Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Parkgene, Εξαγορά της Cyta, Κινητά που Διπλώνουν, και OnePlus 6

Parkgene, Εξαγορά της Cyta, Κινητά που Διπλώνουν, και OnePlus 6

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πιθανόν να είμαστε πολύ κοντά στη διάθεση κινητών, τα οποία θα διπλώνουν για να χωρέσουν στην τσέπη μας. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν πιστεύουμε να είναι στα άμεσα σχέδια της OnePlus. Τουλάχιστον η Apple φαίνεται να έβαλε μυαλό και να δώσει τον έλεγχο επιδόσεων στο χρήστη. Μεταξύ άλλων, στα νέα αυτής της εβδομάδας θα βρούμε το ελληνικό κρυπτονόμισμα αλλά και ποιος εξαγόρασε τελικά τη Cyta Hellas.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Σάββατο, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Samsung Galaxy που διπλώνει

Η Samsung παρουσίασε μερικά πρωτότυπα του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone – το φημολογούμενο Galaxy X, σε μια κλειστή συγκέντρωση στο πλαίσιο της Consumer Electronics Show (CES) 2018 στο Las Vegas.

Πηγές αναφέρουν ότι το μέγεθος της οθόνης του Galaxy Χ θα φτάνει τις 7,3 ίντσες όταν είναι ανοικτό, ενώ όταν θέλουμε να το βάλουμε στην τσέπη μας, θα το διπλώνουμε έτσι ώστε να χωράει.

Parkgene, εξαγορά της Cyta, κινητά που διπλώνουν και OnePlus 6

OnePlus 6 τον Ιούνιο

Μπορεί το OnePlus 5 να παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού…

Παρουσίαση: OnePlus 5 – Ένα Smartphone Σκέτο “Κτήνος”

Τα κινητά της OnePlus αναμφίβολα έχουν γίνει ο ευσεβής πόθος των περισσότερων από εμάς. Πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε μια νέα ναυαρχίδα με εξαιρετικές προδιαγραφές, 8GB…

…και το OnePlus 5T λίγους μήνες μετά, η εταιρεία όμως από ό,τι φαίνεται βιάζεται να βγάλει και το επόμενό της μοντέλο.

Ο CEO της OnePlus Pete Lau σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε ότι τον Ιούνιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο smartphone της εταιρείας.

Μάλιστα μεταξύ άλλων είπε ότι η νέα συσκευή, η οποία λογικά θα αποκαλείται OnePlus 6, θα έρθει με τον Snapdragon 845.

Xiaomi Game Speed Booster

Στη νέα MIUI 9 Global Beta ROM θα βρούμε μία καλύτερη διαχείριση των πόρων συστήματος, έτσι ώστε να βελτιωθεί η συνολική απόδοση κατά το gaming.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να επιτευχθεί μέσω του Gaming Speed Boost, που θα βρίσκεται στην εφαρμογή ασφαλείας του MIUI.

Μόλις ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία, η cache και η μνήμη της συσκευής θα καθαρίζουν, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκτέλεση του παιχνιδιού.

Βέβαια η προσθήκη των παιχνιδιών θα γίνεται ύστερα από επιλογή του χρήστη.

Αυτή η προσθήκη στο MIUI αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και στις MIUI Global Stable ROM, με μελλοντικές ενημερώσεις.

Απενεργοποίηση επιβράδυνσης στο iOS

Το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλος σάλος με την επίσημη παραδοχή της Apple ότι επιβραδύνει την ταχύτητα παλαιότερων iPhone, ώστε να διατηρεί την ζωή της μπαταρία τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Μάλιστα η ίδια η εταιρεία, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, προανήγγειλε πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών με μόλις 29 δολάρια, κατά τη διάρκεια του 2018.

Τώρα, σε συνέντευξή του ο Tim Cook δήλωσε ότι η επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 11, θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία διαχείρισης ισχύος που επηρεάζει την απόδοση της συσκευής.

H Vodafone εξαγοράζει τη Cyta

Πριν από λίγους μήνες, η Cyta Hellas είχε υποβάλει πωλητήριο, καθώς από το 2007 κι έπειτα, η εταιρεία δεν είχε εμφανίσει ούτε μία κερδοφόρο χρήση.

Τελικά η Vodafone αναδείχτηκε ο προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά της Cyta Hellas. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πρόθεση και των δύο μερών είναι η συμφωνία να υπογραφεί πολύ σύντομα.

Υποτονικό το VDSL στη χώρα μας

Απογοητευτική παραμένει η εικόνα της χώρας μας για τις VDSL συνδέσεις. Αποτελούν μόλις το 10% των ευρυζωνικών συνδέσεων, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 48%.

Επίσης χαμηλά κινούμαστε και στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή τη στιγμή, μόνο το 59,1% των ενεργών συνδέσεων κάνει χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών. Αντίστοιχα, ο μέσος ευρωπαϊκός όρος έχει φθάσει το 90,2%.

Στην κυκλοφορία το πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα

Tο gene είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα ελληνικής εμπνεύσεως, το οποίο ξεκίνησε να διατίθεται στην αγορά.

Τι είναι το Bitcoin Και Αξίζει Να Ασχοληθείς Μαζί Του?

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την παραγωγή των πρώτων Bitcoin από τον μυστηριώδη Satoshi Nakamoto. Το πρώτο κρυπτονόμισμα στην ιστορία, ξεκίνησε χωρίς να αξίζει απολύτως…

To δημιούργησε η εταιρεία ParkGene, η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη, αλλά διοικείται από την ιδρυτική ομάδα της στην Αθήνα.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων ανάλογου του Airbnb.

Σύμφωνα με τον CEO της, κ. Χατζή, καθένας που φεύγει για να εργαστεί, απελευθερώνει μία θέση στάθμευσης, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιον που επισκέπτεται την περιοχή γύρω από το σπίτι του.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συναλλάσσονται μεταξύ τους, αποφέροντας στην ParkGene μια μικρή προμήθεια.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διανομής συνδρομητικών καναλιών

Σπείρα που δρούσε σε Ελλάδα, Κύπρο, και το εξωτερικό, εξαρθρώθηκε από τη συνεργασία διωκτικών αρχών σε όλη την Ευρώπη.

Το κύκλωμα προσέφερε παράνομη πρόσβαση σε Ελληνικά, Κυπριακά, και διεθνή κανάλια. Οι υπηρεσίες παρέχονταν μέσω μεταπωλητών σε όλη την Ευρώπη, με μηνιαία συνδρομή.

Πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε 17 κατοικίες σε Ελλάδα, Κύπρο, και Βουλγαρία, ενώ συνελήφθησαν 4 ύποπτοι.

Παράλληλα τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι σέρβερ που παρείχαν παράνομη πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Επικεφαλής αυτών των ερευνών ήταν η κυπριακή αστυνομία, η οποία συνεργάστηκε με την αστυνομία της Ελλάδας, Ολλανδίας, Βουλγαρίας, με τη Europol, καθώς και με μέλη της Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA ).

Η άχρηστη είδηση της εβδομάδας: Το MacBook Air έγινε 10 χρονών

Πριν από δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια του Macworld 2008, o Steve Jobs παρουσίασε τον λεπτότερο φορητό υπολογιστή στον κόσμο, το MacBook Air.

Μέχρι τότε δεν είχαμε δει ποτέ έναν τόσο λεπτό φορητό υπολογιστή και, για ακόμα μία φορά, η Apple κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Οι ανταγωνιστές της διέθεταν μικρούς φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι όμως είχαν μεγαλύτερο πάχος και βάρος, αλλά και μικρότερη οθόνη. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, δεν διέθεταν πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους.

Αυτό που πέτυχε η Apple ήταν ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα της μηχανικής, και ουσιαστικά ήταν η αφετηρία μίας νέας εποχής για τους φορητούς υπολογιστές.

Για να πετύχουν τόσο λεπτά laptop, οι μηχανικοί της Apple παρέλειψαν τη μονάδα DVD, αρκετές θύρες, και πρόσθεσαν SSD δίσκους και trackpad πολλαπλής αφής.

Βέβαια η τιμή ενός τέτοιου μηχανήματος ήταν αυξημένη, περίπου $1.800 για εκείνη την εποχή.

Για να φτάσουν οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών με Windows το MacBook Air, χρειάστηκε να περάσει μεγάλο διάστημα.

Πλέον η Apple έχει να βγάλει νέο MacBook Air εδώ και τρία χρόνια. Βέβαια το MacBook Air πουλάει ακόμα.

Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε ένα νέο και ανανεωμένο MacBook Air.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Πώς θα σας φαινόταν ένα κινητό με μεγάλη οθόνη που όμως θα διπλώνει? Έχετε ανυπομονησία για να δείτε πως θα είναι το νέο OnePlus, αλλά και τι καινοτόμο θα διαθέτει? Εσείς πιστεύετε ότι η Apple πρέπει να ανανεώσει το MacBook Air, ή προτιμάτε πλέον τα νέα MacBook?

Πώς βλέπετε την κίνηση της Vodafone να εξαγοράσει την Cyta Hellas? Η γραμμή σας έχει αναβαθμιστεί σε VDSL, η μήπως είστε στο 90% που ακόμα είναι με ADSL?

Πώς βλέπετε την κίνηση της ελληνικών συμφερόντων Parkgene να βγάλει το δικό της κρυπτονόμισμα? Σας θορύβησε καθόλου η εξάρθρωση κυκλώματος συνδρομητικής τηλεόρασης που δρούσε παράνομα και στη χώρα μας?

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps