Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Η ΕΕ Λέει Τέρμα στο Σουβλάκι, Ενώ Η Κυβέρνηση Κάνει Τζακ Ποτ

Η ΕΕ Λέει Τέρμα στο Σουβλάκι, Ενώ Η Κυβέρνηση Κάνει Τζακ Ποτ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η κυβέρνηση άρχισε τις κληρώσεις, και μάλιστα τζακ ποτ, όχι αστεία. Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. απειλεί να μας κόψει τον γύρο, και να μας κάνει να τρέχουμε στα εστιατόρια του Κολωνακίου. Άντε μετά να μην βάζεις φυλακή ζώα στο Animal Crossing και να μην οδηγείς σαν πιωμένος. Το άλλο πού το πας; Να είσαι στην πείνα και η Coca Cola να μοιράζει τζάμπα αναψυκτικά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τζακ Ποτ Από Το Δημόσιο

Ποιος ενδιαφέρεται για το ΤΖΟΚΕΡ; Τι να σου κάνει το ΛΟΤΤΟ; Ξεπερασμένα πράγματα. Η ελληνική κυβέρνηση φέρνει τα πάνω – κάτω, και φροντίζει να ισχύει το “Μαζί τα φάγαμε”, που κάποτε μας είπε ο Πάγκαλος.

Η λογική πίσω από το όλο εγχείρημα της λοταρίας, είναι η επιβράβευση των φορολογουμένων που χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ανάλογα το ποσό των χρημάτων που δαπανά κάποιος αγοράζοντας αγαθά με τη χρήση κάρτας, κερδίζει και λαχνούς. Μία φορά τον μήνα θα πραγματοποιείται κλήρωση, από την οποία 1000 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 1000 ευρώ, αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Αν και η είδηση κατέκλυσε το διαδίκτυο, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών διοργάνωσε ήδη την πρώτη λοταρία αποδείξεων. Να τονίσουμε πως δεν το έπραξε απλά, αλλά είχε και τη μορφή σόου.

λοταρία αποδείξεων

Το όλο θέμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχουν επίσημοι πίνακες. Επίσης, στη σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπορεί κανείς να βρει αναλυτικές πληροφορίες, και να ελέγξει πόσους λαχνούς έχει συγκεντρώσει.

Δεν ξέρουμε αν η όλη κατάσταση είναι για γέλια ή κλάματα. Δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε πώς μια χώρα στα όρια της φτώχειας, ξαφνικά έχει τόσα λεφτά για μοίρασμα. Απλά ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους, και ελπίζουμε όλα αυτά να οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Κόκα και Κολωνάκι

Κάποτε είχαμε την εκπληκτική ταινία του Ιωάννη Δαλιανίδη, “Λαός και Κολωνάκι”. Τώρα πλέον το διαδίκτυο έχει γεμίσει με την ατάκα “κόκα και Κολωνάκι”.

Κατάφεραν λέει να εξαρθρώσουν σπείρα ναρκωτικών, που πουλούσε κοκαΐνη στους κλασάτους κατοίκους του Κολωνακίου.

Τελικά το πρόβλημα είναι ο διακινητής, ή ο παραλήπτης; Ίσως και τα δύο. Απλά θα ήταν καλύτερα να γίνεται σάλος και για τα παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα.

Θα ήταν καλύτερο η εκάστοτε κυβέρνηση και οι δυνάμεις της δίωξης να φροντίζουν να ξεσκεπάζονται κυκλώματα που σκοτώνουν μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού.

κόκα και κολωνάκι

Όχι, δεν λέμε ότι έχει διαφορά αν θα είναι κάποιος μεγάλος ή μικρός, πλούσιος ή φτωχός. Απλά λέμε ότι ένα εστιατόριο στο Κολωνάκι τροφοδοτεί αισθητά μικρότερο πληθυσμό από το βαποράκι σε κάποια απόμερη γωνιά.

Βέβαια, λένε πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δυστυχώς, σε περιπτώσεις διακυβέρνησης η κατάσταση είναι αλληλένδετη, το κεφάλι βρωμάει όσο και το κορμί. Αρκεί απλά να διαβάσουμε τα σχόλια των Ελλήνων χρηστών του Twitter, και θα καταλάβουμε πως για ακόμα μια φορά βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Η Ε.Ε. Λέει Τέρμα ο Γύρος Για τους Έλληνες

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, και σελίδες που αναδημοσίευσαν την είδηση, η Ε.Ε. εξέταζε το γεγονός να απαγορεύσει τον γύρο και το donner.

Οι Πράσινοι της Ευρωβουλής πραγματοποίησαν ελέγχους, που δεν είχαν και πολύ καλά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους ίδιους, αρκετές φορές τα κρέατα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των συγκεκριμένων εδεσμάτων, περιέχουν φωσφορικό άλας.

τέλος ο γύρος

Το συστατικό αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Έτσι, η Ε.Ε. βρέθηκε σε αναμμένα κάρβουνα, και σκέπτονταν να βάλει φρένο στην κατανάλωση αυτών των προϊόντων.

Ευτυχώς για τους απανταχού λάτρης του γύρου και του donner, η Κομισιόν με ανακοίνωσή της διέψευσε τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να απαγορεύει την κατανάλωσή τους. Παράλληλα, ανέφεραν ότι η όλη κατάσταση ήταν ευθύνη διαφόρων γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Εντέλει, η ίδια η Κομισιόν κατέθεσε πρόταση προς το Συμβούλιο των Κρατών Μελών, και συγκεκριμένα στη διαρκή επιτροπή για την ασφάλεια τροφίμων, εγκρίνοντας τη χρήση των λεγόμενων φωσφορικών αλάτων στην παρασκευή κρέατος.

Το πρόβλημα δεν θα ήταν η απαγόρευση, αλλά το μετά. Αν όντως όλο αυτό οδηγούσε στην απαγόρευση του γύρου και του donner, θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής τους. Άμεσα θα γινόντουσαν παράνομα, και ο κόσμος θα τα ήθελε ακόμα πιο πολύ.

Ξεχάστε την κόκα στο Κολωνάκι, θα μας έπιαναν στη γωνία να έχουμε στο χέρι το σουβλάκι.

Αν πάλι υπάρχουν εκεί έξω κάποιοι άπιστοι, στους οποίους το παραπάνω σενάριο φαντάζει παρατραβηγμένο, ας διαβάσουν τα tweet των Ελλήνων με το #free_gyros. Προκλήθηκε χάος, φυσικά με την απαραίτητη δόση χιούμορ, μόνο και μόνο στην ιδέα του πράγματος.

Ειδικά από εμάς για εσάς που βαριέστε να τα διαβάσετε όλα, δωράκι το άρθρο του LIFO που συγκέντρωσε και δημοσίευσε τα καλύτερα.

Avengers: Infinity War

Η ταινία Avengers: Infinity War έρχεται τον Μάιο του 2018, και επιτέλους κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ.

Μόλις ένα 24ώρο μετά την εμφάνισή του στο YouTube, το βίντεο είχε σημειώσει εξήντα εκατομμύρια προβολές.

Το σενάριο πραγματεύεται την προσπάθεια των ηρώων να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos (άραγε βγαίνει από το Thanassis;), πριν αυτός ολοκληρώσει τα σχέδιά του για την καταστροφή του σύμπαντος.

Το τρέιλερ είναι επικό, ελπίζουμε να μην μάζεψαν τις καλύτερες σκηνές της ταινίας απλά για να τραβήξουν την προσοχή, και τελικά να μας σερβίρουν κουταβάκια που τρέχουν στο χιόνι.

Η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας Πάει Hollywood

Οι καμπάνιες των αστυνομικών δυνάμεων είναι ανύπαρκτες στη χώρα μας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο παντού.

Οι αστυνομικές αρχές ανά τον κόσμο, κατά καιρούς δημιουργούν καμπάνιες για να προσελκύσουν νέους. Νέους που θα επανδρώσουν το αστυνομικό σώμα, και θα βοηθήσουν στην πάταξη του εγκλήματος.

Κάποιες φορές ίσως το παρακάνουν, όπως στην περίπτωση της αστυνομίας στη Νέα Ζηλανδία.

Μάζεψαν εβδομήντα αστυνομικούς, κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, και δημιούργησαν το παραπάνω σποτ.

Εύκολα κάποιος παρατηρεί πως το βίντεό τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από μία ταινία του Hollywood. Έχει δράση, χιούμορ, ειδικά εφέ, ερμηνείες, μουσική επένδυση, κυριολεκτικά τα πάντα.

Η απορία είναι, όσοι τελικά καταταγούν, θα το κάνουν γιατί θέλουν να πατάξουν το έγκλημα, ή γιατί πάντα ήθελαν μία καριέρα στο Hollywood;

Animal Crossing: Pocket Camp και Σαδισμός

Το Animal Crossing είναι ένα παιχνίδι με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, και αρκετού τίτλους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και την έκδοσή του για smartphone, το Animal Crossing: Pocket Camp.

Όλα καλά μέχρι εδώ, και μέχρι τη στιγμή που μερικοί χρήστες έβγαλαν στην επιφάνεια τα πιο σαδιστικά τους ένστικτα.

Κάποιοι έχουν φτιάξει φυλακές, κάτι για το οποίο δεν ξέρουμε πώς να αισθανθούμε.

https://twitter.com/saintlucios/status/934223463925145603

Ενώ άλλοι απλά γεμίζουν την κατασκήνωσή τους με λάμπες, γιατί απλά τα ζώα κάθονται μπροστά και τις αναβοσβήνουν.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη σαδιστική φύση των παιχτών, αφού έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια.

Στο The Sims, οι παίχτες απλά αφαιρούν τη σκάλα από την πισίνα, ή προσθέτουν φράχτη. Στη συνέχεια, βλέπουν τους χαρακτήρες να πνίγονται αργά και βασανιστικά, αφού δεν μπορούσαν να βγουν.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το Roller Coaster Tycoon, στο οποίο δημιουργούν τρενάκια που σκοτώνουν κόσμο.

Πώς να Οδηγείς στη Φλόριντα

Όχι, όχι καλέ, δεν είναι βίντεο που δείχνει την οδική συμπεριφορά στην Ελλάδα. Αμέσως να πείτε. Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα, δίκιο έχουν που το λένε.

Η συγκεκριμένη σκηνή διαδραματίζεται στους δρόμους της Φλόριντα των ΗΠΑ, και όχι της Φλώρινας.

Ο οδηγός αρχίζει να κάνει πραγματικά επικίνδυνους ελιγμούς για άγνωστό λόγο. Το θετικό βέβαια είναι ότι μέσα στην τρέλα του, χρησιμοποιεί τα φώτα αλλαγής κατεύθυνσης.

https://twitter.com/jordanfromtwit/status/933876660117614592

Μάλλον Τσάμπα Θα Είναι

Ένας χρήστης του reddit δημοσίευσε την παρακάτω εικόνα. Από ό,τι ανακαλύψαμε, είναι αρκετά παλιά, και έκανε πάλι την εμφάνισή της.

Πρόκειται για έναν αυτόματο πωλητή της Coca Cola, που δεν σου αφήνει περιθώριο να πληρώσεις. Όσοι γνωρίζουν Αγγλικά και έχουν λίγη παρατηρητικότητα, θα το διαπιστώσουν. Για τους υπόλοιπους, εμείς είμαστε εδώ.

Ουσιαστικά στο κύριο αυτοκόλλητο αναφέρει ότι δέχεται μόνο χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Ωστόσο, η οθόνη του μηχανήματος αναγράφει πως γίνονται δεκτά μόνο μετρητά. Παρ’ όλα αυτά, στην υποδοχή των χρημάτων, έχουν βάλει ένα αυτοκόλλητο που γράφει πως δεν δέχονται ούτε μετρητά.

Είδατε, το είπαμε εμείς, απλά δεν θέλουν λεφτά οι άνθρωποι, κερνάνε αναψυκτικό. Έτσι, για τη χώνεψη.

Ο Τοίχος Έχει Αυτιά και Το Ψυγείο Μάτια

Η Δευτέρα δεν είναι μόνο η πρώτη μέρα της εβδομάδας, αλλά η αρχή πολλών συνηθειών. Κάποιοι κόβουν το κάπνισμα, κάποιοι αρχίζουν δίαιτα ή γυμναστήριο, και όλα αυτά από Δευτέρα.

Μάλλον ο δημιουργός του συγκεκριμένου έργου – γιατί περί έργου πρόκειται – ήθελε να αρχίσει δίαιτα. Απελπίστηκε λοιπόν, και κατέφυγε στην έσχατη λύση. Έβαλε μάτια στο ψυγείο.

Για την ακρίβεια όχι μόνο στο ψυγείο, αλλά σε κάθε προϊόν ξεχωριστά. Δεν έχει αφήσει τίποτα χωρίς μάτια, σας το λέμε επίσημα, το ψάξαμε εξονυχιστικά.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Μεταξύ σοβαρού και αστείου μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τα γεγονότα. Απλά θέλει να βλέπεις το καθετί από τη σωστή σκοπιά. Είτε και από τις δύο. Μία να το παίρνεις σοβαρά, και μία με χιούμορ για να μην σε τραβήξει στον πάτο.

Εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα να μοιράζουμε λίγο χιούμορ, και λίγη ενημέρωση,  ελπίζοντας πάντα να σκάσει ένα χαμόγελο στα χείλη σας.

Μέχρι την άλλη Δευτέρα, πείτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας για όλα όσα διαβάσατε. Γιατί εμείς πριν αρκετό καιρό αρχίσαμε κάτι Δευτέρα, και μάλιστα χωρίς αναβολές.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps