Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » VPN Server: Γιατί Πρέπει Να Χρησιμοποιώ VPN Που Διαθέτει Μόνο RAM Servers
Featured VPN Server Γιατί Πρέπει Να Χρησιμοποιώ Μόνο VPN Που Διαθέτει RAM Server

VPN Server: Γιατί Πρέπει Να Χρησιμοποιώ VPN Που Διαθέτει Μόνο RAM Servers

Στις μέρες μας, τα πληρωμένα VPN υπόσχονται υψηλές ταχύτητες και ότι δεν καταγράφουν τα δεδομένα μας. Όμως, στην πράξη αυτό μπορούν να το εγγυηθούν μόνο εκείνα που προσφέρουν την ακριβή τεχνολογία των RAM server και όχι παραδοσιακούς VPN Server με δίσκο. Δείτε γιατί είναι απαραίτητο να προτιμούμε ένα VPN με Diskless server, που εκτός από τις εξαιρετικές ταχύτητες, διαγράφει αυτόματα και όλα τα δεδομένα μας όταν το απενεργοποιούμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι o VPN server που βασίζεται σε RAM

Ένα VPN που χρησιμοποιεί διακομιστές μόνο με RAM, αποθηκεύει όλα τα δεδομένα που διακινούνται όταν το έχουμε ενεργό, σε μνήμη RAM και όχι σε δίσκους.

Δεδομένου ότι η RAM είναι μια βραχυπρόθεσμη “πτητική” μνήμη (volatile memory), όλα τα δεδομένα που διακινούμε μέσω του VPN διαγράφονται κάθε φορά που απενεργοποιούμε ή επανεκκινούμε τον VPN client.

Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους των VPN server, όπου τα αποθηκευμένα δεδομένα παραμένουν ως έχουν και δεν χάνονται κατά την επανεκκίνηση τους, ή και από τη διακοπή ρεύματος.

VPN Server RAM Server 5A

Το αποτέλεσμα είναι ένα VPN με εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον που εμποδίζει οποιοδήποτε, ακόμη και την ίδια εταιρεία του VPN ή τις αρχές και τους παρόχους Internet, να έχουν κάποιου είδους πρόσβαση στα δεδομένα μας.

Επιπλέον, η μνήμη RAM είναι κατά πολύ ταχύτερη από τις μονάδες σκληρού δίσκου, ακόμη και από τους SSD. Αυτό σημαίνει ότι το VPN που λειτουργεί μόνο με RAM server, παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες από τα VPN που βασίζονται σε server με σκληρούς δίσκους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του RAM VPN server;

Όπως θα έχουμε ήδη διαπιστώσει, ο VPN server που βασίζεται σε μονάδα RAM προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά.

Βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

Με τη χρήση ενός VPN με RAM server επιτυγχάνουμε την πλήρη ανωνυμία. Ακόμα κι αν οι αρχές, ή οι κακόβουλοι αποκτήσουν πρόσβαση στους server, δεν θα μπορούν να αποσπάσουν το παραμικρό από τα δεδομένα μας, καθώς οι RAM servers δεν θα τα έχουν αποθηκεύσει μόνιμα.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τα δεδομένα μας εάν για κάποιο λόγο οι φυσικοί server κατασχεθούν. Επίσης, ο πάροχος του VPN μπορεί να επανεκκινήσει τους server από απόσταση και να διαγράψει όλα τα δεδομένα, ως μέρος της ρουτίνας για την ασφάλεια του συνδρομητή.

Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι ακόμη και αν ένας πάροχος VPN υπόσχεται αυστηρές πολιτικές μη καταγραφής, δεν είναι σε θέση να το εγγυηθεί απόλυτα αν δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία των RAM server.

Υψηλότερη απόδοση και ταχύτητα

Οι VPN server που βασίζονται σε RAM υπερτερούν κατά πολύ σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία, την ταχύτητα, και την απόδοση. Έχουν ταχύτερους χρόνους σύνδεσης και εξαιρετικές ταχύτητες φόρτωσης και λήψης.

Για εμάς τους τελικούς χρήστες, αυτό σημαίνει ότι το VPN που χρησιμοποιεί RAM server θα μας προσφέρει ταχύτερη σύνδεση και κυρίως υψηλές ταχύτητες για περιήγηση, λήψεις, παιχνίδια, streaming, torrenting, και πολλά άλλα.

VPN Server RAM Server 5AAAA

Σε αντίθεση με τους server που βασίζονται σε σκληρό δίσκο, όπου οι σταδιακές ενημερώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε εσφαλμένες διαμορφώσεις και κυρίως σε καθυστερήσεις, οι RAM servers παρέχουν την ίδια αξιοπιστία σε όλους τους τομείς.

Καλύτερο έλεγχο και πρόσβαση

Οι VPN server που βασίζονται σε RAM προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στον πάροχο του VPN λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν. Η φύση τους επιτρέπει να ρυθμιστούν άμεσα σε περίπτωση κάποια δυσλειτουργίας, και να διατηρηθούν σε πολλές τοποθεσίες.

Η ευελιξία μεταφράζεται σε καλύτερη απόδοση, γρήγορους χρόνους σύνδεσης, και καλύτερη παρακολούθηση και συντήρηση.

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα, η μετάβαση σε προφίλ μόνο με RAM servers δεν έχει ακόμη γίνει το πρότυπο του κλάδου. Και υπάρχει ένας βασικός λόγος: το κόστος.

Οι RAM servers απαιτούν εξελιγμένη διαχείριση και ακριβό εξοπλισμό με τεχνολογία αιχμής, για να λειτουργήσουν με τον επιθυμητό τρόπο.

Για παράδειγμα, o σκληρός δίσκος επιτρέπει να αγνοήσουμε ή να διορθώσουμε έναν κακό τομέα, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο με τις μονάδες RAM. Αυτό το επίπεδο τελειότητας μεταφράζεται σε υψηλότερο κόστος παραγωγής.

VPN Server RAM Server 5AA

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ελάχιστοι πάροχοι που διαθέτουν VPN server με μνήμη RAM, έχουν υψηλότερο κόστος συνδρομής σε σύγκριση με αυτούς που βασίζονται σε σκληρούς δίσκους.

Μπορώ να βρω οικονομικό VPN με RAM servers;

Ευτυχώς, όμως, το NordVPN που χρησιμοποιεί πλέον αυτή την τεχνολογία αιχμής, παραμένει ιδιαίτερα φθηνό. Η υπηρεσία έχει αναβαθμίσει ολόκληρη την υποδομή των VPN server, δημιουργώντας ένα κεντρικά ελεγχόμενο δίκτυο όπου τίποτα απολύτως δεν αποθηκεύεται τοπικά.

VPN Server RAM Server 5AAA

Σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες μεγάλων εργαστηρίων, θεωρείται ότι είναι το πιο γρήγορο VPN της αγοράς, κάτι που το έχουμε παρατηρήσει και εμείς σε καθημερινή χρήση.

Φυσικά, με τους RAM servers δεν τίθεται πλέον θέμα διαρροής ή καταγραφής δεδομένων, και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα μας διαγράφονται μετά από κάθε περίοδο λειτουργίας.

Έτσι, ίσως αξίζει να προσέξουμε ότι από τις 18 Οκτωβρίου 2022 το NordVPN έχει ξεκινήσει ήδη τις καμπάνιες Black Friday (25 Νοεμβρίου) και Cyber ​​Monday (28 Νοεμβρίου), διάρκειας έξι εβδομάδων.

VPN Server Γιατί Πρέπει Να Χρησιμοποιώ Μόνο VPN Που Διαθέτει RAM Server

Σε αυτή την προσφορά, οι χρήστες που αγοράζουν τα διετή προγράμματα Standard (€3.69 μηνιαίως), Plus (€4.69 μηνιαίως), και Complete (€5.99 μηνιαίως), θα λάβουν επιπλέον 3 μήνες δωρεάν. Το Complete περιλαμβάνει και το NordPass αλλά και 1TB κρυπτογραφημένο cloud.

VPN Server RAM Server 2

Παρομοίως, οι χρήστες που αγοράζουν τα ετήσια προγράμματα Standard (€4.49 μηνιαίως), Plus (€5.49 μηνιαίως), και Complete (€6.79 μηνιαίως), θα λάβουν και αυτοί επιπλέον 3 μήνες δωρεάν.

VPN Server RAM Server 2ααkk

Αν θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για όλες τις δυνατότητες του NordVPN αλλά και τη δωρεάν σουίτα προστασίας από ιούς και απειλές που περιλαμβάνει, μπορούμε να δούμε τους ακόλουθους οδηγούς:

Featured NordVPN Πώς Μπορώ Να Δω Το Αμερικάνικο Netflix Με Ελληνικούς Υπότιτλους 2α
Αμερικάνικο Netflix: Πώς Ξεμπλοκάρω Όλες Τις Διεθνείς Ταινίες Netflix Με Ελληνικούς Υπότιτλους

Το περιεχόμενο του Netflix είναι τεράστιο, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του δεν διατίθεται στην Ελλάδα. Πολλά VPN ισχυρίζονται ότι μπορούν να παρακάμψουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς…

Featured Αποκλείστε Ads Και Απειλές Με Το NordVPN Threat Protection
NordVPN Threat Protection: Δωρεάν Σουίτα Ασφαλείας & Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων

Όσοι από εμάς χρησιμοποιούμε το NordVPN, σίγουρα θα έχουμε παρατηρήσει ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα VPN. Εκτός από την εντυπωσιακή ταχύτητα του, προσφέρει πλέον…

Featured VPN Με Ελληνική IP Για Streaming Ταινιών & Ελληνική Τηλεόραση Από Εξωτερικό
VPN Με Ελληνική IP Για Streaming Ταινιών Και Ελληνική Τηλεόραση Από Εξωτερικό

Ένας λογαριασμός VPN είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή και να πλοηγούμαστε ανώνυμα, προσπερνώντας και τον περιορισμό της χώρας σε…

Featured Αλλαγή IP Γιατί Είναι Σημαντική Και Τι Μπορούν Να Κάνουν Αν Γνωρίζουν Την Πραγματική Μας IP
Αλλαγή IP: Γιατί Είναι Σημαντική Και Τι Μπορούν Να Κάνουν Αν Γνωρίζουν Την Πραγματική Μας IP

Η διεύθυνση IP μας είναι απαραίτητη για την αποστολή και λήψη πληροφοριών στο Internet. Όμως, αν κάποιοι τη γνωρίζουν, μπορούν να την καταχραστούν για να…

FEATURED NordVPN Meshnet Η Λειτουργία Που Αλλάζει Όλα Όσα Ξέραμε Για Τα VPN
NordVPN Meshnet: Η Νέα Λειτουργία Που Αλλάζει Όλα Όσα Ξέραμε Για Τα VPN

Η NordVPN ξεκίνησε επίσημα την καινοτόμο λειτουργία Meshnet. Διατίθεται δωρεάν στους συνδρομητές του VPN και επιτρέπει σύνδεση με άλλες συσκευές οπουδήποτε στον κόσμο. Μετατρέπει το…

Ποια είναι η γνώμη σας για τoυς RAM servers στο VPN;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps