Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Νέο Κινητό Xiaomi, Νέοι Ryzen για Laptop, Αλλά Και Νέο Ransomware

Νέο Κινητό Xiaomi, Νέοι Ryzen για Laptop, Αλλά Και Νέο Ransomware

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε τι νέο ετοιμάζει η Xiaomi για τις αρχές Νοεμβρίου, αλλά και πόσο κακός μπορεί να γίνει ένας λαγός, όταν απειλεί τα αρχεία μας. Στην πλευρά της Microsoft, άλλο ένα προϊόν θα δει τίτλους τέλους, σε αντίθεση με την AMD, που πήρε φόρα και μας παρουσιάζει νέους επεξεργαστές για laptop. Τέλος, με την ευκαιρία του Halloween, το Steam φέρνει ολιγοήμερες εκπτώσεις.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Σάββατο, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Νέα σειρά κινητών Xiaomi

Είμαστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεται να σας πούμε ποια είναι η Xiaomi. Η Κινέζικη εταιρεία έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για τις ποιοτικές και ταυτόχρονα οικονομικές συσκευές της, ενώ στην Ελλάδα συγκεκριμένα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Εμείς σας έχουμε δείξει αρκετές από τις συσκευές της εταιρείας στις παρουσιάσεις μας, και προτείνουμε αρκετά από τα smartphone της στον οδηγό μας για αγορά κινητού.

Αγορά Κινητού Από Ελλάδα ή Κίνα €59,90-€1.379 Ιούλιος 2020
Αγορά Κινητού Από Ελλάδα €89-€1.599 Απρίλιος 2024

Με την εμφάνιση του πρώτου iPhone, αλλά κυρίως χάρη στο Android, βρισκόμαστε για τα καλά στην εποχή των smartphone. Έχουν γίνει η πιο προσωπική μας…

Μόλις πριν έναν μήνα η Xiaomi κυκλοφόρησε τα νέα της κινητά, το Mi Note 3 και το Mi Max 2, αλλά είδαμε παράλληλα τα πρώτα laptop στην Ελλάδα με τη νέα γενιά επεξεργαστών της Intel.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Xiaomi δεν επαναπαύεται, και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τα προϊόντα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η εταιρεία ετοιμάζει μια νέα σειρά smartphone, που θα λανσάρει στην Ινδία στις 2 Νοεμβρίου.

Η εικόνα που ανέβασαν στο twitter οι υπεύθυνοι φέρει το σήμα ενός κεραυνού, που το είχαμε δει και στην κυκλοφορία του MIUI 9, της νέας έκδοσης του Android skin της Xiaomi.

Στο κάτω μέρος της εικόνας γράφει “YourBestSelfie”, οπότε υποθέτουμε ότι η εταιρεία θα δώσει έμφαση στην μπροστινή κάμερα.

Φυσικά, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι δεν πρόκειται για νέα συσκευή, αλλά ίσως για κάποια βελτίωση στο software. Σωστά, αλλά τι λέτε γι’ αυτό;

Η ανανεωμένη εικόνα προδίδει ξεκάθαρα μια νέα σειρά συσκευών, προφανώς με MIUI 9, και πιθανόν με κάποια νέα τεχνολογία για φωτογραφίες selfie. Εμείς ποντάρουμε στο μπροστινό φλας. Δεχόμαστε και στοιχήματα στα σχόλια.

Πάντως αν θέλετε να είστε ένας από τους 5 τυχερούς που θα κερδίσουν το νέο smartphone της Xiaomi, αλλά παράλληλα βγάζετε και ωραίες selfie, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό της εταιρείας.

Θα τον βρείτε εδώ, και θα χρειαστεί να κάνετε login μέσω Facebook.

Laptop με AMD Ryzen

Τον χρόνο που μας πέρασε η AMD αναγεννήθηκε από τις στάχτες της με τους νέους Ryzen, έπειτα από αρκετά χρόνια απραξίας στον τομέα των επεξεργαστών.

Πλέον έγινε και πάλι ανταγωνιστική όσον αφορά τους desktop υπολογιστές, και η Intel δεν έχει το μονοπώλιο.

Αγορά Επεξεργαστή 2022 – Intel ή AMD Ryzen και Γιατί

Δύο χρόνια πριν στην αγορά επεξεργαστή, για το 90% των περιπτώσεων, η απάντηση ήταν AMD. Σήμερα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Η Intel όχι μόνο κατάφερε…

Τώρα η εταιρεία στοχεύει ακόμα πιο ψηλά, επεκτείνοντας τη σειρά Ryzen και στα laptop.

Μέχρι στιγμής, οι επεξεργαστές i3, i5, και i7 της Intel είχαν τον πλήρη έλεγχο στις πωλήσεις laptop, και ξεκάθαρα δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Ωστόσο, με τους νέους Ryzen 5 2500U και Ryzen 7 2700U, η AMD θέλει να αλλάξει το σκηνικό.

Πρόκειται για δύο APU επεξεργαστές – δηλαδή με ενσωματωμένα γραφικά. Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω APU θα ενσωματώνουν κάρτες γραφικών Radeon Vega για υψηλές επιδόσεις, το οποίο είναι και ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα έναντι των Intel μοντέλων.

Και οι δύο επεξεργαστές έχουν κατανάλωση στα 15W, ενώ προσφέρουν 4 πυρήνες και 8 threads.

Ο μικρός Ryzen 5 2500U έχει συχνότητα στα 2.0Ghz, με boost που φτάνει στα 3.6Ghz, ενώ ο μεγάλος Ryzen 7 θα έρχεται στα 2.2Ghz με turbo συχνότητα στα 3.8Ghz.

Βάσει των χαρακτηριστικών, υποθέτουμε ότι θα τα πάνε αρκετά καλά για να ανταγωνιστούν τους νέους i5 και i7 της 8ης γενιάς της Intel, όμως θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία τους για να το δούμε και στην πράξη.

Άλλωστε, είναι αδύνατον να συγκρίνουμε επεξεργαστές διαφορετικής αρχιτεκτονικής βάσει χαρακτηριστικών όπως η συχνότητα ή ακόμα και οι πυρήνες. Μόνο οι δοκιμές με benchmark θα αποκαλύψουν την αλήθεια.

R.I.P. Kinect

Η Microsoft τελευταία φαίνεται να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα στα προϊόντα και τις τεχνολογίες της, και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων αρκετά από αυτά.

Σε προηγούμενο WeeklySteps είδαμε ότι τα Windows phones πήγαν άκλαφτα, και σειρά πήρε το Kinect.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το Kinect έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του, και η παραγωγή του έχει σταματήσει.

Το προϊόν κατασκευάστηκε εξαρχής για το Xbox 360 και κυκλοφόρησε το 2010. Η πολύ καλή του κάμερα, μαζί με την αναγνώριση φωνής, το βοήθησαν να πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια κομμάτια από τότε.

Πρόκειται για έναν εναλλακτικό gaming controller, λειτουργία του οποίου βασίζεται στην ανίχνευση κίνησης στο δωμάτιο, έτσι ώστε να προσομοιώνει τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος.

Παρότι πολλά υποσχόμενο και ενδιαφέρον, φαίνεται ότι η gaming κοινότητα εξακολουθεί να προτιμάει το κλασικό χειριστήριο. Σιγά μην σηκωθούμε από τον καναπέ για να παίζουμε όρθιοι. Αν και, μεταξύ μας, μάλλον ο λόγος που δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλές, ήταν η υψηλή του τιμή.

Η Microsoft θα εξακολουθεί να υποστηρίζει το προϊόν και τους χρήστες που ήδη το έχουν στα χέρια τους, απλώς δεν θα συνεχίσει την παραγωγή.

Android Oreo 8.1

Πριν λίγες μέρες η Google κυκλοφόρησε σε developer έκδοση το Android 8.1, την πρώτη έκδοση συντήρησης του Oreo, για τις συσκευές Pixel και Nexus.

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποια τρομερή αναβάθμιση το Oreo, όμως περιλαμβάνει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά την εμφάνιση.

Εν ολίγοις, στην νέα αναβάθμιση θα βρούμε βελτιωμένα χρώματα στο περιβάλλον του Android, έτσι ώστε να ταιριάζουν με το wallpaper που έχουμε επιλέξει, είτε αυτό είναι ανοιχτόχρωμο, είτε πιο σκοτεινό.

Επιπλέον, η μπάρα των ειδοποιήσεων μαζί με τα κουμπιά γρήγορων ρυθμίσεων γίνεται ημιδιαφανής, ενώ οι ρυθμίσεις αλλάζουν άρδην για ακόμη μια φορά.

Επιπλέον, η Google αποφάσισε να αλλάξει και το κρυμμένο easter egg. Αν δεν γνωρίζετε για τα easter eggs του Android, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας.

Τα Android Easter Eggs σε Όλες τις Εκδόσεις

Τα Easter Eggs είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που θα το συναντήσουμε σε αμέτρητα προγράμματα, παιχνίδια, αλλά και λειτουργικά συστήματα. Πρόκειται για μικρά, ενδιαφέροντα μυστικά, κρυμμένα…

Μαζί έρχονται και άλλες μικρές βελτιώσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Bad Rabbit

Ένα νέο ransomware έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη και εξαπλώνεται σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Το όνομα αυτού, Bad Rabbit.

Εντάξει, το “Κακό Κουνέλι” δεν ακούγεται ιδιαίτερα απειλητικό, όμως μέχρι στιγμής έχει “χτυπήσει” υπολογιστές κυρίως στη Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Γερμανία, και Τουρκία.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι στοχεύει τα εταιρικά δίκτυα, καθώς στη Ρωσία επηρεάστηκε η εταιρεία ειδήσεων Interfax, ενώ στην Ουκρανία το Υπουργείο Υποδομών.

Το malware ζητάει ως λίτρα 0,05 Bitcoin, έτσι ώστε να ξεκλειδώσει τα αρχεία που κρυπτογραφεί. Μπορεί να ακούγεται μικρό το ποσό, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι 0,05 Bitcoin ισοδυναμούν με κοντά στα €250-€300 με την τρέχουσα ισοτιμία.

Bitcoin για αρχάριους: Τα πρώτα απαραίτητα βήματα!

Όσο εξοικειωμένοι κι αν είμαστε με τις αγορές μέσω διαδικτύου, το Bitcoin έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Είτε μας ενδιαφέρει σαν επένδυση είτε αν θέλουμε απλά να…

Όπως συμβαίνει συνήθως σε όλες τις περιπτώσεις ransomware, το Bad Rabbit δίνει στον χρήστη περιορισμένο χρόνο για την πληρωμή του ποσού. Μετά το πέρας του χρόνου, το ποσό αυξάνεται.

Η μόλυνση με τον συγκεκριμένο ιό γίνεται μέσω ενός ψεύτικου installer του Adobe Flash. Γι’ αυτό προσέχουμε από πού κατεβάζουμε το συγκεκριμένο πρόσθετο, αλλά φυσικά και ό,τι άλλα προγράμματα χρησιμοποιούμε.

Αν ένα ransomware μολύνει τον υπολογιστή μας, ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τα δεδομένα μας είναι να πληρώσουμε τα λύτρα. Κανένα antivirus ή anti-malware δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μολυσμένα αρχεία μας. Γι’ αυτό, η σοφότερη λύση είναι να κρατάμε πάντα πολλαπλά backup σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Τα Καλύτερα Μέσα Αποθήκευσης για το Πιο Ασφαλές Backup

Όλοι έχουμε αναντικατάστατα αρχεία στον υπολογιστή μας, όπως μοναδικές φωτογραφίες, ή έγγραφα που δουλεύαμε μήνες. Ο μόνος τρόπος να μην τα χάσουμε, είναι να κρατάμε…

Οι Halloweenιάτικες εκπτώσεις του Steam

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, το Steam είχε δύο μεγάλες περιόδους εκπτώσεων, τα Χριστούγεννα και τον Ιούνιο-Ιούλιο.

Τελευταία, όμως, η Νο1 πλατφόρμα αγοράς παιχνιδιών έχει προσθέσει και άλλες σύντομης διάρκειας εκπτώσεις, όπως είναι αυτές που ξεκίνησαν στις 27 Οκτωβρίου, με αφορμή το γνωστό Halloween.

Οι χειμερινές και καλοκαιρινές εκπτώσεις του Steam είθισται να διαρκούν για δύο περίπου εβδομάδες, όμως αυτές οι έξτρα εκπτωτικές περίοδοι έχουν σαφώς μικρότερη διάρκεια.

Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις του Halloween θα λήξουν την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 10:00 PDT, που μεταφράζεται σε 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος.

Επίσης, οι τίτλοι που είναι σε προσφορά είναι σχετικά περιορισμένοι, σε σύγκριση πάντοτε με τις μεγάλες εκπτώσεις του Steam. Με μια γρήγορη ματιά, βλέπουμε πως την τιμητική τους έχουν παιχνίδια στην κατηγορία Horror, στο πνεύμα της γιορτής.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μόνο αυτοί οι τίτλοι θα είναι διαθέσιμοι σε προσφορά, καθώς στην πλήρη σελίδα των Specials θα βρούμε και άλλες κατηγορίες παιχνιδιών.

Αν δεν θέλουμε να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα ή βρούμε κάποιο παιχνίδι που θέλαμε σε προσφορά, είναι ευκαιρία να το τσιμπήσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκπτώσεις του Steam γενικότερα, καθώς και τι πρέπει να προσέχουμε, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Δωρεάν παιχνίδια γι’ αυτή τη βδομάδα

Αυτήν την εβδομάδα θα βρείτε δωρεάν το Guns of Icarus Online, στο Humble Bundle μόνο για λίγες ώρες ακόμα, ως τις 8μ.μ. (Σάββατο 28/10).

Αν το θέλετε, θα πρέπει να βιαστείτε να το βάλετε στο καλάθι σας από το αντίστοιχο κουμπί του Humble Bundle.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι αερο-μονομαχιών PvP, στο οποίο οι χρήστες πετάνε με αεροσκάφη, εκτοξεύουν ρουκέτες, και συνεργάζονται μεταξύ τους για να νικήσουν τυχόν αντιπάλους.

Η άχρηστη είδηση της εβδομάδας

Αν έτυχε να ταξιδεύετε με αεροπλάνο της Iberia από την Α Κορούνια της Ισπανίας – δεν ξεχάσαμε το Λ, έτσι είναι το επίσημο όνομα της πόλης – προς Μαδρίτη το βράδυ της Τρίτης, τότε συγχαρητήρια. Είστε μάλλον ένας από τους τυχερούς που πήραν τζάμπα το Galaxy Note 8 της Samsung.

Η Samsung της Ισπανίας, θέλοντας να διαφημίσει το νέο smartphone της εταιρείας, αλλά και να διαγράψει από τις μνήμες των χρηστών τα δυσάρεστα περιστατικά του Galaxy Note 7, προχώρησε σε αυτή τη διαφημιστική κίνηση, προς έκπληξη των επιβατών.

Στην πτήση επέβαιναν 200 άτομα, και όλοι έλαβαν από ένα Samsung Galaxy Note 8. Στοιχηματίζουμε ότι δεν περίμεναν με τίποτα το απρόσμενο δώρο της Samsung όταν έκλειναν τα εισιτήρια.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας;

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ελπίζουμε το Κακό Κουνέλι να μην μόλυνε τους υπολογιστές σας, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Εσείς έχετε αγωνία για τη νέα συσκευή της Xiaomi; Ήσασταν μήπως πρόσφατα στην Ισπανία και τσιμπήσατε το δωρεάν Galaxy Note 8;

Έχετε σκοπό να αγοράσετε Ryzen laptop, όταν με το καλό κυκλοφορήσουν ή μήπως θέλατε να αγοράσετε το Kinect και η Microsoft σας τα χάλασε;

Αν σας άρεσε το δωρεάν παιχνίδι της εβδομάδας ή αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps