Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Onebot V32FL Καμπύλο Monitor με 31,5”

Παρουσίαση: Onebot V32FL Καμπύλο Monitor με 31,5”

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι περισσότεροι δεν δίνουμε έμφαση στην επιλογή της οθόνης του υπολογιστή μας, είτε επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι σημαντική, είτε γιατί δεν θέλουμε να καταβάλουμε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για κάτι ποιοτικό. Είναι συνηθισμένο τα μεγαλύτερα monitor να είναι τα πιο ακριβά. Ωστόσο, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το Onebot V32FL, ένα καμπύλο monitor στις 31.5 ίντσες που συνδυάζει καλή απόδοση και χαμηλή τιμή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ευχαριστούμε το διεθνές κατάστημα GearBest για την αποστολή του Onebot V32FL για τις ανάγκες της δοκιμής.

Ποια είναι η Onebot

Η κινέζικη εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και είναι ένας νέος κατασκευαστής υψηλής τεχνολογίας που εδρεύει στο Shenzhen της Κίνας. Διακρίνεται για καινοτόμα προϊόντα, και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει αποσπάσει πολλά βραβεία ευρεσιτεχνίας.

Επιπλέον, ανήκει σε μεγάλο κινέζικο όμιλο, τον Concepts Wit Group, που δραστηριοποιείται από το 2006 στην ασιατική χώρα.

Η θυγατρική Onebot είναι ήδη πολύ δημοφιλής στην Ασία για την κατασκευή e-bikes και πρωτοποριακών ενεργειακών οχημάτων.

Onebot V32FL

Η Onebot V32FL είναι ένα καμπύλο λεπτό monitor, που έχει μέγεθος 31.5 ίντσες με ανάλυση 1920 x 1080 pixel και αναλογία 16:9. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 60Hz, έχοντας 5ms για χρόνο απόκρισης.

Η οθόνη έχει MVA πάνελ, δηλαδή μια ενδιάμεση λύση μεταξύ των IPS και TN. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ καλές γωνίες θέασης και απόδοση χρωμάτων, συνδυάζοντας χαμηλό χρόνο απόκρισης, πράγμα που είναι σημαντικό για τα games.

Ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

  • Λόγος αντίθεσης: 5000000:1 (DCR/Dynamic Contrast Ratio), 3000:1 (στατική).
  • Καμπυλότητα: 1800R.

  • Οριζόντια γωνία θέασης: 178 μοίρες.
  • Κάθετη γωνία προβολής: 178 μοίρες.

Επίσης, η οθόνη υποστηρίζει tilt μπρος-πίσω, αλλά όχι αλλαγή στο ύψος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά οθονών, δείτε τον οδηγό μας.

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Συσκευασία και περιεχόμενα

Ανοίγοντας τη συσκευασία, θα συναντήσουμε τα παρακάτω:

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Τη βάση στήριξης της οθόνης.
  • Την τροφοδοσία ρεύματος, όπου δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται ευρωπαϊκός αντάπτορας.
  • Ένα καλώδιο HDMI.
  • Ένα σακουλάκι, που περιέχει τρεις βίδες και το βιβλίο με τις οδηγίες χρήσης, το οποίο όμως είναι γραμμένο στα Κινέζικα.

Η συναρμολόγηση δε μας δυσκόλεψε καθόλου, αφού το μόνο που απαιτεί είναι να βιδώσουμε με τις τρεις βίδες τη βάση της οθόνης με τον βραχίονά της.

Η οθόνη έχει χρώμα λευκό, κάτι που την καθιστά πολύ όμορφη και κομψή. Σ’ αυτό βέβαια βοηθάει και το γεγονός ότι είναι αρκετά λεπτή, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθός της (31.5 ίντσες).

Οι διαστάσεις της είναι  73.00 x 50.50 x 17.20 εκατοστά (μήκος x ύψος x πάχος). Αυτονόητο είναι ότι δεν πρόκειται για ελαφριά οθόνη, καθώς ζυγίζει 7,4 κιλά.

Η ποιότητα κατασκευής της είναι αρκετά ικανοποιητική. Η βάση είναι μεταλλική, κι αυτό φαίνεται και από το πόσο στιβαρή είναι.

Η οθόνη ακολουθεί, όπως και οι περισσότερες σ’ αυτήν την κατηγορία πλέον, ένα μινιμαλιστικό design, με πολύ λεπτά bezels αριστερά, δεξιά, και πάνω.

Στο πίσω μέρος της οθόνης βρίσκουμε:

  • Μια θύρα VGA και μια HDMI.
  • Την υποδοχή για το ρεύμα.

  • 4 κουμπιά, με το τελευταίο να είναι ο διακόπτης On/Off, και τα άλλα να είναι υπεύθυνα για την ξενάγηση στο μενού της οθόνης, που όμως και αυτό είναι στα Κινέζικα.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι δεν περιέχει VESA mount, οπότε δεν μπορούμε να την κρεμάσουμε στον τοίχο αν θέλουμε.

Εμπειρία χρήσης και τελικές εντυπώσεις

Η οθόνη είναι αρκετά ικανοποιητική και ευχάριστη στην καθημερινή χρήση, λόγω της απόδοσης των χρωμάτων, αλλά και του μεγέθους της. Η ιδανική χρήση γι’ αυτό το monitor είναι προφανώς η προβολή ταινιών.

Η καμπυλότητα της οθόνης δίνει μια καλύτερη και πιο ευχάριστη αίσθηση στην παρακολούθηση των ταινιών, είτε από κοντινή, είτε από μακρινή απόσταση. Επίσης, οι γωνίες θέασης είναι αρκετά ικανοποιητικές.

Πέρα από αυτά, η οθόνη είναι αρκετά βολική ακόμα και στην καθημερινή και πολύωρη χρήση, χωρίς να κουράζει. Είναι μάλιστα ιδανική για χρήση σε απόσταση ενός μέτρου..

Όσον αφορά τα χρώματα, η οθόνη φαίνεται να έχει αρκετά καλό color calibration. Ωστόσο, αν επιθυμούμε να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή για να τη φέρουμε στα μέτρα μας, μπορούμε να διαβάσουμε τον παρακάτω οδηγό.

Ρυθμίσεις Οθόνης Υπολογιστή για την Καλύτερη Ποιότητα

Πολλοί από εμάς όταν αγοράσαμε την οθόνη που χρησιμοποιούμε, απλά τη βγάλαμε από το κουτί και τη συνδέσαμε, χωρίς να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τις ρυθμίσεις…

Από την άλλη, όσον αφορά το gaming, παραμένει μια μέτρια επιλογή, λόγω της χαμηλής ανάλυσης, παρόλο που έχει 5ms για χρόνο απόκρισης.

Μια οθόνη η οποία είναι 31.5 ίντσες, θα έπρεπε να έχει ανάλυση τουλάχιστον 2560 x 1440 pixel για να μπορεί να είναι ευχάριστη στο gaming, όταν μιλάμε για κοντινές αποστάσεις θέασης. Σε μεγαλύτερες αποστάσεις, όπως π.χ. παίζοντας από τον καναπέ σε κονσόλα, η ανάλυση είναι ικανοποιητική.

Ωστόσο, στον υπολογιστή η FullHD ανάλυση, σε σχέση πάντα με το μέγεθος της, μας αναγκάζει να χρησιμοποιήσουμε στα games που παίζουμε Anti-aliasing (AA) x8 και πάνω, κάτι που προϋποθέτει ότι διαθέτουμε μια αρκετά δυνατή κάρτα γραφικών.

Παρουσίαση: Onebot V32FL Καμπύλο Monitor με 31,5”

Αυτό συμβαίνει γιατί το μέγεθος των pixel της οθόνης είναι αρκετά μεγάλο και η ανάλυση μικρή, κάτι που γίνεται αντιληπτό σε μεγάλο βαθμό στα games, και μετά από ένα σημείο καταντάει ενοχλητικό.

Αν ψάχνετε ένα monitor αποκλειστικά για παιχνίδια στον υπολογιστή, δεν το συνιστούμε.

Ωστόσο, η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή γι’ αυτά που μπορεί να προσφέρει, και δύσκολα θα βρούμε κάτι παρόμοιο στην αγορά. Αυτό την καθιστά σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για γενική χρήση.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τη στιγμή που γράφεται ο οδηγός, μπορούμε να βρούμε την Onebot V32FL στην τιμή των €226.65 (+ €5.37 Priority Line) στην κινέζικη αποθήκη, σε προσφορά για περιορισμένα κομμάτια.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς πραγματοποιούνται οι αγορές από Κίνα και πώς μπορούμε να αποφύγουμε το τελωνείο, δείτε στον οδηγό μας:

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Πώς σας φάνηκε η Onebot V32FL?

Η οθόνη Onebot V32FL είναι ένα μεγάλο και συγχρόνως λεπτό και καμπύλο monitor, το οποίο σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά φθηνό. Εσείς θα αγοράζατε τη συγκεκριμένη οθόνη? Την έχετε ήδη? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps