Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Huawei Nova 2 - Η Selfie Πλευρά του Εαυτού σου

Παρουσίαση: Huawei Nova 2 – Η Selfie Πλευρά του Εαυτού σου

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλοι έχουμε ακουστά την Huawei, πιθανώς όμως να μην γνωρίζατε πως τον Ιούλιο του 2017 έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μετά τη Samsung, και με τρίτη την Apple. Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Huawei Nova 2, ενός μεσοϋψηλής κατηγορίας κινητού, ειδικά σχεδιασμένου για τους λάτρεις των selfies και των κοινωνικών δικτύων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να αποφύγετε 100% οποιαδήποτε χρέωση τελωνείου κατά την παραλαβή του προϊόντος, δείτε τον οδηγό μας:

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Ποια είναι η Huawei

Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις κορυφαίες κινέζικες εταιρείες με παγκόσμια απήχηση. Η Huawei θεωρείται ο ηγέτης στον τομέα της ψηφιακής πληροφορίας και των επικοινωνιών της ασιατικής χώρας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987, με το μικρό μετοχικό κεφάλαιο των 5.680 δολαρίων. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, από μικρή εταιρεία μετατράπηκε σε έναν παγκόσμιο γίγαντα τεχνολογίας, με όγκο πωλήσεων πάνω από 75 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2016.

Ο κινεζικός κολοσσός απασχολεί 180.000 υπαλλήλους. Τα καινοτόμα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές, εξυπηρετώντας πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Huawei Nova 2

Τα Nova και Nova Plus είχαν επιρροές από τα Nexus 6P και OnePlus 3, αντίστοιχα.

Τα νεότερα Nova 2 και Nova 2 Plus είναι ξεκάθαροι κλώνοι του iPhone 7 Plus.

Γενικότερα, το 2017 είναι η χρονιά που η Huawei άρχισε να δανείζεται από την Apple, όσον αφορά τις συσκευές της.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε τα Nova 2 απλούς κλώνους του iPhone 7, καθώς και οι δύο συσκευές έχουν τη δική τους προσωπικότητα.

Το Huawei Nova 2 διαθέτει ενιαίο μεταλλικό σώμα, που μέσα του κρύβει έναν οκταπύρηνο Kirin 659 και μπαταρία στα 2950mAh.

Σχεδίαση – Ποιότητα Κατασκευής

Εξωτερικά το κινητό είναι καλυμμένο με ενιαίο μεταλλικό σώμα. Η πίσω όψη του είναι ματ, ενώ οι πλευρές του είναι γυαλιστερές.

Η οθόνη των 5 ιντσών φέρει γυαλί 2.5D, ενώ οι γωνίες της συσκευής είναι ελαφρώς κυρτές.

Στην πίσω πλευρά, θα βρούμε τις δύο κάμερες, το LED Flash, και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στην αριστερή μεριά υπάρχει το SIM slot και στα δεξιά θα βρούμε τα κουμπιά έντασης και το Power Button.

Τέλος, στην πρόσοψη υπάρχουν το ηχείο, η μπροστινή κάμερα, και το LED ειδοποιήσεων.

Οθόνη

Η οθόνη του Huawei Nova 2 είναι 5 ιντσών, Full HD ανάλυσης 1920×1080, και πυκνότητας 443 PPI.

Ο τύπος της οθόνης είναι IPS 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, κάτι που μας προσφέρει απίστευτη εμπειρία, με πραγματικά “ζωντανά” χρώματα.

Ηχείο

Το ηχείο θα το βρούμε στο κάτω μέρος της συσκευής, κρυμμένο πίσω από της γρίλιες στη δεξιά μεριά.

Η Huawei χρησιμοποιεί στο Nova 2 τον Histen Sound Algorithm, έναν δικό της αλγόριθμο για τη βελτίωση του ήχου. Ο αλγόριθμος αυτός δίνει πράγματι την αίσθηση κινηματογραφικής ποιότητας στον ήχο, όσο είναι δυνατό κάτι τέτοιο από ένα ηχείο κινητού.

Το μικρόφωνο του Nova 2 βρίσκεται στην αριστερή μεριά, στο κάτω μέρος της συσκευής.

Κάμερα

Η συσκευή έχει τρεις κάμερες, μια μπροστινή και δύο οπίσθιες.

Οι οπίσθιες κάμερες είναι μία αμβλυγώνια κάμερα των 12MP, με διάφραγμα f/1.8 και υψηλό ISO, που επιτρέπει την καταγραφή μεγάλων σκηνικών. Επιπλέον, η τηλεσκοπική κάμερα των 8MP με 2x οπτικό ζουμ και διάφραγμα f/2.4, βοηθά στη λήψη φωτογραφιών σε αντικείμενα από απόσταση, χωρίς απώλεια στην ποιότητα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο έγχρωμων μηχανών μας προσφέρει τέλειες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και με πλούσια χρώματα.

Για το πλήρες μέγεθος της εικόνας κάντε κλικ εδώ.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που διαθέτουν οι οπίσθιες κάμερες του Nova 2, είναι η δυνατότητα να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο αντικείμενο.

Με αυτό το στοιχείο μπορούμε πατώντας στο αντικείμενο της επιλογής μας να θολώσουμε οτιδήποτε βρίσκεται πίσω από αυτό. Έτσι, θα έχουμε μία καλλιτεχνική και πιο λεπτομερή λήψη.

Για το πλήρες μέγεθος της φωτογραφίας κάντε κλικ εδώ.

Η εμπρόσθια κάμερα σχεδιάστηκε για αυτούς που απολαμβάνουν να μοιράζονται με τους ακολούθους τους στα social media πολλές selfies. Η ανάλυση της κάμερας είναι στα 20MP, με ειδικό φίλτρο βελτιστοποίησης της selfie μέσω της εφαρμογής της κάμερας.

Κάποιο άγαλμα που μ' είδε, με θυμήθηκε… και να βγάλει μία selfie, δεν αρνήθηκε…

Για το πλήρες μέγεθος της φωτογραφίας κάντε κλικ εδώ.

Οι κάμερες της συσκευής πραγματοποιούν λήψη βίντεο έως 1080p στα 30fps.
Τέλος, η εφαρμογή της κάμερας του Nova 2 έχει αμέτρητες λειτουργίες, από απλά φίλτρα έως και τη δημιουργία 3D Πανοράματος.

Υλικό

Η συσκευή έχει 4GB RAM και 64GB χωρητικότητα, επεκτάσιμη έως τα 256GB με τη χρήση microSD.

Το Nova 2 έρχεται με το οκταπύρηνο Chipset HiSilicon Kirin 659 της ίδιας της Huawei, με πυρήνες Cortex-A53. Οι τέσσερις πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 2.36GHz και οι υπόλοιποι στα 1.7GHz.

Πέραν του επεξεργαστή, το smartphone διαθέτει και το chip γραφικών Mali-T830.

Συνδεσιμότητα και Κουμπιά

Το Huawei Nova 2 υποστηρίζει όλους τους σύγχρονους τρόπους σύνδεσης, όπως Wi-Fi 802.11 b/g/n, και Bluetooth 4.2 χαμηλής ενέργειας με A2DP και aptX.

Στο κάτω μέρος της συσκευής θα βρούμε τη θύρα jack των 3.5mm, και τη θύρα USB τύπου C για φόρτιση του κινητού και σύνδεση με άλλες συσκευές, όπως τον υπολογιστή μας.

Στα αριστερά βρίσκουμε την υποδοχή των καρτών SIM και της κάρτας μνήμης. Η θήκη δέχεται δύο κάρτες Nano SIM ή μία κάρτα SIM και μία microSD.

Τέλος, στα δεξιά θα βρούμε τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και ενεργοποίησης της συσκευής, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει μόνο μικρόφωνο μείωσης θορύβου.

Για όσους ίσως ενδιαφέρονται, όχι δεν διαθέτει δέκτη ραδιοφώνου, ούτε και την μπάντα των 800Hz, ή αλλιώς B20.

Αισθητήρες

Το Huawei Nova 2 διαθέτει έναν ταχύτατο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής.

Παράλληλα, έχει επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, αισθητήρα εγγύτητας, και πυξίδα.

Αυτονομία και EMUI

Όπως όλες οι συσκευές της Huawei, έτσι και το Nova 2 έρχεται με το EMUI, που είναι το user interface που αναπτύσσει η ίδια η εταιρεία.

Το περιβάλλον χρήσης είναι μπορεί κανείς να το συνηθίσει πολύ εύκολα. Το θετικό είναι ότι η custom ROM της Huawei προσφέρει διάφορα καλούδια και η έκδοση του Android είναι η 7.0.

Η μπαταρία της συσκευής δεν αφαιρείται και είναι στα 2950mAh. Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται μικρή, έχει ικανοποιητική διάρκεια για μία μέτρια καθημερινή χρήση.

Unboxing

Η συσκευασία του Nova 2 ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική της εταιρείας, αλλά περισσότερο ταιριάζει στη φιλοσοφία της συσκευής.

Ένα μεταλλικό πλαίσιο χρώματος ματζέντα αναγράφει το όνομα του μοντέλου. Το ίδιο βλέπουμε και στην άλλη πλευρά της συσκευασίας με μεταλλικά γράμματα.

Στο κάτω μέρος της συσκευασίας υπάρχουν τα απαραίτητα αυτοκόλλητα, με barcode, σειριακούς αριθμούς, και τα λοιπά.

Στο εσωτερικό του κουτιού βλέπουμε δύο μικρότερα κουτιά και το κινητό.

Το μεγαλύτερο κουτί περιέχει τον φορτιστή, το καλώδιο φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων, και τα ακουστικά της συσκευής. Επίσης, πάνω σε αυτό είναι πιασμένη η βελόνα αλλαγής SIM/microSD.

Στο μικρό πακέτο θα βρούμε τη διάφανη θήκη που προσφέρει η Huawei και τις οδηγίες σε άπταιστα Κινέζικα.

Πρώτες εντυπώσεις και εκκίνηση

Η ποιότητα του Nova 2 είναι άριστη και η αίσθηση στο χέρι ιδιαίτερα καλή. Ο σχεδιασμός της συσκευής είναι προσεγμένος και οι πλευρές της στρογγυλεμένες.

Οι διαστάσεις του επιτρέπουν άνετο κράτημα χωρίς καμία δυσκολία στον χειρισμό ή τη χρήση του αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Δεν προλάβαμε να πατήσουμε το κουμπί ενεργοποίησης, και το Nova 2 άνοιξε και μας ζητούσε να επιλέξουμε γλώσσα.

Το παραλάβαμε με την επίσημη Global ROM, η οποία τρέχει Android 7.0 σε περιβάλλον EMUI 5.1.

Οι ρυθμίσεις που χρειάστηκαν στην πρώτη εκκίνηση ήταν αρκετές, όπως συμβαίνει σε κάθε κινητό, αλλά δεν μας κούρασαν. Μόλις τελειώσαμε, το κινητό ήταν πλήρως λειτουργικό και με απόλυτα εξελληνισμένο περιβάλλον.

Επιδόσεις

Ωθήσαμε το Nova 2 στα όριά του με τη βοήθεια των πιο αξιόπιστων benchmarks. Σε αυτήν την ενότητα θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας.

Στα τεστ μας συγκρίνουμε το Nova 2 με το Xiaomi Mi Max 2 που έχει αντίστοιχο κόστος και είχαμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε σε προηγούμενο οδηγό.

Google Octane 2.0

Το Google Octane 2.0 εκτελείται μέσω του Chrome και το Nova 2 έπιασε σκορ 4777, αντίστοιχο με αυτό του Xiaomi Mi Max 2.

Mozzila Kraken 1.1

Πρόκειται για ένα ακόμα benchmark που εκτελείται στον Chrome. Στο συγκεκριμένο, το Huawei Nova 2 τελείωσε στα 9211.6ms, περνώντας για λίγο το Xiaomi Mi Max 2 που σκόραρε 9302.1ms.

GeekBench 4.0.4

Το GeekBench είναι ένα benchmark που δοκιμάζει τον επεξεργαστή της συσκευής.

Το Huawei Nova 2 χάνει στο Multi Core με σκορ 3471 σε σχέση με το 4128 του Xiaomi Mi Max 2. Ενώ στο Single Core είναι νικητής με σκορ 906, υψηλότερο από το 826 του Xiaomi Mi Max 2.

PCMark Work 2.0

Στο PCMark τρέξαμε το Work 2.0 που δοκιμάζει την απόδοση της συσκευής σε καθημερινές συνθήκες εργασίας.

Το Huawei Nova 2 έπιασε σκορ 4852, αρκετά κοντά με αυτό του Xiaomi Mi Max 2 που ήταν 4847.

Basemark OS II

Η συγκεκριμένη μέτρηση δείχνει επί της ουσίας τα συν και τα πλην της συσκευής, αφού περιλαμβάνει μαθηματικές πράξεις που εξετάζουν όλες τις πτυχές του κινητού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Huawei Nova 2 συνολικά πέρασε το Xiaomi Mi Max 2, με σκορ 1426 έναντι 1364 του δεύτερου.

Αναλυτικότερα, το Huawei Nova 2 έχει καλύτερη απόδοση συστήματος και μνήμης. Υστερεί ωστόσο στην επεξεργασία γραφημάτων και διαχείρισης του Web, πάντα σε σχέση με το Xiaomi Mi Max 2.

Basemark X Game Benchmark 1.1

Με το Basemark X Game Benchmark ελέγχουμε την απόδοση του κινητού όσον αφορά το gaming.

Ο νικητής σε αυτό το τεστ είναι ξεκάθαρα το Huawei Nova 2, με σκορ 16832 σε μεσαίας ποιότητας γραφικών και 8796 στη δοκιμή της υψηλής ποιότητας. Την ίδια στιγμή, το σκορ του Xiaomi Mi Max 2 στη μεσαία ποιότητα είναι 6111.

AnTuTu

Το AnTuTu είναι ένα ακόμα benchmark που κάνει μετρήσεις και εξάγει αποτελέσματα,
όχι αυστηρά εξειδικευμένα, αλλά συνολικά για τη λειτουργία του κινητού.

Οι δοκιμές έδωσαν γενικό σκορ 62852 στο Huawei Nova 2, λίγο υψηλότερο από το 58046 του Xiaomi Mi Max 2.

Ειδικότερα, φαίνεται να κερδίζει με ελάχιστη διαφορά στη μνήμη το Xiaomi Mi Max 2, και αρκετά στη διαχείριση των 3D γραφικών.

3D Mark

Τα ακόλουθα δύο test αφορούν τα 3D παιχνίδια. Εμείς επικεντρωθήκαμε στο Sling Shot και στο Ice Storm Unlimited.

Sling Shot

Στο Sling Shot το Huawei Nova 2 πετύχαμε 636 πόντους, κάτι που το αφήνει λίγο πίσω από το Xiaomi Mi Max 2 που είχε σκορ 840.

Ice Storm Unlimited

Το Ice Storm Unlimited δεν το τρέξαμε στο Xiaomi Mi Max 2, γι' αυτό και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι 12321 πόντοι του Huawei Nova 2, είναι μία αρκετά καλή απόδοση για την κατηγορία στην οποία ανήκει.

GFXBench GL Manhattan

Τελευταίο μας τεστ είναι το GFXBench GL, το γνωστό Manhattan επί της οθόνης και εκτός αυτής.

Τα σκορ κινήθηκαν για ακόμη μια φορά – οριακά όμως – χαμηλότερα από αυτά του Xiaomi Mi Max 2.

Συγκεντρωτικός Πίνακας

Συνολικά αυτή την κούρσα την κερδίζει το Huawei Nova 2, με το Xiaomi Mi Max 2 να υπερέχει κάπως στη διαχείριση της μνήμης και των τρισδιάστατων γραφικών.

Αξίζει η αγορά του Huawei Nova 2;

Ως συσκευή, το Nova 2 είναι καινούργιο, εφόσον κυκλοφόρησε μόλις τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Η συσκευή είναι ποιοτική, στιβαρή, και με πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον χρήσης. Η επίσημη Android διανομή της Huawei έχει τα καλούδια της, όπως και κάθε custom ROM.

Το μεγαλύτερο ατού του Nova 2 είναι οι κάμερές του, και ειδικότερα η εμπρόσθια. Μάλιστα θα λέγαμε ότι είναι ένα τηλέφωνο που σχεδιάστηκε για γυναίκες, και δεν το κρύβει. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να αποτρέπει κανέναν να το αγοράσει.

Αν θέλετε ένα στυλάτο smartphone με καλή κάμερα, που αντέχει την καθημερινή εργασία και επιτρέπει και τα παιχνίδια, τότε το Huawei Nova 2 είναι για εσάς.

Πού μπορώ να βρω το Huawei Nova 2;

To Huawei Nova 2 μπορούμε να το προμηθευτούμε μέσω του δημοφιλούς καταστήματος GearBest.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η τιμή του ξεκινά από τα 260€. Θα το βρούμε σε πέντε διαφορετικά χρώματα, με ακριβότερο το ροζέ χρυσό στα 310€.

Αν σας ανησυχούν οι αγορές από την Κίνα, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό για αγορές με πλήρη ασφάλεια:

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Αν αναρωτιέστε για τον δείκτη SAR, και έχετε ακούσει τη φήμη πως τα κινέζικα κινητά είναι δήθεν πιο επικίνδυνα, δείτε τον οδηγό μας:

Ακτινοβολία Κινητών: Τι Είναι ο Δείκτης SAR και Είναι Επικίνδυνος;
Ακτινοβολία Κινητών: Τι Είναι ο Δείκτης SAR και Είναι Επικίνδυνος;

Πολλά έχουμε ακούσει κατά καιρούς για την ακτινοβολία κινητών και για τον διαβόητο δείκτη SAR. Για αρκετούς δεν παίζει κανέναν ρόλο ο δείκτης SAR για…

Εσείς θα πάρετε το Huawei Nova 2;

Εσείς ασχολείστε με τις selfies και τα κοινωνικά δίκτυα; Σας ενδιαφέρει η αγορά του Nova 2 ή το έχετε ήδη στα χέρια σας; Έχετε κάποια απορία που δεν την καλύψαμε στην παρουσίασή μας; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps