Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Ρομποτική Σκούπα ILIFE V7, Ο Φθηνός σου Υπηρέτης

Παρουσίαση: Ρομποτική Σκούπα ILIFE V7, Ο Φθηνός σου Υπηρέτης

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όσοι μένουμε μόνοι καταλαβαίνουμε πόσο ανιαρές είναι οι δουλείες του σπιτιού. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλεία, το τελευταίο που θέλουμε είναι να πιάσουμε μια σκούπα. Ομοίως και την Κυριακή, που είναι η μοναδική ημέρα χαλάρωσης. Γι' αυτό η οικονομική σκούπα ρομπότ ILIFE V7 ήρθε για να μας λύσει τα χέρια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Χαρακτηριστικά

Σε αντίθεση με τη ρομποτική σκούπα της Xiaomi, η ILIFE V7 δεν έχει αισθητήρες χαρτογράφησης του δωματίου μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει καλή δουλεία, αλλά μειώνει αισθητά το κόστος της.

Η σκούπα αντιλαμβάνεται τα εμπόδια και μπορεί να κινηθεί άψογα ανάμεσά τους. Με την ILIFE V7 θα σκουπίσουμε εξονυχιστικά και θα σφουγγαρίσουμε, με τη βοήθεια της πάνινης επιφάνειας, όλες τις γωνίες του σπιτιού.

Η PRO έκδοση έχει τη δυνατότητα σφουγγαρίσματος με νερό, καθώς διαθέτει και κάδο νερού.

Παρουσίαση: Ρομποτική Σκούπα ILIFE V7, Ο Φθηνός σου Υπηρέτης

Η σκούπα μπορεί να ανεβαίνει σε πάτωμα με κλίση έως και 10 μοιρών, και είναι αθόρυβη στα 50 dB, σε σύγκριση με μια κανονική σκούπα όπου κάνει θόρυβο περίπου 90dB.

Ο μειωμένος θόρυβος της ILIFE μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε το σκούπισμα ακόμη και την ώρα που κοιμόμαστε.

Έτσι, δεν θα δούμε το ρομπότ μας να κάνει ελεύθερη πτώση από τις σκάλες, αν και δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να γίνει αυτό, καθώς διαθέτει αισθητήρες για να ανιχνεύει αυτό το σενάριο.

Στο εσωτερικό της έχει μια μπαταρία χωρητικότητας 2500mAh, που σύμφωνα με την εταιρεία κρατάει για 2 ώρες και μπορεί να καλύψει έως και 150 τετραγωνικά μέτρα με μία φόρτιση.

Όταν η μπαταρία αρχίζει να εξαντλείται, τότε η σκούπα μας γυρίζει αυτόματα στο dock της να φορτίσει. Η συσκευή διαθέτει κοντρόλ τηλεχειρισμού, αλλά συγχρονίζει και με την εφαρμογή της ILIFE.

Unboxing

Το κουτί είναι ιδιαίτερα απλό, με μια απεικόνιση της σκούπας και το QRcode για το κατέβασμα της εφαρμογής χειρισμού της.

Στην πίσω πλευρά βλέπουμε τα εικονίδια λειτουργιών της ILIFE V7, και για μία ακόμη φορά το QRcode της εφαρμογής.

Με το που ανοίγουμε το κουτί, βλέπουμε το φυλλάδιο οδηγιών στα Κινέζικα, αλλά για καλή μας τύχη και στα Αγγλικά.

Κάτω από το φυλλάδιο βρίσκεται η σκούπα τυλιγμένη με ζελατίνα, και διάφορα άλλα παρελκόμενα, επίσης τυλιγμένα.

Τα επιπλέον εξαρτήματα είναι: η βάση φόρτισης, ο φορτιστής, το τηλεχειριστήριο, μπαταρίες που κράτησαν 2 ημέρες, και το βουρτσάκι καθαρισμού της σκούπας.

Επίσης, θα βρούμε διάφορα ανταλλακτικά: μια βούρτσα για τις γωνίες, δύο φίλτρα, και ένα πανάκι καθαρισμού.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του πάνω μέρους του ρομπότ είναι το καπάκι. Πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω το καπάκι ανοίγει, και εκεί θα βρούμε τον κάδο.

Στο κάτω μέρος θα βρούμε το πανάκι καθαρισμού, τη βούρτσα καθαρισμού γωνιών, και την περιστρεφόμενη βούρτσα.

Πρώτες εντυπώσεις

Με την πρώτη ματιά διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη κομψή σκούπα. Η βάση είναι αρκετά μικρή και περνά σχεδόν απαρατήρητη, τουλάχιστον όταν δεν έχει το τηλεχειριστήριο πάνω.

Το βάρος της σκούπας υποδεικνύει μία σταθερή κατασκευή, χωρίς όμως να δυσκολεύει τη μετακίνησή της.

Όπως οι περισσότερες ρομποτικές σκούπες, έτσι και η ILIFE V7 είναι στρογγυλή, με γυαλιστερό φινίρισμα. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες εμποδίων, που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης.

Ο κάδος καθαρισμού αφαιρείται εύκολα, ενώ τον καθαρίζουμε με το ειδικό βουρτσάκι ή πλένοντάς τον κάτω από τη βρύση με χλιαρό νερό.

Όταν συνδέσαμε τη βάση στο ρεύμα, πατήσαμε το “CLEAN” πάνω στη σκούπα και μετά τον χαρακτηριστικό ήχο ήταν έτοιμη να καθαρίσει τα πάντα.

Γενικά, οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές και δεν βρήκαμε κάποιο αρνητικό. Μείναμε μάλιστα αρκετά ικανοποιημένοι με το πλήθος των ανταλλακτικών που προσφέρει η εταιρεία.

Εφαρμογή ILIFE και Τηλεχειριστήριο

Η ILIFE μας γλιτώνει από το σκύψιμο για το πάτημα του “CLEAN”, προσφέροντάς μας τηλεχειριστήριο και ειδική εφαρμογή για τη σκούπα μας.

Τηλεχειριστήριο

Ο χειρισμός μέσω του τηλεκοντρόλ είναι αρκετά εύκολος, με εξαίρεση τα κουμπιά αλλαγής κατεύθυνσης, καθώς δεν διαθέτουν λειτουργία παρατεταμένου πατήματος.

Για να λάβει οποιαδήποτε εντολή η σκούπα, θα πρέπει η βάση να είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα. Έχοντας λοιπόν τη βάση μας συνδεδεμένη, ξεκινάμε ορίζοντας την τρέχουσα ώρα.

Πατάμε το κουμπί “CLOCK” και με τα βελάκια αλλάζουμε την ώρα και τα λεπτά στην οθόνη του χειριστηρίου. Όταν τελειώσουμε, πατάμε πάλι το “CLOCK”, και θα ακούσουμε έναν χαρακτηριστικό ήχο από τη συσκευή, που μας ενημερώνει ότι η ρύθμιση ολοκληρώθηκε.

Με το κουμπί “PLAN” και τα βελάκια, προγραμματίζουμε το ρομπότ ώστε να σκουπίζει συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας. Πέραν του προγραμματισμένου καθαρισμού, η σκούπα ξεκινά το καθάρισμα και με το κουμπί “CLEAN”.

Στο κέντρο του κοντρόλ θα βρούμε τα κουμπιά αλλαγής κατεύθυνσης, ενώ στο κάτω μέρος του τα κουμπιά ειδικών λειτουργιών.

Με τη σπείρα θέτουμε τη σκούπα σε λειτουργία καθαρισμού ενός σημείου, το σπιτάκι όπως είναι λογικό στέλνει το ρομπότ στη βάση του, και τέλος το τρίτο κουμπί λέει στη σκούπα να καθαρίσει τοίχο-τοίχο το δωμάτιο.

Εφαρμογή ILIFE

Στην περίπτωση που μας χαλάσει το χειριστήριο ή αν θέλουμε κάτι πιο προχωρημένο, σκανάροντας το QRcode κατεβάζουμε την εφαρμογή ILIFE, που μας επιτρέπει να χειριστούμε τη σκούπα μέσω του κινητού μας.

Αφού κατεβάσουμε το app, ανοίγουμε τη σκούπα και το Bluetooth της συσκευής μας. Στη συνέχεια, πατάμε το κεντρικό μπλε κουμπί για να ξεκινήσει η αναζήτηση συμβατών συσκευών.

Όχι, δεν μάθαμε Κινέζικα για να κάνουμε το review, απλά αντί να μεταφράσουν την εφαρμογή προτίμησαν να δώσουν πλήρεις οδηγίες σε ιδιαίτερα καλά Αγγλικά μέσα στο βιβλιαράκι οδηγιών.

Εμείς, όπως θα διαπιστώσατε, μεταφράσαμε την εφαρμογή στα Ελληνικά για χάρη σας.

Το περιβάλλον χρήσης της εφαρμογής είναι παρόμοιο με το τηλεχειριστήριο, αν εξαιρέσουμε τα Κινέζικα. Η μόνη διαφορά είναι πως δεν υπάρχουν τα κουμπιά “PLAN” και “CLOCK”.

Η ώρα της συσκευής δεν μπορεί να ρυθμιστεί μέσω της εφαρμογής. Για να ορίσουμε τη στιγμή του προγραμματισμένου καθαρισμού, πατάμε το τέταρτο κουμπί και μεταφερόμαστε στη σχετική οθόνη ρύθμισης.

Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να ρυθμίσουμε τη διάρκεια του σκουπίσματος, καθώς και το επίπεδο ισχύος της σκούπας.

Θετικό είναι πως δεν απαιτείται κάποιο δίκτυο Wi-Fi για να λειτουργήσουμε τη σκούπα μας μέσω τηλεφώνου. Δυστυχώς, θα πρέπει να μαντεύουμε μόνιμα τα κουμπιά, τουλάχιστον μέχρι να τα μάθουμε ή να μεταφραστεί η εφαρμογή.

Ώρα για καθάρισμα

Αφού τελειώσαμε με όλες τις ρυθμίσεις της σκούπας, σιγά μην περιμέναμε την προγραμματισμένη ώρα καθαρισμού. Απλά πατήσαμε το “CLEAN” για να δούμε τι ψάρια πιάνει.

Το ρομπότ μας ξεκίνησε άμεσα να κάνει βόλτες στον χώρο. Όταν έβρισκε μια γωνία, καθόταν λίγο περισσότερο για να σιγουρευτεί ότι δε θα κάνει όσα βλέπει η πεθερά. Η πορεία που κάνει μπορεί να φαίνεται λίγο τυχαία, αλλά φρόντισε να μην αφήσει ούτε πλακάκι βρόμικο.

Προσπέρασε με άνεση κάθε είδους εμπόδιο, καταφέρνοντας να περάσει ακόμα και ανάμεσα στα ροδάκια της καρέκλας του γραφείου, αφήνοντάς μας άναυδους.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αναφέρουμε ότι η σχέση του με τα μακρύτριχα χαλιά δεν είναι και η καλύτερη.

Μέσα σε 30 λεπτά, τα 35 τετραγωνικά του χώρου μας ήταν καθαρά, όποτε δεν υπήρχε λόγος να καθαρίζει περισσότερο. Έτσι, βάλαμε το ρομπότ να επιστρέψει στη βάση του.

Αυτονόητο είναι πως σε μεγαλύτερους χώρους απαιτείται περισσότερος χρόνος. Το σίγουρο είναι ότι οι δύο ώρες διάρκειας της μπαταρίας είναι υπεραρκετές, και η σκούπα επιστρέφει μόνη της στη βάση για να φορτίσει όταν τελειώσει.

Φόρτιση

Κατά την επιστροφή του στη βάση, το ρομπότ κάνει έναν συγκεκριμένο ήχο, που αν δεν τον ακούσουμε τότε σημαίνει πως δεν έχει “παρκάρει” σωστά. Σε αυτήν την περίπτωση απλώς πατάμε το “CLEAN” για να απομακρυνθεί, και του λέμε να επιστρέψει στη βάση ξανά.

Όταν η μπαταρία είναι σχεδόν ή εντελώς άδεια, τότε το κουμπί “CLEAN” από πράσινο γίνεται πορτοκαλί ή κόκκινο. Θα καταλάβουμε ότι έχει φορτίσει πλήρως μόλις το λαμπάκι γίνει πράσινο και δεν αναβοσβήνει.

Η σκούπα έκανε το πάτωμα να λάμπει κυριολεκτικά και ήταν το πιο ανώδυνο καθάρισμα που έχουμε κάνει, αφού δεν χρειαστήκαμε ούτε πανί για τον ιδρώτα.

Τιμή

Την ILIFE V7 μπορούμε να την προμηθευτούμε από το διεθνές κατάστημα GearBest στα €133 από την Αγγλία ή 127€ από την Κίνα.

Σε περίπτωση που μας τελειώσουν τα ανταλλακτικά που ήδη μας προσφέρει η εταιρεία, μπορούμε να προμηθευτούμε ακόμη περισσότερα από το GearBest.

ILIFE or NOT ILIFE;

Έπειτα από χρήση μερικών εβδομάδων, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Η ILIFE V7 καθαρίζει άψογα, χωρίς να αφήνει πίσω της ίχνος βρωμιάς, γυαλίζει τα πατώματα με το ειδικό πανάκι, κι αν χρειαστεί σφουγγαρίζει κιόλας.

Μπορεί να μην κάνει χαρτογράφηση του χώρου μας όπως η Xiaomi Mi, αλλά δεν υστερεί καθόλου στο καθάρισμα, καθώς βρίσκει πάντα τον δρόμο της, ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία.

Τα ανταλλακτικά που μας παρέχει είναι μεγάλο συν για την αξία της, και το τηλεκοντρόλ μας αποζημιώνει για την εφαρμογή που είναι στα Κινέζικα.

Σε σχέση με πιο επώνυμες ρομποτικές σκούπες, δεν έχει πολύπλοκες λειτουργίες, σύνδεση με Wi-Fi, ή φωνητικές εντολές, κι αυτό δικαιολογεί το υποπολλαπλάσιο κόστος της.

Αν ψάχνετε μία οικονομική ρομποτική σκούπα για μικρούς ή μεσαίους χώρους, είναι το απόλυτο VFM.

Παρακάτω συνοψίσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που βρήκαμε κατά τη χρήση της ILIFE V7.

Πλεονεκτήματα

  • Ιδιαίτερα οικονομικό μοντέλο
  • Μοντέρνος σχεδιασμός
  • Τηλεχειριστήριο και εφαρμογή
  • Επιπλέον ανταλλακτικά στη συσκευασία
  • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, μέχρι 150 λεπτά
  • Αθόρυβη λειτουργία
  • Καλή πλοήγηση στον χώρο
  • Εύκολος καθαρισμός κάδου
  • Σφουγγάρισμα με υγρό πανάκι
  • Συλλογή μικρών υγρών λεκέδων
  • Ρύθμιση επιπέδων και διάρκειας σκουπίσματος

Μειονεκτήματα

  • Η εφαρμογή είναι μόνο στα Κινέζικα
  • Απουσία κάδου υγρών για το σφουγγάρισμα
  • Δεν τα πάει καλά με μακρύτριχα χαλιά ή μικρά χαλάκια
  • Αδυναμία σύνδεσης μέσω WiFi με το κινητό (χρησιμοποιεί Bluetooth)

Ποια είναι η γνώμη σας για την ILIFE V7;

Έχετε εμπιστοσύνη στα ρομπότ ή φοβάστε μην καταλάβουν τον κόσμο; Θα αγοράζατε σκούπα ρομπότ που θα έκανε τη φασίνα για εσάς; Θα επιλέγατε την οικονομική ILIFE V7 αντί για ένα πιο ακριβό μοντέλο, όπως η ρομποτική σκούπα Xiaomi Mi;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps