Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » LG Q6 vs ZTE Axon 7, Ποιο Είναι Καλύτερο?

LG Q6 vs ZTE Axon 7, Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι σίγουρα από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την λεπτομερέστατη σύγκριση δύο κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε τη σύγκριση των δυο upper mid-range κινητών, LG Q6 και ZTE Axon 7.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

LG Q6 vs ZTE Axon 7

Το κινέζικο ZTE Axon 7 βγήκε στην αγορά πέρυσι τον Ιούνιο του 2016, και το κορεάτικο LG Q6 κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2017.

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δυο συσκευές αν και βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, διαφοροποιούνται στο μέγεθος και σε αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Μέγεθος

Παρότι τα δύο κινητά έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης, έχουν διαφορές στις διαστάσεις, όπου το LG Q6 είναι πολύ πιο άνετο στο χέρι, καθότι διαθέτει αρκετά μικρότερο σώμα.

LG Q6 vs ZTE Axon 7 2α

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, το LG Q6 έχει μικρότερο ύψος κατά 9,2 χιλιοστά, και το πλάτος του είναι επίσης πιο μικρό κατά 5,7 χιλιοστά.

Το ZTE Axon 7 κερδίζει στο πάχος, καθώς είναι ανεπαίσθητα πιο λεπτό κατά 0,2 χιλιοστά, και πιο συγκεκριμένα 7,9mm έναντι 8,1mm του LG Q6.

Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, φαίνεται η αισθητή διαφορά στο ύψος, αλλά διακρίνεται και η διαφορά του πλάτους. Ωστόσο, δεν είναι ευδιάκριτη η διαφορά στο πάχος, και ενδέχεται να γίνεται αντιληπτή μόνο στο κράτημα.

LG Q6 vs ZTE Axon 7 2αα

Βάρος

Το LG Q6 όπως είναι φυσικό κερδίζει και στο ζύγι. Είναι κατά 26 γραμμάρια ελαφρύτερο.

Ποιότητα κατασκευής

Και οι δύο κατασκευαστές χρησιμοποιούν το αλουμίνιο στο σώμα των συσκευών, με το ZTE Axon 7 να είναι πλήρως μεταλλικό, σε αντίθεση με το LG Q6 που έχει και τμήμα πλαστικού στη πλάτη.

Σύγκριση οθόνης

Σε αυτόν τον τομέα, το κινητό της LG έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του LG Q6 ανέρχεται στο 79.01% έναντι 73.27 % του ZTE Axon 7.

Ανάλυση

Στον τομέα της ανάλυσης και ευκρίνειας, υπερισχύει αισθητά το κινέζικο κινητό με 1440 x 2560 pixels και 534 ppi πυκνότητα εικονοστοιχείων, έναντι των 1080 x 2160 pixels και 439 ppi αντίστοιχα του LG Q6.

Τύπος οθόνης

Το ZTE Axon 7 διαθέτει την εξαιρετική AMOLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου, με Gorilla Glass 4.

Το LG Q6 διαθέτει οθόνη IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα και προστατεύεται με Gorilla Glass 3.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο αυτές τεχνολογίες οθόνης, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος δίνει υπεροχή στον επεξεργαστή του ZTE Axon 7, τον τετραπύρηνο Snapdragon 820 MSM8996 στα 2.15 GHz με Adreno 530, έναντι του Snapdragon 435 8940 Octa στα 1400 MHz με Adreno 505 που φοράει το LG Q6.

Παραθέτουμε την αναλυτική σύγκριση μεταξύ των δύο CPU, Snapdragon 435 και Snapdragon 820.

Μνήμη RAM και αποθηκευτικός χώρος

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το κινητό της ZTE, που έχει 4GB RAM, έναντι των 3GB του LG Q6.

Στον τομέα της αποθηκευτικής μνήμης, το ZTE Axon 7 διατίθεται στα 64GB, ενώ το LG Q6 στα 32GB.

MicroSD

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν υποδοχή για microSD, και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί περαιτέρω ο αποθηκευτικός χώρος.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Τα δυο κινητά αναμφίβολα μπορούν να τραβήξουν αξιοπρεπείς φωτογραφίες στο Android.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Φωτογραφίες στο Android

Οι όμορφες στιγμές έρχονται και φεύγουν στη ζωή μας, και αυτό που μένει είναι οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις. Τα σύγχρονα κινητά έχουν τη δική τους…

Το ZTE Axon 7 υπερτερεί στους αισθητήρες, καθότι είναι εξοπλισμένο με 20.0MP στην πλάτη και 8.0MP μπροστά. Το LG Q6 διαθέτει 13.0MP πίσω και 5.0MP μπροστά.

Φυσικά, τα MP όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας.

Μύθοι και Αλήθειες για την Ψηφιακή Φωτογραφία

Όταν ψάχνουμε για κινητό με καλή κάμερα, συνήθως ρωτάμε “πόσα megapixel είναι”. Αυτή είναι μάλλον η χειρότερη ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε, καθώς τα megapixel έχουν ελάχιστη σχέση με…

Και οι δύο συσκευές έχουν αρκετές ρυθμίσεις για χαμηλό φωτισμό, με το ZTE Axon 7 να υπερτερεί στα επιμέρους χαρακτηριστικά, καθότι έχει Dual LED φλας, σταθεροποίηση εικόνας (OIS), και ευρύτερο διάφραγμα f/1.8 έναντι f/2.2 του LG Q6.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το ZTE Axon 7 διαθέτει 4.46% περισσότερη ισχύ μπαταρίας στα 3250 mAh, έναντι των 3000 mAh του κινητού της LG. Αμφότερα τα κινητά δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία, ούτε δυνατότητες για ασύρματη φόρτιση.

Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι διαθέσιμος μόνο στο ZTE Axon 7. Δεν υπάρχει στο LG Q6, κάτι που ίσως είναι απογοητευτικό για αρκετούς χρήστες.

Δυνατότητες VR

Η ανάλυση της οθόνης και των δύο συσκευών είναι επαρκής για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις των VR, και το πιξέλιασμα θα είναι μικρότερο στο ZTE Axon 7.

LG Q6 vs ZTE Axon 25

Κράτημα στο χέρι

Αμφότερα τα κινητά έχουν τη δικιά τους χάρη, αλλά το κράτημα στο χέρι φαίνεται να είναι πολύ πιο άνετο με το LG Q6.

Κόστος αγοράς

Το ZTE Axon 7 ως κινέζικο smartphone, είναι λογικό να έχει κόστος πολύ πιο μικρό στην απευθείας αγορά από το GearBest, που είναι και ο μεγαλύτερος επίσημος μεταπωλητής των προϊόντων της εταιρείας.

Την ώρα που γράφαμε τον οδηγό, το κινέζικο Dual SIΜ – Dual Standby κινητό βρισκόταν σε προσφορά στο διεθνές κατάστημα στα €214.72 για το χρυσό μοντέλο, και στα €228.17 για το ασημί-γκρι.

Η τιμή του LG Q6 την ώρα που γράφουμε τη σύγκριση βρίσκεται στα 266.00 ευρώ στο E-shop. Δεν διευκρινίζεται αν είναι το μοντέλο με την Dual SIΜ ή τη Single SIM.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Δεν μπορέσαμε να βρούμε συγκριτικά benchmarks του ZTE Axon 7.

Ωστόσο, ενδεικτικά παραθέτουμε τα επτά μεγαλύτερα benchmark του Phone Arena για το LG Q6 έναντι του ZTE Axon 7 Mini με τον Snapdragon 617 και τα 3GB μνήμη.

Επιπλέον, προσθέσαμε και τα benchmark των mid-range και high-end συσκευών που έχουμε συγκρίνει μέχρι σήμερα, αλλά και των άλλων κινητών της LG, έτσι ώστε να πάρουμε μια συνολικότερη εικόνα των επιδόσεων.

Η αύξουσα αρίθμηση στο μοβ χρώμα αφορά τη σειρά των benchmark.

Στο φως του ήλιου

Ζούμε σε μία χώρα όπου η ηλιοφάνεια ως γνωστόν είναι έντονη, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι πρωταθλητές πανευρωπαϊκά.

Για την ιστορία, η Ισπανία κατατάσσεται στη 2η θέση, με 3η τη Νότια Γαλλία, και 4η την Ιταλία.

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το ZTE Axon 7 καταλαμβάνει καλύτερη θέση από τα δύο high-end κινητά της LG που κυκλοφορούν. Ωστόσο, δεν βρήκαμε μέτρηση για το LG Q6.

Κύρια μειονεκτήματα

Οι δύο συσκευές ανήκουν στη μεσαία κατηγορία και είναι φυσικό να έχουν κάποιες ελλείψεις σε σχέση με τα high-end κινητά. Έτσι, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.

LG Q6

  • Δεν υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • Δεν υποστηρίζει καταγραφή βίντεο 4Κ
  • Μικρός επεξεργαστής

ZTE Axon 7

  • Δεν υπάρχει οπίσθιος φωτισμός στα μπροστινά πλήκτρα
  • Δεν διατίθεται ραδιόφωνο FM

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Βαθμολογία

Σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά πού υπερτερούν οι δυο συσκευές, και να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματά μας.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: LG Q6
  • Όγκος: LG Q6
  • Ανάλυση οθόνης: ZTE Axon 7
  • Περιθώρια οθόνης: Ισοπαλία
  • Ευκρίνεια: ZTE Axon 7
  • Τύπος οθόνης: ZTE Axon 7
  • Βάρος: LG Q6
  • Ποιότητα κατασκευής: ZTE Axon 7
  • Σχεδιασμός / Ομορφιά: Ισοπαλία
  • Επεξεργαστής: ZTE Axon 7
  • Μνήμη RAM: ZTE Axon 7
  • Αποθηκευτική μνήμη: ZTE Axon 7
  • Φακοί και χαρακτηριστικά κάμερας: ZTE Axon 7
  • Ποιότητα και χαρακτηριστικά ήχου: ZTE Axon 7
  • Εγγραφή βίντεο: ZTE Axon 7
  • Μπαταρία: ZTE Axon 7
  • Κράτημα στο χέρι: LG Q6
  • Δυνατότητες αναβάθμισης: LG Q6
  • Κόστος αγοράς: ZTE Axon 7

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Λόγω του ότι το LG Q6 είναι νέο κινητό, δεν υπάρχουν επί του παρόντος αξιολογήσεις από Έλληνες χρήστες. Βρήκαμε μόνο δυο γνώμες από ξένους χρήστες στο GSM Arena. Παραθέτουμε τους ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια.

Εσείς ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι καλύτερο?

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το LG Q6 και ιδίως το ZTE Axon 7 είναι δύο από τα καλύτερα mid-range κινητά της αγοράς. Έχουν πολύ καλές προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps