Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Το Κουνελάκι της Energizer Έγινε Κινητό, Δαίμονες στο Φάληρο

Το Κουνελάκι της Energizer Έγινε Κινητό, Δαίμονες στο Φάληρο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Εργοδότες που ζητάνε τον μισθό σου πίσω, κινητό από την Energizer, επιβάτες που κάθονται σε φτερά αεροπλάνου, και τα “κουμπιά” πυρηνικών των Donald Trump και Kim Jong Un. Συνοδεύονται από το άγαλμα του Σατανά στο Παλαιό Φάληρο, έναν μαέστρο “τυραννόσαυρο”, και μια μοντέρνα καμηλοπάρδαλη. Όλα αυτά, και κάποια ακόμη viral συνθέτουν το ViralSteps της εβδομάδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τη Δουλειά Σου Ή Τα Λεφτά Σου

Υπάρχουν πολλών ειδών αφεντικά, όπως και πολλών ειδών άνθρωποι. Έχουμε αυτούς που σε προσλαμβάνουν μέσω προγράμματος, και σου πληρώνουν τον βασικό μισθό. Εφόσον γλιτώνουν κάποια χρήματα από τον ΟΑΕΔ, σου δίνουν κι εσένα μερικά μαύρα στο χέρι.

Στον αντίποδα είναι αυτοί που θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Τι εννοούμε; Θα εξηγηθούμε άμεσα.

Κινητό Από την Energizer, Δαίμονες στο Παλαιό Φάληρο

Εδώ και αρκετό καιρό, παρουσιάζονται κρούσματα εργοδοτών που απαιτούν να τους επιστρέψει ο εργαζόμενος χρήματα πίσω. Δηλαδή, σε πληρώνουν διατραπεζικά 700 ευρώ, διότι είναι αναγκασμένοι, και σου ζητάνε να τους επιστρέψεις τα 200 στο χέρι.

Ας πούμε πως σε βρήκαν στην ανάγκη και τα κάνουν αυτά. Το πράγμα όμως χειροτερεύει.

Κάποιος επιχειρηματίας στην Λάρισα, απασχολούσε κάποιους φοιτητές με ημιαπασχόληση. Σύμφωνα με τον νόμο, υποχρεούταν να τους πληρώσει το δώρο των Χριστουγέννων, κάτι που έπραξε.

Έπειτα, απαίτησε να του επιστρέψουν το ανάλογο ποσό, ειδάλλως θα τους απέλυε. Οι φοιτητές δεν “μάσησαν” και βρέθηκαν χωρίς δουλειά, αλλά όχι με σταυρωμένα τα χέρια, μιας και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Τα κρούσματα αυξάνουν συνεχώς, και όσο οι εργαζόμενοι ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές, το πράγμα θα γίνεται χειρότερο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ: “Υπάρχει εταιρεία σεκιούριτι στη Λάρισα που έχει αναθέσει σε συγκεκριμένο άνθρωπο να βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους στο ATM για να παίρνει το δώρο πίσω με την ανάληψή του!”.

Αυτά είναι ανήκουστα, κι όμως συμβαίνουν. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές, κι αν πέσουμε θύματα, πρέπει να κάνουμε καταγγελία πριν βρεθούμε χωρίς δουλειά.

Το Κουνελάκι της Energizer Έγινε Κινητό

Η Energizer είναι γνώστη για δύο πράγματα, τις μπαταρίες και το κουνέλι. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως η εταιρεία έχει ανοιχτεί και στον χώρο των κινητών. Μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κίνηση προς το Android, όμως το πήρε απόφαση, και στα μέσα Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το Energizer Power Max P600s.

Energizer Power Max P600s

Πρόκειται για την καλύτερη μέχρι τώρα προσπάθεια της εταιρείας, με μπαταρία στα 4500mAh, που υπόσχεται 12 ώρες χρήσης και 16 ημέρες αναμονής.

Η χρόνοι αυτοί επεκτείνονται με τη χρήση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης, ενώ η φόρτιση είναι γρήγορη, καθώς έχει θύρα USB-C ταχείας φόρτισης.

Το κινητό κουβαλάει τον Helio P25, χρονισμένο στα 2.5 GHz, και τρέχει Android 7.0 Nougat. Η μαύρη έκδοσή του έχει 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Παράλληλα, η μπλε έκδοσή του θα έχει 6GB RAM και 64GB χώρο αποθήκευσης, που μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση microSD.

Η οθόνη του έχει αναλογία 18:9, είναι 5.99 ίντσες, με στρογγυλεμένες γωνίες, και ανάλυση 1080p+.

Το κινητό διαθέτει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, οπίσθια διπλή κάμερα από την Samsung στα 13MP + 5MP, και 8MP εμπρόσθια κάμερα με το δικό της φλας.

Δεν ξέρουμε πώς να αισθανθούμε γι' αυτήν την κίνηση της εταιρείας, και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ακόμη την τιμή του. Έπειτα, το τηλέφωνο έχει πάχος 9.8mm, την ίδια στιγμή που το Huawei Mate 10 Pro είναι 7.9mm με μπαταρία στα 4000mAh.

Πέραν του πώς θα μπορούσε η Energizer να έχει κάνει τη συσκευή πιο λεπτή, σίγουρα περιμέναμε από αυτή αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία, κάπου στα 6000mAh.

Η Ryanair Έχει Επιβάτες στο Φτερό

Είναι γνωστό πως η Ryanair έχει τα φθηνότερα εισιτήρια, με το ανάλογο “κόστος” βέβαια. Επίσης, είναι αποδεκτό να υπάρχουν καμιά φορά καθυστερήσεις στις πτήσεις κάθε εταιρείας. Είναι όμως απαράδεκτο να σε συλλαμβάνουν για την δίκαιη αγανάκτησή σου.

Ένας επιβάτης της πτήσης Λονδίνο – Μάλαγα, αγανάκτησε από την πολύωρη αναμονή, άνοιξε την έξοδο κινδύνου, και βγήκε στο φτερό. Η κατάληξη του περιστατικού ήταν η σύλληψή του. Το θέμα εδώ όμως είναι το τι προηγήθηκε αυτής της πράξης.

Η εν λόγω πτήση αναχώρησε από το Λονδίνο με μισή ώρα καθυστέρηση, ενώ έφτασε στον προορισμό της είκοσι λεπτά αργότερα. Σαν να μην έφτανε η σχεδόν μία ώρα αργοπορίας, οι επιβάτες περίμεναν επί μισή ώρα να τους επιτραπεί η έξοδος από το αεροσκάφος.

Κανείς όμως δεν τους είπε ποτέ να αποβιβαστούν. Έτσι, ο επιβάτης που φημολογείται πως ήταν Πολωνός τουρίστας, δεν άντεξε άλλο, πήγε ήρεμος στην έξοδο κινδύνου, την άνοιξε, και βγήκε στο φτερό.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, ίσως να παραβίασε λίγο τους κανόνες ασφαλείας, αλλά δικαιολογείται εν μέρει. Ίσως κι εμείς να κάναμε το ίδιο μετά από μιάμιση ώρα συνολικής καθυστέρησης.

Το 2017 Ήταν η Ασφαλέστερη Χρονιά Πτήσεων

Τώρα που μιλάμε για ταξίδια, και ανεξαρτήτως του πόσο φοβούνται ορισμένοι τα αεροπλάνα, στατιστικά οι αεροπορικές πτήσεις είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησης.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως εφόσον δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των πτήσεων, σε σχέση πχ με τα αυτοκίνητα στο δρόμο, είναι φυσικό να διαθέτουν και το χαμηλότερο ποσοστό ατυχημάτων. Όπως και να έχει, οι έλεγχοι ασφαλείας δεν γίνονται για πλάκα.

Κάπως έτσι ερχόμαστε στο σήμερα, να αναφέρουμε πως το 2017 σημειώθηκαν μηδέν θάνατοι σε αεροπορικά δυστυχήματα, με τις αερομεταφορές να σημειώνουν ρεκόρ.

Δυστυχώς, το επίπεδο του κλίματος ήρθε να ρίξει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο κος Donald J. Trump, έσπευσε να πάρει τα εύσημα για το ρεκόρ με το παρακάτω tweet.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/948195478428102657

“Από τη στιγμή που ανέλαβα τη διακυβέρνηση, ήμουν πολύ αυστηρός με την Εμπορική Αεροπορία. Καλά νέα – αναφέρθηκε ότι υπήρχαν μηδενικοί θάνατοι το 2017, ο καλύτερος και πιο ασφαλής χρόνος που έχει σημειωθεί.”

Το κοινό όμως έχει διαφορετική άποψη από αυτή του μεγάλου παιδιού που παίζει στο οβάλ γραφείο, όπως εξέφρασε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός Bryan Cranston, γνωστός από τη δημοφιλή σειρά “Breaking Bad”.

“Ευχαριστούμε Πρόεδρε, που απέτρεψες να τρακάρουν οι Εμπορικές Αερογραμμές των ΗΠΑ, μέσα στο 2017. Εκτιμούμε βαθύτατα την ενεργή συμμετοχή σου στη διαχείριση των πτήσεων και των κανονισμών ασφαλείας. Για το 2018, μπορείτε σας παρακαλούμε, να στρέψετε την προσοχή σας και στην αποφυγή των πυρκαγιών και των τυφώνων;”.

Τα Κουμπιά του Donald Trump και του Kim Jong Un

Μπλέξαμε, από την Ryanair πήγαμε στις πτήσεις, από τις πτήσεις στον Trump, και τώρα θα παίξουμε με τα κουμπιά του.

Ο αρχηγός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως διαθέτει πυρηνικά όπλα. Πρόσθεσε πως διατηρεί αυτόν τον οπλισμό, μόνο ως μέσο εκφοβισμού των πολιτών του. Επίσης, ανέφερε πως το κουμπί της ενεργοποίησής τους βρίσκεται στο γραφείο του.

Ε, δεν έχασε καιρό το παιδάκι του οβάλ γραφείου, και αμέσως tweetαρε. Έτσι βρε παιδί μου, για να αποδείξει πως το δικό του είναι μεγαλύτερο, και πως δεν φοβάται να το χρησιμοποιήσει. Το κουμπί ενεργοποίησης πάντα.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/948355557022420992

“Ο Αρχηγός της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, μόλις ανέφερε πως έχει ένα κουμπί πυρηνικών όπλων στο γραφείο του. Θα μπορούσε κάποιος, από τo εξαντλημένοι καθεστώς του που λιμοκτονεί, να τον πληροφορήσει πως έχω κι εγώ ένα κουμπί πυρηνικών, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από το δικό του, και το δικό μου κουμπί δουλεύει!”

Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε τέτοιες μικρότητες, είναι αυτή της Suzy Hager (NSFW)‏, μιας χρήστη του Twitter, και συμφωνούμε απόλυτα μαζί της.

Το Αγαλματένιο Κορμί του Σατανά

Στο Παλαιό Φάληρο, εμφανίστηκε ένα γλυπτό μοντέρνας τέχνης, και ο χριστιανισμός δέχθηκε μεγάλο χτύπημα.

Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου, δημιούργησε αυτό το κόκκινο ακέφαλο φτερωτό άγαλμα, ώστε να κοσμήσει την είσοδο του Παλαιού Φαλήρου. Το γλυπτό ονομάζεται “Phylax”, δηλαδή φύλακας στα αρχαία Ελληνικά.

Λίγο το κόκκινο χρώμα, λίγο η απουσία της κεφαλής, λίγο τα φτερά, οι απανταχού πιστοί της περιοχής άρχισαν τις θεωρίες. Το άγαλμα προάγει τον Σατανά λένε, προσβάλει τα θεία, θίγει τη χριστιανική πίστη, δοκιμάζει τους πιστούς, και άλλα τέτοια ωραία.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έμειναν στα λόγια. Πιστοί πήγαν στο σημείο και έραναν με αγιασμό το γλυπτό, για να ξορκίσουν τον δαίμονα που κρύβει. Παράλληλα, ο εφημέριος του ιερού ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλαιού Φαλήρου, έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου ζητώντας την απόσυρση του αμφιλεγόμενου γλυπτού.

Πέραν όλων των παραπάνω, υπήρξαν επιρρίψεις ευθυνών στη Χρυσή Αυγή, και γενικότερα η ιστορία πήγε ιδιαίτερα μακρυά.

Πάντως, τέλος καλό όλα καλά, όπως είπε και ο δήμαρχος: “Μετά την πορεία των πιστών, τον εξορκισμό και τον αγιασμό, το άγαλμα εξαγνίστηκε και έτσι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την πόλη του Παλαιού Φαλήρου”.

Ενθάδε Κείται Το Άγιο Πνεύμα

Τα χτυπήματα που δέχεται η ορθοδοξία δεν έχουν τελειωμό. Δεν έφτανε ο φύλακας του Σατανά στο Φάληρο, έπρεπε να υπάρξει και νεκρό περιστέρι.

Κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων, είθισται να να ευλογούνται τα ύδατα, ο σταυρός να πέφτει στο νερό, και μαζί με αυτόν νεαροί που κοντράρονται ποιος θα τον πιάσει πρώτος.

Πριν από όλα αυτά όμως, ο Δήμαρχος ή ο Νομάρχης ή κάποιο ας πούμε σημαντικό πρόσωπο, απελευθερώνει ένα περιστέρι. Το περιστέρι αυτό συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, που το ελευθερώνουν, ώστε να ρίξει το φως του στους πιστούς.

Καθώς φαίνεται το περιστέρι στην τελετή της Καλαμάτας, δεν άντεξε το ύψος των περιστάσεων. Ενδεχομένως ήταν ήδη νεκρό όταν το έδωσαν στον δήμαρχο, με αποτέλεσμα να πέσει κατευθείαν στο νερό.

Οι παρευρισκόμενοι έμειναν αποσβολωμένοι, μην ξέροντας πως να αντιδράσουν. Παράλληλα ο δήμαρχος, που αν είναι δυνατόν δεν κατάλαβε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το πτηνό, δήλωσε “συμβαίνουν αυτά…”.

Δημόσια Ούρηση

Υπάρχουν νόμοι σχεδόν για καθετί που θα μπορούσε να σκεφθεί ο ανθρώπινος νους. Στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες του κόσμου, η ούρηση σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται. Τουαλέτα με θέα τα άστρα μόνο στην αυλή σου, κύριος.

Μερικές φορές όμως, οι κυβερνήσεις ίσως το παρακάνουν, και κάπου καταλήγουν να γίνονται τραγέλαφος του διαδικτύου. Μία τέτοια περίπτωση έχουμε κι εδώ.

Η παραπάνω προειδοποιητική πινακίδα βρίσκεται στα Τίρανα της Αλβανίας. Η ουσία της είναι η απαγόρευση της δημόσιας ούρησης, αλλά το τραγικό είναι ο τρόπος εκφοβισμού.

Αν τολμήσεις να ουρήσεις δημόσια, θα σε καταγράψουν οι κάμερες ασφαλείας, και το βίντεο ξεκάθαρα θα ανέβει στο YouTube, για να γίνεις περίγελος. Μάλλον ο περίγελος εδώ είναι η ίδια η κυβέρνηση.

T-Rex Μαέστρος

Κάθε ταινία έχει το δικό της μουσικό θέμα, και ειδικά οι καλές παραγωγές διαθέτουν πολύωρα soundtracks. Δεν είμαστε βέβαιοι αν το Jurassic Park ανήκει στην κατηγορία των υπερπαραγωγών τέτοιου είδους, όμως σίγουρα διαθέτει αξιόλογη μουσική επένδυση.

Η μουσική του Jurassic Park έχει ακουστεί και σε λυρική σκηνή, από ορχήστρα κλασσικής μουσικής, με μαέστρο, κοινό, και όλα τα σχετικά.

Όχι, δεν είδατε λάθος, πολύ ωραία εκτέλεση, καθαρός ήχος, και ο μαέστρος είναι ένας τυραννόσαυρος που αναπηδά χαρωπά δίνοντας τον ρυθμό. Ελπίζουμε να το απολαύσατε όσο εμείς.

Μοντέρνα Καμηλοπάρδαλη

Περπατούσε αμέριμνος. Ξαφνικά είδε ένα παζάρι, στημένο σε μία αυλή. Την κοίταξε στα μάτια, και όλη του η ζωή άλλαξε. Αυτός ο πίνακας ήταν ό,τι έλειπε από το σαλόνι του. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον αγόρασε, και τον πήγε σπίτι.

Η κοπέλα του δεν έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό. Έτσι, του ζήτησε να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στην καμηλοπάρδαλη. Να καθαρίσει λίγο αυτό το έργο τέχνης, που άδικα ταλαιπωρήθηκε. Ε, λοιπόν, αυτό και έκανε. Πλέον ο πίνακας δεν θα είναι ποτέ ίδιος, ίσως ούτε και ο κόσμος της τέχνης.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εσείς θα βγαίνατε στο φτερό του αεροπλάνου; Πιστεύετε πως ο επιβάτης αντέδρασε υπερβολικά;

Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ακόμη προλήψεις; Ειλικρινά δεν θεωρείτε υπερβολική την αντίδραση των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου;

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα σχόλιά σας. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα, σας ευχόμαστε καλή εβδομάδα, και να χαμογελάτε πάντα πλατιά.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps