Home » Smartphones-Tablets » SOS Alert: Πώς Ενεργοποιώ Τη Λειτουργία Έκτακτης Ανάγκης Στο Κινητό
FEATURED Λειτουργία SOS Πώς Την Ενεργοποιώ Με Ένα Πάτημα Στο Κινητό 2

SOS Alert: Πώς Ενεργοποιώ Τη Λειτουργία Έκτακτης Ανάγκης Στο Κινητό

Η ρύθμιση της λειτουργίας SOS Alert στο κινητό διαρκεί μόνο ένα λεπτό και είναι ζωτικής σημασίας. Αχρείαστη να είναι, αλλά μπορεί κυριολεκτικά να είναι σωτήρια αν διατρέχουμε κάποιο κίνδυνο και το κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Δείτε πώς ορίζουμε το κουμπί έκτακτης ανάγκης σε όλα τα Android κινητά για να στέλνουμε αμέσως με ένα πάτημα τις κρίσιμες ειδοποιήσεις και την ακριβή τοποθεσία μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η λειτουργία έκτακτης ανάγκης στο Android

Είναι γεγονός ότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία. Πόσο μάλιστα, όταν μιλάμε για μια γρήγορη προληπτική ενέργεια, μια και έξω, στη συσκευή που κρατάμε συνεχώς στα χέρια μας.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια εύκολη αλλά κρίσιμη κίνηση που ίσως πρέπει να της δώσουμε σημασία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Έτσι, δεν χάνουμε τίποτα αν ορίσουμε τις αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης με ένα πάτημα στο κινητό, που εκτός των άλλων, κοινοποιούν αστραπιαία και την ακριβή τοποθεσία μας, ακόμη και αν δεν έχουμε Internet.

SOS-Alert-20τ

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι με την κυκλοφορία του Android 12, η ​​ενεργοποίηση της λειτουργίας SOS Alert στο κινητό έχει γίνει ακόμη πιο εύκολη. Την ενσωματώνει το λειτουργικό σε εμφανή θέση, και κάτι σχεδόν παρόμοιο κάνει και το iOS.

Όμως, πολλοί από εμάς ενδέχεται να μην έχουμε ακόμη αυτή την έκδοση του Android.

Ως εκ τούτου, στον οδηγό θα δείξουμε πώς ενεργοποιούμε την ενσωματωμένη λειτουργία έκτακτης ανάγκης στα smartphone της Xiaomi, η οποία ενδεχομένως να είναι παρόμοια και σε άλλους κατασκευαστές.

Αν παρ' ελπίδα το κινητό μας δεν την ενσωματώνει, θα δείξουμε και ένα εύκολο και δοκιμασμένο app που προσφέρει ένα χρήσιμο widget στην αρχική οθόνη, και λειτουργεί σε όλα τα Android κινητά.

SOS Alert στα Xiaomi

Η ενεργοποίηση του SOS Alert στα smartphone της Xiaomi είναι πολύ εύκολη. Απλά, πληκτρολογούμε έκτακτη ανάγκη στην αναζήτηση των ρυθμίσεων και θα μας εμφανιστούν τρεις σχετικές ενδείξεις.

Κατόπιν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στη Λειτουργία έκτακτης ανάγκης, και μετά στο κουμπί της κλήσης στα δεξιά για να προσθέσουμε τις επαφές που θέλουμε να ειδοποιούμε.

SOS Alert 1μα

Η λειτουργία θα μας καθοδηγήσει με τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε, και αυτό ήταν όλο.

SOS Alert 1μαa

Από εκεί και μετά, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πρέπει να πατήσουμε γρήγορα πέντε φορές το κουμπί τροφοδοσίας για να ειδοποιηθούν αμέσως οι δικοί μας με το γραπτό μήνυμα που θα έχουμε ορίσει, μαζί με την τοποθεσία μας.

SOS Alert | Emergency & Safety App

Το SOS Alert app είναι και αυτό μια πολύ εύκολη εφαρμογή που μας δίνει ακόμη πιο γρήγορη πρόσβαση χάρη στο μεγάλο κόκκινο κουμπί SOS Alert που διαθέτει στην αρχική οθόνη. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Μόλις τρέξουμε την εφαρμογή, αρχικά της δίνουμε τις απαραίτητες άδειες τοποθεσίας κ.λ.π. Κατόπιν, αφού ενημερώσουμε σχετικά τους δικούς μας, καταχωρούμε τους αριθμούς των κινητών τους (Register Number)…

…και στη συνέχεια αλλάζουμε το προεπιλεγμένο μήνυμα (Edit SOS Message) με ό,τι θέλουμε εμείς, και πατάμε στο “Save”.

SOS Alert 10

Τέλος, αναζητούμε το widget της εφαρμογής και το τοποθετούμε στην αρχική μας οθόνη.

Από εκεί και μετά, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης απλά πατάμε μια φορά στο SOS για να ξεκινήσει η αποστολή SMS. Το app μας δίνει τρία δευτερόλεπτα σε περίπτωση που θέλουμε να ανακαλέσουμε.

Μετά την αποστολή, οι επαφές που έχουμε ορίσει θα παραλάβουν το μήνυμα μας και την ακριβή τοποθεσία μας, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

SOS Alert 10αμμα

Είναι κρίσιμη η προσθήκη του SOS Alert στο κινητό?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps