Home » Hardware » Προϊόντα Xiaomi για να Ανεβάσεις το "IQ" του Σπιτιού σου

Προϊόντα Xiaomi για να Ανεβάσεις το “IQ” του Σπιτιού σου

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σε έναν κόσμο όπου οι νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται με ένταση και ταχύτητα στην καθημερινότητα, η έννοια του smart-living παίρνει ολοένα και περισσότερες εφαρμογές στην αστική ζωή. Εταιρεία-σταθμός αυτής της τάσης είναι η Xiaomi. Σήμερα, όλο και περισσότερα έξυπνα οικιακά προϊόντα Xiaomi είναι διαθέσιμα στην αγορά. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο έξυπνο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λίγα λόγια για τη Xiaomi

Η κινέζικη εταιρεία Xiaomi, προς έκπληξη των περισσότερων, ιδρύθηκε μόλις το 2010. Ύστερα από πέντε μόνο χρόνια, ανακηρύχθηκε η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphone παγκοσμίως.

Η εταιρεία έγινε γνωστή κυρίως για τα κινητά τηλέφωνά της, αλλά επίσης βγάζει στην αγορά laptop, gadget, και πολλά διαφορετικές ηλεκτρονικές συσκευές. Τα προϊόντα Xiaomi ξεκίνησαν να εισάγονται στην Ελλάδα το 2016.

Προϊόντα Xiaomi για να ανεβάσεις το IQ του σπιτιού σου

Αυτό που κορύφωσε τα προϊόντα Xiaomi είναι, αδιαμφισβήτητα, η τρομερή ισορροπία ανάμεσα σε κόστος και ποιότητα. Μπορούμε να θεωρήσουμε πως αποτελεί την πιο οικονομική λύση high-tech κυκλοφοριών.

Εφαρμογή Mi Home

Πριν παρουσιάσουμε τα προϊόντα Xiaomi, καλό είναι να αναφέρουμε την εφαρμογή που διαχειρίζεται τις περισσότερες έξυπνες συσκευές μέσω κινητού. Η εφαρμογή Mi Home είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα σε Android και iOS.

Σκούπα-Ρομπότ

Η ρομποτική σκούπα ανήκει στα ευρέως γνωστά προϊόντα Xiaomi, μιας και δημιουργήθηκε για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού ένα κλικ λιγότερες. Η συγκεκριμένη σκούπα θεωρείται από τις καλύτερες της αγοράς.

Εξοπλισμένη με 12 αισθητήρες τεχνολογίας και με τη χρήση laser, η σκούπα Xiaomi Mi επιτυγχάνει να σκανάρει, να χαρτογραφήσει, και να αποθηκεύσει τη διαρρύθμιση του σπιτιού μας, υπολογίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη διαδρομή.

Όπως και στα περισσότερα προϊόντα Xiaomi, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, η σκούπα-ρομπότ συνδέεται με το smartphone μας μέσω της εφαρμογής Mi Home.

Ως εκ τούτου, μας δίνεται η τρομερή δυνατότητα να “σκουπίσουμε” ολόκληρο το σπίτι μας με το πάτημα ενός κουμπιού. Και μάλιστα, ενώ είμαστε στη δουλειά, στον δρόμο, ή σε μια καφετέρια απολαμβάνοντας την τελειοποίηση μιας αιώνιας αγγαρείας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σκούπα Xiaomi Mi μπορείτε να βρείτε στην αναλυτική παρουσίασή μας.

Παρουσίαση: Ρομποτική Σκούπα Xiaomi Mi Για Αυτόματο Καθάρισμα

Ας το παραδεχτούμε, σε κανέναν λογικό άνθρωπο δεν αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού. Και ποιος δεν θα ‘θελε να είχε ένα έξυπνο σπίτι, που μπορεί…

Ρούτερ και ενισχυτής σήματος

Με 4 κεραίες που φτάνουν τα 300 Mbps και εύρος μέχρι και 80 μέτρα, το Mi Router 3 αποτελεί μια καλή και οικονομική λύση. Προσφέρει γρήγορες ταχύτητες WiFi σε όλο το σπίτι, με ταυτόχρονο gaming, streaming, και browsing.

Ακόμα, το Mi Router 3 διαθέτει 64 MB μνήμη RAM, δηλαδή 8 φορές περισσότερο από τα περισσότερα router, δίνοντας δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης πολλών συσκευών.

Μέσω της εφαρμογής Mi Home, μας δίνεται η ελευθερία διαχείρισης του WiFi από μακριά και η δημιουργία blacklist με ανεπιθύμητες δραστηριότητες. Ακόμα, μπορούμε να θέσουμε χρονικό όριο χρήσης και φιλτράρισμα περιεχομένου στα πλαίσια γονικού ελέγχου.

Να σημειωθεί όμως πως το router δεν ενσωματώνει modem, θα πρέπει κατά συνέπεια να το χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό με το modem-router που μας έδωσε ο πάροχος.

Στην περίπτωση που η οικία ή το κατάστημα που έχουμε μοιράζεται σε δύο ή και παραπάνω πατώματα, ή απλούστερα έχει μεγάλο εσωτερικό χώρο και απομακρυσμένα δωμάτια, έρχεται να δώσει τη λύση ο ενισχυτής σήματος.

Το WiFi Amplifier Pro της Xiaomi αποτελεί τη σωτηρία για τους χώρους αυτούς που δεν φτάνει το σήμα του router.

Έχει δύο κεραίες, λειτουργεί ασύρματα, φτάνει τα 300 Mbps και μπορεί να παρέχει WiFi σε 64 συσκευές ταυτόχρονα. Σημαντικό είναι το ότι πραγματοποιεί μόνο του τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, και είναι συμβατό με τα περισσότερα router.

Έξυπνος φωτισμός

Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένα, αλλά τα προϊόντα Xiaomi σχετικά με τον φωτισμό έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει το Xiaomi Yeelight Smart Ceiling Light, το RGBW Smart LED Bulb, και το Xiaomi Mijia Smart Desk Lamp.

Το Yeelight Smart Ceiling Light αποτελεί ένα φωτιστικό οροφής, που έρχεται μαζί με τηλεχειριστήριο και πολλές έξυπνες δυνατότητες.

Είτε μέσω του τηλεχειριστηρίου, είτε μέσω της εφαρμογής Mi Home, μπορούμε να το ανοίξουμε/κλείσουμε με ένα κλικ στο κινητό. Ή, ίσως θέλουμε να ρυθμίσουμε την ένταση και να αλλάξουμε το χρώμα από άσπρο σε θερμό πορτοκαλί ή ψυχρό πάγου.

Επίσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε δικά μας σενάρια αυτοματισμού. Για παράδειγμα, έχουμε την επιλογή να ορίσουμε κάποια αλλαγή στο φωτιστικό, όπως το να αναβοσβήνει κάθε φορά που κάποιος μας παίρνει τηλέφωνο στο κινητό, σαν ειδοποίηση.

Ακόμα μπορούμε να θέσουμε αντίστροφη μέτρηση για να κλείσει το φωτιστικό μετά από κάποιον συγκεκριμένο χρόνο, να το βάλουμε σε φωτεινότητα ήλιου, φεγγαριού, ανατολής, και δύσης.

Το συγκεκριμένο φωτιστικό συνεργάζεται και με το βραχιόλι Mi Band της Xiaomi, προσθέτοντας επιπλέον έξυπνες δυνατότητες στο φωτισμό μας.

Έτσι, αν μας πάρει ο ύπνος στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, για παράδειγμα, το φωτιστικό θα κλείσει αυτόματα, αφού το βραχιόλι θα το ενημερώσει πως έχουμε αποκοιμηθεί.

Συνεχίζοντας με τον RGBW Smart LED γλόμπο, το προϊόν αυτό αποτελεί μια πιο οικονομική λύση έξυπνου φωτισμού. Μπορεί και αυτό να συνδεθεί μέσω WiFi στο κινητό για επιπλέον ρυθμίσεις γύρω από φωτεινότητα και χρώματα.

Έχει διάρκεια ζωής 11 χρόνια, διαθέτει 16 εκατομμύρια χρώματα RGB, έχει τηλεχειριστήριο και συνεργασία με την βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Alexa. Διαθέτει δυνατότητες τοποθέτησης σε φωτιστικό δαπέδου, γραφείου και οροφής.

Τέλος, το Mijia Smart Desk Lamp έχει παρόμοια στοιχεία ρυθμίσεων φωτισμού, ανάλογα με το αν διαβάζουμε, αν είμαστε στον υπολογιστή, ή δουλεύουμε.

Επιπλέον, διαθέτει κομψό σχεδιασμό, διατηρώντας την μινιμαλιστική συνήθεια των προϊόντων Xiaomi με άσπρο χρώμα και λεπτό κορμό. Πιάνει ελάχιστο χώρο στο γραφείο και προσθέτει, παράλληλα, μια διακριτική και κομψή νότα.

Air Purifier και Water Purifier

Το Xiaomi Air Purifier αποτελεί μια λύση για όσους κατοικούν σε μεγάλες πόλεις με σκόνη και καυσαέρια. Φιλτράρει τον αέρα του δωματίου, αφαιρώντας βλαβερά στοιχεία και ενοχλητικές οσμές.

Ανάλογα με το φίλτρο που θα επιλέξουμε, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουμε στη διάθεσή μας 3 διαφορετικά φίλτρα, το βασικό (μπλε), το ενισχυμένο (πράσινο), και το αντιβακτηριδιακό (μoβ).

Το βασικό καθαρίζει τον αέρα από σκόνη, μικρο-σωματίδια, τρίχες, και μικρο-ίνες που σχηματίζουν χνούδια και οσμές.

Το ενισχυμένο έχει τις δυνατότητες του βασικού, με την προσθήκη καθαρισμού του αέρα από φορμαλδεΰδη. Η ουσία, αυτή, συναντάται κυρίως σε παλιά έπιπλα, και αποτελεί κίνδυνο για το αναπνευστικό μας σύστημα.

Τέλος, το αντιβακτηριδιακό μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια με 99,9% απόδοση, εμποδίζει την εμφάνιση ακάρεων, με 61% απόδοση, και αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας.

Ενώ αναγράφεται πως η διάρκεια ζωής του φίλτρου είναι μέχρι 6 μήνες, στην πραγματικότητα μπορεί να αντέξει έως έναν χρόνο. Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως οι συνθήκες περιβάλλοντος κυμαίνονται σε φυσιολογικά πλαίσια.

Προχωρώντας στο Water Purifier, αναφερόμαστε σε ένα σχετικά ακριβό προϊόν, που όμως αποτελεί life-time λύση για πόσιμο νερό απευθείας από τη βρύση μας.

Πιο συγκεκριμένα, το φίλτρο αφαιρεί το χλώριο, οσμές, βακτήρια, και σκουριά, μέσω της τεχνολογίας αντίστροφης όσμωσης.

Βέβαια, ένα αρνητικό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι το μέγεθός του. Έτσι, αν δεν υπάρχει ο επαρκής χώρος στον νεροχύτη μας, θα αποτελέσει ένα βασικό πρόβλημα.

Smart TV και TV box

Από τις smart τηλεοράσεις της εταιρείας Xiaomi που κυκλοφορούν στην αγορά, δύο είναι αυτές που μπορούμε να θεωρήσουμε πως αξίζουν περισσότερο.

Η Mi TV 4A 32″ HD στην αξεπέραστη τιμή των 179,99€, διαθέτει εκπαιδευόμενη τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό σημαίνει πως μαθαίνει τις συνήθειές μας και ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας της για εμάς.

Έχει 1GB RAM, 4GB αποθηκευτικό χώρο, 60Hz ρυθμό ανανέωσης, κατάσταση ασφαλούς θέασης για τα παιδιά με προστασία για τα μάτια, λεπτή κατασκευή, και βάρος μόλις 4 κιλά.

Αν θέλουμε μεγαλύτερη οθόνη και Full HD, υπάρχει η επιλογή της MI TV 4A 43″ στα 341,65€. Έχει διπλάσια RAM και χώρο από την προηγούμενη, τεχνητή νοημοσύνη, ρυθμό 60HZ, και WiFi.

Αν έχουμε ήδη τηλεόραση, η οποία όμως δεν είναι smart και θέλουμε μια οικονομική αναβάθμιση, η Xiaomi έχει κυκλοφορήσει ένα πλήθος από smart TV Box.

Μια καλή επιλογή αποτελεί το Original Mi TV Box με Android TV 6.0 και 4K υποστήριξη. Επίσης, έρχεται με τηλεχειριστήριο που υποστηρίζει φωνητικές εντολές, για ακόμα πιο άνετη εμπειρία.

Για περισσότερες επιλογές όσον αφορά τα TV Box, δείτε τον οδηγό μας:

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Αγορά TV Box Από Ευρώπη / Κίνα €29 – €129 Μάρτιος 2024

Με την αγορά TV Box μετατρέπουμε οποιαδήποτε τηλεόραση έχει θύρα HDMI σε Smart TV και μάλιστα ασύγκριτα καλύτερη από οποιαδήποτε “αυτόνομη” Smart TV. Με το…

Θερμαινόμενο καπάκι τουαλέτας

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να γελάσουμε με ορισμένες εφαρμογές της τεχνολογίας. Βέβαια, ας μην κρύψουμε – κρυφογελώντας πάντα – πως λίγο-πολύ δεν θα μας χάλαγε η συγκεκριμένη πολυτέλεια.

Το Xiaomi Heating Toilet Seat μπορεί να τοποθετηθεί στην τουαλέτα μας με ευκολία. Η θερμοκρασία του είναι ρυθμιζόμενη, διαθέτει αντιβακτηριδιακό υλικό, καθώς και φωτάκι νυκτός.

Σίγουρα μια τέτοια αγορά μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή, αλλά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στη συλλογή των έξυπνων συσκευών.

Να μην ξεχνάμε, βέβαια, τις ικανότητες υγιεινής του, με εξάλειψη 99,9% του βακτηρίου E. Coli και 95% του σταφυλόκοκκου.

Αισθητήρες και ασφάλεια

Τα προϊόντα Xiaomi σχετικά με την ασφάλεια γυρίζουν γύρω από αισθητήρες και συναγερμούς.

Στο κομμάτι των αισθητήρων, υπάρχει ο αισθητήρας πόρτας/παραθύρου με 7,40€, ο αισθητήρας κίνησης με 11,30€, και ο αισθητήρας θερμοκρασίας με 10,11€.

Η τοποθέτησή τους είναι απλούστατη και, φυσικά, μπορούν να συνδεθούν με το κινητό μέσω της εφαρμογής, ώστε να έρχεται ειδοποίηση για τις κινήσεις στο σπίτι μας.

Προϋπόθεση, όμως, για να λειτουργήσουν οι αισθητήρες, είναι η σύνδεσή τους με το multifunctional gateway κόστους 19,38€. Αποτελεί την κεντρική μονάδα που διαχειρίζεται όλα τα είδη security της Xiaomi.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι εκτός από την προφανή χρήση της ασφάλειας, μπορούμε να ταιριάξουμε τους αισθητήρες με άλλες έξυπνες συσκευές.

Για παράδειγμα, μέσω της Mi Home εφαρμογής και του έξυπνου φωτιστικού, μπορούμε να ρυθμίσουμε όταν ανοίγει η πόρτα του σπιτιού ή όταν μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο, να ανοίγουν τα φώτα.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς πακέτου security kit, που περιλαμβάνει όλους τους αισθητήρες, μαζί με έναν ασύρματο διακόπτη και το multifunctional gateway.

Έξυπνη καφετιέρα

Φαντάσου να ξυπνάς το πρωί, να ανοίγεις την Xiaomi καφετιέρα σου και μέσα σε ένα λεπτό να έχεις τον αγαπημένο σου καφέ. Τόσο γρήγορη απόδοση σου προσφέρει η Scishare.

Και, μάλιστα, με τον έξυπνο μηχανισμό της αυτόματης απενεργοποίησης. Έτσι, μπορείς να φύγεις έχοντας στο μυαλό σου μια συσκευή λιγότερη που πρέπει να σιγουρέψεις ότι έκλεισες.

Η καφετιέρα έρχεται παρέα με 40 κάψουλες καφέ. Από εκεί και πέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αγαπημένες σου κάψουλες Nespresso ή άλλες της ίδιας κατηγορίας, όπως οι L'OR.

Εσύ έκανες το σπίτι σου πιο έξυπνο με προϊόντα Xiaomi;

Τα παραπάνω αποτελούν τα καλύτερα – θα λέγαμε – προϊόντα Xiaomi για smart living. Εσείς αποφασίσατε να αναβαθμίσετε το σπίτι σας;

Σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον σχετικό οδηγό για να είστε σίγουροι για την αγορά από κινέζικα site, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις έξυπνες συσκευές της Xiaomi;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps