Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: ELE Explorer 4K ActionCam - Μια Οικονομική GoPro

Παρουσίαση: ELE Explorer 4K ActionCam – Μια Οικονομική GoPro

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις μέρες μας, αρκετοί από εμάς επιλέγουμε να τραβάμε βίντεο στις διακοπές μας, χρησιμοποιώντας είτε το κινητό μας, είτε κάποια action camera για πιο “θεαματικά” αποτελέσματα στις πιο δραστήριες σκηνές. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε την ELE Explorer 4K της Elephone, μια μικρή και οικονομική action cam που υπόσχεται να μας συντροφεύσει επάξια στα extreme σπορ. Για να δούμε αν θα κρατήσει την υπόσχεσή της.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Elephone Ele Explorer 4K

Πρώτα απ’ όλα, η Elephone είναι μία κινέζικη εταιρεία που ιδρύθηκε το 2006, και είναι ιδιαίτερα γνωστή στην αγορά για τα οικονομικά της smartphone.

Elephone ELE Explorer 4K

Η εταιρεία επικεντρώνεται στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, με στόχο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, κρατώντας παράλληλα τις τιμές όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Elephone ELE Explorer 4K

Παρότι η Elephone ξεκίνησε ως εταιρεία παραγωγής smartphone, στην πορεία επεκτάθηκε και σε άλλα προϊόντα. Τελευταία ασχολείται με κάμερες, ακουστικά, smartwatch, ακόμα και πληκτρολόγια.

Η Elephone ELE Explorer 4K είναι μία από τις action cam της εταιρείας, και έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών χρηστών παγκοσμίως, που δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την απόδοση του προϊόντος, αναφορικά με την τιμή του.

Χαρακτηριστικά

Η μικρή action cam διαθέτει τον αισθητήρα OV4689 στα 16MP, με διάμετρο φακού στα 20mm, και γωνία λήψης στις 170 μοίρες.

Elephone ELE Explorer 4K

Η Elephone ELE Explorer 4K υποστηρίζει 4K βίντεο (3840 x 2160) – όπως ασφαλώς δηλώνει και το όνομά της – αλλά δυστυχώς μόνο στα 15fps.

Ωστόσο, υποστηρίζει υψηλότερα framerate σε χαμηλότερες αναλύσεις, ξεκινώντας από τα 2688 x 1520 στα 30fps, και προχωρώντας στα 1080p σε 60fps ή 30fps. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα για 720p στα 120/60/30 fps.

Επιπλέον, η κάμερα μπορεί να τραβήξει εικόνες στα 16M, που ισοδυναμούν με 4608 x 3546 pixel, αλλά υποστηρίζει και χαμηλότερες αναλύσεις, όπως 12M (4000 x 3000), 8M (3264 x 2448), και 5M (2560 x 1920).

Φυσικά, διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο για να καταγράφει και τον ήχο, ενώ μπορεί να τραβήξει βίντεο έως και 30m κάτω από το νερό, αφού έρχεται μέσα σε ειδική αδιάβροχη θήκη.

Elephone ELE Explorer 4K

Η Elephone ELE Explorer 4K έχει οθόνη LCD 2 ιντσών υψηλής ανάλυσης, αλλά μπορούμε να τη χειριστούμε και μέσω smartphone, χρησιμοποιώντας WiFi. Έτσι, μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή της Elephone, την οποία μπορούμε να βρούμε είτε στο Play Store για Android, είτε στο Apple Store.

Elephone ELE Explorer 4K

Η κάμερα υποστηρίζει microSD κάρτα έως 64GB, αλλά δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Το προϊόν όπως θα δούμε και παρακάτω είναι πολύ μικρό, και έρχεται με μια πληθώρα από αξεσουάρ, έτσι ώστε να μπορούμε να την ενσωματώσουμε και στα πιο απίθανα σημεία.

Elephone ELE Explorer 4K

Κόστος

Στην τιμή των €43 από το Gearbest, η ELE Explorer 4K εντάσσεται εύκολα στην κατηγορία των οικονομικών action cam. Μάλιστα, είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αποθήκη EU-5 για μηδενικό κίνδυνο τελωνείου.

Η μικρή κάμερα βγαίνει σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς: μαύρο, ασημί, μπλε, κίτρινο, και χρυσό.

Ωστόσο, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μόνο το μαύρο είναι διαθέσιμο.

Unboxing

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διεθνές κατάστημα Gearbest, που μας προμήθευσε με ένα δείγμα της κάμερας για την παρουσίαση.

Το δείγμα μας ήρθε σε μαύρο χρώμα, και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η συσκευασία ήταν εντυπωσιακή. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή της κάμερας, σίγουρα περιμέναμε ένα πιο απλό πακέτο.

Elephone ELE Explorer 4K

Όπως βλέπετε, πρόκειται για ένα λευκό κουτί με κόκκινες και χρυσαφί λεπτομέρειες. Για να το ανοίξουμε, αφαιρέσαμε το πλαστικό περιτύλιγμα και κυλίσαμε το μισό του κουτιού προς τα πλάγια.

Elephone ELE Explorer 4K

Μέσα στο κουτί υπήρχαν δύο μικρότερα πακέτα, το ένα εκ των οποίων είχε μέσα στην κάμερα.

Elephone ELE Explorer 4K

Χρειάστηκε να αφαιρέσουμε το μικρότερο κουτί για να έχουμε πρόσβαση στο δεύτερο.

Elephone ELE Explorer 4K

Η κάμερα ήταν ήδη τοποθετημένη στην αδιάβροχη θήκη της.

Elephone ELE Explorer 4K

Το μεγάλο κουτί περιείχε το καλώδιο φόρτισης USB, ένα πανί μικροϊνών, κάποια δεματικά, και διάφορα αξεσουάρ, τα οποία δεν είχαμε ιδέα για πού χρησιμεύουν.

Elephone ELE Explorer 4K

Ευτυχώς, βρήκαμε μέσα και τις οδηγίες χρήσεις, μαζί με την κάρτα εγγύησης του προϊόντος.

Elephone ELE Explorer 4K

Με την πρώτη εκκίνηση, η κάμερα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τις εγγραφές.

Elephone ELE Explorer 4K

Εντυπώσεις

Οι πρώτες μας εντυπώσεις από το προϊόν ήταν άριστες, οπότε τοποθετήσαμε μία κάρτα microSD για να αρχίσουμε τα πειράματα.

Χρήση

Όσον αφορά την εμπειρία χρήσης, η ELE Explorer 4K ήταν αρκετά εύκολη στον χειρισμό. Το μενού της ήταν απλό, ενώ δεν χρειαστήκαμε καν το manual για να το εξερευνήσουμε πλήρως.

Γενικά, η κάμερα διαθέτει δύο βασικά κουμπιά: τον διακόπτη On/Off και το κουμπί OK. Στα πλάγια θα βρούμε τα κουμπιά Up/Down, καθώς και δύο θύρες. Η πρώτη θύρα είναι για το καλώδιο φόρτισης και μεταφοράς USB, ενώ η δεύτερη είναι μια micro HDMI θύρα. Η κάρτα microSD μπαίνει στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται στην ίδια πλευρά.

Elephone ELE Explorer 4K

Το λογισμικό της κάμερας έχει πέντε τομείς, και μπορούμε να μεταβούμε στον καθένα πατώντας το Power button. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν οι τομείς για βίντεο και ήχο, η οθόνη για βίντεο σε slow-motion, και άλλη μία κατηγορία για την αναπαραγωγή των αρχείων που τραβήξαμε.

Τέλος, υπάρχει και το μενού Settings, που μας επιτρέπει να πειράξουμε την ανάλυση του βίντεο και των εικόνων, να κλείσουμε τον ήχο, να αλλάξουμε διάφορες ρυθμίσεις, και άλλα.

Elephone ELE Explorer 4K

Επιπλέον, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε κι άλλες γλώσσες, πέρα από τα Αγγλικά, αλλά δυστυχώς τα Ελληνικά δεν βρίσκονται στη λίστα.

Παρελκόμενα

Όπως είπαμε, πέρα από την αδιάβροχη θήκη στην οποία βρισκόταν εξαρχής η κάμερα, στο μεγαλύτερο κουτί βρήκαμε ένα σωρό παρελκόμενα.

Να ‘ναι καλά το manual, με τη βοήθεια του οποίου καταλάβαμε πού χρησιμεύει το καθένα από αυτά. Με τα διάφορα αξεσουάρ λοιπόν, μπορούμε να στερεώσουμε την κάμερα όπου μας βολεύει, όπως για παράδειγμα στο ποδήλατο ή στο κράνος μας.

Elephone ELE Explorer 4K

Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί σε τρίποδο, και γενικότερα οπουδήποτε μπορούμε να φανταστούμε.

4K στα 15fps

Το πρώτο που δοκιμάσαμε με την ELE Explorer 4K ήταν να τραβήξουμε βίντεο στα 4K.

Δεδομένου ότι η κάμερα επιτρέπει μόνο 15fps σε αυτήν την ανάλυση, δεν ήταν ιδιαίτερα ομαλό το βίντεο, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Ωστόσο, σε σκηνές με ελάχιστη κίνηση, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο. Φυσικά, δεν αγοράσαμε μια action cam για να τραβάμε σταθερά πλάνα, οπότε για όσους θέλουν οπωσδήποτε 4K βίντεο, δεν συστήνεται το εν λόγω προϊόν.

2.7K στα 30fps

Αυτή η ρύθμιση είναι ίσως το δυνατότερο σημείο της κάμερας. Η ανάλυση είναι αρκετά υψηλή για να καταγράφονται όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες. Παράλληλα, τα 30fps είναι το ελάχιστο απαιτούμε για να έχει το βίντεό μας ομαλή κίνηση.

Τα αποτελέσματα φαίνονται στο παρακάτω βίντεο.

1080p

Στη FullHD ανάλυση μπορούμε να τραβήξουμε βίντεο είτε σε 30fps, είτε σε 60fps. Εμείς δοκιμάσαμε κυρίως τα 60fps, έτσι ώστε να συγκρίνουμε τα βίντεο με το 2.7K@30fps υλικό που τραβήξαμε παραπάνω.

Όπως βλέπετε, το υψηλότερο framerate κάνει ακόμα πιο ομαλό το βίντεο, με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φυσική η κίνηση.

Ωστόσο, και τα 30fps δεν είναι άσχημα.

Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με την επιλογή των 720p, εφόσον πλέον τα 1080p είναι η ελάχιστη ανάλυση που αναζητάει ο μέσος χρήστης στις μέρες μας.

Παρ’ όλα αυτά, στις δοκιμές μας τα βίντεο σε ανάλυση HD έδειχναν μια χαρά, παρότι η ποιότητα ήταν εμφανώς χειρότερη απ’ τα 1080p, όπως φυσικά περιμέναμε.

Ήχος

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο ήχος της κάμερας μας απογοήτευσε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, βγήκε είτε παραμορφωμένος, είτε αρκετά χαμηλά, ώστε να μην ακούγεται καθαρά.

Στην αρχή υποθέσαμε ότι ίσως φταίει η αεροστεγής αδιάβροχη θήκη, αλλά αφαιρώντας την διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε τρομερή βελτίωση.

Γενικά η κάμερα αυτή συνίσταται κυρίως για την εικόνα της, και για τον ήχο είναι καλύτερα να προσθέσουμε εκ των υστέρων μουσική επένδυση ή και αφήγηση.

Μπαταρία

Όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας, τη βρήκαμε επαρκή για τα δεδομένα μας. Στις δοκιμές μας, κράτησε περίπου για 2-3 ώρες συνεχόμενης εγγραφής βίντεο, που είναι ένας αρκετά καλός χρόνος.

WiFi

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Elephone δημιούργησε ειδικό software, έτσι ώστε να μπορούμε να συνδέσουμε την κάμερα με το κινητό μας μέσω WiFi.

Χρειάστηκε, λοιπόν, να κατεβάσουμε το app στο κινητό μας, και έπειτα να πατήσουμε το κουμπί Up στην κάμερα, έτσι ώστε να δούμε τον κωδικό για το WiFi.

Elephone ELE Explorer 4K

Το κινητό μας συνδέθηκε άμεσα στην action cam, και μπορέσαμε να δούμε στην οθόνη μας το υλικό που καταγράφει η κάμερα. Επιπλέον, το app μας επέτρεψε να πειράξουμε τις ρυθμίσεις της κάμερας, καθώς και να διαχειριστούμε το υλικό που τραβήξαμε.

Συνολικά, έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να χρειαστεί κανείς, αλλά ομολογουμένως δεν είναι πλήρως λειτουργική εφαρμογή. Σε εμάς κράσαρε αρκετές φορές όταν προσπαθήσαμε να αναπαράγουμε τα βίντεο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άφησε πλήρως ικανοποιημένους.

Αξίζει η αγορά της;

Ανακεφαλαιώνοντας, η μικρή action cam αξίζει τα λεφτά της. Για την τιμή των 50€ σχεδόν, παίρνουμε μία κάμερα με αρκετά καλή ποιότητα βίντεο σε εξωτερικούς χώρους, που μπορεί να μας συνοδεύσει στις διακοπές μας ή σε οποιοδήποτε extreme σπορ (γρήγορη κίνηση, υποβρύχιες λήψεις, κτλ).

Elephone ELE Explorer 4K

Αν ψάχνετε για μια οικονομική GoPro, τότε η Elephone ELE Explorer 4K θα σας καλύψει πλήρως.

Ωστόσο, αν θέλετε βίντεο 4K με διαρκή κίνηση ή ψάχνετε καλύτερη ποιότητα ήχου, καλύτερα να επιλέξετε κάποιο άλλο προϊόν.

Συνοψίζοντας:

Πλεονεκτήματα

  • Μικρή και βολική
  • Όμορφος σχεδιασμός
  • Αμέτρητα παρελκόμενα για να ενσωματώνεται παντού
  • Ικανοποιητικές λήψεις
  • Αρκετά καλή διάρκεια μπαταρίας
  • Χαμηλό κόστος

Μειονεκτήματα

  • Κακός ήχος
  • Όχι πολύ καλές νυχτερινές λήψεις
  • 4K μόνο στα 15fps

Χρησιμοποιείτε action camera;

Οι action cams γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στις μέρες μας, και παράλληλα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να διαλέξουμε.

Εμείς περάσαμε καλά παίζοντας με την Elephone ELE Explorer 4K, και τη βρήκαμε εξαιρετική για τα χρήματά της. Εσείς;

Σας άρεσε η παρουσίασή μας; Θα θέλατε να δείτε κι άλλα παρόμοια προϊόντα;

Αν έχετε απορίες για την ELE Explorer 4K ή αν θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με κάποια action camera μαζί μας, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps