Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Εισβολή Αναρχικών στον Ευαγγελισμό, του Amazon στο Σπίτι

Εισβολή Αναρχικών στον Ευαγγελισμό, του Amazon στο Σπίτι

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στον Ευαγγελισμό ώστε να το παίξει τιμωρός. Η 28η πέρασε και πίκρανε τους πάντες, γιατί απλά ήταν Σάββατο. Το Amazon φιλοδοξεί να μπουκάρει στα σπίτια των πελατών και επιτρέπει στους διανομείς του να ανοίγουν την πόρτα. Νέα τραγούδια του Παντελίδη από το υπερπέραν. H Σιγκαπούρη γκρινιάζει για δέκα αυτοκίνητα, μάλλον γιατί δεν έχουν δει ελληνικό μποτιλιάρισμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο Ρουβίκωνας και το Φακελάκι

Η γνωστή αναρχική οργάνωση Ρουβίκωνας δεν χαρίζεται. Όσο ενοχλητική, παράνομη, ή “λάθος” κι αν είναι η δράση της, ίσως κάποιες πράξεις τους να έχουν καλή βάση εκ προθέσεως.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, μέλη της Ρουβίκωνας εισέβαλαν σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό, και το διαδίκτυο κατέρρευσε. Στόχος τους ήταν να τρομοκρατήσουν τον γιατρό, ο οποίος φέρεται να λαμβάνει φακελάκια για να κάνει τη δουλειά του.

Η δική μας άποψη; Η συγκεκριμένη πράξη ήταν αρκετά απεχθής, δεν είναι ό,τι καλύτερο να απειλεί κανείς τη ζωή κάποιου, για οποιονδήποτε λόγο. Είναι όμως το ίδιο απεχθές να εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη κάποιου, ειδικά σε θέματα υγείας.

Η iefimerida δημοσίευσε άρθρο σχετικά με το συμβάν, καθώς και ένα βίντεο που το καταγράφει.

Ο διάλογος είναι ο ακόλουθος, και τα συμπεράσματα δικά σας:

  • Ρουβίκωνας: Γιατί παίρνεις φακελάκια για να χειρουργείς τον κόσμο;
  • Γιατρός: Ποιος το είπε αυτό το πράγμα;
  • Ρουβίκωνας: Ποιος το είπε; Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και ‘συ κρυφό καμάρι; Μη μιλάς τώρα, μη μιλάς, μη μιλάς! Γιατί εκμεταλλεύεσαι τον πόνο και την ανάγκη του άλλου;
  • Γιατρός: Ποιον εκμεταλλεύτηκα;
  • Ρουβίκωνας: Μη μιλάς! Πήρες πολύ πρόσφατα και παίρνεις φακελάκια.
  • Γιατρός: Από ποιον πήρα φακελάκι;
  • Ρουβίκωνας: Δεν θα σου πω εγώ το όνομα να τον εκθέσω. Ήρθε και μας το είπε. Και το ξέρει όλο το νοσοκομείο.
  • Γιατρός: Ποιος; Τι είναι αυτά που λέτε;
  • Ρουβίκωνας: Λοιπόν, άκουσέ με λίγο. Αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι…
  • Γιατρός: Ποιοι είστε εσείς κατ’ αρχάς;
  • Ρουβίκωνας: Από τον Ρουβίκωνα είμαστε. Λοιπόν, αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σ’ όλο το νοσοκομείο.
  • Γιατρός: Τελείωσες;
  • Ρουβίκωνας: Δεν τελείωσα. Δεν μιλάς καθόλου τώρα! Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;
  • Γιατρός: Ωραία, περιμένω να τελειώσετε για να μιλήσω.
  • Ρουβίκωνας: Δεν θα μιλήσεις.
  • Γιατρός: Εντάξει.
  • Ρουβίκωνας: Λοιπόν, τελευταία προειδοποίηση, εντάξει; Άιντε! Την άλλη φορά δεν θα σε πετύχουμε στο νοσοκομείο, εδώ σεβόμαστε το χώρο τώρα.

28η Οκτωβρίου Χωρίς Αργία Δεν Γίνεται

Η 28η Οκτωβρίου πέρασε, αλλά πριν περάσει και χαθεί ήταν το νούμερο ένα θέμα στα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα.

Μπορεί μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να μην έχει ιδέα τι γιορτάζουμε ή να μπερδεύει την 28η Οκτωβρίου του 1821 με την 25η Μαρτίου του 1940 κτλ, αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα, σύμφωνα με τον παρακάτω χρήστη του Twitter.

https://twitter.com/Vasil_Meg/status/923890749283950593

Βέβαια, τεράστια σημασία έχουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της τροχαίας, καθώς και η μετάθεση της Football League για την 28η του Οκτώβρη.

Πάνω από όλα όμως, τον Έλληνα τον ενδιαφέρει το καθισιό και να μην χάνει τις αργίες που δικαιούται.

Ευτυχώς όμως που επιβιώσαμε ως λαός, για μία ακόμη εβδομάδα με όπλο το χιούμορ μας.

https://twitter.com/AccountTetarto/status/923884004603985920

https://twitter.com/leone_cfu/status/919576647921225728

Το Amazon Key Ανοίγει το Σπίτι Σε Όποιους Θέλει

Δεν κάνουμε καθόλου πλάκα, δεν είναι κάποιο αστείο, αλλά ένα τραγικό γεγονός. Η Amazon τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές στο σύστημα παράδοσης των δεμάτων της.

Ξεκίνησε με την υπηρεσία Prime, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους την έχουν να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους ακόμη και σε διάστημα λίγων ωρών.

Στη συνέχεια, έφτιαξε ειδικά ντουλάπια σε τοπικά καταστήματα, στα οποία οι διανομείς άφηναν τα δέματα και οι πελάτες τα παραλάμβαναν.

Εντέλει, δημιούργησε τα δικά της καταστήματα, που δεν είναι τίποτε άλλο από τα κλασικά σημεία παράδοσης, όπως αυτά του e-Shop.

Όλα αυτά ήταν μια χαρά, μέχρι που την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία παρουσίασε το Amazon Key. Μία υπηρεσία που λειτουργεί με τη βοήθεια μιας IP κάμερας και μίας έξυπνης κλειδαριάς.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός. Αρχικά εγκαθίστανται οι δύο συσκευές στην είσοδο του σπιτιού. Έπειτα, η κάμερα συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω του WiFi του σπιτιού, και επικοινωνεί με την κλειδαριά μέσω του πρωτοκόλλου Zigbee.

Ο διανομέας φτάνει σπίτι και σκανάρει το barcode τις συσκευασίας. Με αυτόν τον τρόπο, στέλνει αίτημα στο Amazon για να λάβει άδεια πρόσβασης. Μόλις γίνει ο έλεγχος, το Amazon στέλνει σήμα στην κάμερα, η οποία αρχίζει να καταγράφει όσα συμβαίνουν στην πόρτα μας.

Ταυτόχρονα, ο διανομέας λαμβάνει ενημέρωση στο κινητό του πως του επιτράπηκε η πρόσβαση. Έτσι, σύροντας απλά την οθόνη της συσκευής του, ξεκλειδώνει το σπίτι.

Μόλις ο διανομέας αφήσει το πακέτο, υποτίθεται κλείνει την πόρτα και την κλειδώνει με ένα απλό σύρσιμο στην οθόνη του κινητού του.

Εμείς ενημερωνόμαστε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με ένα μήνυμα που περιέχει και ένα σύντομο βίντεο πως όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Τώρα, κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές ή όχι, δεν το γνωρίζουμε. Πάντως, όσον αφορά κάτι τέτοια, ευτυχώς που το Amazon μάλλον δεν θα έρθει ποτέ στη χώρα μας.

Ο Παντελίδης Ζει και Βασιλεύει

Ο καιρός έχει παρέλθει από τότε που ο Παντελής Παντελίδη έφυγε από κοντά μας. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία παραγωγής του – και όχι μόνο – έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δημοτικότητα του τραγουδιστή.

Στο διάστημα που έχει περάσει είδαμε να κυκλοφορούν τραγούδια του καλλιτέχνη μετά θάνατον. Επίσης, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως ίσως κυκλοφορήσουν τραγούδια του Παντελίδη με τη βοήθεια ειδικής τεχνολογίας, που θα τους βοηθούσε να αναπαράγουν τη φωνή του.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται ούτε για κάποιο ηχογραφημένο τραγούδι, που δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει, ούτε για κάποια ψηφιοποιημένη μορφή κάποιας ζωντανής εκτέλεσης. Πρόκειται για την κυκλοφορία του τραγουδιού “Θα Ζω”, που είχε συνθέσει ο Παντελής Παντελίδης και ερμηνεύει η Αμαρυλλίς.

Το τραγούδι έγινε άμεσα viral, και ήδη από τις πρώτες ώρες συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και δεκάδες αναδημοσιεύσεις.

Το Κάλεσμα του Μπουκαλιού

Πριν έναν χρόνο προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία “Το Κάλεσμα 2”.

Η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να ελέγξει κατά πόσο η ταινία είχε το τρομακτικό αποτέλεσμα που ήλπιζαν. Έτσι, σκαρφίστηκε μία πλάκα.

Μετά το τέλος της ταινίας, καλούσε τυχαίους θεατές σε μία υπόγεια αποθήκη. Εκεί τους ζητούσαν να περιμένουν, μέχρι να έρθει κάποιος να τους πάρει συνέντευξη.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, για διάφορους λόγους, αρκετοί επέλεγαν να τσεκάρουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Το αποτέλεσμα ήταν όντως τρομακτικό, για όλους τους.

Ο λόγος που το βίντεο έγινε viral ένα χρόνο μετά, είναι ένας χρήστης του twitter που στα πλαίσια του εορτασμού του Halloween αναδημοσίευσε ένα απόσπασμα του βίντεο.

https://twitter.com/itsandyjw/status/921864719916351488

Το απόσπασμα αυτό είναι το τέλος του βίντεο, στο οποίο βλέπουμε την όχι και τόσο ψύχραιμη αντίδραση ενός εκ των συμμετεχόντων.

Ένα Γκολ Μα Τι Γκολ

Οι ικανότητες που μπορεί να έχουν οι ποδοσφαιριστές είναι εντυπωσιακές. Όλοι μας έχουμε δει να κάνουν απίστευτα κόλπα με τα πόδια τους και μία μπάλα.

Τι γίνεται όμως αν στόχος είναι η σωστή εκτέλεση ενός πέναλτι; Πώς να σώσει την κατάσταση ένας άμπαλος;

Ο πρωταγωνιστής αυτού του βίντεο, που φιγουράρει στα trending του ελληνικού YouTube, είχε την τύχη με το μέρος του.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKu8vtBOwqo

Σκύλος Ο Πιο Πιστός Φίλος του Ανθρώπου

Ο σκύλος είναι πιστό και έξυπνο ζώο. Αν του δώσουμε λίγη αγάπη και φροντίδα, θα είναι αιώνια δικός μας, δίπλα μας.

Αυτό απέδειξε ο παρακάτω χρήστης του twitter με το συγκεκριμένο βίντεο, που φυσικά έγινε viral.

https://twitter.com/itsboyschapter/status/921726376759005184

Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε την εντυπωσιακή αντίδραση ενός σκύλου, όταν διαπιστώνει πως το αφεντικό του εξαφανίστηκε. Αμέσως γυρίζει πίσω να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του, και μάλλον δεν θα σταματούσε αν δεν τον έβρισκε.

Η Σιγκαπούρη Λέει Όχι στα Αυτοκίνητα

Η Σιγκαπούρη είναι ένα από τα ακριβότερα μέρη στον κόσμο, όσον αφορά την κατοχή αυτοκινήτου.

Η LTA, το αντίστοιχο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της χώρας, ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή το οδικό δίκτυο καλύπτει το 12% της συνολικής έκτασής της. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν επιτρέπει την περαιτέρω επέκταση του οδικού δικτύου.

Γι' αυτό η LTA αποφάσισε να μειώσει το ποσοστό αύξησης της κυκλοφορίας νέων οχημάτων στους δρόμους της από 0.25% στο μηδέν.

Η αλλαγή θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο του 2018, και η LTA ανακοίνωσε πως η κατοχή οχήματος θα είναι ακόμη πιο ακριβή.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα διαθέτει ειδικές άδειες που θα επιτρέπουν την κατοχή οχήματος για δέκα χρόνια. Ο αριθμός των αδειών θα είναι περιορισμένος, και το κόστος τους ιδιαίτερα υψηλό.

Μάλλον δεν έχουν δει ώρες αιχμής σε ελληνικούς δρόμους, γι' αυτό αντιδρούν έτσι.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εσείς τι πιστεύετε, είναι σωστό ή όχι να παίζεις με τη ζωή του άλλου; Θα χρησιμοποιούσατε το Amazon Key ή θέλετε το κεφάλι σας ήσυχο;

Σας πείραξε που η 28η ήταν Σάββατο ή χαρήκατε που γλιτώσατε το μποτιλιάρισμα, κι άσε τη Σιγκαπούρη να γκρινιάζει;

Πείτε μας στα σχόλια την άποψή σας και μην ξεχνάτε να γελάτε! Σας ευχόμαστε μία υπέροχη εβδομάδα.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps