Home » Hardware » Reviews » Τι Χρειάζεται Ένας Νέος Youtuber? Μια Καλύτερη Κάμερα Από Αυτή

Τι Χρειάζεται Ένας Νέος Youtuber? Μια Καλύτερη Κάμερα Από Αυτή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια η στροφή προς το “youtubing” είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ειδικά στο εξωτερικό. Αρκετοί χρήστες θέλουν να κερδίσουν ένα επιπλέον χαρτζιλίκι, και γιατί όχι, ένα βασικό εισόδημα, ανεβάζοντας βίντεο στο YouTube. Τι χρειάζεται όμως ένας νέος youtuber; Παρακάτω θα δούμε την παρουσίαση του οικονομικού camcorder Ordro HDV-V7, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα πρώτα μας βήματα στο YouTube.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δεν θέλει εξοπλισμό, θέλει ταλέντο

Είναι γνωστό ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Ακόμα και η καλύτερη κάμερα του κόσμου δεν θα βοηθήσει αν δεν υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά, όπως ταλέντο, όρεξη για δουλειά, υπομονή, κτλ.

Όπως και με καθετί καταπιάνεται κάποιος, έτσι και στο YouTube χρειάζεται υπομονή και μεράκι. Αν περιμένουμε να βγάλουμε κέρδος από την πρώτη μέρα, το σίγουρο είναι ότι θα απογοητευτούμε οικτρά.

Πώς να Βγάλεις Λεφτά Από Το Ίντερνετ Με το YouTube
Πώς να Βγάλεις Λεφτά Από Το Ίντερνετ Με το YouTube

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια, για να κάνει καριέρα ένας νέος δημιουργός, έπρεπε να πείσει παραγωγούς να του εμπιστευθούν τα χρήματά τους. Σήμερα, η μεγαλύτερη πλατφόρμα…

Με αυτό το σκεπτικό, ακόμα και η κάμερα ενός κινητού είναι αρκετή, αν το περιεχόμενο του βίντεο είναι ενδιαφέρον για να προσελκύσει τον θεατή.

Φυσικά, μία επαγγελματική κάμερα θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά. Ένα ακριβό μικρόφωνο θα μας δώσει τον τέλειο ήχο, και τι γίνεται με φώτα, μακιγιάζ, και λοιπές λεπτομέρειες;

Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μία περιουσία για όλα αυτά. Μπορείτε να έχετε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα με οικονομικό εξοπλισμό, ειδικά αν είστε νέος youtuber. Για το μακιγιάζ ωστόσο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, ρωτήστε κάποιον άγγελο της Vicroria Secret.

Επειδή όμως στη χαμηλή κατηγορία χρημάτων, ο κίνδυνος να αγοράσουμε κάτι που θα είναι για πέταμα είναι μεγάλος, καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά σε παρουσιάσεις και review προϊόντων, πριν προβούμε στην αγορά τους.

Κατά τη δική μας αναζήτηση για οικονομικό εξοπλισμό βρήκαμε συσκευές και εξαρτήματα που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, είχαμε και αποτυχίες.

Παρακάτω θα δούμε ένα οικονομικό camcorder, ένα τρίποδο, και ένα ζευγάρι softbox που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας νέος youtuber, και όχι μόνο.

Ordro HDV-V7

Η Ordro είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 και παράγει ψηφιακές κάμερες, camcorders, Android tablet, κινητά, smartwatch, και άλλα.

Ισχυρίζεται πως σύντομα μετά την ίδρυσή της έγινε “ο μεγαλύτερος” παραγωγός ψηφιακών camcorders, αλλά με δεδομένο πως δεν την ξέρει ούτε η μάνα της, και πως για email επικοινωνίας έχουν ένα λογαριασμό gmail…

…μάλλον φαίνεται πως ο επαγγελματισμός δεν είναι στις βασικές τους προτεραιότητες.

Χαρακτηριστικά

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του πολλά υποσχόμενου camcorder, διαθέτει οθόνη 3 ιντσών και δέχεται εξωτερική κάρτα SD έως 32GB.

Camcorder Ordro HDV-V7: Τι Εξοπλισμό Χρειάζεται Ένας Νέος Youtuber

Η μέγιστη ανάλυση βίντεο που καταγράφει είναι 1080p, ενώ υποστηρίζει επίσης 720p και 480p. Επιπλέον, διαθέτει ψηφιακό ζουμ 16x, το οποίο μας είναι πρακτικά άχρηστο, ενώ καταγράφει αρχεία βίντεο σε AVI, και εικόνες σε JPG.

Ο φακός της έχει διάφραγμα F/3.2 στα 7.5mm, και στο μενού της κάμερας θα βρούμε ρυθμίσεις για ISO, ποιότητα εικόνας, και άλλα.

Κόστος

Την κάμερα θα τη βρούμε κοντά στα €75 στο Gearbest.

Unboxing

Από τα χαρακτηριστικά της η κάμερα φαίνεται καλή για την τιμή της, όμως πάμε να ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά.

Στο εσωτερικό του κουτιού βρήκαμε το camcorder…

…καθώς και μία σειρά από εξαρτήματα. Ανάμεσά τους ένα τηλεχειριστήριο, το manual, μια θήκη μεταφοράς, καλώδιο φόρτισης USB, καθώς και καλώδια HDMI και RCA για σύνδεση με την τηλεόραση.

Εντυπώσεις

Οι πρώτες μας εντυπώσεις ήταν απίστευτα θετικές, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν το χαμηλό κόστος της κάμερας.

Η ποιότητα κατασκευής έμοιαζε πολύ καλή για να ‘ναι αληθινή, ενώ με μια πρώτη ματιά στην οθόνη και στις ρυθμίσεις, ήμασταν βέβαιοι ότι πρόκειται για μια – αν μη τι άλλο – αξιόλογη κάμερα.

Στο κράτημα ήταν αρκετά βολική, το μέγεθός της είναι πολύ μικρό, ενώ η θήκη μεταφοράς και τα επιπλέον καλώδια ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Αμέσως σπεύσαμε να εισάγουμε την απαραίτητη κάρτα SD για να τη δοκιμάσουμε. Η συσκευασία δεν περιλαμβάνει κάρτα SD, οπότε χρησιμοποιήσαμε μία δικιά μας.

Κάπου εδώ ακολουθεί ένα μεγάλο αλλά.

Η ποιότητα του βίντεο ήταν επιεικώς άθλια.

Με τις υψηλότερες δυνατές ρυθμίσεις και σε συνθήκες άριστου φωτισμού, η κάμερα απέδωσε κάκιστα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Σε εσωτερικό χώρο τα αποτελέσματα ήταν εξίσου άσχημα, με τον θόρυβο να είναι εμφανής ακόμα και στα πιο φωτεινά σημεία.

Προφανώς δεν περιμέναμε να κάνει και θαύματα στην καταγραφή βίντεο, δεδομένης της τιμής, όμως σίγουρα δεν περιμέναμε τόσο κακό αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, δεν προτείνουμε την αγορά της συγκεκριμένης κάμερας σε καμία περίπτωση. Οποιοδήποτε σύγχρονο κινητό θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά, υπό τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού.

Δευτερεύον εξοπλισμός

Αν εξαιρέσουμε το περιεχόμενο του βίντεο, η κάμερα είναι ίσως το άλφα και το ωμέγα στο youtubing. Ωστόσο, ο δευτερεύον εξοπλισμός μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία.

Παρά την τραγική αποτυχία του camcorder, λοιπόν, παράλληλα δοκιμάσαμε και δύο ακόμη προϊόντα, που κάθε νέος youtuber έχει τη δυνατότητα να προσθέσει στον εξοπλισμό του.

Τρίποδο Zomei Q111

Ένα τρίποδο είναι απαραίτητο, αν θέλουμε τα πλάνα μας να είναι σταθερά, χωρίς κουνήματα και περιττές κινήσεις. Με αυτό το σκεπτικό, ένα από τα πιο οικονομικά αλλά ταυτόχρονα ποιοτικά τρίποδα που συναντήσαμε, ήταν το Zomei Q111.

Με κόστος κοντά στα 40€, το εν λόγω τρίποδο είναι ό,τι ψάχνει ένας επίδοξος νέος youtuber.

Το τρίποδο είναι ελαφρύ και αλουμινένιο, ενώ στην κορυφή του έχει την κλασική βάση στην οποία μπορούμε να βιδώσουμε οποιαδήποτε κάμερα.

Τα πόδια του μπορούν να αυξομειωθούν σε όποιο ύψος επιθυμούμε, καθώς διαθέτει τρεις σκάλες ασφαλείας.

Στο ελάχιστο δυνατό του μέγεθος είναι πολύ μικρό, ενώ στη συσκευασία διαθέτει και θήκη μεταφοράς για την εύκολη μετακίνησή του.

Επιπλέον, στο πάνω μέρος επιτρέπει ρύθμιση για κίνηση της κάμερας δεξιά-αριστερά, καθώς και πάνω-κάτω.

Το αλφάδι στο μέσον του βοηθάει να σταθεροποιήσουμε το τρίποδο ακόμα και σε ανώμαλες επιφάνειες.

Craphy Soft Box

Το φως είναι ίσως από τα σημαντικότερα ζητήματα στα βίντεο, όχι μόνο για το YouTube, αλλά γενικότερα.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που κάποιος νέος youtuber γυρίζει τα βίντεο σε εσωτερικό χώρο, όπου η έλλειψη φωτισμού είναι συνηθισμένη, συνίσταται η χρήση soft box.

Εμείς δοκιμάσαμε τα Craphy SHLP-085 και αποδείχτηκαν αξιόπιστα, καθώς παράγουν αρκετό φωτισμό για έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο.

Στην τιμή των €60 από ευρωπαϊκή αποθήκη, είναι ίσως ό,τι πιο value for money γι’ αυτόν τον σκοπό.

Παρά το όνομά τους, ομολογουμένως δεν είναι καθόλου “crappy”.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται δύο μεγάλα soft box 50 x 70 cm, μαζί με τα stand στα οποία στηρίζονται.

Το ύψος τους είναι μεταβλητό, και διαθέτουν τρεις σκάλες από τις οποίες μπορεί να ρυθμιστεί.

Εσάς σας ενδιαφέρει να γίνετε ένας νέος youtuber;

Ανεβάζετε ή έχετε σκοπό να ανεβάσετε βίντεο στο YouTube; Ποια είναι η γνώμη σας για τον εξοπλισμό που παρουσιάσαμε; Έχετε τύχει ποτέ να αγοράσετε κάτι και στην πορεία να διαπιστώσετε ότι δεν αξίζει;

Γράψτε μας τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps