Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Garmin Vivomove - Το Κλασικό Στυλ Στην Άθληση

Παρουσίαση: Garmin Vivomove – Το Κλασικό Στυλ Στην Άθληση

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τα smartwatch ή τους fitness trackers σαν ρολόγια με ψηφιακή οθόνη ή περίεργα βραχιόλια. Παράλληλα, όταν ακούμε Garmin εντελώς αντανακλαστικά σκεφτόμαστε GPS. Σήμερα θα δούμε πώς μία κατασκευάστρια GPS, δημιούργησε ένα από τα πιο στυλάτα και όμορφα smartwatch της αγοράς, το Garmin Vivomove.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η Garmin;

Η Garmin είναι μια Αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας, που έγινε γνωστή για τα GPS σε τομείς όπως η αυτοκίνηση, η αεροπορία, η ιστιοπλοΐα, και άλλα σπορ.

Παρουσίαση: Garmin Vivomove Smartwatch - Το Κλασικό Στυλ Στην Άθληση

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει την ανάπτυξη αξεσουάρ, και ανταγωνίζεται εταιρείες όπως η Fitbit και η Apple.

Garmin Vivomove Smartwatch

Τα αναλογικά έξυπνα ρολόγια είναι υβριδικές κατασκευές, αποτελούμενες από έναν fitness tracker, που έχει ενσωματωθεί στο σώμα ενός αναλογικού ρολογιού. Το Garmin Vivomove είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρίας να φτιάξει μία τέτοια συσκευή.

Η Garmin κατάφερε να κρύψει καλά την πραγματική ταυτότητα της συσκευής που έχουμε στο χέρι μας. Το Garmin Vivomove καταγράφει τα βήματά μας, όπως και τον ύπνο μας, χωρίς όμως να κάνει εμφανές ότι φοράμε έναν άσχημο fitness tracker.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται φόρτιση. Αυτό είναι δυνατό, καθώς τροφοδοτείται από μία απλή μπαταρία ρολογιού.

Εκτός του ότι μπορεί να ξεχάσουμε ότι όντως έχουμε ένα smartwatch, σύμφωνα με την Garmin, η μπαταρία έχει διάρκεια ενός έτους.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το καντράν του Garmin Vivomove είναι φτιαγμένο από μέταλλο και πλαστικό, σκεπασμένο με γυαλί. Το λουρί είναι κατασκευασμένο από δέρμα ή συλικόνη, ανάλογα το στυλ που θα προτιμήσουμε.

Δεξιά και αριστερά από τους δείκτες, θα δούμε δύο μπάρες. H αριστερή μετράει πόσο κοντά είμαστε στον ημερήσιο στόχο βημάτων μας. Όσο προχωράμε, τόσο η μπάρα γεμίζει με μικρές μαύρες μπάρες.

Η δεξιά μπάρα από την άλλη, γεμίζει με κόκκινες μπάρες όσο εμείς καθόμαστε. Για να αδειάσει η μπάρα, πρέπει απλά να προχωρήσουμε για λίγα λεπτά.

Ο υπολογισμός των βημάτων με το Garmin Vivomove γίνεται μέσω ενός επιταχυντή. Δεν έχει GPS, δόνηση, ούτε μας δείχνει ειδοποιήσεις.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 43.18mm x 12mm, με βάρος 51 γραμμάρια, ενώ η μπαταρία της είναι μία απλή λιθίου CR2032.

Ο τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιεί το Vivomove είναι Bluetooth 4.0, ενώ είναι συμβατό με Android 4.3, iOS 7.0, Windows 10, και νεότερες εκδόσεις.

Το smartwatch αντέχει σε πίεση πέντε ατμόσφαιρες, και βάθος 50 μέτρα. Γι' αυτό μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας στο μπάνιο ή στην κολύμβηση.

Αντίθετα με τη συσκευή, το δερμάτινο λουρί της δεν είναι και τόσο ανθεκτικό. Σύμφωνα με την Garmin, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς δεν τα πηγαίνει καλά με το νερό και μπορεί να χαλάσει.

Βέβαια, πώς θα γίνει να βουτήξουμε τη συσκευή στο νερό, χωρίς να βραχεί το λουρί, αυτό είναι άλλο θέμα.

Το θετικό είναι ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λουράκι με οποιοδήποτε άλλο του εμπορίου, αρκεί να έχει δύο εκατοστά πλάτος.

Unboxing και προετοιμασία

Η συσκευασία του Garmin Vivomove είναι απλή και στυλάτη, όπως και η συσκευή που περιέχει.

Στο πίσω μέρος μπορούμε να δούμε τη συσκευή, με μια επεξήγηση για τις μπάρες σε διάφορες γλώσσες.

Ανοίγοντας τη συσκευασία, θα δούμε πως η απλότητα συνεχίζεται. Το μόνο παρελκόμενο που θα βρούμε, είναι το εγχειρίδιο οδηγιών, το όποιο έρχεται σε έξι διαφορετικές γλώσσες.

Το Garmin Vivomove έχει υπολογίσιμο βάρος, δεν είναι ούτε ελαφρύ ούτε βαρύ στο χέρι, δείχνοντας μια στιβαρή κατασκευή.

Με μια ματιά καταλαβαίνουμε την premium κατασκευή του. Παράλληλα με το άγγιγμα, αντιλαμβανόμαστε πόσο βολικό είναι, και το απαλό εσωτερικό στο υποαλλεργικό δερμάτινο λουράκι αποτρέπει οποιονδήποτε ερεθισμό.

Η κορώνα ήταν πιασμένη με ένα πλαστικό κλιπ, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη ενεργοποίηση του smartwatch.

Στο πίσω μέρος του Vivomove υπήρχε ένα αυτοκόλλητο με διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά, το οποίο και αφαιρέσαμε.

Garmin Connect

Η λειτουργία των μπαρών του smartwatch δεν επηρεάζεται από τη χρήση ή όχι της εφαρμογής. Αν ωστόσο θέλουμε να κάνουμε μερικές παραπάνω ρυθμίσεις και να λαμβάνουμε αναλυτικά στατιστικά, χρειαζόμαστε την εφαρμογή.

Βασικές Ρυθμίσεις

Η Garmin έχει αναπτύξει την εφαρμογή Connect για τις συσκευές. To app συνδέεται με αρκετές εφαρμογές, όπως το MyFitnessPal και το Strava, ενώ είναι διαθέσιμη για Android, iOS και Windows.

Garmin Connect

Εμείς εγκαταστήσαμε το Garmin Connect στο Huawei Nova 2 που είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα.

Η εφαρμογή διατίθεται μόνο στα Αγγλικά, και μετά την εγκατάσταση απαιτεί τη δημιουργία ενός λογαριασμού Garmin. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού, ζητά να δώσουμε μερικά στοιχεία για εμάς.

Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε το bluetooth της συσκευής μας, και πατώντας την κορώνα για τρία δευτερόλεπτα, αρχίζει η ζεύξη των δύο συσκευών.

Η ώρα του ρολογιού δεν έχει καμία σχέση με την ώρα της εφαρμογής. Την ώρα του Vivomove την ρυθμίζουμε όπως σε ένα αναλογικό ρολόι. Η ώρα της εφαρμογής, είναι η ώρα που έχει η συσκευή μας. Ούτε το smartwatch συγχρονίζει την ώρα της εφαρμογής, ούτε το αντίστροφο.

Τα δεδομένα που καταγράφει το Vivomove συγχρονίζονται αυτόματα με την εφαρμογή, αρκεί να έχουμε ενεργό το bluetooth του κινητού μας.

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε χειροκίνητο συγχρονισμό, πατάμε την κορώνα για ένα δευτερόλεπτο, και θα δούμε την αριστερή μπάρα να γεμίζει και να αδειάζει.

Περιβάλλον Χρήστη

Η εφαρμογή χωρίζεται σε πέντε καρτέλες: την ημέρα μας, τις προκλήσεις, το ημερολόγιο, τα νέα, και τις ειδοποιήσεις.

Στη καρτέλα “My Day” βλέπουμε να βήματα, τις θερμίδες, και τον ύπνο της κάθε ημέρας.

Μπορούμε να δούμε μια πιο αναλυτική καταγραφή για το κάθε ένα, απλώς πατώντας πάνω στην αντίστοιχη επιλογή.

Το Garmin Vivomove, λόγω την έλλειψης GPS, δεν μπορεί να καταγράψει την τρέχουσα δραστηριότητά μας. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προσθέσουμε χειροκίνητα την άσκηση.

Στο “Challenges” μπορούμε να πάρουμε μέρος στην εβδομαδιαία πρόκληση βημάτων, όπου ανταγωνιζόμαστε με άλλους χρήστες που έχουν αντίστοιχα στατιστικά με εμάς.

Κατά συνέπεια, δε θα βρεθούμε ποτέ αντιμέτωποι με έναν επαγγελματία μαραθωνοδρόμο, καθώς εμείς έχουμε μια δουλειά γραφείου.

Η επόμενη καρτέλα είναι το “Calendar”, στο οποίο βλέπουμε συνοπτική καταγραφή των δραστηριοτήτων μας. Πατώντας στην εκάστοτε ημέρα, βλέπουμε πιο αναλυτικά γραφήματα.

Στην καρτέλα του “News Feed” μπορούμε να συνδέσουμε τα κοινωνικά μας δίκτυα, και να δούμε τη δραστηριότητα των φίλων μας. Παράλληλα, στο “Notification” εμφανίζονται ειδοποιήσεις για διάφορα γεγονότα.

Προφίλ

Μέσω του μενού της εφαρμογής, έχουμε πρόσβαση σε πληθώρα εργαλείων. Εκεί θα βρούμε και τα “Settings” (Ρυθμίσεις).

Το πιο σημαντικό κομμάτι των ρυθμίσεων είναι οι επιλογές χρήστη (User Settings). Μέσω αυτών, μπορούμε να βάλουμε τα στοιχεία όπως ηλικία, βάρος, ύψος, και τα λοιπά. Επίσης, αν επιθυμούμε προσθέτουμε τις ώρες που κοιμόμαστε και ξυπνάμε.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε το μήκος βήματος όταν τρέχουμε ή περπατάμε, για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πού μπορώ να βρω το Garmin Vivomove;

Το Garmin Vivomove ήταν χορηγία από το πολύ γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα Gearbest.

Η τιμή της συσκευής κυμαίνεται από €187 έως €225, ανάλογα με το χρώμα που θα επιλέξουμε, συν το κόστος για την αποστολή με Priority Line.

Για αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Αξίζει η αγορά του Vivomove;

Για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των gadget, αλλά και της γυμναστικής, αυτό το ρολόι δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν δίνει πρόσβαση στα email ή τις κλήσεις, ούτε καταγράφει στοιχεία όπως πχ ο καρδιακός μας παλμός.

Εμείς που θέλουμε τα βασικά από έναν fitness tracker, χωρίς να έχουμε ένα κομμάτι σιλικόνης στο χέρι μας που να πρέπει να φορτίζουμε κάθε μέρα, είναι η ιδανική επιλογή.

To smartwatch της Garmin μετράει με ακρίβεια τα βήματα και τον ύπνο μας. Ταυτόχρονα, προσφέρει λεπτομερή δεδομένα, και έναν βοηθό που μας προτρέπει να κινηθούμε.

Ο σχεδιασμός του Vivomove είναι άριστος, και περνάει άνετα ως κανονικό ρολόι. Δίνουμε ένα μεγάλο like στην Garmin για αυτήν την πρώτη της προσπάθεια.

Πλεονεκτήματα

  • Στυλάτος σχεδιασμός
  • Ακριβής καταγραφή ύπνου
  • Ένας χρόνος ζωής μπαταρίας
  • Άμεση ανάγνωση δραστηριότητας λόγω των μπαρών
  • Εξατομίκευση στα λουράκια
  • Αυτόματος συγχρονισμός
  • Αδιάβροχο έως τα 50 μέτρα και στις πιτσιλιές

Μειονεκτήματα

  • Απουσία δόνησης
  • Πιο μεγάλο καντράν σε διάμετρο και πάχος από ένα κοινό ρολόι

Πώς σας φάνηκε το Garmin Vivomove Smartwatch;

Σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο το στυλ του Vivomove. Πόσο μάλιστα το γεγονός πως είναι ένα κατά τα άλλα απλό ρολόι, με ενσωματωμένο fitness tracker.

Το ερώτημα όμως είναι, θα αγοράζατε ένα τέτοιο έξυπνο ρολόι; Σας καλύπτουν οι λειτουργίες που προσφέρει;

Πείτε μας στα σχόλια την άποψή σας, και εάν διαθέτετε κάποια άλλη συσκευή του είδους, γράψτε μας τις εντυπώσεις σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps