Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Steve Jobs #ApoTaLidl, Μηνύσεις, και Επιθέσεις Εξωγήινων

Steve Jobs #ApoTaLidl, Μηνύσεις, και Επιθέσεις Εξωγήινων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Την πρώτη εβδομάδα του 2018, θα ασχοληθούμε με τα viral των τελευταίων ημερών του 2017. Αυτά τα πρώτα ViralSteps του νέου έτους, έχουν από εταιρείες με το όνομα του Steve Jobs, μέχρι επιθέσεις από εξωγήινους. Επίσης, έχουν Nintendo Switch #ApoTaLidl, πραγματικούς κλέφτες υδραυλικούς, μηνύσεις στην Apple, και διάφορα μικρά και ενδιαφέροντα νέα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο “Steve Jobs” Είναι Ιταλική Εταιρεία

Αρχικά, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους του αναγνώστες μας καλή χρονιά, και ευτυχισμένο το νέο έτος. Στη συνέχεια, θα δώσουμε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε την παρακάτω εικόνα.

Steve Jobs #ApoTaLidl, Μηνύσεις και Επιθέσεις Εξωγήινων

Αριστερά βλέπουμε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στον κόσμο, αυτό της Apple. Δεξιά, βλέπουμε το λογότυπο της Ιταλικής εταιρείας ρούχων και αξεσουάρ, Steve Jobs.

Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για μια εταιρεία που ίδρυσαν δύο αδέρφια, οι Vincenzo και Giacomo Barbato. Τα αδέρφια έκαναν έρευνα, και διαπίστωσαν πως η Apple δεν έχει κατοχυρώσει νομικά το όνομα του ιδρυτή της.

Έτσι το 2012, και έπειτα από χρόνια δουλειάς σε άλλες εταιρίες, τα αδέρφια ίδρυσαν τη δική τους εταιρεία. Παράλληλα, αποφάσισαν πως το “Steve Jobs” είναι ένα πολύ καλό όνομα για εταιρεία ρούχων.

Η Apple υπέβαλε αίτηση κατά των αδελφών στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αίτηση του τεχνολογικού κολοσσού απορρίφθηκε, με την αιτιολογία πως το γράμμα “J” δεν είναι φαγώσιμο, και γι' αυτό το λόγο το δάγκωμα δεν παραβιάζει τον σχεδιασμό του λογότυπου της Apple.

Κάπως έτσι τα αδέρφια, έπειτα από χρόνια αντιπαραθέσεων με την Apple, μπορούν να έχουν τη δική τους εταιρεία. Μία εταιρεία ρούχων, με το όνομα μιας τεχνολογικής ιδιοφυΐας, και κλεμμένο λογότυπο. Πόσο κλεμμένο; Δείτε την παρακάτω εικόνα, και τα συμπεράσματα δικά σας.

Κλείνοντας αυτό το θέμα, θα αναφέρουμε πως τα δύο αδέρφια σε συνέντευξή τους έθεσαν ως μεγαλύτερο στόχο τους τη δημιουργία τεχνολογικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν κατά νου συγκεκριμένα πλάνα, όπως το τηλέφωνο της Steve Jobs που θα τρέχει Android. Ένα κινητό που θα κοντράρεται στα ίσια το iPhone, το δημιούργημα του ίδιου του Jobs.

Viral #ApoTaLidl

Η χρήση της φράσης “από τα Lidl”, γίνεται πάντα για να χαρακτηρίσει το οτιδήποτε, ως κάτι χαμηλής “ποιότητας”. Πλέον έχει καταντήσει γραφικό, ενοχλητικό, και αποδεικτικό χαμηλής νοημοσύνης, αν ζητάτε τη γνώμη μας.

Τα Lidl είναι απλά μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που ίσως περιέχει πολύ περισσότερα ελληνικά προϊόντα, από άλλα “ελληνικά” καταστήματα. Επιπλέον, προσφέρει δουλειά σε Έλληνες συμπολίτες μας, και πουλά κατά κύριο λόγο τα ίδια προϊόντα σε όλον τον κόσμο.

Άλλωστε σε τελική ανάλυση, ο καθένας επιλέγει τι θα αγοράσει, και ο χλευασμός των επιλογών του άλλου δείχνει μόνο χαμηλό επίπεδο.

Steve Jobs #ApoTaLidl, Μηνύσεις και Επιθέσεις Εξωγήινων

Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στο κύριο θέμα. Το Lidl από ό,τι φαίνεται έχει καλό μάρκετινγκ, κι ας είναι #ApoTaLidl. Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισαν μία φράση χλευασμού, και προσβολής, να την μετατρέψουν σε όπλο για καλό σκοπό.

Για κάθε δημοσίευση που γίνεται στα social media με το #ApoTaLidl, τα Lidl προσφέρουν δέκα μερίδες φαγητού στην Οργάνωση “Μπορούμε”. Γιατί μαζί μπορούμε τα πάντα, ενώ ο καθένας μόνος του, όχι και τόσα πολλά.

Να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα τρέχει δύο εβδομάδες, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, και ήδη έχει συγκεντρώσει 8.381 δημοσιεύσεις που μεταφράζονται σε 83.810 γεύματα.

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες πράξεις, και θα δημοσιεύουμε #ApoTaLidl. Επίσης, συγκεντρώσαμε μερικά ενδιαφέροντα tweet με το hashtag, και σας τα προσφέρουμε.

https://twitter.com/whatevageo/status/946185145425506304

Nintendo Switch #ApoTaLidl

Το να αγοράζεις πράγματα online, ειδικά από άσχετους του eBay, είναι μεγάλο ρίσκο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, και τι θα παραλάβεις στο τέλος.

Ευτυχώς ο τύπος της ιστορίας μας δεν την έπαθε έτσι. Απλά οι δικοί του, του έκαναν μία πλάκα. Αντί για το Nintendo Switch, του έδωσαν το Switch του Will Smith.

https://twitter.com/fakehedgehog/status/945479063363313664

Το είδε ο άνθρωπος, ενθουσιάστηκε, και ετοιμάστηκε να tweetαρει. Τελικά, το κουτί είχε μέσα μία κάρτα μνήμης με ένα τραγούδι. Τουλάχιστον ήταν μία απλή πλάκα, και όχι πραγματική αγορά.

Υδραυλικός Κλέφτης

Στο “Μόνος στο Σπίτι”, κάτι υδραυλικοί-μαϊμού κλέβουν σπίτια. Εντέλει, καταλήγουν να γίνονται ψεύτικη είδηση με περίεργες προεκτάσεις. Έλα ντε που το σενάριο έγινε πραγματικότητα, ή τουλάχιστον στο περίπου.

Ο Charlie Villanueva‏ έπεσε θύμα ληστείας στις γιορτές. Οι κλέφτες του πήραν διάφορες συσκευές, και τη λεκάνη της τουαλέτας. Ναι, την λεκάνη της τουαλέτας. Ολόκληρη.

Απουσίαζε από το σπίτι, και όταν επέστρεψε διαπίστωσε την κλοπή. Η έκπληξη όμως βρισκόταν στο μπάνιο, καθώς δεν υπήρχε λεκάνη. Μα καλά, ποιος κλέβει μία λεκάνη τουαλέτας, και προπάντων, γιατί;

Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει επικοινωνήσει με την αστυνομία του Ντάλας, η οποία ερευνά το θέμα. Παράλληλα, ευτυχώς μία εταιρεία τον προμήθευσε με τα απαραίτητα, για να μπορέσει να πάει ξανά τουαλέτα.

Μηνύσεις Προς την Apple Για τις Μπαταρίες

Πολύ μας απασχόλησε η Apple στο τέλος του χρόνου. Αποφάσισαν πως για το καλό των παλαιών συσκευών, και εφόσον διαθέτουν “αρχαίες” μπαταρίες, έπρεπε να τους μειώσουν τις επιδόσεις.

Πώς όμως έκαναν κάτι τέτοιο; Κάθε μπαταρία διαθέτει μία ψηφιακή υπογραφή. Μόλις ο χρήστης ενημέρωνε το iPhone 6 ή 7, στις εκδόσεις iOS 11.2.0 και iOS 11.2.1, και το λειτουργικό εντόπιζε μία παλιά μπαταρία, έριχνε τις επιδόσεις.

Όπως αναφέρει και ο παραπάνω χρήστης, έκανε ενημέρωση στο τηλέφωνό του, και άμεσα η ταχύτητα της CPU έπεσε στα 600MHz. Μόλις άλλαξε την μπαταρία, ο χρονισμός της CPU ανέβηκε στα 1400MHz.

Η εταιρεία αναφέρει πως ήταν αναγκαίο κακό, αλλά εξαιτίας των αντιδράσεων απολογήθηκε για τη δράση της. Παράλληλα, σεβόμενη τους χρήστες των τηλεφώνων της, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να πραγματοποιήσουν αλλαγή της μπαταρίας, με μόλις $29, έναντι των $79 που είναι η κανονική τιμή.

Δώσε μου Ένα Joker να σου Δώσω Δύο

Στην Αμερική έχουν το Powerball, που είναι κάτι σαν το Joker του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με όλα αυτά τα “τυχερά” παιχνίδια, έτσι και το Powerball έχει Jackpot.

Επίσης, αρκετοί αγοράζουν κατ’ εξαίρεση λαχεία ή παίζουν ΛΟΤΤΟ, αυτές τις μέρες. Παράλληλα δεν είναι διατεθειμένοι να το χαρίσουν, γιατί απλά τα δικά τους νούμερα είναι τα τυχερά.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται μέσω ενός πειράματος που έκανε το Business Insider. Βγήκε στους δρόμους, εντόπιζε όσους έχουν παίξει Powerball, και τους προσέφερε το διπλάσιο της αξίας του δελτίου τους, ώστε να το αποκτήσει.

Οι περισσότεροι απλώς αρνούνταν, γιατί όπως είπαμε, το δικό τους δελτίο είναι το τυχερό. Εμείς θα παίρναμε τα λεφτά, και θα παίζαμε δύο δελτία.

Η NASA Εκτοξεύει Πυραύλους και Το Internet Βλέπει Εξωγήινους

Πριν λίγες ημέρες η NASA εκτόξευσε έναν ακόμη Falcon 9, στα πλαίσια του προγράμματος Iridium. Το Iridium είναι ένα πρόγραμμα τοποθέτησης δορυφόρων τηλεπικοινωνιών, και οι Falcon 9 είναι πύραυλοι που τους τοποθετούν στην ατμόσφαιρα.

Οι χρήστες του διαδικτύου δεν φαίνεται να γνώριζαν για την όλη δράση. Γι' αυτό αρκετοί πίστεψαν πως επρόκειτο για κάποια εισβολή εξωγήινων

Παράλληλα, κάποιοι άλλοι το αντιμετώπισαν με περισσότερο χιούμορ. Τοποθέτησαν τον Buzz Lightyear στη λάμψη που άφηνε ο πύραυλος εξαιτίας της ταχύτητάς του, και το αποτέλεσμα ήταν τραγελαφικό. Ή μπορεί την εισβολή να την έκανε ο Buzz Lightyear;

https://twitter.com/kevinservinitup/status/944402200343621633

Σερβιέτα, Μα Τι Σερβιέτα

Ο φίλος της alice, μιας χρήστη του Twitter, βρήκε στο δωμάτιό της μία σερβιέτα. Για κάποιον λόγο νόμιζε πως είναι δώρο, και το ξέχασε εκεί.

Αποφάσισε λοιπόν να το τοποθετήσει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ίσως αν είχε καταλάβει τι είναι, να έβαζε και κάρτα, “Για τις δύσκολες μέρες”.

https://twitter.com/666oth/status/943014662655819777

Ένα Ζευγάρι και Τα Hits της Χρονιάς

Οι Michael και Carissa Alvarado, ή αλλιώς Us The Duo, είναι ένα ζευγάρι μουσικών, με εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές στο YouTube. Η δουλειά τους έχει τραβήξει τα βλέμματα της τηλεόρασης και του διαδικτύου.

Στο τέλος κάθε έτους συνηθίζουν να δημιουργούν ένα ποτ πουρί, με εκτελέσεις των καλύτερων hit της χρονιάς. Ο τίτλος είναι πάντα ο ίδιος, “Top Hits of 201Χ in Χ minutes – Us The Duo”, η χρονιά και τα λεπτά αλλάζουν αναλόγως.

Το απίστευτο δεν είναι τόσο η εκτέλεση των τραγουδιών, αλλά ο εκπληκτικός τρόπος με τον οποίο τα ενώνουν. Πραγματικά μας άφησαν άφωνους και φέτος.

Αν σας άρεσαν και θέλετε να ακούσετε τα Top Hits by Us The Duo, εδώ θα βρείτε την playlist στην οποία τα έχουν συγκεντρώσει.

Πώς σας φάνηκαν τα πρώτα ViralSteps του 2018;

Σας άρεσαν τα τελευταία νέα από το 2017; Εσείς θα αγοράσετε κινητό Steve Jobs #ApoTaLidl, ή λέτε να μείνετε με το αγαπημένο σας Xiaomi;

Τελικά γιατί κάποιος να κλέψει μία λεκάνη τουαλέτας; Πείτε μας στα σχόλια τι πιστεύετε, γιατί εμείς δεν θα κοιμηθούμε απόψε.

Άντε Καλή Χρονιά και πάλι, Υγεία, Αγάπη, Χαρά, και Ευτυχία σε όλους και όλες.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps