Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: HKC G32 - Καμπύλη Gaming Οθόνη 31.5 Ιντσών 144Hz

Παρουσίαση: HKC G32 – Καμπύλη Gaming Οθόνη 31.5 Ιντσών 144Hz

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η οθόνη ανήκει στις συσκευές του υπολογιστή που κρατάμε περισσότερο καιρό από τα υπόλοιπα υποσυστήματα, σε πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, η κατάλληλη επιλογή της για τον σκοπό που την χρειαζόμαστε είναι σημαντική. Εάν ασχολείστε με το gaming, δείτε την καμπύλη LED οθόνη HKC G32 31.5”, με 144Hz ρυθμό ανανέωσης για καλύτερη οπτική εμπειρία στα παιχνίδια γρήγορης δράσης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν ψάχνετε για μεγάλη οθόνη αλλά δεν σας απασχολεί το gaming, δείτε την αντίστοιχη παρουσίασή μας:

Παρουσίαση: Onebot V32FL Καμπύλο Monitor με 31,5”

Οι περισσότεροι δεν δίνουμε έμφαση στην επιλογή της οθόνης του υπολογιστή μας, είτε επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι σημαντική, είτε γιατί δεν θέλουμε να καταβάλουμε…

Ποια είναι η HKC

Η HKC είναι μια εταιρεία με πείρα εικοσαετίας στην κατασκευή περιφερειακών. Ιδρύθηκε το 1997 και εδρεύει στην “Silicon Valley” της Κίνας, την πόλη Shenzhen.

Έκτοτε, έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλούς τομείς, όπως οι οθόνες, τα τροφοδοτικά, και τα κουτιά υπολογιστή.

Από το έτος 2005, όπου λάνσαρε και το brand-name HKC, προσπαθεί δυναμικά να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Gearbest μας έστειλε ένα gaming monitor της εταιρείας για να το δοκιμάσουμε, και τους ευχαριστούμε πολύ.

Οθόνη HKC G32 31.5”

Η LED οθόνη HKC G32 είναι ένα κυρτό gaming monitor 31.5 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 pixels. Επίσης, το πάνελ έχει 1800R καμπυλότητα, 4ms χρόνο απόκρισης, ενώ υποστηρίζει και 144Hz ρυθμό ανανέωσης της εικόνας.

οθόνη HKC G32

Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε ότι η μέτρηση 1800R εκφράζει τον βαθμό καμπυλότητας του μόνιτορ.

Ο αριθμός 1800 είναι το μήκος της ακτίνας (radius) του κυρτού πάνελ σε mm. Αυτό σημαίνει ότι, όσο πιο μικρή είναι η ακτίνα, τόσο μεγαλύτερη καμπυλότητα έχει το μόνιτορ, και αντίστροφα.

Παράλληλα, η οθόνη διαθέτει και την τεχνολογία προσαρμοσμένου συγχρονισμού του ρυθμού ανανέωσης της εικόνας Freesync, για όσους διαθέτουν κάποια από τις υποστηριζόμενες APU ή GPU της AMD.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τεχνολογίες οθόνης, δείτε το άρθρο μας.

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Τα συνολικά τεχνικά χαρακτηριστικά του monitor μπορούμε να τα βρούμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Unboxing

Παραλάβαμε την οθόνη HKC G32 μέσω Priority Line, και ήρθε στην πόρτα μας χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν αφαιρέσαμε τα δύο εξωτερικά περιτυλίγματα, είδαμε την συσκευασία του μόνιτορ.

Εσωτερικά στο κουτί, η οθόνη και τα εξαρτήματά της ήταν καλά προστατευμένα σε ξεχωριστές θέσεις στο μεγάλο φελιζόλ.

Μέσα στην συσκευασία υπήρχαν:

  • η οθόνη HKC G32
  • ο βραχίονας και η βάση στήριξης
  • οι βίδες και ένα διακοσμητικό κάλυμμα των βιδών
  • ένα C13 καλώδιο τροφοδοσίας με κινέζικη απόληξη. Αν δεν έχουμε το αντίστοιχο ευρωπαϊκό καλώδιο από την προηγούμενη οθόνη μας, θα χρειαστούμε έναν universal EU αντάπτορα.
  • το DisplayPort καλώδιο που υποστηρίζει ψηφιακό σήμα συχνότητας 144Hz
  • το κινέζικο manual που μας αρέσει να διαβάζουμε
  • ένα χαρτί με μια σφραγίδα, που μας ενημερώνει σε άπταιστα Κινέζικα ότι το προϊόν πέρασε από ποιοτικό έλεγχο.

Εδώ να αναφέρουμε ότι η οθόνη έχει πολύ ωραίο design και θα το δούμε καλύτερα κατά τη συναρμολόγησή της.

Συναρμολόγηση

Η συναρμολόγηση της οθόνης είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Τοποθετούμε τον βραχίονα στήριξης στην πλάτη του monitor και τον βιδώνουμε.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε πάνω από τις βίδες το διακοσμητικό κάλυμμα…

…και στο τέλος βιδώνουμε την βάση στήριξης στον βραχίονα.

Η οθόνη HKC G32 είναι έτοιμη…

…και στο κάτω μέρος της θα βρούμε τη θύρα DisplayPort και την τροφοδοσία για να την συνδέσουμε στο σύστημά μας.

Πλεονεκτήματα και θετικές εντυπώσεις

Αρχικά, να επισημάνουμε ότι το monitor το χρησιμοποιήσαμε σε όλες τις δοκιμές της κάρτας γραφικών Yeston GTX 1060. Μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, χωρίς να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.

Yeston GTX 1060 – Η Φθηνότερη GTX 1060 της Αγοράς (+Διαγωνισμός)

Εάν ψάχνουμε να αναβαθμίσουμε το gaming σύστημά μας σε επίπεδο κάρτας γραφικών, υπάρχουν διάφορες επιλογές στην αγορά. Για 1080p gaming, η προσιτή οικονομικά Yeston GTX…

Ωστόσο, θα κάνουμε κάποια συμπληρωματικά τεστ για να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζουμε ότι η αντίληψη της απόδοσης των χρωμάτων μιας οθόνης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, και είναι υποκειμενική.

Το 31.5” πάνελ προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία προβολής σε απόσταση θέασης περίπου ενός μέτρου, και θα ικανοποιήσει κάθε gamer.

Επιπρόσθετα, η κυρτότητα της οθόνης προσδίδει ένα οπτικό εφέ βάθους, κάτι που θα ενθουσιάσει όσους είναι συνηθισμένοι σε επίπεδες οθόνες.

Για να ελέγξουμε την απόδοση της εικόνας, αλλά και για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν αστοχίες σε επίπεδο υλικού, όπως ελαττωματικά pixels ή εκτεταμένο backlight bleeding, τρέξαμε το τεστ της EIZO.

Τα χρώματα που απέδωσε το πάνελ φάνηκαν ζωηρά στα μάτια μας, και αυτό το αντιληφθήκαμε και στις δοκιμές της GTX 1060 στα παιχνίδια.

Επίσης, το συγκεκριμένο τεμάχιο δεν εμφάνισε καθόλου ελαττωματικά pixels, ενώ το backlight bleeding ήταν σε λογικό επίπεδο.

Το τελευταίο πρόβλημα, που οφείλεται και σε τεχνολογικούς περιορισμούς, το αντιλαμβανόμαστε σε συνθήκες σκοτεινού δωματίου, όταν το monitor είναι ενεργοποιημένο σε λειτουργία μαύρης οθόνης (black screen).

Η επόμενη δοκιμή που κάναμε, ήταν για να δούμε αν ανταποκρίνεται σωστά η οθόνη στον ρυθμό ανανέωσης 144Hz.

Τα 144Hz σημαίνουν ότι το μόνιτορ ανανεώνει 144 φορές την εικόνα του ανά δευτερόλεπτο. Αν διαιρέσουμε το ένα δευτερόλεπτο με τα 144 frames, θα βρούμε ότι η οθόνη μπορεί κάθε 6,9 ms να δείχνει ένα νέο frame.

Αυτός ο ρυθμός ανανέωσης είναι ταχύτατος, και στα παιχνίδια δράσης οι σκηνές εμφανίζονται πολύ ομαλές χωρίς να κουράζουν τα μάτια.

Ωστόσο, αν η κάρτα γραφικών δίνει αυτά τα FPS αλλά αδυνατεί το monitor να τα ανανεώσει στον αντίστοιχο ρυθμό, τότε προκύπτει πρόβλημα. Η οθόνη δεν προλαβαίνει να εμφανίσει πλήρως τα frames που στέλνει η GPU, και έχουμε το λεγόμενο screen tearing.

Το πρόβλημα λύνουν οι τεχνολογίες προσαρμοσμένου συγχρονισμού του ρυθμού ανανέωσης της εικόνας, όπως το Freesync που υποστηρίζει η οθόνη HKC G32.

Όμως εφόσον η κάρτα που χρησιμοποιήσαμε ήταν της Nvidia, δεν υποστηρίζει την τεχνολογία Freesync.

Γι’ αυτόν τον λόγο, κάναμε το framerate τεστ UFO στα 144FPS, με τον ρυθμό ανανέωσης 144Hz της οθόνης. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, και δεν παρατηρήθηκε tearing στα 30 δευτερόλεπτα που τρέξαμε την δοκιμή στην οθόνη.

Το τελευταίο τεστ που κάναμε, ήταν για να διαπιστώσουμε αν όλα πάνε καλά με τον χρόνο απόκρισης του monitor. Το μέγεθος αυτό εκφράζει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αλλάξουν χρώμα τα pixels σε ένα νέο frame.

Η οθόνη HKC G32 έχει 4ms χρόνο απόκρισης, ενώ όπως είδαμε παραπάνω ο ρυθμός ανανέωσής της μπορεί να δώσει ένα νέο frame κάθε 6,9ms. Αν όμως ο χρόνος απόκρισης δεν είναι 4ms, αλλά κοντά χρονικά στον ρυθμό ανανέωσης, τότε θα εμφανίζεται μια δυσλειτουργία στην εικόνα.

Το ανθρώπινο μάτι θα αντιλαμβάνεται μια θολούρα στα γραφικά στοιχεία, γιατί σε κάθε νέο frame, τα pixel δεν θα έχουν προλάβει να αλλάξουν πλήρως το χρώμα τους. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως ghosting.

Στα 30 δευτερόλεπτα που εκτελέσαμε το ghosting τεστ UFO, δεν παρατηρήσαμε καμία θολούρα. Η οθόνη HKC G32 πέρασε με επιτυχία και αυτή τη δοκιμή.

Για τους παραπάνω λόγους, αναζητούμε πάντα gaming monitor με όσο το δυνατόν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, και όσο το δυνατόν χαμηλότερο χρόνο απόκρισης.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια χρήσης της οθόνης, τα μάτια μας δεν κουράστηκαν καθόλου.

Μειονεκτήματα και αρνητικές εντυπώσεις

Ένα μειονέκτημα που έχει η οθόνη HKC G32, είναι ότι δεν ρυθμίζεται το ύψος της και η κλίση της γύρω από τη βάση, αλλά και κάθετα.

Αρνητική εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι το μενού του monitor είναι στα Κινέζικα. Ας είναι καλά η Google με την augmented reality λειτουργία του μεταφραστή της, που βοηθάει πολύ την κατάσταση.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ένα μειονέκτημα των κυρτών monitor είναι η γωνία θέασης όταν παρακολουθούν αρκετά άτομα.

Εάν θέλουμε να βλέπουμε και ταινίες με τους φίλους μας, καλύτερα να στραφούμε σε επίπεδες οθόνες. Η ποιότητα της εικόνας διαφοροποιείται σημαντικά σε πλάγια θέαση.

Πόσο κοστίζει η οθόνη HKC G32

Την οθόνη HKC G32 θα την βρούμε στα 339.98 ευρώ στην ιστοσελίδα του Gearbest. Επιπρόσθετα, το προϊόν διαθέτει την ασφαλέστερη μέθοδο αποστολής Priority Line, με ένα έξτρα κόστος των 35,83€.

Το συγκεκριμένο μόνιτορ, είναι από τις καλύτερες και πιο VFM επιλογές για 1080p ανάλυση σε αυτό το budget. Στην ελληνική αγορά, οι gaming οθόνες με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά κοστίζουν αρκετά ακριβότερα.

Πώς σας φάνηκε η οθόνη HKC G32;

Εμείς δοκιμάσαμε την οθόνη σε gaming, ταινίες, και για γενική χρήση, και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την οθόνη HKC G32, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps