Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Beelink GT1 Ultimate - Η Ultimate Οικιακή Ψυχαγωγία

Παρουσίαση: Beelink GT1 Ultimate – Η Ultimate Οικιακή Ψυχαγωγία

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Καλές οι έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω. Βέβαια, ακόμα και αν το κόστος δεν αποτελεί κανόνα, αρκετοί βρίσκουν τις δυνατότητες των Smart TV περιορισμένες. Ένα καλό TV Box μπορεί να απογειώσει την εμπειρία μας με μια τηλεόραση. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε το Android TV Box Beelink GT1 Ultimate. Τελικά η Beelink αξίζει να ονομάζεται ο βασιλιάς των TV Box;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η Beelink;

Η Beelinκ είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει είδη τεχνολογίας με έδρα την Κίνα. Η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει Mini PC, TV Box, και Car DVR. Παρ’ όλα αυτά, έχει αποδείξει πως είναι κορυφή στον τομέα των TV Box.

Παρουσίαση: Beelink GT1 Ultimate - Η Ultimate Οικιακή Ψυχαγωγία

Εμείς σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε το Beelink GT1 Ultimate, ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της εταιρείας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον οχταπύρηνο Amlogic S912, χρονισμένο στα 2Ghz, και την αποδοτική τετραπύρηνη GPU Mali-T820MP3.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 32GB, επεκτεινόμενος με microSD στα 64GB. Παράλληλα, η μνήμη RAM του συστήματος είναι τύπου DDR4, και μεγέθους 3GB.

Τέλος, το περιβάλλον χρήστη είναι στημένο πάνω σε Android 7.1 Nougat.

Πολυμέσα που υποστηρίζονται

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μιας συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων, είναι φυσικά οι υποστηριζόμενες κωδικοποιήσεις.

Όσο υψηλή επεξεργαστική ισχύ κι αν διαθέτει ένα TV Box, είναι κυριολεκτικά άχρηστο αν δεν είναι συμβατό με τους δημοφιλέστερους τύπους αρχείων.

Το Beelink GT1 Ultimate υποστηρίζει τις κωδικοποιήσεις H.264, H.265, και ανάλυση εικόνας μέχρι 4Κ (4096 x 2160), στα 60 fps.

Οι υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων βίντεο είναι οι παρακάτω: 3D, 4K, AVI, DAT, H.265, ISO, MKV, MP4, MPEG, MPEG-1, MPEG2, MPEG4, RM, WMV.

Όσον αφορά το κομμάτι του ήχου, υποστηρίζονται τα πιο γνωστά πρότυπα ήχου: AAC, DTS, FLAC, MP3, OGG, RM, WMA, καθώς και έξοδος ήχου 5.1 Surround Sound.

Επίσης, υποστηρίζει τους ακόλουθους τύπους εικόνας: GIF, JPEG, JPG, PNG.

Συνδεσιμότητα

Το Beelink GT1 Ultimate χρησιμοποιεί Bluetooth 4.0, και σύνδεση LAN 1000Mbps. Στην ασύρματη σύνδεση υποστηρίζει το γρήγορο 802.11ac, και μάλιστα σε dual band, στις συχνότητες 2.4 και 5.8GHz.

Βέβαια, αν το TV Box βρίσκεται κοντά στο router μας, το συνδέουμε ενσύρματα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε γρηγορότερη και πιο σταθερή σύνδεση.

Απαιτήσεις ισχύος

Το Beelink GT1 Ultimate τροφοδοτείται με εξωτερικό προσαρμογέα, με ισχύ λειτουργίας εισόδου 100-240V/50-60Hz, και ισχύ εισόδου 5V/2A. Μάλιστα το τροφοδοτικό είναι διαθέσιμο σε ευρωπαϊκό, αμερικάνικο, και αγγλικό τύπο πρίζας.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις του Beelink GT1 Ultimate είναι ιδιαίτερα μικρές. Το TV Box είναι μόλις 96x96x16mm.

Unboxing και πρώτες εντυπώσεις

To Beelink GT1 Ultimate μας ήρθε σε ένα μαύρο χάρτινο κουτί με ασημένια γράμματα. Στην πρόσοψη βρίσκεται το logo και το σλόγκαν της εταιρείας. Ταυτόχρονα, στην πίσω πλευρά αναγράφονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ανοίγοντας το κουτί, βλέπουμε φάτσα-φόρα το γυαλιστερό TV Box.

Ξεπακετάροντας τα υπόλοιπα, θα βρούμε το τηλεχειριστήριο, το τροφοδοτικό, το καλώδιο HDMI, και ένα υπεραναλυτικό manual δύο ολόκληρων σελίδων στα Αγγλικά.

Ο σχεδιασμός του Beelink GT1 Ultimate είναι μοντέρνος, γεωμετρικός, και αρκετά ιδιαίτερος, κάνοντάς το να ξεχωρίζει από τα απλά και συνηθισμένα μαύρα TV Box.

Στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρούμε τη θύρα τροφοδοσίας DC, μία USB 2.0, μία HDMI, τη θύρα Ethernet, και την SPDIF.

Στην αριστερή του πλευρά υπάρχει μία USB ακόμη, και η υποδοχή microSD.

Το χειριστήριο διαθέτει αρκετές προηγμένες λειτουργίες, όπως αυτή των προγραμματιζόμενων κουμπιών τηλεόρασης.

Τα κουμπιά αυτά μπορούν να προγραμματιστούν να ανοίγουν και να κλείνουν την τηλεόραση, καθώς και να αυξομειώνουν την ένταση της φωνής. Έτσι, δεν χρειάζεται να κουβαλάμε δύο χειριστήρια, και θα ξεχάσουμε την όψη του κοντρόλ της τηλεόρασης.

Εμπειρία Χρήσης

Η χρήση του Beelink GT1 Ultimate είναι αρκετά απλή. Ο launcher που διαθέτει είναι καλά οργανωμένος και εύχρηστος. Παρέχει επίσης και πληροφορίες πρόγνωσης καιρού.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μας αρέσει ο εργοστασιακός launcher, μπορούμε να εγκαταστήσουμε οποιονδήποτε θέλουμε από το Play Store.

Το TV Box της Beelink προσφέρει λειτουργία ποντικιού, μέσω του ειδικού κουμπιού στο χειριστήριό του. Η αλήθεια είναι πως δεν αποτελεί και το πιο εύχρηστο μέσο, αλλά ούτως ή άλλως η συσκευή είναι συμβατή με αμέτρητα περιφερειακά.

Στις δοκιμές μας συνδέσαμε ποντίκια, πληκτρολόγια, ακόμη και χειριστήρια παιχνιδιών για PC.

Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, τόσο στον χειρισμό, όσο και παίζοντας το απαιτητικό Asphalt 8: Airborne, όπου και από άποψη επιδόσεων το GT1 Ultimate τα πήγε μια χαρά.

Τέλος, το GT1 Ultimate τα κατάφερε τέλεια στην αναπαραγωγή βίντεο, ακόμη και σε streaming σε 4Κ από το Netflix.

Benchmark και αξιολόγηση

Στη συνέχεια του οδηγού θα δούμε ένα συγκριτικό πίνακα των επιδόσεων του Beelink GT1 Ultimate στα σημαντικότερα benchmarks. Επίσης, θα το συγκρίνουμε με τα Alfawise H96 Pro+ και Alfawise S92.

Συνολικά, το GT1 Ultimate τα πήγε ιδιαίτερα καλά και έδειξε την υπεροχή του στα σημεία. Κερδίζοντας τα τρία από τα έξι τεστ, και εννέα στα δεκαπέντε σημεία, σίγουρα αποδεικνύει ότι η Beelink είναι επάξια η κυρίαρχος των TV Box.

Πού θα βρω το Beelink GT1 Ultimate;

Το Beelink GT1 Ultimate το προμηθευτήκαμε από το Gearbest και τη στιγμή που γράφουμε τον οδηγό, κοστίζει €59.99 από την Κινέζικη αποθήκη, ενώ μπορούμε να το πάρουμε και από την Ευρωπαϊκή με €64.16.

Η διαφορά είναι ιδιαίτερα μικρή, και αξίζει να επιλέξουμε την ευρωπαϊκή αποθήκη, εφόσον το TV Box θα φτάσει στα χέρια μας πολύ πιο γρήγορα, και χωρίς έξοδα τελωνείου.

Εσείς θα αγοράζατε το Beelink GT1 Ultimate;

Τελικά η Beelink έκανε και πάλι το θαύμα της. Το GT1 Ultimate είναι ένα ακόμη ποιοτικό και ισχυρό TV Box, με το απαραίτητο στυλ, και στη σωστή τιμή.

Εσείς θα το αγοράσετε μετά την παρουσίασή μας, ή το έχετε ήδη στα χέρια σας;

Πείτε μας στα σχόλια την άποψη σας ή την εμπειρία σας από τη χρήση του Beelink GT1 Ultimate.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps