Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Google Bard: Νέες Δυνατότητες & Έξυπνα Κόλπα Στη Γλώσσα Μας - PC / Κινητό
Featured Google Bard Νέες Δυνατότητες & Έξυπνα Κόλπα Στη Γλώσσα Μας - PC Κινητό A2

Google Bard: Νέες Δυνατότητες & Έξυπνα Κόλπα Στη Γλώσσα Μας – PC / Κινητό

Από τις 13 Ιουλίου 2023 το Google Bard διατίθεται επίσημα στην Ελλάδα μετά από μια καθυστέρηση λόγω ανησυχιών σχετικά με τις οδηγίες απορρήτου της ΕΕ. Το AI εργαλείο έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις και επεξεργασία πληροφοριών μέσω της Αναζήτησης Google. Στον οδηγό θα δούμε τις νέες δυνατότητες του ισχυρού βοηθού τεχνητής νοημοσύνης που ομιλεί πλέον τη γλώσσα μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς αξιοποιώ το Google Bard

Το Bard είναι πλέον διαθέσιμο σε περισσότερες από 40 νέες γλώσσες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Έτσι, μπορούμε πλέον να το χρησιμοποιούμε χωρίς VPN και μεταφράσεις.

Φυσικά, είναι απολύτως δωρεάν για απεριόριστες χρήσεις και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, τόσο ως μηχανή αναζήτησης με τους τρόπους που θα δούμε στη συνέχεια, όσο και ως αποκλειστικό προσωπικό βοηθό σε ό,τι επιθυμούμε.

Με την υποστήριξη του γλωσσικού μοντέλου Pathways της Google (PaLM 2), το Bard εκπαιδεύτηκε σε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των Common Crawl, Wikipedia, The World Factbook, καθώς και συνομιλιών και διαλόγων από το Web.

Τα δυνατά σημεία του Bard AI

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Bard έναντι του ChatGPT είναι ότι μπορεί να έχει πρόσβαση και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες μέσω της Αναζήτησης Google.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να λαμβάνουμε ενημερωμένα δεδομένα, αντί να περιοριζόμαστε στο 2021, όπως κάνει το ChatGPT.

Google Bard AI

Αυτό σημαίνει ότι, όπου είναι απαραίτητο, το Bard θα έχει πρόσβαση στο Internet έτσι ώστε να μας δώσει ενημερωμένες πληροφορίες. Κάτι τέτοιο είναι πολύ διαφορετικό από την περίπτωση του ChatGPT, το οποίο μπορεί να συνδεθεί αξιόπιστα στο Internet μόνο αν είμαστε συνδρομητές.

Επίσης, κάθε φορά που το Bard μας δίνει μια απάντηση, υπάρχει το χαρακτηριστικό κουμπί της αναζήτησης Google στο κάτω τμήμα του διαλόγου.

Αυτό μερικές φορές μπορεί να μας χρησιμεύσει, καθώς τα άλλα δημοφιλή AI chatbots απαιτούν αντιγραφή και επικόλληση σε μια μηχανή αναζήτησης σε ξεχωριστό παράθυρο.

Έτσι, αν κάνουμε κλικ σε αυτό το κουμπί, θα μας εμφανιστεί από κάτω ένα link για να πραγματοποιήσουμε αμέσως μια αναζήτηση στο Google σχετικά με αυτό που ρωτήσαμε το Bard, ώστε να επαληθεύσουμε ή να διασταυρώσουμε online αυτά που μας πρότεινε.

Google-Bard-AI 5α

Βέβαια, καθώς το ΑΙ εργαλείο είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, ενδέχεται αυτή η διαδικασία της αναζήτησης να μην λειτουργεί πάντα σωστά στη γλώσσα μας. Για παράδειγμα, ενδέχεται να δούμε υπόδειξη πιθανών απαντήσεων, αντί την υπόδειξη της αναζήτησης.

Ωστόσο, ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Bard σε σχέση με το Bing chat είναι ότι όλες οι απαντήσεις του συνδέονται με την τοποθεσία και το περιβάλλον μας. Αυτό του δίνει το πλεονέκτημα να κατανοεί καλύτερα το πλαίσιο των αιτημάτων μας.

Για παράδειγμα, όταν ζητάμε από το Bard πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο προϊόν, τα σχετικά link που θα μας δώσει θα αφορούν κυρίως την Ελλάδα.

Η αναζήτηση μέσω του Google Bard μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποδοτική αν προσθέσουμε και την επέκταση Bard for Search Engines από το Chrome web store.

Με αυτή την προσθήκη στον Chrome, θα έχουμε μια γεύση από την επερχόμενη δυνατότητα Generative AI της Google. Έτσι, μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα, μπορούμε εδώ και τώρα να κάνουμε δεξί κλικ στην αναζήτηση Google για να πάρουμε άμεσα μια πληροφορία χωρίς να πατάμε συνεχώς σε συνδέσμους.

Για παράδειγμα, αν ενδιαφερόμαστε ή εντοπίσαμε μια συσκευή την ώρα που πλοηγούμαστε και θέλουμε να δούμε αμέσως τα πλήρη χαρακτηριστικά της, ή θέλουμε μονομιάς όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες για κάποιο ζήτημα που μας ενδιαφέρει, χωρίς να κάνουμε κλικ σε άλλα link.

Google Bard AI 1αα

Ανάλογα τη γλώσσα και τον όρο στον οποίο κάναμε δεξί κλικ, η επέκταση της αναζήτησης στο Bard θα μας επιστρέφει το σχετικό αποτέλεσμα στα ελληνικά ή αγγλικά.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Bard είναι ότι διαθέτει τη λειτουργία προχείρων. Θα μας φανεί χρήσιμη αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την πρώτη απάντηση του, ή θέλουμε περισσότερες πληροφορίες.

Αυτή η λειτουργία μας επιτρέπει να δούμε και άλλες εναλλακτικές απαντήσεις που έχει δημιουργήσει με αυτόματο και ταχύτατο τρόπο, πατώντας απλά στο Προβολή άλλων προχείρων.

Google Bard AI 1α

Με αυτόν τον τρόπο, δε χρειάζεται να κάνουμε έξτρα ενέργειες για να μας δημιουργήσει μια νέα απάντηση, όπως κάνουμε με όλους τους άλλους βοηθούς συνομιλίας.

Αυτά τα πρόχειρα, μπορούμε να ζητήσουμε να μας τα αναθεωρήσει το Google Bard ανά πάσα στιγμή. Ακόμα και όταν έχουμε ολοκληρώσει τις συνεδρίες μας και θέλουμε να κάνουμε ενημέρωση αυτών των πληροφοριών σε μεταγενέστερο χρόνο.

Χάρη στην ενσωμάτωση του στην Google, το Bard AI μπορεί γρήγορα και εύκολα να μας εξάγει τα αποτελέσματα του σε άλλες εφαρμογές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Gmail και Εγγράφων Google.

Google Bard AI 2a

Επίσης, ανάλογα το αίτημα μας, μας επιτρέπει με αυτόματο τρόπο και την εξαγωγή στα Φύλλα Google, και όχι μόνο. Για παράδειγμα, αν του ζητήσουμε να μας δώσει κάτι σε μορφή πίνακα, μόλις ολοκληρώσει το αίτημά μας θα δούμε τη σχετική ένδειξη της εξαγωγής στα υπολογιστικά φύλλα.

Σε σύγκριση με το ChatGPT το οποίο εμφανίζει όλες τις συνομιλίες μας στα αριστερά, το Google Bard το κάνει με πιο διακριτικό τρόπο, έτσι ώστε να μην βλέπουμε όλο το κατεβατό με τις προηγούμενες συνεδρίες μας.

Απλά εμφανίζει μόνο τις πιο πρόσφατες και ένα βελάκι για να το πατήσουμε όταν θελήσουμε να ανατρέξουμε στο ιστορικό των συνομιλιών μας.

Google Bard AI 2aαα

Αν το επιθυμούμε μπορούμε να καρφιτσώσουμε στην κορυφή όποιες συνομιλίες μας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι αν έχουμε προσθέσει την επέκταση που αναφέραμε προηγουμένως, όλες οι αναζητήσεις που κάναμε θα αποθηκεύονται σε αυτό το ιστορικό των συνομιλιών.

Έτσι, αν δεν θέλουμε να συσσωρεύονται πολλές συνομιλίες και αναζητήσεις σε αυτή την ενότητα του Google Bard, κάνουμε κλικ πάνω αριστερά στο κουμπί Κύριο μενού (τρεις οριζόντιες γραμμές), και επιλέγουμε τη Δραστηριότητα Bard.

Εναλλακτικά, μπορούμε να πατήσουμε τη σχετική ένδειξη πάνω δεξιά, που παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο.

Από εδώ και μετά, μπορούμε να επιλέξουμε να διαγράψουμε όλο το ιστορικό μας στο Bard ή απλώς μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Επίσης, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε εντελώς την παρακολούθηση δραστηριότητας Bard. Για να το κάνουμε αυτό, απλά πατάμε στο βελάκι που αντιστοιχεί στο Ενεργοποιημένο και απενεργοποιούμε τον σχετικό διακόπτη.

Από εδώ και μετά, αυτό θα εμποδίσει την Google να παρακολουθεί τη δραστηριότητά μας στο Bard.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν έχουμε ενεργοποιήσει την Αυτόματη διαγραφή για τη δραστηριότητά μας στο Bard, αυτό θα γίνει αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Η προεπιλεγμένη περίοδος είναι 18 μήνες, αλλά μπορούμε να την αλλάξουμε σε 3 ή 36 μήνες.

Τέλος, μπορούμε να συνδυάσουμε το Google Lens με το Google Bard, ώστε έχουμε πιο ολοκληρωμένες και ενημερωμένες απαντήσεις.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιήσουμε το Google Lens για να αναγνωρίσουμε ένα αντικείμενο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το Google Bard για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το αντικείμενο.

Το Bard μπορούμε να το εγκαταστήσουμε ως web app, τόσο στο κινητό, όσο και στο PC. Παρότι αυτή διαδικασία είναι απλή και εύκολη, αν θέλουμε να δούμε πώς γίνεται, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτή την ενότητα του πρόσφατου οδηγού μας.

FEATURED Νέο LLM Claude 2 Ο Καλύτερος Βοηθός AI Στη Γλώσσα Μας - Δωρεάν Για Όλους
Νέο LLM / Claude 2: Ο Καλύτερος Βοηθός AI Στη Γλώσσα Μας – Δωρεάν Για Όλους

Το κορυφαίο LLM Claude έχει ξεπεράσει το GPT-3.5 σε πολλαπλές μετρήσεις, και υπερτερεί και του GPT-4 στον τομέα της ελληνικής γλώσσας. Από τις 11 Ιουλίου…

Ποια είναι η γνώμη σας για το Google Bard;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps