Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Τι Είναι Το Νέο Windows Copilot & AI Hub Στα Windows 11 - Οι Νέες Δυνατότητες ΤΝ
FEATURED Τι Είναι Το Νέο Windows Copilot & AI Hub Στα Windows 11 - Οι Νέες Δυνατότητες ΤΝ

Τι Είναι Το Νέο Windows Copilot & AI Hub Στα Windows 11 – Οι Νέες Δυνατότητες ΤΝ

Το νέο Windows Copilot καθιστά τα Windows 11 ως το πρώτο λειτουργικό που διαθέτει κεντρική βοήθεια AI σε όλο το οικοσύστημα. Η Microsoft το εμπλουτίζει με νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες των Windows 11 να εξοικειωθούν πλήρως με την ΤΝ σε όλα τα επίπεδα, καθώς και να βελτιώσουν θεαματικά τις εργασίες και την εμπειρία τους στο PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το Windows Copilot

Η Microsoft χρησιμοποιεί τον όρο «Copilot» εδώ και καιρό. Ξεκίνησε με το GitHub Copilot, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που προορίζεται ειδικά για κωδικοποίηση. Στη συνέχεια, έφερε το Microsoft 365 Copilot, ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων AI για τα προϊόντα της.

Τώρα, η Microsoft επέλεξε να φέρει τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στα Windows 11 μέσα από μια εγγενή εφαρμογή, το Windows Copilot. Αυτό τα καθιστά ως το πρώτο λειτουργικό που προσφέρει την AI σε όλο το οικοσύστημα του.

Το νέο AI εργαλείο των Windows 11 είναι στην ουσία ένας προσωπικός βοηθός μέσα στο λειτουργικό, που παρέχει φυσικά και εξατομικευμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως το ChatGPT και το Bing Chat.

Πώς λειτουργεί

Σε εκείνο που διαφέρει από τα chatbot των δύο εταιρειών, είναι ότι μπορεί να εκτελεί ενέργειες για λογαριασμό μας, όπως αλλαγή μιας ρύθμισης, να γνωρίζει με ποιες εφαρμογές εργαζόμαστε συχνά, να κάνει την έναρξη ενός προγράμματος, μιας λίστας αναπαραγωγής, και όχι μόνο.

Για παράδειγμα, αν εργαζόμαστε με τη σύνταξη ενός κειμένου, το Windows Copilot θα γνωρίζει ότι εκείνη τη στιγμή κάνουμε αυτή τη συγκεκριμένη εργασία, και θα είναι έτοιμο να μας το ξαναγράψει με καλύτερες διατυπώσεις ή οτιδήποτε άλλο σχετικό του ζητήσουμε.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να σύρουμε το αρχείο μέσα στο Windows Copilot για να μας το αναλύσει, να κάνουμε άμεση αντιγραφή και σύνοψη κειμένων, να του ζητήσουμε να μας εξηγεί το περιεχόμενο σε μια ανοικτή εφαρμογή, καθώς και να συνεργαστεί με λειτουργίες των Windows 11, όπως Snap Assist, Snipping Tool, κ.α.

Έτσι, σε συνδυασμό με τα νέα πρόσθετα του Bing Chat που αναμένονται σύντομα, θα μπορούμε πλέον να εστιάσουμε στην υλοποίηση των εργασιών μας και στην ολοκλήρωση σύνθετων έργων, αντί να κάνουμε πολλές ενέργειες μέσα από διάφορες εφαρμογές.

Για να βελτιώσουν και τις δύο πλατφόρμες, η OpenAI και η Microsoft συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν μια κοινή μορφή προσθήκης, ώστε αμφότερες να μπορούν να επωφεληθούν και από την ανάπτυξη προσθέτων από τρίτους.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του Windows Copilot, είναι οικεία και εύκολη, καθώς το κουμπί βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αναζήτηση στη γραμμή εργασιών.

Copilot AI 1

Όταν το πατάμε, θα εμφανίζεται η πλαϊνή γραμμή του Windows Copilot που παρατηρούμε παραπάνω, και θα παραμένει σταθερή για να λειτουργεί παράλληλα ως προσωπικός βοηθός.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ανοίγουμε διάφορες εφαρμογές, παράθυρα, κ.τ.λ, η πλαϊνή μπάρα θα είναι πάντα διαθέσιμη, έως ότου την κλείσουμε με τον γνωστό τρόπο.

Η τεχνητή νοημοσύνη στα Windows 11 δεν τελειώνει με το Windows Copilot. Η Microsoft φέρνει νέες δυνατότητες και εργαλεία μέσω του AI Hub. Πρόκειται για μια νέα επιμελημένη ενότητα του Microsoft Store, που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την προώθηση των νέων εμπειριών AI στους χρήστες.

Η Microsoft αναφέρει ότι μέσω του AI Hub θα προωθούνται οι καλύτερες εμπειρίες και εργαλεία AI που έχουν δημιουργηθεί από τους προγραμματιστές και την κοινότητα της Microsoft.

Θα είναι ένας χώρος εκπαίδευσης για το πώς οι χρήστες να εξοικειωθούν με την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να τη χρησιμοποιούν καθημερινά για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα τους και πολλά άλλα.

Το Windows Copilot θα είναι διαθέσιμο ως προεπισκόπηση στις εκδόσεις Windows 11 Insider από τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2023.

Παρότι  Microsoft δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για την ημερομηνία της επίσημης διάθεσης, πολλοί θεωρούν ότι η τελευταία έκδοση της εφαρμογής Windows Copilot αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στη μεγάλη ενημέρωση των Windows 11 23H2.

Είναι χρήσιμη η ενσωμάτωση της AI στα Windows 11;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps