Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Εστιατόρια Μαϊμού, Οι Πιο Τρελοί Στολισμοί των Χριστουγέννων

Εστιατόρια Μαϊμού, Οι Πιο Τρελοί Στολισμοί των Χριστουγέννων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Έχουμε και λέμε, ο Μιχαήλ Άγγελος του Excel, το ταξίδι των κόκκινων καβουριών στο Νησί των Χριστουγέννων, και ένα εστιατόριο μαϊμού. Τι μας κάνουν; Τίποτα, απλά αναφέρουμε τα θέματα της εβδομάδας. Α, επιπλέον έχουμε το όνομά μας σε Γραμμική Β΄, αστειάκια με το Bitcoin, έξυπνες ετικέτες, και αρκετούς Χριστουγεννιάτικους στολισμούς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο Μιχαήλ Άγγελος του Microsoft Excel

Οι σπεσιαλίστες του Microsoft Excel έχουν αποδείξει ότι το πρόγραμμα δεν είναι μόνο για να κρατάμε τα οικονομικά μας. Οι δυνατότητες του “ψηφιακού λογιστή” είναι αμέτρητες, και συνήθως το μόνο εμπόδιο είναι η φαντασία του χρήστη.

Έχουμε δει παιχνίδια εξ ολοκλήρου φτιαγμένα στο Excel, από Monopoly, μέχρι Golf. Αρχεία μερικών kilobyte περιέχουν ολόκληρα παιχνίδια. Αυτή τη φορά όμως, τα βλέμματα τραβά ένας ζωγράφος του Excel.

Πολλοί κατονομάζουν τον Tatsuo Horiuchi ως τον Μιχαήλ Άγγελο του Excel, και όχι άδικα. Ο 77χρονός καλλιτέχνης αναδημιουργεί τα τοπιά της περιοχής του, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα της Microsoft. Στη συνέχεια τυπώνει τα έργα του και να τα κορνιζάρει.

Έχει περάσει πάνω από μία δεκαετία που ασχολείται με αυτό, και ο ίδιος λέει πως έθεσε ένα στόχο, να δημιουργήσει κάτι που θα άξιζε να δείξει στους ανθρώπους. Εμείς πιστεύουμε πως τα κατάφερε, κι ας τον περιγελούσαν για αυτό που έκανε.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν τα έργα του πωλούνται, η απάντηση που δίνει είναι απλή. “Αν κάποιος θέλει να αγοράσει έναν πίνακα, φυσικά και θα το εκτιμούσα.”

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνταξιούχος Tatsuo ξεκίνησε να ζωγραφίζει στο Excel γιατί δεν ήθελε να ξοδέψει χρήματα για να αγοράζει μπογιές και καμβάδες. Με άλλα λόγια, είχε καβούρια στις τσέπες. Και μιας και είπαμε για καβούρια…

Το Ταξίδι των Κόκκινων Καβουριών στο Street View

Αρκετοί έχουμε ακούσει για τα κόκκινα καβούρια και το ταξίδι τους. Για τους υπόλοιπους εμείς είμαστε εδώ, και η Google.

Εκατομμύρια κόκκινα καβούρια στο Νησί των Χριστουγέννων κάθε χρόνο ξεκινούν το ταξίδι τους αυτή την περίοδο. Απομακρύνονται από το δάσος όπου ζουν, με στόχο να φτάσουν στον ωκεανό, καθώς εκεί αφήνουν τα αυγά τους.

Εστιατόρια Μαϊμού, Οι Πιο Τρελοί Στολισμοί των Χριστουγέννων

Οι τοπικές αρχές κλείνουν δρόμους και αποκλείουν τις περιοχές από όπου θα περάσουν, ώστε να διευκολύνουν το ταξίδι τους. Παράλληλα, η Google θα συμμετέχει φέτος στο όλο εγχείρημα, προβάλλοντας ζωντανά το ταξίδι τους, μέσω του Street View.

Το Όνομά Μας στη Γραμμική Β΄

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στην ιστοσελίδα του προσφέρει στους επισκέπτες ενδιαφέροντα τεχνολογικά καλούδια. Μέσω του ιστότοπου, μπορούμε να περιηγηθούμε μέσω εικονικής πραγματικότητας, να δούμε τρισδιάστατες απεικονίσεις, ή να ανακαλύψουμε πώς ντύνονταν σε άλλες εποχές.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα δείγμα των παροχών της σελίδας. Ανάμεσα όμως στις υπόλοιπες εφαρμογές του site, υπάρχει μία που μας επιτρέπει να δούμε τη μορφή του ονόματός μας σε αρχαίες γραφές.

Ως επισκέπτες, επιλέγουμε το μικρό μας όνομα μέσα από μία τεράστια λίστα, και τη γραφή που επιθυμούμε. Οι γραφές που παρέχονται είναι η Μυκηναϊκή ή Γραμμική Β΄, η Κλασική, η Πρωτοβυζαντινή, η Αρχαϊκή, και η Βυζαντινή.

Πέραν της οπτικής απεικόνισης, μας δίνεται επίσης η επιλογή αν θέλουμε να εκτυπώσουμε το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε κι εσείς να δείτε πως είναι το όνομα σας στη Γραμμική Β΄, δεν έχετε παρά να μπείτε στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Εστιατόριο Μαϊμού

Ο Oobah Butler, Βρετανός δημοσιογράφος, καθόταν στο γραφείο του αναλογιζόμενος τις κριτικές των εστιατορίων. Κάπου ανάμεσα στις σκέψεις του ήρθαν τα site κριτικών.

Σκέφτηκε λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να παραπλανήσει κανείς πλατφόρμες όπως το TripAdvisor. Δεν άργησε πολύ να πάρει την απόφαση, και μετέτρεψε τις σκέψεις του σε ένα πείραμα, που πήρε σάρκα και οστά. Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν εντυπωσιακά.

Ξεκίνησε λοιπόν με την καταχώρηση του “φανταστικού” εστιατορίου “The Shed at Dulwich”, στο TripAdvisor. Συνέχισε με τη δημιουργία ιστοσελίδας, και με τη βοήθεια των φίλων του, οι οποίοι άφησαν διθυραμβικές κριτικές για το εστιατόριό του.

Εστιατόρια Μαϊμού, Οι Πιο Τρελοί Στολισμοί των Χριστουγέννων

Σιγά – σιγά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, και το ένα έφερε το άλλο. Το εστιατόριο βρέθηκε στα κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου για δύο εβδομάδες, ενώ ήταν πλήρες κρατήσεων για διάστημα έξι εβδομάδων.

Για να εντείνει το ενδιαφέρον και το μυστήριο, δεν καταχώρησε πουθενά κάποια διεύθυνση. Παρ’ όλα αυτά, λάμβανε email για κρατήσεις από πελάτες που ήθελαν να απολαύσουν αυτόν τον αποκλειστικό επίγειο παράδεισο.

Το τρελό σημείο του πειράματός του ήταν οι προμηθευτές, οι οποίοι ανακάλυψαν τη διεύθυνσή του ή την υπέθεταν, και άρχισαν να στέλνουν δείγματα.

Επίσης, υπήρξαν κάποιοι που έστελναν βιογραφικά αναζητώντας δουλειά, ενώ δεν έλειψαν από το χορό και εταιρείες δημοσίων σχέσεων.

Όλα τα παραπάνω ο Oobah Butler τα κατάφερε χωρίς να σερβίρει ούτε ένα πιάτο. Η μόνη βοήθεια που είχε ήταν αυτή των φίλων του, και του διαδικτύου. Τελικά, λίγες καλές κριτικές είναι αρκετές για να γεμίσουν ένα μαγαζί.

Η Τιμή, Τιμή Δεν Έχει, Ούτε και το Bitcoin

Οι περίεργες και απότομες αλλαγές στην τιμή του Bitcoin έχουν γίνει ανέκδοτο. Για να πούμε την αλήθεια μας, όχι άδικα.

Εκτός των μεγαλεπήβολων άρθρων και τους πικρόχολους σχολιασμούς γύρω από το θέμα, υπάρχει και το χιούμορ. Κάπου εδώ έρχεται να προστεθεί ο Ran Neu-Ner, ένας γνώστης των κρυπτονομισμάτων.

Πρόσφατα ο Ran Neu-Ner δημοσίευσε στο Twitter ένα αστείο σενάριο, μεταξύ ενός πατέρα και του παιδιού του. Ένα tweet που έγινε viral ιδιαίτερα γρήγορα.

Το σενάριο πάει κάπως έτσι: Ένα αγόρι ζητά από τον πατέρα του, που είναι επενδυτής του Bitcoin, ένα Bitcoin, ως δώρο για τα γενέθλιά του. Ο πατέρας του του απαντά “Τι; $15.554;;; $14.354 είναι πολλά λεφτά! Τέλος πάντων, τι τα θες $16.782;”.

Δεν είναι τόσο αστείο το όλο σκηνικό, αλλά το μαύρο χιούμορ που περιέχει, και το πόσο εύστοχο είναι. Πραγματικά κι εμείς, αν ήμασταν στη θέση του πατέρα, δεν θα ξέραμε τι να πούμε. Τη μία στιγμή ένα Bitcoin θα κόστιζε Χ, και την επόμενη Χ*2.

Ετικέτα με IQ

Έλα παραδέξου το, κι εσύ παίρνεις το κινητό στην τουαλέτα. Παλιότερα διάβαζες κανένα περιοδικό, που όλως τυχαίως είχες ξεχάσεις δίπλα στον “θρόνο”.

Τώρα πλέον ίσως να μην έχεις κανένα περιοδικό, αλλά οι ετικέτες των απανταχού προϊόντων ήταν, είναι, και θα είναι πολύ καλός σύντροφος. Ξέρεις, για αυτές τις δύσκολες ώρες, που θες κάτι να περάσει η ώρα.

Εστιατόρια Μαϊμού, Οι Πιο Τρελοί Στολισμοί των Χριστουγέννων

Οι εταιρείες προφανώς και γνωρίζουν αυτή την ιδιαίτερη συνήθεια των καταναλωτών. Κάποια εταιρεία όμως προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, και πρόσθεσε στην ετικέτα της αυτό το κείμενο.

Η μετάφραση, για όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, είναι η παρακάτω:

“Το διαβάζεις αυτό επειδή ξέχασες το κινητό όταν πήγες τουαλέτα, έτσι δεν είναι;”

Χριστουγεννιάτικοι Στολισμοί για Όλα τα Γούστα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και όπως είναι λογικό αρκετοί σπεύδουν να στολίσουν, αν δεν το έχουν κάνει ακόμη. Εμείς βρήκαμε τους πιο παράξενους ή τρελούς στολισμούς και σας τους παρουσιάζουμε.

Θα αρχίσουμε με φωτεινούς φαλλούς κάθε είδους. Πολύ σωστά διαβάσατε, φαλλούς, που το 2015 μία επεξεργασμένη εικόνα τους παρουσίαζε ως τον στολισμό της πόλης του Ηρακλείου.

Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι στολισμού του δήμου Ηρακλείου σκέφθηκαν ότι ήταν μία καλή ιδέα, και το 2016 φρόντισαν να κάνουν το μοντάζ πραγματικότητα.

Ευτυχώς όμως, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον στολισμό της παρακάτω εικόνας, εν έτει 2017.

Ή του Μπράιτον, που ήταν πρωτοπόρος του φαλλοστολισμού. Δείτε το βίντεο με προσοχή και μέχρι τέλους.

Βέβαια βασιλιάς του πιο χάλια στολισμού φαίνεται να είναι η πόλη των Ιωαννίνων. Εδώ και χρόνια το δέντρο της πόλης κάθε άλλο παρά με δέντρο μοιάζει. Το 2015, ήταν η τελευταία χρονιά που οι πολίτες είδαν κάτι σαν δένδρο.

Το 2016, εμφανίστηκε μία σιδηροκατασκευή, κατάλληλη να στήσεις μία μεγάλη πυρά.

Αποκορύφωμα είναι το φετινό “δέντρο”, που απλά μας άφησε άφωνους, ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε.

Ο κατήφορος συνεχίζεται, μεταφέροντάς μας στην Αθήνα. Χρόνια έχουμε να δούμε πραγματικό στολισμό στην πλατεία Ομονοίας, αλλά φέτος χτύπημα δέχθηκε και η πλατεία Συντάγματος. Το βράδυ δεν λέμε έχει αυτό το κάτι, αλλά τη μέρα απλά ασχολίαστο.

Πριν το κλείσιμο αυτής της καταληκτικής ενότητας, σας παρουσιάζουμε τον στολισμό του οπαδού. Γιατί αν είσαι ΜΠΑΟΚ πρέπει να το δείχνεις, με κάθε τρόπο, με κάθε σου πράξη, παντού και πάντα.

Ας κλείσουμε το θέμα “παράξενοι στολισμοί”, με μία γιαγιά που ζει στον κόσμο το δικό της.

Η γιαγιά της Alex Bermingham, μίας χρήστη του Twitter, είδε κάτι όμορφα στολίδια. Γυάλιζαν, είχαν έντονα χρώματα, και τα λοιπά. Δεν ήξερε όμως ότι οι μπάλες αυτές περιείχαν σέξι γυναικεία εσώρουχα.

Όπως λέει και η εγγονή της, “Ευχόμαστε σε όλους να έχουν πρόστυχες γιορτές”.

https://twitter.com/Alex_Bermingham/status/940330369215352843

Χριστουγεννιάτικες Τρίχες

Πριν χρόνια άρχισε μία παράξενη τάση, που φαίνεται να έγινε μόδα. Οι άνδρες στόλιζαν τα γένια τους. Δηλαδή, δεν έφτανε που είχαν γένια σαν του παπά Χριστόφορου, τα στόλιζαν κιόλας. Φυσικά, είχαν κυκλοφορήσει σετ με στολίδια ειδικά για αυτή τη χρήση.

Να λοιπόν που ήρθαν φέτος οι γυναίκες να δώσουν την απάντησή τους. Μια απάντηση όπως πάντα ηχηρή, έκανε τόσο θόρυβο που έχει γίνει τρελό viral.

Μπορεί μια γυναίκα να μην έχει γένια, αλλά έχει φρύδια. Ναι, έχει και τα κάνει ό,τι θέλει, δικά της είναι.

Η μόδα ξεκίνησε από την χρήστη του Instagram Taylor R., η οποία δημοσίευσε και βίντεο σε στυλ κάν'το μόνος σου.

Κάπως έτσι λοιπόν, αυτός ο περίεργος στολισμός διαδόθηκε, και έγινε viral όπως καθετί περίεργο, με τη βοήθεια του διαδικτύου.

Κάποιες έβαψαν τα φρύδια τους πράσινα, έτσι για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και λαμπάκια είχαν την έμπνευση να βάλουν.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Χριστούγεννα όπου να ‘ναι φτάνουν, και τα κλάματα με πιάνουν” λέει το γνωστό άσμα, μαζί κι εμείς. Όχι δεν το λέμε για τα Χριστούγεννα, αλλά για αυτά που είδαν τα ματάκια μας.

Εσείς πώς στολίσατε το δέντρο σας; Ξεπεράσατε τα παραδείγματά μας ή όχι; Μήπως κρεμάσατε τα εσώρουχα χωρίς καν μπαλίτσες; Ή μήπως στολίζετε τα γένια/φρύδια σας και μας το κρύβετε;

Μέχρι την επόμενη Δευτέρα, σας ευχόμαστε να γελάτε με την καρδιά σας, και να θυμάστε: “Η ετικέτα σώζει ζωές”.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps