Home » Software » Παιχνίδια » Τα 5 Καλύτερα Δωρεάν Παιχνίδια Super Mario Από Fans
Τα 5 Καλύτερα Δωρεάν Παιχνίδια Super Mario Από Fans

Τα 5 Καλύτερα Δωρεάν Παιχνίδια Super Mario Από Fans

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Super Mario είναι από τα πιο γνωστά games όλων των εποχών. Ακόμα και αυτοί που δεν παίζουν παιχνίδια, σίγουρα έχουν παίξει έστω και μία φορά Super Mario, ή τουλάχιστον γνωρίζουν τις φιγούρες των Ιταλών αδελφών Mario Mario και Luigi Mario (ναι, αυτό είναι το επίσημο επώνυμό τους). Πέρα από τους τίτλους της Nintendo, υπάρχουν στο διαδίκτυο και παιχνίδια Super Mario φτιαγμένα από λάτρεις της σειράς. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Super Mario Bros X

Μιλάμε ίσως για το καλύτερο απ’ τα παιχνίδια Super Mario που κυκλοφορούν, ανάμεσα σε αυτά που έχουν δημιουργήσει οι fans.

Το Super Mario Bros X – ή SMBX για συντομία – είναι ένα τεράστιο παιχνίδι, που συγκεντρώνει στοιχεία των Super Mario 1, 2, 3, και Super Mario World. Διαθέτει πέντε χαρακτήρες για να διαλέξουμε με ποιον θα παίξουμε, και πάνω από 60 έξυπνα δομημένες πίστες, τις οποίες καλούμαστε να τερματίσουμε.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε μαζί με κάποιον συμπαίκτη σε co-op mode, και μέσω της συνεργασίας να καταφέρουμε να νικήσουμε κάθε νέο επίπεδο πιο εύκολα, διασκεδάζοντας παράλληλα εις διπλούν.

Το κορυφαίο ίσως χαρακτηριστικό του Super Mario Bros X, είναι ότι διαθέτει εργαλεία για να δημιουργήσουμε δικά μας level, με χιλιάδες αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ τα διαθέσιμα επίπεδα, καθώς υπάρχουν δεκάδες επιπλέον worlds για να κατεβάσουμε από τη σελίδα του SMBX. Όπως θα δούμε, βγαίνουν συνεχώς νέα “επεισόδια”, για να μην ξεμείνουμε ποτέ από πίστες.

Πιθανότατα θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε έναν ολόκληρο οδηγό για το Super Mario Bros X, και για το πώς ένα fan-made παιχνίδι μπορεί να γίνει εξίσου καλό ή και καλύτερο από το πρωτότυπο. Ωστόσο, αρκεστήκαμε σε βασικές πληροφορίες, ώστε να σας αφήσουμε να εξερευνήσετε μόνοι σας τον κόσμο του.

Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι από τη σελίδα των δημιουργών, πατώντας στον σύνδεσμο “Download now”.

Στην ίδια σελίδα θα βρούμε οδηγούς και Wiki για το οτιδήποτε αφορά το SMBX, αλλά και φόρουμ αφιερωμένο αποκλειστικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Εκεί θα βρούμε επιπλέον επίπεδα, επεισόδια, levels, αλλά και βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίσουμε.

Mari0

Το SMBX είναι ένα παιχνίδι που ακολουθεί τη λογική του κόσμου του Super Mario. Ωστόσο, υπάρχουν και παιχνίδια Super Mario από fans που χαράζουν τον δικό τους δρόμο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Mari0 – με μηδέν, όχι όμικρον, έχει σημασία. Το “0” συμβολίζει τα γνωστά παιχνίδια Portal και Portal 2, στα οποία ο χρήστης καλείται να ανοίξει πύλες, που θα τον τηλεμεταφέρουν από ένα σημείο σε ένα άλλο.

Βάζοντας το σκεπτικό του Portal μέσα στο Super Mario, οι δημιουργοί του Mari0 έφτιαξαν ένα πανομοιότυπο παιχνίδι με το αρχικό Super Mario Bros, με τη διαφορά ότι πλέον ο χαρακτήρας μας μπορεί να δημιουργεί portals.

Με άλλα λόγια, μπορούμε να δημιουργούμε πύλες, τις οποίες χρησιμοποιούμε είτε για τον χαρακτήρα μας, είτε για τους εχθρικούς χαρακτήρες.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι βολεύει πολύ η χρήση ενός χειριστηρίου. Δείτε στον οδηγό μας πώς να συνδέσετε το χειριστήριό σας του Playstation στον υπολογιστή.

Πώς Να Συνδέσω το Χειριστήριο PlayStation στο PC

Ο χειρισμός των παιχνιδιών στον υπολογιστή είναι συνυφασμένος με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Όμως, ορισμένα βιντεοπαιχνίδια παίζονται ευκολότερα με gamepad. Εάν διαθέτουμε την κονσόλα…

Το Mari0 μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να παίξουμε παράλληλα με τέσσερις παίκτες σε co-op mode, προσφέροντας ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι από εδώ.

Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του Mari0 είναι ότι μπορούμε να το παίξουμε σε όλα τα λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, MacOS). Επιπλέον, είναι παιχνίδι ανοικτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορούμε να το τροποποιήσουμε όπως επιθυμούμε.

Super Mario Bros Dimensions

Ακολουθώντας τα βήματα του Mari0, το Super Mario Bros Dimensions παίρνει το αρχικό Super Mario Bros και εισάγει έναν νέο μηχανισμό: την αλλαγή διάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε πίστα έχει έναν “πραγματικό” και έναν “εναλλακτικό” κόσμο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μεταβαίνουμε από τον πραγματικό στον εναλλακτικό, όπου αλλάζουν διάφορα στοιχεία από το περιβάλλον και τους εχθρούς μας.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις εναλλαγές θα βρούμε νέα powerups, κρυφά επίπεδα, διάφορα αντικείμενα για να συλλέξουμε, και άλλα.

Μάλιστα υπάρχει και ολόκληρη ιστορία πίσω από την αλλαγή διάστασης. Ο Bowser – ο κακός της υπόθεσης, για όσους δεν γνωρίζουν – ηττημένος και πεινασμένος, ψάχνει για φαγητό και εκδίκηση.

Στην αναζήτησή του εντοπίζει ένα δαχτυλίδι, που έχει την ιδιότητα να μεταφέρει τον χρήστη σε άλλη διάσταση. Έτσι, αποφασίζει να χτίσει τον στρατό του στη νέα διάσταση.

Πιο δυνατός από ποτέ, λοιπόν, με νέο μεγαλύτερο κάστρο, επιστρέφει για να κάνει τη ζωή του Mario δύσκολη.

Σας αφήνουμε να ανακαλύψετε την υπόλοιπη ιστορία στην πορεία. Αν είστε fan του Super Mario Bros, σίγουρα θα εκτιμήσετε τη δουλειά του δημιουργού.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι λειτουργεί μόνο σε Windows, και θα το βρούμε εδώ.

Psycho Waluigi

Οι fans γνωρίζουν ήδη ποιος είναι ο Waluigi. Για τους υπόλοιπους, πρόκειται για τον εχθρό του Luigi και συνεργάτη του Wario, που είναι με τη σειρά του ένας από τους βασικούς εχθρούς του Mario.

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια Super Mario που συναντήσαμε, λοιπόν, ήταν το Psycho Waluigi.

Σε αυτό το παιχνίδι, ο Waluigi, μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, ξυπνάει σε έναν περίεργο νέο κόσμο, και ανακαλύπτει ότι έχει τηλεπαθητικές ικανότητες.

Με τις νέες τους δυνάμεις μπορεί να πιάνει και να μετακινεί αντικείμενα κατά το δοκούν, και να τα εκτοξεύει στους αντιπάλους, χρησιμοποιώντας τα ως όπλα.

Στόχος μας φυσικά, ως Waluigi, είναι να κατακτήσουμε τον κόσμο.

Αν μας ρωτάτε, έχουμε να πούμε ότι το Psycho Waluigi θα μπορούσε άνετα να είναι παιχνίδι της Nintendo, και ίσως ένα από τα καλύτερα fan-made παιχνίδια Super Mario που συναντήσαμε κατά τη συγγραφή του άρθρου.

Μπορούμε να κατεβάσουμε το παιχνίδι από εδώ. Διατίθεται έκδοση μόνο για Windows.

Super Mario War

Μεταφερόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από τα παιχνίδια Super Mario που έχουμε συνηθίσει, και πάμε σε ένα multiplayer παιχνίδι, όπου μπορούν να παίξουν παράλληλα έως και τέσσερις παίκτες.

Στόχος κάθε παίκτη στο Super Mario War είναι να ποδοπατήσει όσες περισσότερες φορές μπορεί τους αντιπάλους του, όπως ακριβώς ποδοπατάει ο Mario τους εχθρικούς χαρακτήρες στην κανονική σειρά παιχνιδιών.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε άλλους συμπαίκτες για να το παίξουμε, μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε τα ενσωματωμένα bots του παιχνιδιού.

Το Super Mario War έχει αμέτρητα level για να διαλέξουμε, και μπορούμε και εδώ να σχεδιάσουμε τα δικά μας.

Η επίσημη σελίδα του παιχνιδιού είναι εδώ, αλλά οι σύνδεσμοι για το κατέβασμα δεν λειτουργούν πλέον. Μπορούμε ωστόσο να το κατεβάσουμε από εναλλακτικές πηγές, όπως αυτή.

Σας αρέσουν τα παιχνίδια Super Mario;

Είναι απίστευτο το πόσο ενδιαφέρουσες μπορεί να είναι οι παραλλαγές παιχνιδιών, φτιαγμένες από τα χέρια των fan που δείχνουν την αγάπη τους προς το αρχικό franchise.

Για ένα παιχνίδι όπως το Super Mario, που κουβαλάει αμέτρητους τίτλους στην πλάτη του, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και εκατομμύρια θαυμαστές που αφιερώνουν χρόνο και μεράκι στη δημιουργία παιχνιδιών, όπως αυτά που παρουσιάσαμε.

Εσείς παίζετε fan-made παιχνίδια Super Mario, ή κάποιου άλλου δημοφιλούς τίτλου; Γράψτε μας στα σχόλια τις εντυπώσεις σας, και πείτε μας ποιο από τα παιχνίδια σας άρεσε περισσότερο.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps