Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Δημιουργήστε Επαγγελματικά Λογότυπα Δωρεάν, Όπως τα Θέλετε

Δημιουργήστε Επαγγελματικά Λογότυπα Δωρεάν, Όπως τα Θέλετε

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα επαγγελματικά λογότυπα κοστίζουν, και μάλιστα αρκετά. Αν θέλουμε να έχουμε ένα μοναδικό σήμα, πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη, σωστά; Όχι απαραίτητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε στο μυαλό μας τι θέλουμε, να ακολουθήσουμε μερικούς βασικούς κανόνες, και να χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν εργαλείο της Logaster. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε από το μηδέν το δικό μας λογότυπο, δωρεάν.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι κάνει ένα λογότυπο πραγματικά καλό;

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς όσον αφορά τη δημόσια εικόνα μιας επιχείρησης, είναι το λογότυπό της. Αποτελεί την ταυτότητά της, το σήμα μέσω του οποίου θα την αναγνωρίζουν. Τι κάνει όμως ένα λογότυπο πραγματικά καλό;

Υπάρχουν κάποιοι “νόμοι” που τα επαγγελματικά λογότυπα πρέπει να υπακούν. Ας δούμε περιληπτικά ποιοι είναι αυτοί.

Απλότητα

Ένα απλό λογότυπο είναι αναγνωρίσιμο, και αποτυπώνεται εύκολα στο μυαλό του καταναλωτή. Τα καλά λογότυπα αναδεικνύουν κάτι μοναδικό, χωρίς να είναι παραφορτωμένα.

Δημιουργήστε Δωρεάν Επαγγελματικά Λογότυπα Όπως τα Θέλετε

Απομνημόνευση

Δίδυμη αδερφή της απλότητας είναι η απομνημόνευση. Κατά το σχεδιασμό ενός λογότυπου, πρέπει να στοχεύουμε να γίνει αξέχαστο. Αυτό επιτυγχάνεται με την απλότητα, την αποφυγή υπερβολών, και τα σωστά χρώματα.

Διαχρονικότητα

Αδιαμφισβήτητα, τα επαγγελματικά λογότυπα πρέπει να είναι και διαχρονικά. Ένα λογότυπο που αλλάζει συνεχώς, συχνά σημαίνει πως απέτυχε.

Όπως είπαμε, το λογότυπο είναι ο τρόπος αναγνώρισης μιας επιχείρησης. Αν το λογότυπο είναι διαχρονικό, τότε η επιχείρησή μας θα γίνει αναγνωρίσιμη ανά τις δεκαετίες.

Το καλύτερο παράδειγμα ενός διαχρονικού λογότυπου είναι αυτό της CocaCola.

Η εταιρεία δεν έχει αλλάξει σήμα από το 1885. Αυτός κι αν είναι διαχρονικός σχεδιασμός.

Εδώ βλέπουμε μία σύγκριση των λογότυπων της CocaCola με της Pepsi.

Ευελιξία

Ένα αποτελεσματικά σχεδιασμένο λογότυπο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται παντού. Γι' αυτό πρέπει πάντα τα επαγγελματικά λογότυπα να δημιουργούνται σε μορφή Vector, ώστε να μην χάνουν ποιότητα κατά την αλλαγή μεγέθους.

Επίσης, ένα σωστά σχεδιασμένο λογότυπο μπορεί να τοποθετηθεί τόσο οριζόντια, όσο και κάθετα. Παράλληλα, πρέπει να μπορεί να αποτυπωθεί σε κάθε χρωματική επιφάνεια, και να είναι ευδιάκριτο.

Μία καλή τακτική είναι η αποκλειστική χρήση άσπρου-μαύρου, αλλά ο χρυσός κανόνας είναι να χρησιμοποιούνται έως τρία χρώματα το πολύ.

Καταλληλότητα

Πάνω από όλα, τα επαγγελματικά λογότυπα πρέπει να είναι σχετικά με τον σκοπό χρήσης τους. Θα ήταν καλό, για παράδειγμα, το λογότυπο μίας παιδικής φίρμας να έχει παιχνιδιάρικη γραμματοσειρά.

Παράλληλα, δεν πρέπει να περνάμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο το σήμα μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων να δείχνει αυτοκίνητα.

Όπως βλέπουμε, η Harley Davidson δεν έχει μία μοτοσυκλέτα για σήμα, ούτε η Xiaomi ένα κινητό. Ο κύριος στόχος του λογότυπου είναι να ταυτοποιεί την επιχείρηση.

Τι είναι το Logaster και τι προσφέρει;

Η ανάθεση δημιουργίας ενός λογότυπου σε κάποιον επαγγελματία κοστίζει χρόνο και χρήμα. Για τον λόγο αυτόν, η πρόσληψη ενός επαγγελματία ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που μόλις ξεκίνησε την επιχείρησή του.

Τη βέλτιστη επιλογή αποτελεί η χρήση κάποιας online υπηρεσίας, που μας βοηθά να δημιουργούμε επαγγελματικά λογότυπα.

Τέτοιες υπηρεσίες θα βρούμε αρκετές, οι περισσότερες εκ των οποίων παρέχονται δωρεάν. Η ποιότητα που προσφέρουν, όμως, είναι αμφιλεγόμενη.

logaster

Ένα αντίστοιχο δωρεάν εργαλείο δημιουργίας λογότυπου είναι και το Logaster. Μας βοηθά να φτιάξουμε το δικό μας λογότυπο μέσα σε τέσσερα εύκολα βήματα.

Η βάση του Logaster περιέχει αμέτρητα σχέδια, χρωματικούς συνδυασμούς, και γραμματοσειρές. Έτσι, κάθε λογότυπο που δημιουργείται από το εργαλείο του Logaster είναι μοναδικό.

Μέσω της ιστοσελίδας του Logaster έχουν ήδη παραχθεί πάνω από έξι εκατομμύρια επαγγελματικά λογότυπα.

Δημιουργώντας επαγγελματικά λογότυπα με το Logaster

Τώρα που μάθαμε τι κάνει ένα λογότυπο πραγματικά καλό, και αφού είδαμε τι είναι το Logaster, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το δικό μας σήμα.

Απλώς μπαίνουμε στη σελίδα του Logaster και πατάμε το κουμπί “Δημιουργήστε ένα λογότυπο”. Έτσι, θα μεταφερθούμε άμεσα στο εργαλείο δημιουργίας λογότυπων.

Στο πρώτο βήμα, γράφουμε το όνομα της εταιρείας μας. Αν θέλουμε να προσθέσουμε ένα σλόγκαν, κάνουμε κλικ στο “+Add Slogan” και συμπληρώνουμε το σχετικό πεδίο. Τέλος, επιλέγουμε τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, και πατάμε “NEXT”.

Σε ελάχιστο χρόνο, το εργαλείο θα μας εμφανίσει αμέτρητες προτάσεις που ταιριάζουν στο όνομα και τον τομέα της εταιρείας μας. Μπορούμε να περιορίσουμε τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση, η οποία βρίσκεται πάνω δεξιά.

Εντοπίζουμε το λογότυπο που μας αρέσει, το επιλέγουμε με κλικ, και πατάμε “Edit logo concept”.

Εδώ, αρχικά μπορούμε να επιλέξουμε τη διάταξη του λογοτύπου μας.

Στη συνέχεια, επιλέγοντας το κείμενο, τα εικονίδια, και τα λοιπά, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε σχέδια, χρώματα, και γραμματοσειρές.

Όταν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, πατάμε το “NEXT”.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να ελέγξουμε πώς θα φαίνεται το λογότυπό μας κάτω από διάφορες συνθήκες. Ασπρόμαυρες σελίδες, αποχρώσεις του γκρι, και τα λοιπά. Εφόσον όλα είναι καλά, πατάμε το “SAVE”.

Αν πάλι δεν μας αρέσει κάτι, επιστρέφουμε στο “Edit logo concept”, κάνοντας κλικ σε αυτό.

Αμέσως μόλις πατήσουμε το κουμπί, θα μεταφερθούμε στη φόρμα δημιουργίας λογαριασμού. Όντως, για να κατεβάσουμε ένα δείγμα του λογότυπου, πρέπει να φτιάξουμε έναν λογαριασμό χρήστη.

Αφού συμπληρώσουμε το email μας και έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης, κάνουμε κλικ στο “Create an account”.

Με τον λογαριασμό που έχουμε δημιουργήσει, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα χάσουμε το σχέδιο που μόλις φτιάξαμε.

Πατώντας το κουμπί “Download logo files”, μπορούμε να κατεβάσουμε το λογότυπό μας στις ανάλογες μορφές, και με το ανάλογο κόστος.

Αριστερά βλέπουμε το λογότυπό μας, όπως επίσης και μερικά εργαλεία. Αρχικά, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε σχετικές προεπισκοπήσεις.

Έπειτα, μπορούμε να κοινοποιήσουμε το σήμα μας, να το διαγράψουμε, να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφό του, να το επεξεργαστούμε, ή να φτιάξουμε κάρτες και άλλα έγγραφα με αυτό.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι. Δημιουργήσαμε το δικό μας λογότυπο, με ένα απολύτως δωρεάν εργαλείο, σε μόλις τέσσερα βήματα.

Το κόστος των υπηρεσιών του Logaster

Όλα καλά, μάθαμε για τα επαγγελματικά λογότυπα, είδαμε το Logaster, και με τη βοήθειά του φτιάξαμε το δικό μας σήμα. Πόσο πάει όμως το μαλλί; Συμφέρει σαν υπηρεσία το Logaster;

Το κόστος ενός λογότυπου κυμαίνεται από τίποτα, έως χιλιάδες ευρώ, ανάλογα τι ψάχνουμε. Η Microsoft για παράδειγμα χρησιμοποιεί τη δική της ομάδα σχεδιασμού.

Για εμάς που δεν έχουμε δική μας ομάδα σχεδιασμού, υπάρχει το Logaster. Η υπηρεσία μας προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο, και ζητά μόλις 10€ για να μας δώσει το λογότυπό μας σε διαστάσεις 1024px, στις μορφές αρχείων png και jpeg.

Αντίστοιχα, το κόστος ενός αρχείου μεγαλύτερων διαστάσεων (στα 5000px) θα μας κοστίσει 19.99€ για τις ίδιες μορφές αρχείων.

Παράλληλα, το πλήρες σετ αρχείων κοστίζει 24.99€, και με αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λογότυπό μας σε οποιεσδήποτε διαστάσεις θέλουμε.

Το πακέτο περιλαμβάνει το λογότυπο σε αρχεία εικόνας png και jpeg, ενώ μας δίνεται επιπλέον το vector (.svg) αρχείο του λογότυπου, καθώς επίσης και σε μορφή pdf.

Το Logaster, στη ξενόγλωσση έκδοσή του, προσφέρει εργαλεία δημιουργίας επαγγελματικών καρτών, φακέλων, επιστολόχαρτων, και εικονιδίων ιστοσελίδας. Κάθε σετ αρχείων κοστίζει 9.99€, και η χρήση των εργαλείων είναι το ίδιο εύκολη με αυτό που παρουσιάσαμε.

Τέλος, το Logaster πουλά ένα πλήρες επιχειρηματικό πακέτο με κόστος μόλις 29.99€, το οποίο περιέχει:

  • Λογότυπο για εκτύπωση και οθόνες (σε svg, pdf, png, jpeg)
  • Σχέδιο επαγγελματικής κάρτας (σε pdf, png)
  • Φάκελος (σε pdf, png)
  • Επιστολόχαρτο (σε pdf, png, docx)
  • Εικονίδιο ιστοσελίδας (σε ico, png)

Συνολικά, το κόστος των υπηρεσιών του Logaster είναι απόλυτα λογικό, αν όχι φθηνό.

Εμείς ήμασταν άτυχοι, και δεν είχαμε αυτή την ευκαιρία στα πρώτα μας βήματα. Εσείς όμως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λογότυπο, σήμερα, και σχεδόν τζάμπα.

Εσείς θα χρησιμοποιούσατε το Logaster για να φτιάξετε το λογότυπό σας;

Λοιπόν, πώς σας φάνηκε το Logaster; Θα το χρησιμοποιούσατε, ή μήπως το κάνατε ήδη; Αξίζει σίγουρα μία δοκιμή. Τζάμπα είναι άλλωστε.

Εμείς πάντως βρίσκουμε τα ποσά που ζητούν μηδαμινά, ειδικά για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Πείτε μας στα σχόλια την άποψή σας για την υπηρεσία, και το άρθρο μας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps