Home » Hardware » Xiaomi QiCYCLE, Έξυπνο Ηλεκτρικό Ποδήλατο, Χωρίς Τελωνείο

Xiaomi QiCYCLE, Έξυπνο Ηλεκτρικό Ποδήλατο, Χωρίς Τελωνείο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η κινέζικη αγορά μας έχει συνηθίσει σε πληθώρα προσφορών από έξυπνες συσκευές και είδη τεχνολογίας. Όμως υπάρχουν και οι πρωτότυπες προτάσεις σε προϊόντα που διαφέρουν. Δείτε την εκπτωτική προσφορά του Gearbest με φθηνή Priority αποστολή (€2.80), στο πτυσσόμενο και έξυπνο Xiaomi QiCYCLE, με ηλεκτροκινητήρα, Cruise Control και αυτονομία 45 χιλιομέτρων, και αναθεωρήστε τον τρόπο των μετακινήσεων σας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να αποφύγετε 100% οποιαδήποτε χρέωση τελωνείου κατά την παραλαβή του προϊόντος, δείτε τον οδηγό μας:

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Ποια είναι η Xiaomi

Προφέρεται “Σιάο-μί” και είναι αναμφίβολα μια από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Xiaomi ιδρύθηκε το 2010 από μια ομάδα επιχειρηματιών που είχαν ως γνώμονα ότι η υψηλής ποιότητας τεχνολογία δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία.

Το λογότυπο της εταιρείας είναι το “ΜΙ” που σημαίνει “Mobile Internet”. Έχει επίσης και άλλες έννοιες, όπως το “Mission Impossible”, επειδή η Xiaomi αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, που φαινόταν αδύνατο να υλοποιηθούν τον πρώτο καιρό λειτουργίας της.

Γιατί να αποκτήσω το ηλεκτρικό ποδήλατο της Xiaomi

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το ποδήλατο είναι το οικονομικότερο μέσο για να μετακινηθούμε σε κοντινές αποστάσεις. Πόσο μάλιστα όταν δεν χρειάζεται να λαχανιάσουμε και να ιδρώσουμε κιόλας από το πολύ πετάλι.

Από την άλλη αν ζούμε σε πόλη και μετακινούμαστε πολύ με τις συγκοινωνίες λόγω της εργασίας μας, ενδεχομένως να ξοδεύουμε ημερησίως κάποια χρήματα και να ταλαιπωρούμαστε αρκετά, είτε στην κίνηση, είτε στο στριμωξίδι.

Με το ηλεκτρικό ποδήλατο της Xiaomi ενδέχεται μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, λόγω του μηδαμινού κόστους κίνησης και συντήρησης, να κάνουμε απόσβεση και του κόστους αγοράς, λόγω της κατάργησης των μεταφορικών εξόδων.

Ταυτόχρονα και όποτε νομίζουμε εμείς, θα κάνουμε και λίγο παραπάνω πετάλι για να έχουμε να λέμε ότι επαναφέραμε στην τάξη και την καθημερινή μας γυμναστική, που σίγουρα οι πιο πολλοί από εμάς την έχουμε ξεχάσει.

Συν τοις άλλοις το φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτροκίνητο ποδήλατο της Xiaomi δεν υπερβαίνει τα 20 km / h, και συνεπώς δεν απαιτείται και άδεια οδήγησης και ούτε θα κληθούμε να πληρώσουμε κάποια ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Πως μπορώ να αγοράσω το πτυσσόμενο έξυπνο ποδήλατο

Την ώρα που γράφουμε αυτήν την προσφορά, δεν υπάρχουν ελληνικά καταστήματα που να διαθέτουν το ηλεκτρικό ποδήλατο της Xiaomi.

Στην ελληνική αγορά διατίθενται ηλεκτρικά ποδήλατα, σε πολύ ακριβότερες τιμές που ξεκινούν από τα 600 ευρώ και φθάνουν έως και 3.000. Τα πτυσσόμενα όπως το Xiaomi QiCYCLE ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ.

Καλό είναι να θυμόμαστε, ότι στα Κινέζικα ηλεκτρονικά προϊόντα, αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, η πιο ενδεδειγμένη και συμφέρουσα κίνηση είναι να τα παραγγέλνουμε απευθείας από την Κίνα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε σημαντικά καλύτερες τιμές.

Original Xiaomi QiCYCLE – EF1

Το QiCycle της Xiaomi διακρίνεται για τον εξαιρετικό μινιμαλιστικό σχεδιασμό χωρίς φανταχτερές προσθήκες. Έρχεται σε δύο χρώματα, μαύρο και άσπρο.

Ολόκληρο το σώμα του ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου βιομηχανικής ποιότητας, που χρησιμοποιείται στα αεροσκάφη.

Η σέλα του είναι πλήρως ρυθμιζόμενη στο ύψος, όπως και το τιμόνι. Το QiCycle ζυγίζει μόλις 14,5 κιλά, και χάριν τις πτυσσόμενες ιδιότητες του μεταφέρεται παντού. Δέχεται βάρος αναβάτη έως 100 κιλά.

Αυτονομία 45 χιλιομέτρων

Το ποδήλατο έχει ηλεκτροκίνητο κινητήρα που μπορεί να δώσει ταχύτητα έως και 20 χλμ / ώρα. Τροφοδοτείται από μια πολύ μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου 18650 mAh που έχει χωρητικότητα 280 Wh. Σύμφωνα με την εταιρεία του δίνει αυτονομία ηλεκτροκίνησης έως 45 χιλιόμετρα.

Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα ροπής και επαγγελματικό ηλεκτρικό σύστημα ενίσχυσης, που μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα την ισχύ του πέλματος μας παράγοντας έτσι την κατάλληλη ηλεκτρική ισχύ για να βοηθήσει στην ποδηλασία.

Το ποδήλατο είναι εξοπλισμένο με οδοντωτό διαφορικό τριών ταχυτήτων, το οποίο καθιστά εύκολη την οδήγηση ακόμα και χωρίς ισχύ.

Με τον κινητήρα ενεργό, απλά κάνουμε μια φορά πετάλι και το ποδήλατο πηγαίνει μόνο του από την ώθηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ταχύτητες τότε αυξάνουμε λίγο περισσότερο το πετάλι. Σύμφωνα με τους χρήστες που το έχουν αγοράσει, αλλά και όπως είδαμε και στο YouTube, το QiCycle “πετάει” χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και στις ανηφόρες.

Πολλοί χρήστες στην ευθεία έφταναν στα 28 χιλιόμετρα την ώρα χωρίς απολύτως καμιά κουραστική προσπάθεια. Όταν δεν κάνουμε πετάλι το ποδήλατο συνεχίζει να κινείται με μια μικρή αλλά σταθερή ταχύτητα.

Έξυπνο Cruise Control

Το έξυπνο πτυσσόμενο ποδήλατο διαθέτει υπολογιστή ταξιδιού, έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε απευθείας τα χιλιόμετρα, την ταχύτητα, την ισχύ και άλλα δεδομένα χωρίς κινητό τηλέφωνο.

Όταν αρχίζουμε το πετάλι η οθόνη του ποδηλάτου μεταβαίνει αυτόματα σε μετρητή ταχύτητας και χιλιομέτρων σε πραγματικό χρόνο, και όλα αυτά βέβαια είναι στα αγγλικά.

Η ενσωματωμένη μνήμη του Cruise Control μπορεί να αποθηκεύσει 30 ημέρες ποδηλασίας και αυτά τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν οπουδήποτε.

App για Android και iOS

Ωστόσο η Xiaomi διαθέτει app για το iOS και Android. Δείχνει όλες τις πληροφορίες όπως την κατάσταση της μπαταρίας, τις συνήθειες οδήγησης, τις ταχύτητες, Fitness tracker για θερμίδες και καρδιακό ρυθμό, και πολλά ακόμη.

Τα φουσκωτά ελαστικά των 16 ιντσών του ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην ολίσθηση και στους κραδασμούς. Άλλα πρόσθετα και σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας του σκούτερ, είναι ο φανός πορείας και η ενδεικτική λυχνία οπίσθιου φωτός.

Το Xiaomi QiCYCLE κοστίζει €459.19 και υπάρχουν διαθέσιμα 16 λευκά κομμάτια. Το μαύρο εξαντλήθηκε την ώρα που γράφαμε την προσφορά. Μπορούμε να το αγοράσουμε από εδώ.

Η Priority αποστολή κοστίζει €2.80 και το έξυπνο ποδήλατο της Xiaomi θα έρθει στο σπίτι μας με courier, χωρίς τον κίνδυνο του τελωνείου.

Σας άρεσε το έξυπνο ηλεκτρικό ποδήλατο της Xiaomi?

Στον οδηγό παρουσιάσαμε μια πρωτότυπη προσφορά στο QiCYCLE της Xiaomi. Αν έχετε αγοράσει ηλεκτροκίνητο ποδήλατο ή σκούτερ της μεγάλης κινέζικης εταιρείας μπορείτε να γράψετε τις εντυπώσεις σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps