Home » Smartphones-Tablets » Πώς τα Αξεσουάρ Κινητών Κάνουν Καλύτερο το Τηλέφωνό Μας

Πώς τα Αξεσουάρ Κινητών Κάνουν Καλύτερο το Τηλέφωνό Μας

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ο καθένας μας χρησιμοποιεί το κινητό του για διαφορετικούς λόγους. Ευτυχώς υπάρχουν άπειρες επιλογές ώστε να βρει το κατάλληλο για εκείνον. Παράλληλα, βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ κινητών για κάθε χρήση στο εμπόριο. Τα πρόσθετα αυτά μας λύνουν τα χέρια, προσφέροντάς μας περισσότερες δυνατότητες, και καλύτερη εμπειρία χρήσης. Δείτε τα σημαντικότερα αξεσουάρ κινητών για κάθε χρήση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί χρειαζόμαστε τα αξεσουάρ κινητών

Όπως αναφέραμε, η ποικιλία από αξεσουάρ κινητών είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Οι εταιρείες που φτιάχνουν gadget για τα τηλέφωνά μας φροντίζουν να καλύπτουν κάθε μας ανάγκη.

Πώς τα Αξεσουάρ Κινητών Κάνουν Καλύτερο το Τηλέφωνο Μας

Είτε μας αρέσει η φωτογραφία, είτε το gaming, ή αν απλά θέλουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο χρήσης του smartphone μας, πάντα κάτι θα βρούμε. Όρεξη για ψάξιμο να έχουμε, και μαζί θα δούμε προϊόντα για όλα τα βαλάντια.

Χώρος αποθήκευσης και μπαταρία

Το πρώτο κομμάτι που πρέπει να καλύψουμε είναι ο χώρος αποθήκευσης και η μπαταρία. Πρέπει όλοι να παραδεχθούμε ότι ενδιαφερόμαστε για δύο βασικά πράγματα: Να αντέχει το κινητό μας, και να χωράει όσο περισσότερα γίνεται.

Στικάκια USB

Οι εταιρείες συνεχίζουν να μάχονται για την κατάκτηση της κορυφής του μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου. Εμείς από την άλλη, συνεχίζουμε να ξεμένουμε από διαθέσιμη μνήμη.

Σίγουρα έχουμε αμέτρητες εφαρμογές κατεβασμένες, κι ας χρησιμοποιούμε μόνο τρεις. Λογική του στιλ “Κάποια στιγμή θα ξαναπαίξω αυτό το παιχνίδι. Γιατί να το διαγράψω; Για να το κατεβάζω πάλι;”.

Από την άλλη, οι κάμερες των κινητών τραβούν φωτογραφίες και βίντεο όλο και μεγαλύτερης ανάλυσης. Πώς να το κάνουμε; Οι δεκάδες selfies που τραβάμε μέχρι να βρούμε την καλή, και τα 4K βίντεο του σκύλο μας που κάνει κόλπα, θέλουν χώρο.

Βέβαια, πάντα έχουμε την επιλογή να τα αποθηκεύουμε όλα αυτά στο cloud, αλλά γιατί να το κάνουμε; Δεν παλαβώσαμε ακόμη.

Η λύση για εμάς ίσως να είναι τα στικάκια USB για smartphones. Λειτουργούν όπως τα κλασικά φλασάκια του υπολογιστή. Τα συνδέουμε στο κινητό και περνάμε ό,τι θέλουμε. Έπειτα, τα συνδέουμε σε οποιαδήποτε συσκευή, και τα μεταφέρουμε.

Αρχικά, όλα έχουν κλασική θύρα USB από τη μία πλευρά. Στην άλλη μεριά θα βρούμε USB-C ή micro USB.

Φυσικά, με τη βοήθεια ενός αντάπτορα OTG, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το στικάκι που ήδη έχουμε. Τους αντάπτορες τους βρίσκουμε σε θηλυκό USB προς USB-C, και θηλυκό USB προς micro USB.

Power Bank

Όσο μεγάλη μπαταρία και αν έχει η συσκευή μας, πάντα τελειώνει τις πιο κρίσιμες στιγμές.

Αν δεν είμαστε στο σπίτι, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Δε γίνεται να επιβιώσουμε χωρίς μπαταρία. Πώς θα κάνουμε update το Twitter μας; Check-in στο Facebook; Πώς θα φωτογραφίσουμε το φαγητό μας για το Instagram;

Πάντα υπάρχει κάποια λύση, και στην περίπτωση αυτή είναι το Power Bank.

Τα Power Bank βγαίνουν σε διαφορετικές χωρητικότητες, και μερικά έχουν τη δυνατότητα φόρτισης πολλών συσκευών ταυτόχρονα. Βέβαια, από σχέδια, χρώματα, και τα λοιπά, άλλο τίποτα.

Θα βρούμε power banks με στιλ, όπως το Xiaomi Mi Power 2, ή κάποια που μοιάζουν με παιχνίδια, σαν το Unicorn Portable Power Bank.

Βάση ασύρματης φόρτισης

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, και των καλωδίων που μπλέκονται χειρότερα από μακαρόνια. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση, απλά συμβαίνει.

Αρκετές εταιρείες, επειδή ήθελαν να πρωτοτυπήσουν, έβαλαν ασύρματη φόρτιση στις συσκευές τους. Αυτές πρωτοτύπησαν, ενώ εμείς με την ασύρματη φόρτιση κάνουμε φιγούρα και νιώθουμε σαν να είμαστε από το μέλλον.

Κάποιοι κατασκευαστές ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν τη βάση φόρτισης στη συσκευασία, ή να τη χρεώνουν επιπλέον.

Για αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν συσκευές σαν το Baseus Thin Qi Wireless Charger, ή το Satechi Aluminum Wireless Charger, που ισχυρίζεται ότι φορτίζει το κινητό μας 1.4 φορές πιο γρήγορα από ένα συμβατικό φορτιστή.

Πληκτρολόγηση και gaming

Ήρθε η ώρα για τους συγγραφείς και τους gamers. Πώς ταιριάζουν αυτοί οι δύο; Δεν κολλάνε, απλά δεν άξιζε ολόκληρη κατηγορία μόνο για τα πληκτρολόγια.

Είτε γράφουμε με τις ώρες, είτε μας εκνευρίζουν τα μικρά κουμπιά των παιχνιδιών στην οθόνη του κινητού, ή αν απλά επιθυμούμε την απόλαυση του VR στο gaming, αυτή η κατηγορία είναι για εμάς.

Bluetooth πληκτρολόγιο

Τα κινητά γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο ισχυρά, και αρκετοί τα χρησιμοποιούμε ως υπολογιστές. Ειδικά αν έχουμε πληρώσει 1000 ευρώ για ένα smartphone, πού λεφτά για laptop;

Επίσης, αν έχουμε κάποιο tablet και πληκτρολογούμε μεγάλα κείμενα, ένα bluetooth πληκτρολόγιο θα μας λύσει τα χέρια.

Τα ασύρματα πληκτρολόγια είναι βολικά, και αρκετά πιο εύχρηστα από τα on-screen. Παράλληλα, μεταφέρονται εύκολα, καθώς μπορεί να χωράνε τέλεια στη θήκη του tablet μας, ή να διπλώνουν και να μπαίνουν στην τσέπη μας.

Επίσης, αν θέλουμε να μοιάζουμε λες και βγήκαμε από το Matrix, επιλέγουμε κάτι σαν αυτό:

Χειριστήρια παιχνιδιών

Στο Google Play Store θα βρούμε αμέτρητα παιχνίδια αντίστοιχα καλά με αυτά που παίζουμε στον υπολογιστή. Είτε μιλάμε για FPS, είτε MOBA, ή ένα παιχνίδι με κάρτες, είναι γεγονός πως είναι πιο δύσκολο να το παίζουμε στο κινητό.

Πρωτίστως, τα δάχτυλά μας καλύπτουν μεγάλο μέρος της οθόνης. Έπειτα, αν δεν έχεις να πατάς κάποιο κουμπί (αληθινό κουμπί), τότε πώς θα εκφράσεις τον εκνευρισμό σου; Δεν είναι το ίδιο να πατάς σε μια οθόνη αφής, πώς να το κάνουμε.

Εννοείται πως κάποιος τα σκέφτηκε όλα αυτά πριν από εμάς, για εμάς. Γι’ αυτό και μπορούμε να αποκτήσουμε το δικό μας χειριστήριο, και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι στο smartphone μας.

Οι κατασκευαστές έχουν καλύψει κάθε γούστο. Από τους λάτρεις του Playstation και τους φαν του Xbox, μέχρι τους τρελαμένους με το Switch.

Μάσκες VR

Ποιος geek που σέβεται τον εαυτό του δεν ασχολείται με την επαυξημένη πραγματικότητα και το VR; Κανένας! Το gaming σε VR είναι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, η οποία δεν απαιτεί να χώσουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τα παιχνίδια που υποστηρίζουν VR αυξάνονται, όπως και η παραγωγή διαδραστικών ταινιών. Γι' αυτό πρέπει να εξοπλιστούμε το συντομότερο δυνατό.

Μία πολύ καλή επιλογή είναι τα Original Xiaomi VR 3D Glasses with Remote Controller με τηλεχειριστήριο. Λίγο πιο κάτω βρίσκουμε ένα φθηνότερο μοντέλο της Xiaomi, και στον πάτο βρίσκουμε ένα απλό Cardboard VR.

Καμπίνα arcade

Είδαμε αρκετά αξεσουάρ κινητών, τα οποία είναι συμβατά με όλους τους τύπους τηλεφώνου: iPhone, Android, ακόμη και Windows Phone. Το συγκεκριμένο gadget είναι δυστυχώς διαθέσιμο μόνο για iPhone.

Η ΙΟΝ (όχι η σοκολάτα, μην ενθουσιάζεστε, τεχνολογικό site είμαστε), έφτιαξε το iCade Jr. Πρόκειται για μία μικρογραφία καμπίνας arcade, που τη θέση της οθόνης παίρνει το κινητό μας.

Από όλα τα αξεσουάρ κινητών αυτής της κατηγορίας, αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο. Γι’ αυτό επιλέξαμε να την κλείσουμε μαζί του, πριν μας πάρουν τα δάκρυα που δεν έχουμε ένα δικό μας iPhone.

Βίντεο, εικόνα, και selfie

Τακτοποιήσαμε το θέμα μπαταρία και έχουμε αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Τώρα ήρθε η ώρα να φροντίσουμε να βγαίνουν καλές οι φωτογραφίες και τα βίντεό μας.

Φακοί κάμερας για κινητό

Θυμάστε όταν τα κινητά μας είχαν μια VGA κάμερα, και εμείς θεωρούσαμε ότι ήμασταν ο επόμενος Φίλιππος Μαργαρίτης;

Απ' ό,τι φαίνεται, μία κάμερα δεν είναι αρκετή στις μέρες μας. Μερικές φορές, ούτε δύο αρκούν. Γι' αυτό οι κατασκευαστές προσθέτουν τρεις πίσω κάμερες.

Όσα pixel και να έχει η κάμερα της συσκευής μας, οι φωτογραφίες των άλλων είναι πάντα καλύτερες. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις δικές μας φωτογραφίες. Η λύση είναι οι φακοί κάμερας για κινητό, γνωστοί και ως “phone lenses”.

Οι φακοί αυτοί συνήθως έχουν τη μορφή κλιπ, και πιάνουν απλά στο κινητό μας. Με τα phone lenses, μπορούμε να πάρουμε κοντινές λήψεις (macro φωτογραφίες), ευρείας γωνίας, μορφής ματιού ψαριού (fish-eye), και η λίστα συνεχίζεται.

Οι επιλογές που έχουμε είναι αρκετές. Μπορούμε να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω για έναν καλό φακό, είτε λίγα χρήματα για ένα πλήρες σετ.

Selfie stick

Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Συμπεριλαμβάνουμε τα selfie sticks στα αξεσουάρ κινητών. Ωστόσο, κάθε φορά που βλέπουμε κάποιον να τα χρησιμοποιεί δημόσια σε συνδυασμό με duck-face, σίγουρα κάτι παθαίνει το πρόσωπό μας.

Επειδή όμως βοηθάνε στην αποφυγή ατυχημάτων, καθιστώντας τη λήψη μιας φωτογραφίας αρκετά πιο άνετη, είπαμε να δούμε μερικά που αξίζουν.

Έχουμε και λέμε: selfie stick που χωράει στην τσέπη, επεκτείνεται στα 80 εκατοστά για πιο μακρινές λήψεις, και για να βγάζουμε τα μάτια όσων μας κρίνουν.

Εκτός αν θέλουμε πιο σταθερές εικόνες, άρα θα πάρουμε κάποιο με τρίποδο.

Gimbal

Δεν γίνεται να είμαστε οι μόνοι που εκνευριζόμαστε κάθε φορά που ένα βίντεο κουνιέται λες και αυτός που έκανε τη λήψη είχε μπει σε λειτουργία δόνησης, σωστά; Ένα gimbal είναι η ιδανική επιλογή σε αξεσουάρ κινητών για όσους τραβάνε βίντεο, καθώς βοηθάει να έχουμε σταθερή εικόνα.

Ίσως μπορούμε να πούμε ότι είναι το selfie stick των βίντεο, μόνο που είναι μια καλή επένδυση.

Μια καλή επιλογή είναι το Zhiyun Smooth Q 3-axis Stabilization Gimbal, που θα το βρούμε στο GearBest σε ιδιαίτερα καλή τιμή.

Εκτυπωτής για smartphone

Όσοι γνωρίσαμε τις αυθεντικές Polaroid άμεσης τύπωσης, δεν θα τις ξεχάσουμε. Γενικότερα είναι γνωστές ως instant cameras, μηχανές που τυπώνουν άμεσα τη φωτογραφία που τραβάμε.

Η μόδα έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω, γι’ αυτό η FUJIFILM κατασκεύασε τις μοντέρνες εκδοχές των instant cameras, κάτι που ακολούθησαν και άλλες εταιρείες, όπως η Polaroid.

Πλέον, ας είμαστε ειλικρινείς, σχεδόν κανείς δε βγάζει φωτογραφίες με κάμερα. Όλοι τις τραβάμε με το κινητό μας. Για αυτό το λόγο, η HP εξελίχθηκε και έβγαλε το HP Sprocket, που συνδέεται μέσω Bluetooth και εκτυπώνει τις φωτογραφίες μας στη στιγμή.

Από την άλλη, η FUJIFILM έβγαλε τον εκτυπωτή INSTAX SHARE SP-2, που συνδέεται με εφαρμογή που μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε και να εκτυπώσουμε τις φωτογραφίες μας.

Ευχόμαστε αυτοί οι εκτυπωτές να λειτουργούν καλύτερα από τους συνηθισμένους, διότι ο δικός μας χαλάει κάθε φορά που θέλουμε να εκτυπώσουμε κάτι.

Διάφορα αξεσουάρ κινητών

Φθάνουμε σχεδόν στο τέλος αυτού του άρθρου, και μας έμειναν δύο προϊόντα που δεν ταιριάζουν σε καμία κατηγορία. Ας δούμε ποια είναι, και γιατί να τα αγοράσουμε.

Αυτοκόλλητα αλλαγής εμφάνισης (skins)

Δεν έχουν όλες οι συσκευές στιλάτο σχεδιασμό. Μερικές φορές είναι απλά βαρετές, μονόχνωτες, χωρίς αυτό το “κάτι”. Λογικό είναι να θέλουμε να τους το προσδώσουμε εμείς, και σε αυτό βοηθούν τα skins.

Αυτοκόλλητα αλλαγής εμφάνισης θα βρούμε στη σελίδα της dbrand ή της Gadgetshieldz, που εξειδικεύονται στην κατασκευή τους.

Τα skins προσφέρονται για συγκεκριμένες συσκευές και μάρκες. Παρ’ όλα αυτά, η dbrand δίνει τη δυνατότητα να ζητήσουμε τη δημιουργία αυτοκόλλητων για το δικό μας τηλέφωνο.

Το καλύτερο από όλα είναι πως το smartphone μας αλλάζει εντελώς εμφάνιση. Δημιουργούμε το δικό μας σετ, επιλέγοντας ανάμεσα σε αρκετά σχέδια και χρώματα.

Επίσης, διαλέγουμε αν θα αλλάξουμε μόνο το μπροστά, ή και το πίσω τμήμα του κινητού μας. Μπορούμε να πειράξουμε ακόμη και το περίγραμμα της κάμερας, ή το λογότυπο της εταιρείας.

Ανεμόμετρο

Εντάξει, αυτό είναι λίγο περίεργο και ιδιαίτερα εξειδικευμένο, το παραδεχόμαστε. Αν αναρωτιέστε τι κάνουμε ένα ανεμόμετρο για κινητό, τότε να σας πούμε πως ούτε εμείς δεν ξέραμε τη χρήση του.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, στον κόσμο των σπορ είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Αν ασχολούμαστε με αθλήματα θαλάσσης, ορειβασία, κυνήγι, χειριζόμαστε drone, ή απλά πετάμε αετό βρε παιδί μου, χρειαζόμαστε αυτή τη συσκευή.

Ένα τέτοιο αξεσουάρ, για παράδειγμα το WeatherFlow, συνδέεται στη θύρα ακουστικών του smartphone μας.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής του, μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να μάθουμε με ακρίβεια την ταχύτητα του ανέμου, την κατεύθυνση, και άλλες πληροφορίες.

Αξεσουάρ κινητών για όλα τα γούστα, και κάθε χρήση

Ελπίζουμε να σας καλύψαμε. Αν πάλι όχι, πείτε μας στα σχόλια τι ξεχάσαμε να αναφέρουμε.

Επίσης, περιμένουμε να μας πείτε τη γνώμη σας για τα αξεσουάρ κινητών που είδατε. Αν χρησιμοποιείτε κάποια από αυτά, ή σκοπεύετε να το κάνετε μετά την ανάγνωση του άρθρου μας, μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps