Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Παλιά iPhones, ακτινοβολία και Nova Launcher Prime για όλους

Παλιά iPhones, ακτινοβολία και Nova Launcher Prime για όλους

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα θα δούμε την επίσημη απάντηση της Apple σε όσους την κατηγορούν για μειωμένη απόδοση των παλαιότερων συσκευών της. Επίσης, θα ενημερωθούμε για τον κίνδυνο της διαρκούς έκθεσης στην ακτινοβολία του κινητού μας. Παράλληλα θα μάθουμε ποιος κρύβεται πίσω από το WannaCry, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να κατεβάσουμε δωρεάν τρία παιχνίδια, αλλά και τον Nova Launcher Prime σε χαμηλή τιμή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Σάββατο, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Ναι, η Apple μειώνει την ισχύ παλαιότερων iPhone

Μετά από χρόνια αμέτρητων φημών, έχουμε την επίσημη απάντηση στο μεγάλο θέμα που απασχολούσε τους φίλους της τεχνολογίας. Μειώνει τελικά η Apple την απόδοση των παλαιότερων iPhone με τις νέες ενημερώσεις;

Η Apple όντως μειώνει την ισχύ των παλαιότερων iPhone και το παραδέχτηκε σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι χαμηλώνει την ταχύτητα των επεξεργαστών, όχι όμως για να οδηγήσει τους χρήστες στην αγορά νεότερων μοντέλων, αλλά για να εξασφαλίσει καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες.

Παλιά iPhones, ακτινοβολία και Nova Launcher Prime για όλους

Από τη στιγμή που οι φθαρμένες μπαταρίες των παλαιότερων συσκευών δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν με την ισχύ που απαιτεί ο επεξεργαστής για τις νέες εκδόσεις iOS, η apple επέλεξε να χαμηλώσει την ταχύτητα των επεξεργαστών.

Αν και η απάντηση φαίνεται λογική, η κίνηση αυτή δεν είναι τίμια από την εταιρεία. Κανονικά, θα έπρεπε να ενημερώσει εξαρχής του χρήστες, προτείνοντάς τους να προχωρήσουν σε αντικατάσταση μπαταρίας κάθε μερικά χρόνια.

Ή, ακόμα καλύτερα, να τους δώσει την επιλογή για το αν θέλουν καλύτερη απόδοση ή μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Από που κι ως που να επιλέγει χωρίς εμάς για εμάς?

Αλλάξτε κωδικούς στο Gearbest

Πληροφορίες θέλουν το πολύ γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα Gearbest να έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Συγκεκριμένα, emails, passwords, και πληροφορίες αγορών 150 υποτιθέμενων χρηστών του Gearbest, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Μάλιστα λέγεται ότι η ευπάθεια προήλθε από τη εφαρμογή του Gearbest για κινητά.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτές οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες, καθώς η εταιρεία δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Καλού – κακού όμως, αλλάξτε το password σας για παν ενδεχόμενο.

Η Βόρεια Κορέα πίσω από το WannaCry?

Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας δεν είναι και οι καλύτερες.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε δημόσια την επίθεση του “δημοφιλούς” ransomware WannaCry στη Βόρεια Κορέα.

Ο Tom Bossert, σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ύστερα από προσεχτική διερεύνηση, η μαζική επίθεση WannaCry προήλθε από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal, ο Bossert δήλωσε ότι η απόδοση της ευθύνης στη Βόρεια Κορέα βασίζεται σε στοιχεία που συμβαδίζουν με τα στοιχεία της Microsoft και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας πάταξης των κυβερνοεπιθέσεων, συσπειρώνοντας συμμάχους και τεχνολογικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια του διαδικτύου.

Είναι επίσημο, δεν πρέπει να κοιμόμαστε δίπλα στο κινητό μας

Αν και λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η υπέρμετρη χρήση του κινητού τηλεφώνου, δεν είχαμε έως τώρα απτές αποδείξεις.

Πώς η Ακτινοβολία του Κινητού Μπορεί να Βλάψει την Υγεία

Ναι, η ακτινοβολία του κινητού μπορεί να βλάψει την υγεία. Μόνο που πιθανώς να μην είναι η ακτινοβολία που έχετε στο νου, και οι επιπτώσεις να…

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια δημοσίευσε νέα στοιχεία αναφορικά με τον κίνδυνο της διαρκούς έκθεσης στην ακτινοβολία του κινητού, και πώς μπορεί αυτός να μειωθεί.

Η έρευνα σχετίζει την ασύστολη χρήση του κινητού με καρκίνο του εγκεφάλου, πονοκεφάλους, μειωμένη μνήμη, όραση και ακοή, όπως επίσης και χαμηλό αριθμό υγιών σπερματοζωαρίων.

Αυτό που προτείνουν είναι αφενός η μείωση γενικά της χρήση του κινητού μας τηλεφώνου, και αφετέρου όταν κοιμόμαστε, να το έχουμε σε απόσταση μεγαλύτερη ή ίση του ενός χεριού (βραχίονα και παλάμη).

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγουμε να βάζουμε το κινητό στην τσέπη μας, καθώς και πάλι βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο σώμα μας.

Τέλος η σειρά Redmi Note?

Η οικονομική και πετυχημένη σειρά Redmi Note της Xiaomi φαίνεται ότι έρχεται στο τέλος της.

Αν και οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες, το πιο πιθανό είναι να μην δούμε ένα νέο Redmi Note 5.

Από ό,τι φαίνεται, η σειρά πλέον θα ονομάζεται Plus, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί το Redmi 5 Plus ως το μεγάλο αδερφάκι του απλού Redmi 5.

Διαθέσιμα μέχρι και σήμερα τρία παιχνίδια από τη Ubisoft

Από ό,τι φαίνεται, η γνωστή εταιρεία λογισμικού Ubisoft παράτεινε τη δωρεάν διανομή του Assassin’s Creed IV. Μάλιστα, προσφέρει και άλλα δύο παιχνίδια, το Watch Dogs και το Get World In Conflict.

Για να αποκτήσουμε τα παιχνίδια δωρεάν, θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον σύνδεσμο.

Για την εγκατάστασή τους είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του Uplay στον υπολογιστή μας.

Nova Launcher Prime σχεδόν δωρεάν

Ένας από τους πιο αγαπημένους launcher για τους χρήστες του Android είναι ο Nova Launcher.

Έτσι, εάν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον stock launcher της συσκευής μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε τον Nova. Αυτός προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες, και παράλληλα εξοικονόμηση πόρων συστήματος.

Βέβαια η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής έχει κάποιους περιορισμούς. Έτσι, εάν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες του Nova Launcher, θα χρειαστεί να αγοράσουμε την Prime έκδοσή του.

Λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, η εταιρεία TeslaCoil Software μας προσφέρει σχεδόν δωρεάν την πλήρη έκδοση, με μόλις 0.50€.

Τον Nova Launcher Prime μπορούμε να τον βρούμε εδώ.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Εσείς τι γνώμη έχετε για την κίνηση της Apple να μειώνει την απόδοση των παλαιότερων iPhone;

Σας θορύβησε καθόλου η πιθανή διαρροή κωδικών του Gearbest? Πιστεύετε την αμερικανική κυβέρνηση που κατηγορεί για το WannaCry Ransomeware τη Βόρεια Κορέα;

Θα κοιμηθείτε ξανά έχοντας το κινητό σας δίπλα στο μαξιλάρι; Πώς σας φαίνεται η πιθανή μετονομασία της σειράς Note σε Plus της Xiaomi;

Τρέξτε να προλάβετε τα δωρεάν παιχνίδια από τη Ubisoft, αλλά και τον Nova Launcher Prime σε τιμή χώμα!

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps