εξαρχής στον επεξεργαστή.

Αυτήν την τεχνολογία την ονομάζει iSIM, και όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το μέγεθός της δεν θα είναι ένα μικρότερο από ένα τετραγωνικό χιλιοστό.

Με αυτόν τον τρόπο, οι iSIM δεν θα περιορίζονται μόνο στα κινητά τηλέφωνα. Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει επεξεργαστή, όπως tablet, smartwatch, και πάει λέγοντας.

Η ARM έχει ήδη μοιραστεί τα σχέδιά της με τις διάφορες εταιρείες του χώρου, και πιστεύει ότι οι συνεργάτες της θα μπορέσουν να ενσωματώσουν την τεχνολογία iSIM στις συσκευές τους ως το τέλος του έτους.

Το επόμενο βήμα είναι να πείσει τους παρόχους να υποστηρίξουν αυτήν την τεχνολογία.

Η άχρηστη είδηση της εβδομάδας: Ο Bill Gates και το Big Bang

Όλοι γνωρίζουμε τη δημοφιλή αμερικάνικη σειρά The Big Bang Theory. Ακόμα και αυτοί που δεν την παρακολουθούν, σίγουρα έχουν υπόψη τους τον παράξενο και συνάμα ιδιοφυή θεωρητικό φυσικό Sheldon Cooper και τα ψυχαναγκαστικά του προβλήματα.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2007, και βρίσκεται ως τώρα στην ενδέκατη σεζόν, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία.

Τι σχέση έχει ο Bill Gates με τη σειρά; Φαίνεται ότι τον ερχόμενο μήνα θα εμφανιστεί ως guest στο The Big Bang Theory, υποδυόμενος – φυσικά – τον εαυτό του.

Η τελευταία φορά που ο Bill Gates εμφανίστηκε σε τηλεοπτική σειρά, ήταν το 2001 στο Frasier. Βέβαια μας έχει δείξει κατά καιρούς ότι ένα ψώνιο με την υποκριτική, το κουβαλάει. Και δύο μη σας πούμε.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε τη – ομολογουμένως αρκετά πειστική – μίμηση του Austin Powers που έκανε πριν μερικά χρόνια.

Στον ρόλο του Dr. Evil ίσως αναγνωρίσατε τον Steve Ballmer, τον πρώην CEO της Microsoft.

Οι δυο τους φαίνεται διασκέδαζαν αρκετά κάποτε. Άλλο ένα παράδειγμα αποτελεί η μίμηση αλά Matrix, με τον Bill Gates σε ρόλο Agent Smith να “ανακρίνει” τον Balmer.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις ειδήσεις της εβδομάδας;

Είναι σίγουρο ότι το ρολόι των 10.000 ετών θα είναι ένα από τα σημαντικά μνημεία του πλανήτη μας. Θα σας ενδιέφερε να το επισκεφτείτε;

Πώς σας φάνηκαν οι νέες τεχνολογίες που πρόκειται να δούμε στο πιο κοντινό μέλλον;

Αν σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας, ή αν γνωρίζεται κάποια άλλη σημαντική είδηση, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps