Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Νέος Firefox, Μπερδεμένο Face ID, OnePlus 5T Πριν την Black Friday

Νέος Firefox, Μπερδεμένο Face ID, OnePlus 5T Πριν την Black Friday

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

H Black Friday είναι προ των πυλών και η OnePlus επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο για να ανακοινώσει την επερχόμενη ναυαρχίδα της, καταρρίπτοντας τις φήμες πως θα πήγαινε απευθείας στο OnePlus 6. Τυχαίο; Τελικά τίποτα δεν είναι άτρωτο, όπως αποδεικνύεται και για το Face ID της Apple. Φίλοι και μη της Mozilla, πρέπει να ρίξετε μία ματιά στον νέο κβαντικό Firefox, καθώς οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Σάββατο, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

O Firefox Quantum είναι επιτέλους εδώ!

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη έκδοση του Firefox, με την κωδική ονομασία Quantum.

Νέος Firefox, ένα παιδί κοροϊδεύει το Face ID και OnePlus 5T πριν την Black Friday

Ο Quantum βασίζεται σε νέας γενιάς πανίσχυρη μηχανή, η οποία έχει σχεδιαστεί για σύγχρονα συστήματα και εκμεταλλεύεται πλέον τους πολλαπλούς πυρήνες της CPU.

Η φόρτωση των σελίδων είναι καλύτερη και γρηγορότερη από ποτέ.

Όπως διαφημίζει η ίδια η εταιρεία, ο νέος Firefox είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον περσινό προκάτοχό του.

Παράλληλα, συνοδεύεται από νέα εμπειρία χρήσης, καταναλώνοντας 30% λιγότερη μνήμη RAM σε σχέση με τον Google Chrome.

Το ανασχεδιασμένο UI του browser ξεχωρίζει, ενώ προσφέρει έξυπνα χαρακτηριστικά για βελτιωμένη περιήγηση. Πλέον υποστηρίζονται εγγενώς οι οθόνες αφής.

Στις νέες προσθήκες, η Library προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο αποθηκευμένο περιεχόμενο.

Δυστυχώς, υπάρχει ασυμβατότητα με κάποια πρόσθετα, καθώς πλέον λειτουργούν μόνο τα Web Extensions.

Με την ευκαιρία αυτής της νέας έκδοσης του Firefox, σύντομα θα ανανεώσουμε τον δικό μας οδηγό σχετικά με τον ταχύτερο browser.

Ποιος Είναι ο Πιο Γρήγορος Browser για Windows 10

Οι περισσότερες δραστηριότητες που κάνουμε σε έναν υπολογιστή, μπορούν να γίνουν online μέσω κάποιας ιστοσελίδας. Οπότε ένας γρήγορος browser μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην…

Κατεβάστε δωρεάν το Starcraft II

Στο πλαίσιο της Blizzcon 2017, η Blizzard είχε υποσχεθεί ότι θα προσφέρει δωρεάν και το StarCraft 2. Έτσι, στις 14 Νοεμβρίου υλοποίησε την υπόσχεσή της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν χωρίς χρέωση και να έχουν πρόσβαση στο κεντρικό campaign του Wings of Liberty, αλλά και στο multiplayer περιβάλλον.

Επίσης, διαθέσιμες θα είναι οι πρόσφατες μονάδες και όλα τα updates που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Βέβαια, όποιος επιθυμεί επιπλέον περιεχόμενο, μπορεί να αγοράσει έξτρα single-player αποστολές.

Να αναφέρουμε ότι όσοι ήδη έχουν αγοράσει το παιχνίδι, μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν έξτρα περιεχόμενο.

Το Face ID νικήθηκε

Στην επετειακή έκδοση του iPhone, το iPhone X, αφαιρέθηκε η ταυτοποίηση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID και αντικαταστήθηκε από σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης Face ID.

Αν και η Apple το διαφήμιζε ως εξαιρετικά ασφαλές, φαίνεται ότι τελικά τίποτα δεν είναι απαραβίαστο. Πρόσφατα, ομάδα ερευνητών φαίνεται ότι κατάφερε να το παραβιάσει.

Ερευνητές/Hackers που εργάζονται για λογαριασμό της εταιρίας ψηφιακής ασφάλειας Bkav, κατασκεύασαν μια ιδιόμορφη μάσκα – πρόσωπο με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή, makeup και εικόνων δύο διαστάσεων.

To iPhone X του πειράματος είχε προγραμματιστεί να αναγνωρίζει μόνο το πρόσωπο ενός μέλους της ομάδας, το οποίο αναπαριστά η ειδική μάσκα. Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής φαίνονται στο παρακάτω video.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η δημιουργία μίας τέτοιας μάσκας δεν είναι απλή υπόθεση, και θέλει αρκετό χρόνο για να ξεγελάσει το σύστημα Face ID.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητη μία ειδική μάσκα, καθώς μία απλή ομοιότητα αρκεί για να νικηθεί αυτή η τεχνολογία.

Ένας δεκάχρονος, ο Ammar Malik, ο οποίος μοιάζει αρκετά στη μητέρα του, κατάφερε να ξεκλειδώσει το iPhone της όπως φαίνεται και στο παρακάτω video.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ο μικρός το δοκίμασε και στο iPhone X του πατέρα του, με μικρότερη όμως επιτυχία. Προφανώς το παιδί θα είχε πάρει από τη μητέρα του.

Τα δύο παραπάνω γεγονότα φυσικά δεν αποδεικνύουν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκλειδώσει το νέο iPhone. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι το Face ID της Apple δεν είναι τόσο ασφαλές.

Συνεπώς, η εταιρεία θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις της, αλλά και να βελτιώσει την ασφάλεια της τεχνολογίας της.

Mini Samsung Galaxy S9?

Φήμες θέλουν τη Samsung να δουλεύει σε μία μικρότερη έκδοση της επερχόμενης ναυαρχίδας Galaxy S9.

Μάλιστα, λέγεται ότι η mini έκδοση της κορεάτικης εταιρείας θα ανακοινωθεί μαζί με τα Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θέλουν το Galaxy S9 mini να έχει κυρτή οθόνη και στις δύο πλευρές, με διαγώνιο κάτω από τις 5 ίντσες.

Προς το παρόν, δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση κρατάμε μικρό καλάθι.

Νέο OnePlus

Πριν από λίγο καιρό παρουσιάσαμε ένα πλήρες review του OnePlus 5, που είναι μέχρι στιγμής το πιο πρόσφατο smartphone της OnePlus.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες μας ήθελαν την εταιρεία να παραλείπει ένα “Τ” μοντέλο και να πηγαίνει κατευθείαν στο OnePlus 6, τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η Κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε το νέο OnePlus 5T, μία συσκευή η οποία εμφανισιακά μοιάζει πολύ στο προηγούμενο μοντέλο.

Πρόκειται για ένα κινητό με οθόνη 6.01″, μικρά bezels, ενώ πλέον απουσιάζει το hard Home Button πλήκτρο.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει μετακινηθεί στην πλάτη της συσκευής, ενώ για πρώτη φορά θα δούμε και Face Unlock.

H διπλή κάμερα στο πίσω μέρος έχει βελτιωθεί, και υπόσχεται ακόμη πιο καλές φωτογραφίες, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό.

Στο εσωτερικό της συσκευής, τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια με το προηγούμενο μοντέλο.

Το OnePlus 5T θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου με τιμή από 499$ στην Αμερική, και στην Ευρώπη από 499€ για την έκδοση των 6GB RAM/ 64GB.

Η Black Friday είναι κοντά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα “γιορτάσουμε” τη Black Friday και στη χώρα μας.

Έτσι, η Παρασκευή 24 Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα εκπτώσεων και προσφορών σε πολλά προϊόντα.

Πέρυσι, το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, τόσο σε φυσικά όσο και σε online καταστήματα. Έτσι και οι φετινές προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.

Πολλά καταστήματα έχουν ξεκινήσει ήδη τις εκπτώσεις και τις προσφορές, προετοιμάζοντάς μας με τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές διαφημίσεις για τη μεγάλη γιορτή του καταναλωτή.

Φυσικά, οι ευκαιρίες θα είναι περισσότερες εκείνη την ημέρα, οπότε καλό είναι έχουμε τον νου μας.

Βέβαια θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με τις αγορές μας, και να έχουμε κάνει πρώτα μία έρευνα, έτσι ώστε να επιλέξουμε προϊόντα τα οποία όντως είναι σε χαμηλότερη τιμή.

O Τιμωρός ήρθε!

Να ενημερώσουμε τους λάτρεις των σειρών ότι πλέον τα 13 επεισόδια του Τιμωρού ή αλλιώς The Punisher είναι διαθέσιμα για streaming μέσω του Netflix.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη σεζόν του Daredevil, Marvel και Netflix προετοίμασαν τον δρόμο στο τηλεοπτικό μικρο-σύμπαν για τους ήρωες που θα πρωταγωνιστούσαν σε αυτό.

Έτσι τώρα ήρθε και η σειρά για τον Τιμωρό.

Με δημιουργό τον Steve Lightfoot (εκ των βασικών σεναριογράφων του Hannibal), η σειρά θα λειτουργεί τόσο ως origins, αποκαλύπτοντας την ιστορία του Frank Castle (Jon Bernthal), αλλά και ως sequel του Daredevil.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Δοκιμάσατε τον νέο Firefox Quantum ή είστε κολλημένοι με άλλο browser; Πάντως εάν δεν το έχει κάνει ακόμα, αξίζει μία δοκιμή. Ελπίζουμε οι απανταχού gamers και ειδικά αυτοί που τους αρέσουν τα RTS τύπου παιχνίδια, να εκτιμήσουν για ακόμη μία φορά την κίνηση της Blizzard.

Εάν έχετε στην κατοχή σας το iPhone Χ, δοκιμάστε και εσείς να ξεγελάσετε το Face ID με κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, και μοιραστείτε μαζί μας το αποτέλεσμα. Είναι τελικά τόσο εύκολο να το κοροϊδέψουμε;

Πιστεύετε πώς αξίζει η αγορά του νέου OnePlus 5T; Πάντως όσοι έχουν το προηγούμενο μοντέλο θα δυσκολευτούν να αναβαθμίσουν, καθώς τουλάχιστον στο εσωτερικό της συσκευής οι διαφορές είναι ελάχιστες.

Περιμένετε να έρθει η Black Friday για να κάνετε αγορές ή σας αφήνουν αδιάφορους οι συγκεκριμένες εκπτώσεις και προσφορές; Σας αρέσουν οι ήρωες της Marvel; Έχετε σκοπό να δείτε τη νέα σειρά του Netflix; Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές.

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps