Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » VPN Βοηθά Συλλήψεις, Ubuntu στο Windows Store, Πόλεμος στο Kodi

VPN Βοηθά Συλλήψεις, Ubuntu στο Windows Store, Πόλεμος στο Kodi

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εσάς παρακολουθείτε τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Ωστόσο, όλο και κάτι ενδιαφέρον ενίοτε θα μας ξεφύγει. Γι' αυτό είμαστε όμως εμείς εδώ, για να σας ενημερώσουμε για τις σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις της εβδομάδας, όπως το Ubuntu στα Windows 10, τον νέο πόλεμο που ξέσπασε στο Kodi, αλλά και τη συνδρομή υπηρεσίας VPN ή της Google σε συλλήψεις του FBI.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Σάββατο, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Υπηρεσία VPN και Google συνδράμουν σε συλλήψεις

Στις αρχές Οκτωβρίου ο Ryan S. Lin, 24 ετών, από το Newton της Μασαχουσέτης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έχει εισβάλλει σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς μιας 24χρονης γυναίκας, καθώς και των μελών της οικογένειάς της και των φίλων της.

Στη δικογραφία που καταρτίστηκε από έναν ειδικό πράκτορα του FBI, αποκαλύφθηκε ότι τα αρχεία καταγραφής της εταιρίας Pure VPN με έδρα το Χονγκ Κονγκ βοήθησαν τις αρχές να συλλάβουν τον υποτιθέμενο εγκληματία.

Έχουμε κάνει αναλυτική παρουσίαση για τη συγκεκριμένη VPN υπηρεσία με τους 750+ server σε 141 χώρες, η οποία είναι αναμφίβολα ένα από τα ταχύτερα VPN, ίσως και το πιο γρήγορο από όλα που υπάρχουν στην αγορά.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η αποκάλυψη αντιμετωπίστηκε με απογοήτευση και επικρίσεις από πολλά ξένα και έγκυρα sites, αλλά και από όσους ασχολούνται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Στην ιστοσελίδα του PureVPN η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν κρατά αρχεία καταγραφής, παρέχοντας στους χρήστες απόλυτη ανωνυμία. Ως εκ τούτου, η υπηρεσία αναγκάστηκε να απαντήσει στους επικριτές της.

Όχι εμείς, η άλλη…

Σε μια μακροσκελή δήλωση, η εταιρεία ξεκινά με την επιβεβαίωση ότι σίγουρα δεν καταγράφει την online δραστηριότητα του χρήστη, τι ιστοσελίδες βλέπει, ή ποιο περιεχόμενο κατεβάζει.

Η εταιρεία έριξε όλη την ευθύνη στα αρχεία καταγραφής που διατηρεί η Google. Ανεξάρτητα αν το PureVPN δεν καταγράφει αυτό που ο χρήστης φέρεται ότι έκανε online, το κάνουν οι υπηρεσίες της Google, όπως για παράδειγμα το Gmail που δημιουργεί αρχεία καταγραφής δικτύου.

Πώς Να Εμποδίσω Την Παρακολούθηση της Google

Είναι κοινό μυστικό το ότι οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε παρακολουθούν τις προτιμήσεις μας, τους συνδέσμους που ακολουθούμε, και γενικότερα τη δραστηριότητά μας. Όταν όμως μιλάμε…

Έτσι λοιπόν, χονδρικά η υπηρεσία της Google γνώριζε ότι ένας χρήστης έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στις 10:22 π.μ. τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου από μια διεύθυνση IP PureVPN, ενημερώνοντας αναλόγως το FBI όταν της το ζητήθηκε.

Ως εκ τούτου, το PureVPN παρότι δεν δεσμεύεται νομικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης των 14 Ματιών, όταν προσεγγίστηκε από το FBI, ήταν υποχρεωμένο να επιβεβαιώσει ότι ο χρήστης χρησιμοποιεί αυτή τη διεύθυνση IP PureVPN.

Τα VPN και η Παραβίαση Της Ιδιωτικότητας Από Τα “14 Eyes”

Είναι φυσικό οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε ακούσει τι είναι τα πέντε, τα εννιά, και τα “δεκατέσσερα μάτια”. Ακούγεται ως κάτι παράξενο και…

Αυτή η συσχέτιση και η σύγκριση των δύο καταγραφών δικτύων και IP, που διατηρούνται από δύο ανεξάρτητες υπηρεσίες, οδήγησε στη σύλληψη του Ryan S. Lin από το FBI. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τα Windows 10 αγαπούν το Ubuntu

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση διανομών του Linux για τα Windows 10. Ενώ αυτή η δυνατότητα αρχικά ήταν μόνο για προγραμματιστές, ή με συμμετοχή στο Windows Insider, η Microsoft την κυκλοφόρησε επίσημα στο Windows Store.

Η πρόσφατα βελτιωμένη εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Canonical σε συνεργασία με την ομάδα της Microsoft, WSL (Windows Subsystem for Linux), ως αποτέλεσμα των εργασιών που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο Microsoft Build 2017.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να κατεβάσουμε εύκολα το Ubuntu για τα Windows 10 απευθείας από το κατάστημα της Microsoft. Απαιτείται μόνο να αναβαθμίσουμε τα Windows 10 στη νέα έκδοση Fall Creators Update.

FEATURED Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 Τι Είναι Τα Moments Updates & Τι Θα Συμβεί Σε Όλα Τα PC
Τα “Moments” Updates Των Windows 11 22H2 & Τι Θα Συμβεί Με Τη Λήψη Τους Στο PC

Λίγο μετά την κυκλοφορία των Windows 11 22H2 στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Microsoft θα διαθέσει και την πρώτη ενημέρωση “Moment”. Φέρνει άλλη μια νέα έκδοση…

Το Ubuntu παρέχει στους χρήστες των Windows 10 τα εργαλεία της γραμμής εντολών του, και λειτουργεί παράλληλα ως εφαρμογή των Windows, και όχι εικονικά διαμέσου VM.

Με την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής, θα διαμορφωθεί ένα αντίγραφο ανά χρήστη του Ubuntu, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του λογαριασμού unix και του κωδικού sudo.

Στη συνέχεια, μπορούμε να προσαρτήσουμε το Ubuntu στο μενού της έναρξης, ή στη γραμμή εργασιών για γρήγορη πρόσβαση. Επιπλέον, μπορούμε να εκτελέσουμε το ‘Ubuntu Terminal' και επίσης κάποια άλλα βοηθητικά προγράμματα γραμμής εντολών.

Fedora και openSUSE

Έχει ανακοινωθεί ότι και τα Fedora και openSUSE είναι σχεδόν έτοιμα για διάθεση στο Windows Store, οπότε θα είναι ακόμη πιο εύκολο να έχουμε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα του Linux εγκατεστημένα ταυτόχρονα.

Το Ubuntu στα Windows επί του παρόντος δεν μπορεί να εκτελέσει όλες ανεξαιρέτως τις εφαρμογές του ανοικτού λειτουργικού, αλλά η ανάπτυξη είναι σε εξέλιξη και το μέλλον της συνεργασίας των δυο κόσμων φαίνεται λαμπρό.

Ο πόλεμος του Kodi

Το Kodi (πρώην XBMC) ως γνωστόν είναι μια εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα, που αναπτύχθηκε από το XBMC / Kodi Foundation, μια μη κερδοσκοπική τεχνολογική κοινοπραξία.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τον πόλεμο που έχει κηρυχθεί από τις μεγάλες εταιρείες θεάματος για το λεγόμενο “Piracy 3.0”, και τα πνευματικά δικαιώματα που καταστρατηγούνται από τα ανεπίσημα add-ons του media center.

Οι Μεγαλύτεροι Μύθοι για το Kodi και Γιατί Δεν Ισχύουν

Αναμφίβολα το Kodi είναι το πιο δημοφιλές μέσο για την ψυχαγωγία μας. Στις ημέρες μας, η δημοτικότητα του εντυπωσιακού media player έχει πάρει και αρνητικές…

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη αθόρυβη μάχη που αντιμετωπίζει το ίδιο το Kodi σε τακτική βάση, από τον Αύγουστο του 2014 που ανακοινώθηκε η αλλαγή του ονόματος από XBMC σε Kodi, και η οποία δημιουργεί βάσιμους φόβους ότι “σκοτώνουν” το λογισμικό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υπάρχουν επιτήδειοι που προσπάθησαν να καταχωρήσουν το όνομα Kodi σε διάφορες χώρες έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο στόχος είναι να κερδίσουν χρήματα από την ομολογουμένως μεγάλη εμπορικότητα του ονόματος.

Νέα Kodi TV Box από τρίτους

Το Kodi ως ανοικτό λογισμικό είναι ελεύθερο. Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να πάρει ένα καθαρό και ανέγγιχτο αντίγραφο του Kodi και να το διανείμει δωρεάν και όπως θέλει. Όχι όμως να το πουλήσει, και ακόμη χειρότερα να οικειοποιηθεί το εμπορικό σήμα του Kodi.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα του ανοικτού λογισμικού αντιτίθεται ενεργά στους πειρατές που πωλούν τα γνωστά “fully loaded” TV Box, που ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε ο πόλεμος του Piracy 3.0.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένας Καναδός επιχειρηματίας ονόματι Geoff Gavora να έχει οικειοποιηθεί με νομικά τερτίπια το Kodi, πωλώντας TV Box χωρίς τρίτα πρόσθετα, που ωστόσο, έχουν το όνομα του ανοικτού λογισμικού.

Δικαστική διαμάχη

Ως εκ τούτου το ίδρυμα XBMC, παρότι αντιτίθεται στις δικαστικές διαμάχες, αναγκάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του να κηρύξει “πόλεμο”, όχι μόνο στον επιχειρηματία, αλλά και σε όλους τους επιτήδειους που στην ουσία κακοποιούν το Kodi.

Η ομάδα του ανοικτού λογισμικού δια στόματος του πρόεδρου του ιδρύματος XBMC Nathan Betzen, ελπίζει να έχει και την υποστήριξη της κοινότητας, για να διασφαλίσει ότι το Kodi θα παραμείνει ελεύθερο σε χώρες όπου τα troll των εμπορικών σημάτων προσπαθούν να γίνουν πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι το όνομά του.

Εμείς ευχόμαστε ότι αυτή η διαμάχη δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθότι όλοι μας θέλουμε οι σχεδιαστές του Kodi να είναι προσηλωμένοι στην εξέλιξη του κορυφαίου λογισμικού της οικιακής ψυχαγωγίας, και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Σας άρεσε το WeeklySteps;

Αυτά ήταν τα νέα γι' αυτήν την εβδομάδα.

Οι πληρωμένες υπηρεσίες VPN τηρούν όσα υπόσχονται και δεν καταγράφουν την online δραστηριότητά μας, και μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στην πολιτική τους που ονομάζεται Zero-Log?

Μήπως εξαναγκάζονται να μην το κάνουν, λόγω της UKUSA Agreement, όπου όλες ανεξαιρέτως οι γνωστές εταιρείες, όπως η Google, το Facebook, το Twitter, και η Microsoft, κατασκοπεύουν τους χρήστες εξ ονόματος της παγκόσμιας επιτήρησης?

Θα μας φανεί χρήσιμο το Ubuntu στα Windows 10? Πρέπει να απαλλαγούμε από τους επιτήδειους του Kodi που επιβαρύνουν τον αγαπημένο μας media center και κακοποιούν κάθε έννοια του open source?

Θα θέλαμε να δούμε τις απόψεις σας για τα νέα στα σχόλια. Αν σας άρεσε η στήλη, μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο Σάββατο.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps