Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Με Ρομπότ Για Παιδιά

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Με Ρομπότ Για Παιδιά

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, ωστόσο, κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Ολοένα περισσότεροι νέοι γονείς επιθυμούν την ενασχόληση των παιδιών τους με την τεχνολογία και την επιστήμη μέσα από εκπαιδευτικές διεργασίες. Δείτε το καινοτόμο ελληνικό project της CoyoteLearner, από εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ στο σπίτι, που δίνουν με πρωτοποριακό τρόπο σε παιδιά 8 -16 ετών, εφόδια που θα τους είναι πραγματικά χρήσιμα στο επαγγελματικό τους μέλλον.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η σημερινή εποχή είναι προσανατολισμένη στην τεχνολογία και την επιστήμη. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αποκτήσουν ερεθίσματα προς αυτήν την κατεύθυνση, που προσφέρει η εκπαίδευση STEM.

Πρόκειται για τη συντομογραφία των λέξεων επιστήμη (Science), τεχνολογία (Technology), μηχανική (Engineering), και μαθηματικά (Mathematics).

Η εκπαιδευτική ρομποτική θεωρείται η δραστηριότητα που προσεγγίζει το S.T.E.M περισσότερο επιτυχημένα από κάθε άλλη δραστηριότητα με παρόμοιους εκπαιδευτικούς στόχους.

εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ 10aa

Τα τεράστια οφέλη της εκπαίδευσης STEM

Για να πάρουμε μια εικόνα για το πόσο χρήσιμη είναι η εκπαίδευση STEM, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2020 θα υπάρξουν 1.000.000 θέσεις εργασίας για προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα μείνουν κενές, καθώς οι απόφοιτοι των σχετικών πανεπιστημιακών τμημάτων δεν θα επαρκούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, τα επαγγέλματα STEM αυξάνονται κατά 17%, ενώ άλλα επαγγέλματα αυξάνονται κατά 9,8%. Είναι βέβαιο ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίας του μέλλοντος θα απαιτήσουν μια βασική κατανόηση των μαθηματικών και της τεχνολογίας.

Πως διεξάγεται η εκπαιδευτική ρομποτική του CoyoteLearner

Η εκπαιδευτική ρομποτική εξ ορισμού είναι μια εκπαίδευση STEM. Θεωρείται ως ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει το παιδί – μέσω του παιχνιδιού – εφόδια που θα του είναι πραγματικά χρήσιμα στο επαγγελματικό του μέλλον, όπως για παράδειγμα ο προγραμματισμός των Η/Υ.

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CoyoteLearner προσφέρει στα παιδιά σύγχρονες δεξιότητες, αλλά κυρίως κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί ο σημερινός κόσμος που είναι αναμφίβολα προσανατολισμένος στην κατεύθυνση της τεχνολογίας και των H/Y.

Από την CoyoteLearner θα προμηθευτείτε το εκπαιδευτικό ρομπότ που λέγεται Edison. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ρομπότ που περιέχει περισσότερες δυνατότητες από ότι θα περίμενε κανείς.

Συνοδευτικά μπορείτε να προμηθευτείτε και τα εκπαιδευτικά μαθήματα, όπου πρωταγωνιστούν κινούμενα σχέδια με πολύ χιούμορ τα οποία σας καθοδηγούν στο μαγικό κόσμο της ρομποτικής.

Εναλλακτικά, η ίδια εταιρεία, προτείνει την ενασχόληση με τον προγραμματισμό των Η/Υ μέσα από ευχάριστες διαδικασίες καθώς τον ρόλο των εκπαιδευτών αναλαμβάνουν κινούμενα σχέδια, τα οποία καθοδηγούν τα παιδιά (ηλικίες 10-15 ετών) να δημιουργούν τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι με το καινοτόμο ελληνικό project, τα παιδιά δεν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Κάνουν κάτι πολύ πιο χρήσιμο και ουσιώδες, δημιουργούν τα δικά τους.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ, αλλά και η ενασχόληση με τον προγραμματισμό Η/Y στο σπίτι είναι εξαιρετικά αποδοτικά. Ο λόγος είναι ότι ο μαθητής τα παρακολουθεί όποτε αυτός επιθυμεί, με τους δικούς του προσωπικούς ρυθμούς, χωρίς το άγχος της εξέτασης ή της αποτυχίας στον προσωπικό του χρόνο που θα επιλέξει αυτός και οι γονείς του.

Αν βέβαια υπάρξει κάποια απορία – ερώτηση οποιασδήποτε φύσεως αναφορικά με το ρομπότ και τα μαθήματα του, ένας εκπαιδευτής της CoyoteLearner είναι πάντα έτοιμος να σας βοηθήσει μέσα από την πλατφόρμα που παρουσιάζονται τα μαθήματα καθώς υπάρχει μια αυτοματοποιημένη και απλή διαδικασία επικοινωνίας.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ στο σπίτι

Με το καινοτόμο πρόγραμμα της CoyoteLearner αναφορικά με την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παιδιά όπως είδαμε έρχονται σε άμεση επαφή με εκπαιδευτικές δραστηριότητες τύπου S.T.E.M καθώς διασκεδάζουν.

Παρακολουθούν βίντεο που είναι ιδιαίτερα ευχάριστα σε μορφή κινουμένων σχεδίων, που είναι εμπλουτισμένα με πολύ χιούμορ και μουσική. Αυτό τους δίνει ένα σημαντικό κίνητρο για να μην εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους.

Απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία που περιλαμβάνει η καινοτόμα πρόταση της CoyoteLearner για την εκπαιδευτική ρομποτική είναι το ρομπότ Edison και το ηλεκτρονικό μάθημα «Προγραμματίζοντας το ρομπότ μου!».

Ας τα δούμε λίγο περισσότερο αναλυτικά:

Edison Robot

Ο Edison είναι ένα αυτοκινητάκι που χωράει στην παλάμη μας. Ωστόσο, δεν είναι ένα κοινό παιχνίδι όπως τα άλλα που γνωρίζουμε, καθότι παρέχει πλούσιες δυνατότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Μπορεί για παράδειγμα να αντιλαμβάνεται το φως και τους ήχους (αισθητήρες φωτός και ήχου), και βέβαια διαθέτει κινητήρες (2) για να μετακινείται αυτόνομα.

Έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τα εμπόδια που βρίσκει στο δρόμο του (υπέρυθρες ακτίνες), να ακολουθεί γραμμές (αισθητήρας γραμμής), αλλά και να μετατραπεί σε τηλεκατευθυνόμενο χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης μας.

Σε αυτό το αυτοκινητάκι, ένα παιδί μπορεί να χτίσει επάνω του τουβλάκια Lego και να δημιουργήσει ό,τι άλλο σκεφτεί. Μπορεί επίσης να συνδυάσει δυο αυτοκινητάκια και να κάνει περισσότερο πολύπλοκες κατασκευές.

Ο Edison μπορεί να συνδεθεί με τον υπολογιστή, και το παιδί μπορεί να του υπαγορεύσει τι να κάνει. Πώς θα κινηθεί, πού θα στρίψει, πότε θα ανάψει τα φώτα, πότε θα εκπέμψει ήχους και πολλά ακόμη. Να το προγραμματίσει δηλαδή.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μέσα από το ρομπότ Edison, η υπολογιστική σκέψη κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο μυαλό του παιδιού, που αρχίζει να τη χρησιμοποιεί από πολύ νωρίς.

Προγραμματίζοντας τις συγκεκριμένες ενέργειες του ρομπότ, σταδιακά θα χρησιμοποιήσει μαθηματικά για να μετρηθούν οι αποστάσεις διαδρομής, η ταχύτητά του, κτλ, ακονίζοντας έτσι περαιτέρω το μυαλό του, τη συνθετική του ικανότητα, και την αναλυτική του σκέψη.

Λίγα λόγια για την σημασία της Υπολογιστικής Σκέψης

Η Υπολογιστική Σκέψη (CT) που όπως είδαμε προηγουμένως, χάρη στο ρομπότ Edison εμφανίζεται από πολύ νωρίς στο παιδί, είναι ένα σύνολο δεξιοτήτων που συνδυάζει μαθηματικά, λογική, και αλγοριθμική σκέψη.

Διδάσκει έναν νέο τρόπο αντίληψης, αναφορικά με τον κόσμο. Είναι λοιπόν στις ημέρες μας μία θεμελιώδης δεξιότητα για όλους, και όχι μόνο για τους επιστήμονες της πληροφορικής.

Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να αφομοιώσει καλύτερα μία τέτοια σκέψη από ένα μικρό παιδί. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στις ικανότητές του για τη γραφή, την ανάγνωση, και την αριθμητική, το S.T.E.M. Academy της CoyoteLearner του προσθέτει και την υπολογιστική σκέψη μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ.

Προγραμματίζοντας το Ρομπότ μου

Πρόκειται για ηλεκτρονικό μάθημα με αντικείμενο το ρομπότ Edison. Φιλοξενείται στην εξαιρετικά σύγχρονη αλλά και απλή στην χρήση εκπαιδευτική πλατφόρμα της CoyoteLearner.

Περιλαμβάνει 24 εκπαιδευτικές ενότητες, όπου στην κάθε μια εκ των οποίων θα βρείτε βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ιάσονα που είναι ένα κινούμενο σχέδιο με ιδιαίτερη προσωπικότητα και πολύ χιούμορ. Θα βρείτε ακόμη quiz, δραστηριότητες, ασκήσεις και τις λύσεις τους.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές ή τους γονείς, να επικοινωνήσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα, μέσα από μια εξαιρετικά απλή διαδικασία, με εκπαιδευτή της CoyoteLearner, που θα λύσει οποιαδήποτε απορία παρουσιαστεί.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες αυτές είναι κατάλληλες για παιδιά από 8 ετών.

Η Μοναδική προσφορά της S.T.E.M ACADEMY CoyoteLearner

Εκπαιδευτικό πακέτο e-Edison

Πρόκειται για μοναδική προσφορά της CoyoteLearner, που ενόψει των εορτών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα δώρο σε ένα παιδί. Αφορά το εξαιρετικό ρομπότ Edison μαζί με το ηλεκτρονικό μάθημα “Προγραμματίζοντας το Ρομπότ μου”.

Προσφέρεται, στην προσιτή τιμή των 75 ευρώ, αντί των 104 που είναι η αρχική τιμή του. Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι η σχέση τιμής – ποιότητας φαίνεται να είναι άριστη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο παρακάτω βίντεο:

Προγραμματισμός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για Παιδιά

Η S.T.E.M ACADEMY CoyoteLearner, εκτός από το προαναφερθέν πρόγραμμα ρομποτικής, διαθέτει ακόμη ένα καινοτόμο project που αφορά τον προγραμματισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό μάθημα «Δημιουργώ Παιχνίδια Προγραμματίζοντας».

Δημιουργώ Παιχνίδια Προγραμματίζοντας

Στο συγκεκριμένο μάθημα, κινούμενα σχέδια καθοδηγούν τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά αναπτύσσουν την αναλυτική τους σκέψη, την συνθετική τους ικανότητα και αντιλαμβάνονται την τεχνολογία μέσα από διεργασίες παιχνιδιού.

Αναμφίβολα οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν να περιορίσουν την άσκοπη ενασχόληση του παιδιού τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η συγκεκριμένη πρόταση της CoyoteLearner είναι η ιδανική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το παιδί θα ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει, και οι γονείς θα είναι βέβαιοι πως αυτή η διαδικασία βοηθάει στην ανάπτυξή του.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δουλειά, που εκτός από τα βιντεομαθήματα με τα κινούμενα σχέδια, περιέχει ασκήσεις – λύσεις, παρουσιάσεις και πολλά άλλα.

Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, διαποτισμένα με χιούμορ και πολύ μουσική, και εστιάζουν στο αντικείμενο του προγραμματισμού ηλεκτρονικών παιχνιδιών με το λογισμικό Scratch.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού μαθήματος έγινε με επιστημονικά κριτήρια και σχεδιασμό, και απαιτήθηκαν πάνω από 1000 εργατοώρες από τους Έλληνες σχεδιαστές για να το ολοκληρώσουν.

Το κόστος της εκπαιδευτικής ρομποτικής του S.T.E.M. Academy

Με δεδομένα τα οφέλη της εκπαίδευσης STEM, όπως άλλωστε είδαμε στον οδηγό, θα λέγαμε ότι το CoyoteLearner κάνει πολύ προσιτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ στο σπίτι.

Αναμφίβολα η τιμή τους είναι περισσότερο από ελκυστική, ενώ όπως είδαμε συνοδεύονται από εξαιρετικής ποιότητας ολοκληρωμένα βιντεομαθήματα, στα οποία πρωταγωνιστούν κινούμενα σχέδια και καθοδηγούν τα παιδιά στην χρήση των ρομπότ.

Υπάρχουν τρία πακέτα επί πληρωμή και δύο δωρεάν, τα οποία παραθέτουμε συνοπτικά. Θα ξεκινήσουμε με την προσφορά του περισσότερου επίκαιρου, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, αλλά και της τάσης της εποχής προς την εκπαιδευτική ρομποτική.

Προγραμματίζοντας το Ρομπότ μου

Κόστος Μαθήματος: 54 ευρώ

Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο-μαθήματα, που συνοδεύονται από ερωτηματολόγια, ασκήσεις, λύσεις των ασκήσεων, συνοδευτικά έγγραφα και αφορά την χρήση του εκπαιδευτικού ρομπότ Edison.

Edison Robot

Κόστος αγοράς: 54 ευρώ

Για τον Edison τα είπαμε προηγουμένως. Είναι εύκολος στη χρήση, χωρίς να απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό. Είναι μια πλήρης εκπαιδευτική πηγή προσανατολισμένη στο πνεύμα STEM, αναφορικά με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό Η/Υ.

Απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω, και μπορούμε να δούμε το σχετικό βίντεο εδώ.

Πακέτο Προσφοράς e-Edison

Αφορά το ρομπότ Edison και το ηλεκτρονικό μάθημα «Προγραμματίζοντας το ρομπότ μου!»

Κόστος πακέτου: Εκπτωτικά από 104€ πωλείται στα 75€.

Δημιουργώ παιχνίδια προγραμματίζοντας

Κόστος μαθήματος: 50 ευρώ

Όπως είδαμε προηγουμένως, πρόκειται για μια σειρά από βίντεο-μαθήματα, που συνοδεύονται από ερωτηματολόγια, ασκήσεις, λύσεις των ασκήσεων, συνοδευτικά έγγραφα, και παρουσιάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μαζί με βίντεο μπορούμε να δούμε εδώ.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής για Σχολεία και Φροντιστήρια

Σε αυτό το επαγγελματικό πακέτο περιλαμβάνονται πέντε έως οκτώ Edison Robots. Συνοδεύονται από κωδικούς e-learning για πρόσβαση στο μάθημα “Προγραμματίζοντας το ρομπότ μου”, για τη σχετική παρουσίαση στην τάξη αλλά και στο σπίτι των μαθητών.

Επιπλέον, περιλαμβάνει και οδηγούς εκπαιδευτή για 24 διδακτικές ώρες. Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το επαγγελματικό πρόγραμμα θα βρούμε εδώ.

Το δωρεάν πακέτο “Διαδίκτυο Απλά”

Αυτή η σειρά μαθημάτων είναι δωρεάν και ελπίζει να δημιουργήσει μια καινούρια οπτική για το διαδίκτυο, περισσότερο ασφαλή για τον χρήστη, και ιδίως στα μικρά παιδιά.

Για τη δωρεάν εγγραφή στο μάθημα, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μαζί με βίντεο, μπορούμε να δούμε εδώ.

Συχνές Ερωτήσεις Και Απαντήσεις

Η σχεδιαστική ομάδα της CoyoteLearner έχει ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της, με πολύ χρήσιμες απαντήσεις στα πιο συνήθη ερωτήματα, που είναι φυσικό να προκύψουν στους περισσότερους γονείς.

Μπορούμε να τις δούμε εδώ.

εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ 10

Είναι ωφέλιμα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ για παιδιά?

Δεν χωρά αμφιβολία ότι με το S.T.E.M. Academy, ο χρόνος της ενασχόλησης των παιδιών με τον υπολογιστή μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επωφελής για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Πόσο μάλιστα τώρα που έχουμε την ιδανική ευκαιρία των Χριστουγέννων, όπου τα παιχνίδια είναι πολύ πιο επίκαιρα. Εκτός από ένα διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο δώρο, θα έχουμε δώσει στο παιδί και ένα εξαιρετικό εφόδιο εκπαίδευσης STEM.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με ρομπότ του S.T.E.M. Academy, αλλά και την εκπαιδευτική ρομποτική γενικότερα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps