Home » Software » Τα Καλύτερα Βίντεο του Μήνα στο Κανάλι του PCsteps 01/2018

Τα Καλύτερα Βίντεο του Μήνα στο Κανάλι του PCsteps 01/2018

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η λειτουργία του PCsteps ξεκίνησε το 2009, πράγμα που σημαίνει ότι κοντεύει να κλείσει μία ολόκληρη δεκαετία ζωής. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το κανάλι του PCsteps στο YouTube, το οποίο μόλις τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα, σε συνεργασία με το διεθνές e-shop GearBest. Κάθε πρώτη του μηνός θα σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα – ή τα χειρότερα – βίντεό μας στο YouTube, τα προβλήματα που συναντήσαμε, και σχόλια χρηστών που ξεχωρίσαμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Κατ’ εξαίρεση, επειδή είναι η πρώτη δημοσίευση που αφορά το κανάλι μας στο YouTube, θα συμπεριλάβουμε και βίντεο που βγήκαν πριν τον τελευταίο μήνα.

Οδηγοί PCsteps

Η πρωταρχική ιδέα για τη δημιουργία ενός καναλιού αφορούσε τη μεταφορά των οδηγών του PCsteps σε μορφή βίντεο.

Έτσι, ξεκινήσαμε με την παρουσίαση διαφόρων άρθρων της σελίδας, όπως το κατέβασμα των Windows, ή το πώς χωρίζουμε τον σκληρό μας δίσκο σε διαμερίσματα.

Το πιο δημοφιλές βίντεο αυτού του είδους ήταν το απεριόριστο δωρεάν ίντερνετ στο κινητό, το οποίο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 200.000 προβολές. Δυστυχώς, η μέθοδος που περιγράφουμε έχει πάψει να ισχύει.

Όπως και να ‘χει, στην πορεία διαπιστώσαμε ότι αυτή η μορφή βίντεο δεν ήταν ό,τι πιο βολικό για τους χρήστες, και εγκαταλείψαμε την ιδέα.

Δεν έπρεπε να λυπηθούμε τον Τζιμάκο Πάοκ; Δεν είναι αρκετά δύσκολη η ζωή του, που το επώνυμό του είναι και ποδοσφαιρική ομάδα; Πρέπει να τον κουράζουμε κι από πάνω με τα βίντεό μας;

Unboxing

Περίπου μισό χρόνο μετά την εγκατάλειψη της ιδέας του YouTube, ήρθε στο προσκήνιο η συνεργασία μας με το Gearbest, η οποία μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε και να παρουσιάσουμε διάφορα προϊόντα από Κίνα.

Σαφώς, μέσα από ένα γραπτό άρθρο και μερικές φωτογραφίες είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν του αρέσει κάποιο προϊόν. Κάπως έτσι, από το καλοκαίρι του 2017, επανήλθε στο προσκήνιο το σκεπτικό των βίντεο, αυτή τη φορά με την παρουσίαση των προϊόντων live κατά την ώρα της δοκιμής.

Έτσι, βρήκαμε editor, ξεκινήσαμε την ετοιμασία του χώρου, πήραμε στα χέρια μας κάποια ενδιαφέροντα προϊόντα, και βρήκαμε έναν πάρα πολύ καλό παρουσιαστή. Στην πορεία ο παρουσιαστής έφυγε για Μπαχάμες, οπότε ξεμείναμε με τον Αντώνη.

Τι να κάνουμε, ο καθένας πορεύεται με ό,τι διαθέτει.

Το πιο δημοφιλές βίντεο

Μετά από διάφορες προσπάθειες, αποτυχίες, και ευτράπελα, το πρώτο βίντεο unboxing ανέβηκε στο κανάλι του PCsteps τον Νοέμβριο του 2017, γυρισμένο με μια κάμερα κινητού – και κυρίως, με το μικρόφωνο του κινητού – μια κρύα νύχτα του Οκτώβρη.

Ή μπορεί και να μην ήταν κρύα, εδώ μέχρι τέλη Οκτωβρίου κάποιοι έκαναν ακόμα μπάνια.

Σε αυτό το βίντεο, ο Αντώνης παρουσιάζει το Xiaomi Mi Note 3, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν τα πήγε άσχημα για πρώτη προσπάθεια.

Βέβαια, ακόμα και τώρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα σχόλια ήταν τόσο θετικά.

Στην αρχή νομίσαμε ότι προορίζονταν για άλλο βίντεο. Ή μπορεί να είπαν να μας καλοπιάσουνε, για να μην τα παρατήσουμε ξανά.

Είχαμε βέβαια και την κριτική μας, αν και δεν ήταν ακριβώς εποικοδομητική…

…καθώς και ενδυματολογικές παρατηρήσεις.

Όπως και να ‘χει, το πρώτο βίντεο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής τα περισσότερα views, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα unboxing βίντεο. Παρότι είναι το πιο δημοφιλές, σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο.

Παιδικές ασθένειες

Κάθε αρχή και δύσκολη, ως είθισται.

Γνωρίζαμε πολύ καλά πως δεν είχαμε τον καλύτερο εξοπλισμό όσον αφορά κάμερα και μικρόφωνο. Πόσο μάλλον όταν το ένα από τα κινητά αποφάσισε να μας εγκαταλείψει πάνω στο γύρισμα, με αποτέλεσμα ο Αντώνης να κοιτάει το κενό.

Tη γλίτωσε μόνο χάρη σε ένα φιλόπονο θεατή.

Δεν έλειψαν ούτε από εδώ οι ενδυματολογικές παρατηρήσεις, αν και δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσον ο θεατής αποφάσισε από μόνος του να γράψει για το πουκάμισο, ή το είδε από το προηγούμενο βίντεο και συνέχισε την πλάκα.

Πάντως, παρά τις τεχνικές μας ελλείψεις, επιχειρήσαμε να αυξήσουμε όσο μπορούμε την αξία της παραγωγής, με πρωτότυπες εισαγωγές.

Τους πήραμε τα αυτιά

Ναι, το ξέρουμε, τα πρώτα βίντεό μας είχαν σημαντικό πρόβλημα με τον ήχο. Το μικρόφωνο του κινητού είναι αρκετό για συνομιλία και καμιά βιντεοκλήση, αλλά σε παραγωγή στο YouTube, δεν παλεύεται.

Και, ειλικρινά, ήταν κρίμα για ένα τόσο καλό κινητό όσο το Xiaomi Mi A1.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο χώρος του βίντεο ήταν πολύ καινούριος για εμάς. Πριν αποκτήσουμε κάποια εμπειρία όσον αφορά την όλη παραγωγή – και να δούμε φυσικά κατά πόσον είχε ανταπόκριση – δεν ήταν εύκολο να προχωρήσουμε σε κάποια επένδυση.

Είχαμε βέβαια και παράλογα σχόλια…

Don't be this guy.

Ραντεβού με την… Cortana

Το tablet Tbook 16 Power της Teclast μπορεί να μην είναι το πιο ενδιαφέρον προϊόν για παρουσίαση, αλλά σίγουρα η συνομιλία με την Cortana των Windows μας αποζημίωσε στα γυρίσματα.

Στην προσπάθειά του να εξερευνήσει τα Windows 10, ο Αντώνης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη βοηθό των Windows, τη γνωστή σε όλους μας Cortana.

Κάτι η απροθυμία της Cortana να καταλάβει τα Ελληνικά, κάτι η επιμονή του Αντώνη να του φέρει τις παντόφλες, αυτή η σχέση τερματίστηκε πριν καν ξεκινήσει. Στα bloopers στο τέλος του βίντεο θα δείτε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης γνωριμίας τους.

Ηθικό δίδαγμα; Προτιμήστε Android αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Όταν ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα φτυάρια

Όσο προσεκτικά κι αν διαλέγουμε τα προϊόντα που ζητάμε για παρουσίαση, κάποιες φορές αποτυγχάνουμε παταγωδώς.

Το ίδιο συνέβη λοιπόν και με την κάμερα της Ordro. Στην αναζήτησή μας για μια καλύτερη κάμερα από αυτή ενός μέσου κινητού, θεωρήσαμε καλή ιδέα να επιλέξουμε κάποιο camcorder.

Τι Χρειάζεται Ένας Νέος Youtuber? Μια Καλύτερη Κάμερα Από Αυτή

Τα τελευταία χρόνια η στροφή προς το “youtubing” είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ειδικά στο εξωτερικό. Αρκετοί χρήστες θέλουν να κερδίσουν ένα επιπλέον χαρτζιλίκι, και…

Διαπιστώσαμε το πρόβλημα όταν γυρίσαμε ένα ολόκληρο βίντεο unboxing, χωρίς να σκεφτούμε πρώτα να ελέγξουμε την ποιότητα της κάμερας. Εκ των υστέρων είδαμε ότι πιο πολύ φαίνεται ο θόρυβος στην εικόνα, παρά το προϊόν που παρουσιάζαμε. Για να μην αναφέρουμε τον ήχο, που ήταν μάλλον ανύπαρκτος.

Αφού χρειάστηκε να γυρίσουμε το ίδιο βίντεο δεύτερη φορά, κάπου έπρεπε να ξεσπάσουμε τα νεύρα μας. Και τι καλύτερος στόχος από την κάμερα που μας προξένησε το πρόβλημα;

Αυτό που σίγουρα άρεσε στο βίντεο ήταν η εισαγωγή…

…αν και το μικρόφωνο του κινητού, σε συνδυασμό με την τηλεφωνική συνομιλία, ζόρισε τα αυτιά αρκετών θεατών.

Η τριλογία

Στην αναζήτησή μας για ένα οικονομικό laptop, αποφασίσαμε να συγκρίνουμε διάφορες επιλογές από το κατάστημα Gearbest, ώστε να βρούμε την καλύτερη λύση γι’ αυτήν την κατηγορία.

Οι υποψήφιοι; Το Tbao των 150€, ένα Καπετάν Ανδρέα Yepo στα 200€, και το Chuwi στα 250€.

Το σίγουρο είναι ότι και τα τρία άντεξαν αρκετό ξύλο. Ο Αντώνης φρόντισε να τσεκάρει την ποιότητα των υλικών τους, κοπανώντας τα με κάθε δυνατό τρόπο, εντός αλλά και εκτός κάμερας.

(fun fact: Το παραπάνω thumbnail το διάλεξε μόνο του το YouTube. Όσες φορές κι αν το αλλάξαμε, επανερχόταν μόνο του)

Ευτυχώς πάντως κάποιοι από τους αναγνώστες μας έχουν μάτια, αυτιά, και γούστο.

Άλλοι, πάλι, είχαν νταλκά.

Αρχίσαμε επίσης να έχουμε request εκτός θέματος, όπως για την καρέκλα…

…αλλά και το υπόλοιπο σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης είχε αρχίσει να αποκτά το κοινό του.

Επιτέλους, νέο μικρόφωνο

Φτάνοντας στο 10ο unboxing video, και βλέποντας τη θετική ανταπόκριση των θεατών στο όλο εγχείρημα, επενδύσαμε τελικά σε ένα καλό επαγγελματικό μικρόφωνο, το οποίο εγκαινιάσαμε με το κλασσικό Xiaomi Redmi Note 4X.

Θα λέγαμε πως η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά ακούμε εξίσου καλά και τη μέρα και τη νύχτα, άρα μάλλον θέλουμε άλλη αναλογία.

Η αλλαγή μικροφώνου έγινε φανερή εξ' αρχής.

Βέβαια, κάποιοι ίσως αποσυντονίστηκαν που δεν είχαν πλέον να κάνουν παρατηρήσεις για τον ήχο, και το πήγαν παραπέρα το θέμα. Έως πολύ παραπέρα.

PCsteps Giveaway

Από την αρχή δημιουργίας του καναλιού μας, στόχος ήταν να οργανώνουμε giveaways όσο πιο συχνά μπορούμε.

Από τις 28 Ιανουαρίου έως την Κυριακή της Αποκριάς, στις 18 Φλεβάρη, μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στον τρέχοντα διαγωνισμό μας.

Το giveaway έχει τρία διαθέσιμα έπαθλα:

Δείτε στο βίντεο πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Βέβαια, κάποιοι θεωρούν πως ο διαγωνισμός δεν είναι δίκαιος, γιατί… έτσι.

Παρακολουθείτε το κανάλι μας στο YouTube;

Αυτά ήταν τα highlights από τα βίντεό μας μέχρι στιγμής. Ποιο βίντεο σας άρεσε περισσότερο;

Αν παρακολουθείτε το κανάλι μας, γράψτε μας στα σχόλια τι σας αρέσει, τι δεν σας αρέσει, και τι άλλο θα θέλατε να δείτε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps