Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Windows 10>7, MIUI 9 για όλους και εφαρμογή που σε στέλνει φυλακή

Windows 10>7, MIUI 9 για όλους και εφαρμογή που σε στέλνει φυλακή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Επιτέλους τα Windows 10 κατάφεραν να ξεπεράσουν τον μεγάλο τους ανταγωνιστή, τα Windows 7, ενώ πρόκειται στο μέλλον να δούμε και μία ελαφριά έκδοσή τους. Η Xiaomi συνεχίζει τις εκπλήξεις με την πολύ καλή υποστήριξη που προσφέρει, ακόμα και σε παλιότερες συσκευές της. Μεταξύ άλλων, στα νέα της εβδομάδας θα δούμε ότι το eBay απομακρύνει το PayPal, ενώ η αγορά κάρτας γραφικών αντιμετωπίζει κρίση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Παρασκευή, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Τα Windows 10 πήραν κεφάλι

Τι και εάν τα Windows 10 κυκλοφορούν από τον Ιούλιο του 2015; Φαίνεται ότι μόλις τώρα κατάφεραν να πάρουν τη μερίδα του λέοντος, και αυτή με πολύ μικρή διαφορά.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία στοιχεία της Statcounter δείχνουν τα Windows 10 με ποσοστό 42,78%, ενώ τα Windows 7 κατέβηκαν στο 41,86%. Τα Windows 8.1 κατέχουν μερίδιο 8,72%, ενώ τα Windows XP έχουν μερίδιο 3,36%.

Σταθερά, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς, τα Windows 10 εδραιώνουν την προτίμησή τους στο καταναλωτικό κοινό.

Windows 10… lite

Φήμες θέλουν τη Microsoft να εργάζεται πάνω στη δημιουργία μίας ελαφριάς έκδοσης των Windows 10, με την κωδική ονομασία Polaris. Πιθανόν η νέα έκδοση των Windows θα προορίζεται για μικρά laptop και tablet.

Από ό,τι φαίνεται, στόχος του Polaris Project είναι να μετατρέψει τα Windows 10 σε ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα είναι σχεδιασμένο κυρίως για αυτούς που εργάζονται μέσω browser. Πιθανόν κάτι αντίστοιχο με το Chrome OS της Google.

Αυτή η κίνηση της Microsoft έχει αρκετό ενδιαφέρον, καθώς από ό,τι βλέπουμε, η εταιρεία προσπαθεί να ενοποιήσει το λειτουργικό της σε όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες.

MIUI 9 για όλους

H πιο πρόσφατη διεπαφή χρήστη MIUI 9 της Xiaomi, είναι πλέον διαθέσιμη σχεδόν για όλες τις συσκευές της Xiaomi, ακόμη και για παλαιότερες.

Συγκεκριμένα, μέχρι και το Xiaomi Redmi 1S, το οποίο είναι ήδη 4 ετών, θα λάβει τη νέα αναβάθμιση του γραφικού περιβάλλοντος.

Αν και διαθέτει τετραπύρινο επεξεργαστή και 1GB RAM, οι χρήστες του πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν νέα χαρακτηριστικά όπως Split Screen, Dual Apps, κ.α.

Βέβαια μπορεί το Redmi 1S να αναβαθμιστεί σε MIUI 9.2.2.0, όμως το λειτουργικό του παραμένει το Android 4.4.4 KitKat.

Το eBay παραμερίζει το PayPal

Όπως πιθανόν να γνωρίζουμε, η PayPal ανεξαρτητοποιήθηκε από το eBay το 2015, αλλά παρέμειναν σε συνεργασία.

Αυτές τις ημέρες όμως, το eBay ανακοίνωσε ότι θα παραμερίσει το PayPal από βασική μέθοδο ηλεκτρονικών πληρωμών.

Έτσι, ως βασική μέθοδος θα χρησιμοποιείται το σύστημα συναλλαγών που έχει αναπτύξει η ολλανδική Adyen.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εμπειρία των πληρωμών πλέον θα είναι πιο εύκολη, ενώ δεν θα απαιτείται η μεταφορά σε άλλον ιστότοπο. Να αναφέρουμε ότι το σύστημα της Adyen χρησιμοποιείται ήδη από τα Netflix και Uber.

To νέο σύστημα λέγεται ότι θα μπει σε λειτουργία από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αρχικά στις ΗΠΑ, και θα επεκταθεί αργότερα.

Βέβαια, θα εξακολουθεί να υπάρχει το PayPal ως δεύτερη επιλογή, τουλάχιστον μέχρι το 2023, όπου λήγει η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Τι κινητό έχεις? Land Rover

H γνωστή Αγγλική εταιρεία αυτοκινήτων, Land Rover, φαίνεται ότι προχωράει και στην αγορά των smartphone.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να δώσει το όνομα Land Rover Explore σε ένα σκληροτράχυλο smartphone, το οποίο θα κατασκευάσει η Bullitt.

Μάλιστα η συσκευή έρχεται με αρθρωτά στοιχεία, που σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί πρόσθετα.

Δύσκολος καιρός για κάρτες γραφικών

Μοντέλα μεσαίων και υψηλών επιδόσεων της AMD και της Nvidia, παρουσιάζουν ελλείψεις σε όλον τον κόσμο, ενώ οι τιμές τους είναι κάτι παραπάνω από τσιμπημένες.

Χαρακτηριστικά, στις ΗΠΑ η GeForce GTX 1070 Ti από τα 380$ έφτασε τα 900$, η GTX 1080 τα 1000$, ενώ η GTX 1080Ti βρίσκεται σε έλλειψη.

Και όλα αυτά βέβαια οφείλονται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, που έχει οδηγήσει την αγορά σε παραλήρημα.

To ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι τελικά τόσο αθώο

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του New York University School of Medicine, οι ατμιστές κινδυνεύουν να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, καθώς και καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστεως.

Η έρευνα περιελάμβανε την έκθεση ποντικιών σε καπνό ηλεκτρονικού τσιγάρου για 12 εβδομάδες. Η δόση αυτή αντιστοιχούσε με το κάπνισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου για 10 χρόνια στους ανθρώπους.

Μετά το πέρας των δοκιμών, διαπίστωσαν ότι ο καπνός είχε καταστρέψει DNA στους πνεύμονες, στις κύστες, και στην καρδιά των ζώων, ενώ μπλόκαρε και την επιδιόρθωσή τους.

Και όλα αυτά, όταν περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να είναι μαθητές λυκείου.

Βέβαια, απόλυτα συμπεράσματα που αφορούν ανθρώπους δεν μπορούν να βγουν σε μελέτες 12 εβδομάδων, και μάλιστα σε ποντίκια. Σίγουρα θα χρειαστεί να πέρασουν αρκετά χρόνια πριν καταλήξουν οι επιστήμονες σε ένα πιο βέβαιο συμπέρασμα.

Πώς μία εφαρμογή έβαλε χιλιάδες Τούρκους στη φυλακή

Στην Τουρκία, στην μετά το πραξικόπημα εποχή, μία μυστική εφαρμογή μηνυμάτων κόστισε σε χιλιάδες Τούρκους τις δουλειές τους, ακόμη και την ελευθερία τους.

Το Bylock ήταν μια δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία έδινε τη δυνατότητα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή απαγορεύτηκε, καθώς κρίθηκε ότι μέσω αυτής γινόταν η συνεννόηση των πραξικοπηματιών.

Βέβαια, άσχετα με το γεγονός ότι μπορεί να την χρησιμοποιούσαν και οι πραξικοπηματίες, κατηγορήθηκαν μεταξύ άλλων και πολλοί αθώοι πολίτες.

Μέχρι τώρα, οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 75.000 πολιτών, επειδή χρησιμοποίησαν την εφαρμογή.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας θεωρεί ότι το ByLock είναι στην πραγματικότητα κατασκεύασμα γκιουλενιστών, με στόχο τη διευκόλυνση της μεταξύ τους μυστικής επικοινωνίας.

Το δωρεάν παιχνίδι της εβδομάδας

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα θα βρούμε στο Google Play δωρεάν το Hitman Sniper. Μπείτε στη θέση του Agent 47 και ανακαλύψτε την πιο συναρπαστική εμπειρία ελεύθερου σκοπευτή στο κινητό σας.

Μπορεί να στοιχίζει κανονικά μόλις 1€, αλλά ποιος έχει ευρώ για πέταμα;

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Εσείς χρησιμοποιείτε Windows 10? Πώς σας φαίνεται η κίνηση της Microsoft να επανασχεδιάσει τα Windows 10 για χρήση κυρίως μέσω browser?

Εάν έχετε στην κατοχή σας Xiaomi κινητό, πήρε την τελευταία MIUI 9? Πώς σας φαίνεται η κίνηση του eBay να υποβαθμίσει τη χρήση του PayPal? Θα αγοράζατε ένα Land Rover κινητό?

Μήπως αντιμετωπίσατε δυσκολία στο να προμηθευτείτε νέα κάρτα γραφικών για το σύστημά σας? Θορυβηθήκατε από τις μελέτες που αποδεικνύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μάλλον δεν είναι τόσο αθώο?

Έτυχε ποτέ να χρησιμοποιήσετε το Bylock? Δοκιμάσατε το Hitman Sniper, και αν ναι, σας άρεσε?

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps