Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » NordPass & NordPass Business: Διαχείριση Κωδικών Με Νέα Εργαλεία Ασφαλείας
FEATURED NordPass & NordPass Business Διαχείριση Κωδικών Με Ισχυρά Εργαλεία Ασφαλείας

NordPass & NordPass Business: Διαχείριση Κωδικών Με Νέα Εργαλεία Ασφαλείας

Το NordPass είναι ένας προηγμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που επιτρέπει να διαχειριζόμαστε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα με ασφάλεια σε ένα μέρος. Προσφέρει ισχυρές δυνατότητες όπως βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας, έλεγχο πολλαπλών παραγόντων για την προστασία των λογαριασμών, και πολλά άλλα. Στο άρθρο θα δούμε τις νέες και πιο χρήσιμες δυνατότητες του NordPass σε PC και κινητό, καθώς και του NordPass Business για την επιχείρηση μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Update Αυγούστου 2023 – NordPass Business

Το NordPass Business είναι ένας εξελιγμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που έχει σχεδιαστεί για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών που δεν είναι διαθέσιμες στην προσωπική έκδοση του NordPass που αναλύουμε στη σχετική ενότητα.

Αυτή η επαγγελματική έκδοση του NordPass μας βοηθά να ελέγχουμε την πρόσβαση των υπαλλήλων μας σε όλους τους λογαριασμούς και να μοιραζόμαστε εύκολα τους κωδικούς πρόσβασης μεταξύ των ομάδων. Αυτό είναι χρήσιμο όταν έχουμε προσωπικό που διαχειρίζεται την πρόσβαση σε ευαίσθητους λογαριασμούς, όπως οικονομικούς λογαριασμούς ή βάσεις δεδομένων πελατών.

Το NordPass Business ενσωματώνεται με δημοφιλείς παρόχους SSO (Single sign-on), όπως Okta, κ.α. Αυτό επιτρέπει στα μέλη της ομάδας μας να συνδεθούν σε όλες τις εφαρμογές τους με έναν μόνο κωδικό πρόσβασης.

Επίσης, είναι ο μόνος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης XChaCha20, και επωφελείται από τη μηχανική μάθηση (machine learning) για τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης.

Το NordPass Business δεν αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης στο cloud, καθώς κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται στις συσκευές μας. Υποστηρίζει τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα.

NordPass & NordPass Business 10

Τέλος, οι χρήστες του NordPass Business λαμβάνουν premium υποστήριξη 24/7 μέσω ζωντανής συνομιλίας και email. Φυσικά, υπάρχει πάντα και η σελίδα του FAQ που μπορεί να μας δώσει ακόμη περισσότερες απαντήσεις πριν προχωρήσουμε στην οικονομική συνδρομή.

Πλεονεκτήματα του NordPass Business

Παραθέτουμε συνοπτικά τα οφέλη από τη χρήση του NordPass Business.

  • Κρυπτογραφημένος χώρος αποθήκευσης για κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες
  • Προηγμένη και ασφαλής κοινή χρήση πρόσβασης μεταξύ των ομάδων
  • Αποτελεσματική παρακολούθηση παραβίασης δεδομένων
  • Ανίχνευση αδύναμων, παλιών, και επαναχρησιμοποιημένων κωδικών πρόσβασης
  • Άμεση εισαγωγή κωδικού πρόσβασης
  • Ρυθμίσεις για όλη την εταιρεία
  • Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA)
  • Γρήγορη και ομαλή ανάκτηση λογαριασμού
  • Google Workplace SSO
  • NordPass Authenticator
  • Μητρώο δραστηριότητας

Το NordPass Business διατίθεται σε δύο πακέτα. Στο πρώτο έχουμε την επιλογή του διετούς πλάνου με κόστος συνδρομής 3,59 ευρώ μηνιαίως, και στο δεύτερο έχουμε το ετήσιο πλάνο με κόστος συνδρομής 3,99 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, υπάρχει και το Enterprise plan που είναι προσαρμόσιμο, και μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την ομάδα του NordPass για να συζητήσουμε ακόμη περισσότερες επιλογές.

Παρουσίαση NordPass

Το NordPass υποστηρίζει βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας σε Windows, macOS, και Android, αντί για τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Προς το παρόν λειτουργεί με αναγνώριση προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων στις συσκευές μας.

Ο διαχειριστής κωδικών προσφέρει Web Vault μέσω επεκτάσεων για Chrome, Brave, Edge, Firefox, και Safari. Επίσης, διαθέτει εφαρμογές για Android και iOS, καθώς και πρόγραμμα client για Windows, macOS, και Linux.

NordPass 1s

Για να εγγραφούμε στη δωρεάν ή την πληρωμένη έκδοση του NordPass, πρέπει πρώτα να δώσουμε μια διεύθυνση email, να την επιβεβαιώσουμε μέσω ενός εξαψήφιου κωδικού που μας στέλνει το NordPass, και μετά να ορίσουμε έναν κωδικό πρόσβασης.

Τη δωρεάν έκδοση (personal > Check plans) μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μόνο σε μια συσκευή και δεν απαιτεί πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Περιλαμβάνει και τη δοκιμή της premium έκδοσης η οποία προσφέρει ισχυρά εργαλεία ασφαλείας και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σε όλες τις συσκευές μας ταυτόχρονα.

NordPass 1sα

Έτσι, αρχικά πρέπει να κατεβάσουμε την επέκταση στον browser που χρησιμοποιούμε. Εμείς δοκιμάσαμε το NordPass στον Chrome, σε υπολογιστή με Windows 11, και σε smartphone με Android 11.

Για να ολοκληρώσουμε τη ρύθμιση του NordPass, πρέπει να συνδεθούμε στην επέκταση και να δημιουργήσουμε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης (master) για τον λογαριασμό μας, ο οποίος είναι διαφορετικός από τον αρχικό κωδικό του λογαριασμού μας.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο κύριος κωδικός πρόσβασης είναι μοναδικός και σύνθετος. Εάν κάποιος γνωρίζει τον master, όλα τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού που είναι αποθηκευμένα θα παραβιαστούν.

Ταυτόχρονα, τον κύριο κωδικό πρόσβασης θα πρέπει να τον αποθηκεύσουμε – απομνημονεύσουμε, καθώς το NordPass δεν τον αποθηκεύει και δεν μπορεί να μας βοηθήσει να τον ανακτήσουμε. Εάν τον ξεχάσουμε, η μόνη μας επιλογή είναι να επαναφέρουμε τον λογαριασμό μας στο NordPass, κάτι που θα διαγράψει τα πάντα από το vault.

Εισαγωγή κωδικών στην Desktop εφαρμογή και στο Web Vault

Για να μεταφέρουμε του κωδικούς πρόσβασης που έχουμε στον browser ή σε άλλους διαχειριστές κωδικών, ανοίγουμε την εφαρμογή NordPass ή το Web Vault στην επέκταση του browser. Κατόπιν, επιλέγουμε το Import Items.

NordPass_vtVv7Xpdraα

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης από τον οποίο θέλουμε να μεταφέρουμε τα συνθηματικά μας, ή το αρχείο .CSV.

Το NordPass μπορεί να αντλήσει κωδικούς πρόσβασης από τον browser, καθώς και από πολλούς άλλους διαχειριστές κωδικών.

Εάν δεν θέλουμε να προσθέσουμε μαζικά τους κωδικούς πρόσβασης, μπορούμε πάντα να εισάγουμε τον καθένα ξεχωριστά.

NordPass_JGdbmrPC61αα

Χρήση του NordPass σε PC και Android

Η επέκταση του NordPass στον browser είναι αναμφίβολα η πιο βολική καθώς οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε ασφάλεια και αυτόματη διαχείριση σε κωδικούς πρόσβασης αλλά και σε φόρμες καθώς σερφάρουμε στο Internet.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά με την επέκταση, και ακόμη πιο εύκολα αν έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο διαχειριστή κωδικών.

Όταν επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα που είναι νέα στο NordPass, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που μας ρωτά εάν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τον κωδικό πρόσβασης ή τα υπόλοιπα στοιχεία μας. Επιπλέον, θα βλέπουμε πάντα το εικονίδιο του διαχειριστή στο πεδίο των κωδικών.

Επίσης, το NordPass θα μας προσφέρει τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς τυχαίου κωδικού πρόσβασης χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε την desktop εφαρμογή εάν χρησιμοποιούμε την Premium έκδοση.

Από εκεί και μετά, όταν επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα που απαιτεί κωδικό πρόσβασης, το NordPass θα τραβήξει τις πληροφορίες μας από το Web Vault.

Ο διαχειριστής κωδικών στην premium έκδοση προσφέρει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το πρώτο αφορά την αναφορά υγείας κωδικού πρόσβασης με δυνατότητα ενεργοποίησης (Password Health), και το δεύτερο έναν σαρωτή παραβίασης δεδομένων (Data Breach Scanner).

Το Password Health σαρώνει κάθε έναν από τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και μας ειδοποιεί εάν είναι αδύναμοι, ή έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά, ή είναι παλιοί (που σημαίνει ότι δεν έχουν αλλάξει για περισσότερες από 90 ημέρες).

Το Data Breach Scanner σαρώνει το web και μας ενημερώνει εάν κάποιος από τους λογαριασμούς ή τις αποθηκευμένες πιστωτικές κάρτες μας έχει εμφανιστεί σε τυχόν παραβιάσεις δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή στο Android, η δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ του κινητού και του υπολογιστή είναι πραγματικά χρήσιμη, ιδίως όταν πρόκειται για την ανάγνωση σημειώσεων και τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι η δυνατότητα της ταυτόχρονης χρήσης σε πολλές συσκευές, είναι εφικτή μόνο στην premium έκδοση. Φυσικά, στη δωρεάν έκδοση μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε τον διαχειριστή κωδικών σε μια συσκευή που επιθυμούμε, είτε είναι το PC, είτε το κινητό.

Το NordPass στο Android, εκτός των άλλων, προσφέρει και σάρωση οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR). Μας επιτρέπει να τραβήξουμε μια φωτογραφία της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, έτσι ώστε να μας αντιγράψει τη μεγάλη σειρά αριθμών, αντί να την πληκτρολογούμε.

Λειτουργεί επίσης για χειρόγραφες σημειώσεις, τις οποίες αποθηκεύει ως κείμενο αντί για εικόνες.

Επίσης, όπως αναφέραμε στην αρχή, το NordPass υποστηρίζει βιομετρικές συνδέσεις για κινητά και μπορούμε να κάνουμε έλεγχο ταυτότητας με δακτυλικό αποτύπωμα χωρίς πρόβλημα.

Όπως και με την εφαρμογή και την επέκταση στο PC, έτσι και στο κινητό, ο διαχειριστής μπορεί να μας πει ποιοι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να ενημερωθούν ή να διαγραφούν, όταν χρησιμοποιούμε τις premium λειτουργίες Password Health και Data Breach Scanner.

Σε γενικές γραμμές, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε όλες τις συσκευές, είναι να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τους παλιούς κωδικούς πρόσβασης και να τους αντικαταστήσουμε με αυτούς που δημιουργεί το NordPass.

Ποια είναι η γνώμη σας για το NordPass;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το NordPass, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps