Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Έχουμε Το Χειρότερο Internet Στην Ευρώπη? Όλα Τα Νέα Επίσημα Στατιστικά
FEATURED Έχουμε Το Πιο Αργό Internet Στην Ευρώπη Όλα Τα Επίσημα Στατιστικά

Έχουμε Το Χειρότερο Internet Στην Ευρώπη? Όλα Τα Νέα Επίσημα Στατιστικά

Παρότι οι ελληνικές αρχές διατείνονται ότι η χώρα “ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης” η πεισματάρα πραγματικότητα έχει αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Eurostat, η κάλυψη και οι ταχύτητες Internet έχουν βελτιωθεί θεαματικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, πλην της Ελλάδας. Δείτε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δυστυχώς μας κατατάσσουν στην τελευταία θέση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι

Το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε ως στόχο να υπάρξει συνδεσιμότητα πολύ υψηλής χωρητικότητας (οπτικές ίνες – VHCN), αλλά και δίκτυο 5G, για όλες τις κατοικημένες περιοχές των κρατών-μελών, ως το 2030.

Παρ΄ όλα αυτά, κρίνοντας από τη νέα έκθεση της Eurostat σχετικά με το ποσοστό κάλυψης στις ταχύτητες του Internet ανά την Ευρώπη, η χώρα μας δύσκολα μπορεί να προλάβει το “τρένο” της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Δυστυχώς βρισκόμαστε πολύ πίσω, όπως παρατηρούμε στο κάτωθι επίσημο γράφημα της Eurostat.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία επισημαίνει ότι το 2021 το 70% των νοικοκυριών στις περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ήδη τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, σε σύγκριση με το 13% του 2013.

Παρόμοια πρόοδος έχει επιτευχθεί και στην κάλυψη των μικρών πληθυσμιακά περιοχών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με τις συνδέσεις VCHN να καλύπτουν πλέον το 37% της ευρωπαϊκής έκτασης, έναντι 4% του 2013.

Όμως, όλα αυτά φαίνεται να ισχύουν μόνο για όλους τους άλλους Ευρωπαίους, και όχι για εμάς.

Στα τρία κάτωθι συγκριτικά γραφήματα της Eurostat παρατηρούμε την ποσοστιαία πρόοδο του Internet στη χώρα μας από το 2019 έως το 2021, σε σχέση με τις βαλκανικές και μεσογειακές χώρες, μέλη της ΕΕ.

Σε οικιστικές περιοχές με μικρό πληθυσμό, η Μάλτα κατέχει την πρωτιά (100%), με το Λουξεμβούργο, τη Δανία, και την Ολλανδία να ακολουθούν επιτυγχάνοντας το 79% της κάλυψής τους.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, στις αραιοκατοικημένες περιοχές καταγράφει την μικρότερη κάλυψη με 0%, και ταυτόχρονα έχει το χαμηλότερο ποσοστό συνδέσεων, καθώς μόλις το 20% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, καλύτερα να μην δείξουμε αναλυτικά τα συγκριτικά γραφήματα, γιατί και εδώ είναι άκρως απογοητευτικά για εμάς.

Παραθέτουμε μόνο την σύγκριση με τον μέσο όρο της προόδου των χωρών της ΕΕ για να πάρουμε μια εικόνα.

Ποια είναι η γνώμη σας για την πρόοδο του Internet στην Ελλάδα?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps