Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Τα Ρομπότ Κατακτούν Τον Κόσμο, DVD Χιλιάδων Ευρώ

Τα Ρομπότ Κατακτούν Τον Κόσμο, DVD Χιλιάδων Ευρώ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη, από ό,τι φαίνεται, στα ρομπότ και την ανθρώπινη βλακεία. Ρομπότ χάνουν τη δουλειά τους, κάποια άλλα παρενοχλούν μικρά παιδιά, και κάποια αποκαλύπτουν απάτες. Κάποιοι αγοράζουν DVD αξίας χιλιάδων ευρώ, ενώ άλλοι δαγκώνουν μπαταρίες. Πάντως οι παντόφλες που παρκάρουν μόνες τους, σίγουρα δεν θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από την ανθρώπινη βλακεία.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ταινία Από “Τα Φιλαράκια”

Το κανάλι Smasher στο YouTube έχει σχεδόν τριακόσιες χιλιάδες συνδρομητές. Το στοιχείο του καναλιού είναι η δημιουργία ψεύτικων τρέιλερ για ταινίες, σειρές, και τα λοιπά.

Οι Smasher εκμεταλλευόμενοι την επάνοδο της σειράς “Τα Φιλαράκια”, με την είσοδό της στο Netflix, δημιούργησαν ένα τρέιλερ για την – και καλά – επερχόμενη ταινία της το 2018. Το βίντεο ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια προβολές σε χρόνο ρεκόρ.

Τα επεισόδια της σειράς είχαν πάντα ονόματα που ξεκινούσαν με το “The one with…”. Έτσι, οι δημιουργοί του τρέιλερ φρόντισαν να το ονομάσουν “The One With The Reunion”.

Στο βίντεο βλέπουμε ακολουθούν το γνωστό στυλ τους, πήραν κομμάτια από προσωπικές δουλειές των ηθοποιών, τα μόνταραν, έβαλαν και τίτλους σύμφωνα με αυτούς της σειράς, και έτοιμο.

Η ταινία υποτίθεται είναι η συνέχεια της σειράς, κάτι σαν τι έγινε μετά από τόσα χρόνια. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η Monica και ο Chandler χώρισαν, η Rachel έγινε ψυχοθεραπεύτρια, η Phoebe γιατρός, και ο Joey ηθοποιός με Όσκαρ.

Κανείς με λίγη λογική δεν θα πίστευε πως είναι δυνατό να συμβούν αυτά, δεν ευσταθεί καμία από τις εξελίξεις. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες στο διαδίκτυο τρελάθηκαν, το πίστεψαν, και στο τέλος απογοητεύτηκαν που ήταν ψέμα.

– Κάνουν ταινία τα φιλαράκια! Κλαίω.

– Μόλις είδα το τρέιλερ για την ταινία τα φιλαράκια και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά αν είναι θα αρχίσω να τσιρίζω.

https://twitter.com/paytonmerrill/status/954954436287152128

– Καληνύχτα σε όλους, εκτός από τον τύπο που έφτιαξε το ψεύτικο τρέιλερ της επανένωσης από τα φιλαράκια.

https://twitter.com/LifeIsBellarke/status/954840093612826624

– Φίλε στ' αλήθεια πίστεψα ότι το τρέιλερ για “Τα φιλαράκια” ήταν πραγματικό. Ο κόσμος είναι βάναυσος.

Το βίντεο έγινε viral, δημιούργησε ελπίδες, και ποικίλες αντιδράσεις. Η μόνη από τους ηθοποιούς που σχολίασε το γεγονός ήταν η Phoebe. Συγκεκριμένα, η Lisa Kudrow είπε ότι μόλις είδε το τρέιλερ, συζήτησε το θέμα με την Courtney Cox (Monica), τονίζοντας πως καμία τους δεν μπόρεσε να καταλάβει πώς έγινε viral.

ViralSteps#22 - Τα Ρομπότ Κατακτούν Τον Κόσμο, DVD Χιλιάδων Ευρώ

Επίσης, η ηθοποιός ανέφερε πως θα ενδιαφερόταν για μία τέτοια ταινία, που όμως δεν θα έχει το ίδιο στυλ με τη σειρά. Διότι, όπως είπε, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στη σειρά ήταν για άτομα 20 – 30 χρόνων, και όχι για 50άρηδες, κάτι τέτοιο θα ήταν στενάχωρο, συμπλήρωσε.

Εμείς θα χαιρόμασταν αν γυρίζονταν μία ταινία με ‘Τα Φιλαράκια’ σήμερα. Απλά προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα, στη ζωή των 50άρηδων Friends, και όχι των 30άρηδων νέων που ήταν τότε.

Super Market Απολύει Ρομπότ

Ο Fabio είναι ένα ρομπότ, σκοπός του οποίου ήταν να συζητά με τους ανθρώπους, κάτι σαν τη Siri και την Alexa. Τουλάχιστον αυτό ήθελε ο Heriot-Watt, που ήταν ο δημιουργός του.

Σύντομα ένα super market, το Margiotta, προσέλαβε τον Fabio για να συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό σόου του BBC.

Στην αρχή ο Fabio τα πήγαινε τέλεια, χαιρετούσε τους πελάτες, έκανε φιλοφρονήσεις, και κόλλαγε πέντε. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν, κι ο φίλος μας απαντούσε περίεργα, και με δόση ειρωνείας.

Πού είναι οι μπύρες τον ρωτούσαν, στο τμήμα αλκοολούχων ποτών απαντούσε. Πού είναι το τυρί, στο ψυγείο έλεγε, και πάει λέγοντας. Αρνούνταν να δώσει οδηγίες για το πώς θα βρουν τον σωστό διάδρομο.

Η μόνη λύση που σκέφθηκαν για να τον ξεφορτωθούν, ήταν να τον βάλουν να μοιράζει λουκάνικα προς δοκιμή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, έδινε δείγματα μόνο σε δύο πελάτες ανά δεκαπέντε λεπτά, ενώ ένας κανονικός υπάλληλος έδινε σε δώδεκα πελάτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η συμπεριφορά του τρόμαζε τους πελάτες, οι οποίοι δεν αισθάνονταν άνετα με το να παίρνουν δείγματα από ένα ρομπότ.

– Φαντάζομαι το ρομπότ αδέξια να συνδυάζει τις φράσεις: “Γεια σου, Όμορφε! Θες να δοκιμάσεις το λουκάνικό μου;”

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Fabio να χάσει τη δουλειά του, και το Twitter να τον στηρίζει, έστω και για πλάκα.

– Το κακόμοιρο ρομπότ! Πώς θα στηρίξει τώρα την οικογένειά του;

Καλή η τεχνολογία, προφανώς εμείς στηρίζουμε την εξέλιξη, και αναγνωρίζουμε τις δυνατότητές της. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν όρια, και όταν τα ρομπότ καταλαμβάνουν θέσεις πραγματικού εργατικού δυναμικού, αυτό δεν είναι αποδεκτό.

The Boss Baby Αξίας 3.500 Ευρώ

Ένας Βρετανός ονόματι Ichim Bogdan Cezar, αποφάσισε μαζί με λίγους φίλους να στήσουν έναν σταθμό εξόρυξης bitcoin. Έτσι, παρήγγειλαν έναν Tanli ASIC Processing Bitmain AntMiner S9, κόστους 3.500 ευρώ.

Περίμεναν όσο χρειάστηκε, αλλά αντί για το μηχάνημα που πλήρωσαν, παρέλαβαν ένα DVD. Το δισκάκι ήταν της ταινίας The Boss Baby, που ήταν υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Όσα βραβεία όμως κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αξίζει τόσες χιλιάδες ευρώ.

Όπως ήταν λογικό, ο Βρετανός επικοινώνησε με την εταιρεία ώστε να λάβει το προϊόν που πλήρωσε. Τον πληροφόρησαν ότι θα γίνει αντικατάσταση, διότι επρόκειτο για σφάλμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο αρμόδιος πωλητής έκλεισε την υπόθεσή του, καθώς το σφάλμα ήταν του Cezar, που υπέγραψε για την παραλαβή. Αν είναι δυνατόν ρε αδερφέ να περιμένεις τάνκερ, και να υπογράφεις για πακέτο που μέσα χωράει ψαρόβαρκα.

Στις 20 Ιανουαρίου πήρε τα χρήματά του πίσω, και δήλωσε πως πλέον το μηχάνημα του είναι άχρηστο. Εξαιτίας της ανόδου του bitcoin, απαιτείται να διαθέτεις πιο ισχυρό εξοπλισμό ώστε να έχεις επικερδές mining.

Τέτοιες απάτες υπάρχουν αμέτρητες, αλλά το Amazon δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. Είναι απλώς μία ιστοσελίδα που φιλοξενεί ανεξάρτητους πωλητές. Γι' αυτό και συμβουλεύει, πριν υπογράψουμε για την παραλαβή, να ανοίγουμε το πακέτο.

Η Βλακεία Είναι Εκρηκτική

Τα Samsung Galaxy Note 7 έγιναν γνωστά για τις βόμβες που είχαν ως μπαταρίες. Ωστόσο, αυτό ήταν σφάλμα κατασκευής, αστοχία υλικών χαμηλής ποιότητας, με στόχο το κέρδος.

Στην ιστορία μας υπάρχει έκρηξη που δεν ευθύνεται στο κέρδος, αλλά στη βλακεία. Η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια, και κάτι τύποι σαν τον πρωταγωνιστή μας, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Το παραπάνω περιστατικό συνέβη σε κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών τεχνολογίας.

Ναι, πολύ καλά είδατε, ο τύπος δάγκωσε την μπαταρία, η οποία εξερράγη σχεδόν ακαριαία. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε ο ίδιος, καθώς την είχε απομακρύνει από το πρόσωπό του.

Οι μπαταρίες λιθίου είναι σχετικά ασταθείς, και η κίνηση του τύπου δεν ήταν καθόλου λογική. Μπαταρία αγοράζεις παλικάρι μου, όχι χρυσό δαχτυλίδι, να το δαγκώσεις να δεις αν βουλιάζει.

Ρομπότ Βιαστής

Είδαμε πιο πάνω ένα ρομπότ να απολύεται γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό. Τι θα λέγατε όμως αν σας ενημερώναμε ότι ένα ρομπότ παρενόχλησε σεξουαλικά ένα κοριτσάκι; Μείνατε άφωνοι, ε; Λογικό.

Αρχικά να εξηγήσουμε τα βασικά. Υπάρχει μία εφαρμογή συνομιλίας με bot, που ονομάζεται Cleverbot. Το Cleverbot χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να πραγματοποιεί με επιτυχία συζητήσεις.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δίνει αυτοματοποιημένες απαντήσεις, βάσει προηγούμενων συνομιλιών. Παράλληλα, μία απλή αναζήτηση στο Google με το λήμμα ‘Cleverbot Sextting’ επιστρέφει αμέτρητα αποτελέσματα.

Ήρθε η ώρα για το συμβάν, γιατί σίγουρα όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα χωρίς την ιστορία μας. Στο Κεντ της Αγγλίας, μία μητέρα έμεινε άναυδη όταν διάβασε τα μηνύματα που απηύθυνε το Cleverbot στην εφτάχρονη κόρης.

‘Σε προκαλώ να κάνεις κάτι πονηρό’ της έγραφε. Συνέχισε λέγοντας ‘αγγίζω το σώμα σου ενώ σε φυλάω’. Γι' αυτό η μητέρα απευθύνθηκε στις αρχές, και η απάντηση που έλαβε από τους αστυνομικούς ήταν ιδιαίτερα λογική.

Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, καθώς δεν διαπράχθηκε κανένα έγκλημα. Δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος για να συλλάβουν ή να πραγματοποιήσουν έρευνα εις βάρος τους.

Οι αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν να βρουν μία λύση. Εμείς πάλι, συμβουλεύουμε να μην αφήνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν τις συσκευές σας χωρίς επιτήρηση, ή δίχως τη λήψη των σωστών μέτρων ασφαλείας.

Ιός Αποκαλύπτει Απάτη

Μία γυναίκα στην Αλάσκα που εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία, υπεξαίρεσε συνολικά 753.000 δολάρια, σε διάστημα εφτά ετών. Η απάτη της δεν θα είχε αποκαλυφθεί, αν ο εγγονός του αφεντικού της δεν είχε μολύνει τον υπολογιστή του παππού του.

Η Raenette K. Yangson εργάζονταν ως λογίστρια της εταιρείας, και περνούσε επιταγές σε κάποιο λογαριασμό του συζύγου της. Όλα πήγαιναν καλά, αλλά τότε το σύστημα του ιδιοκτήτη, Jeff Light, μολύνθηκε.

Σιγά-σιγά ο Light έχασε την πρόσβαση στον λογαριασμό του, αλλά το ίδιο και η Yangson στους παράνομους λογαριασμούς που είχε δημιουργήσει. Γι' αυτό άρχισε να περνά τα χρήματα σε μορφή φόρων.

Όπως είναι λογικό, ο ιδιοκτήτης ήξερε πως η εταιρεία του δεν έπρεπε να πληρώνει αυτούς τους φόρους. Άρχισε λοιπόν να ψάχνει όλο και πιο βαθιά, και τελικά βρήκε τις συναλλαγές.

Ο Light έπραξε τα δέοντα, η λογίστρια δικάστηκε, και ορίστηκε ποινή φυλάκισης. Επιπλέον, καλείται να πληρώσει 206.000 δολάρια ως φόρους για τα χρήματα που καταχράστηκε.

Αν δεν ήταν ο εγγονός του Light, να μολύνει το σύστημα με τον ιό, τίποτα δεν θα είχε αποκαλυφθεί.

Παντόφλες Που ‘Παρκάρουν’ Μόνες Τους

Η Nissan έχει αναπτύξει ένα σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, το αποκαλεί ProPilot Assist. Τώρα όμως αποφάσισε να πάει ένα βήμα παρακάτω, και δημιούργησε ένα νέο σύστημα που ονομάζεται ProPilot Park Ryokan.

Το ProPilot Park Ryokan βοηθά αντικείμενα κάθε είδους να επιστρέφουν στη θέση τους. Τη θέση στάθμευσης την ορίζει ο χειριστής, προφανώς.

Όπως αποκαλύπτει και το βίντεο, η τεχνολογία δοκιμάστηκε σε διάφορα αντικείμενα, τραπέζια, μαξιλάρια, ακόμα και παντόφλες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Nissan δοκιμάζει κάτι τέτοιο. Πέρυσι είχε φτιάξει μία αυτόνομη καρέκλα. Μόλις το άτομο που καθόταν στην καρεκλά σηκώνονταν, αυτή μετακινούνταν στο τέλος της ουράς αναμονής.

Άντε βρε, το επόμενο βήμα να είναι η αυτόματη οδοντόβουρτσα, που βουρτσίζει τα δόντια σου, πλένεται μόνη της, και επιστρέφει στη θέση της.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Τα ρομπότ κατακτούν τον κόσμο, αλλά στο χέρι μας είναι να τα σταματήσουμε. Πάντως εδώ που τα λέμε, δεν φταίει σε τίποτα το Cleverbot, ούτε ο έρμος ο Fabio.

Τώρα για τις αυτόματες παντόφλες δεν ξέρουμε τι να πούμε. Εμείς μέχρι την άλλη Δευτέρα, τουλάχιστον, θα φοράμε τις κανονικές, που τις παρκάρουμε μόνοι μας.

Καλή εβδομάδα σας ευχόμαστε, και να θυμάστε πάντα να γελάτε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps