Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Samsung Galaxy J5 vs Redmi Note 4X, Ποιο Είναι Καλύτερο?

Samsung Galaxy J5 vs Redmi Note 4X, Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι σίγουρα από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την λεπτομερέστατη σύγκριση δύο κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις συσκευές που μας αρέσουν για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε σωστή απόφαση. Δείτε τη σύγκριση των δυο mid-range κινητών, Samsung Galaxy J5 (2017) και Xiaomi Redmi Note 4X.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Galaxy J5 (2017) vs Redmi Note 4X

Η νεότερη έκδοση του κινητού της Samsung βγήκε στην αγορά τον περασμένο Ιούνιο του 2017. Στην αντίπερα όχθη, η συσκευή της Xiaomi κυκλοφόρησε αρκετά νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δυο συσκευές έχουν περίπου τις ίδιες προδιαγραφές, ωστόσο, διαφοροποιούνται σε αρκετά χαρακτηριστικά. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Μέγεθος

Τα δυο κινητά δεν έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης και υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις, με τη συσκευή της Samsung να υπερέχει στον όγκο.

Πιο συγκεκριμένα, το Galaxy J5 έχει μικρότερο ύψος κατά 4,8 χιλιοστά, και το πάχος του είναι ανεπαίσθητα πιο μικρό κατά 0,6 χιλιοστά. Επιπλέον, είναι και κατά 4,7 χιλιοστά στενότερο.

Σώμα με σώμα

Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, αυτό επιβεβαιώνεται και στη σύγκριση σώμα με σώμα, όπου δεν είναι διακριτή ή αμελητέα διαφορά του πάχους. Ωστόσο, είναι εμφανής η διαφορά στο ύψος, και η μικρότερη του πλάτους.

Βάρος

Το κινητό της Samsung κερδίζει και στο ζύγι. Είναι κατά πέντε γραμμάρια ελαφρύτερο με 160 γραμμάρια έναντι των 165 του κινητού της Xiaomi.

Ποιότητα κατασκευής

Και οι δύο κατασκευαστές χρησιμοποιούν το αλουμίνιο σε ολόκληρο το σώμα των συσκευών.

Χρώματα

Τα δύο κινητά έχουν το μαύρο, χρυσό, ροζ και ασημί χρώμα. Το Redmi Note 4X διαθέτει και το πράσινο.

Σύγκριση οθόνης

Το Galaxy J5 έχει μέγεθος οθόνης στις 5.2 ίντσες και το Redmi Note 4X έχει μεγαλύτερη οθόνη στις 5.5 ίντσες.

Μέγεθος, Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα το κινητό της Xiaomi έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του Redmi Note 4X ανέρχεται στο 72.78% έναντι του 71.39% του Galaxy J5.

Ανάλυση

Και στον τομέα της ανάλυσης η πλάστιγγα γέρνει προς το Redmi Note 4X που έχει FHD έναντι των 720×1280 του Galaxy J5.

Τι κινητό της Xiaomi υπερισχύει κατά πολύ και στην πυκνότητα των εικονοστοιχείων με 401ppi, έναντι των 282ppi του Galaxy J5.

Τύπος οθόνης

Το Galaxy J5 διαθέτει την εξαιρετική Super AMOLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

Το Redmi Note 4X έχει οθόνη IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο αυτές τεχνολογίες οθόνης, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος αναδεικνύει ελαφρά υπεροχή στον επεξεργαστή του Redmi Note 4X, τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 625 στα 2.0 GHz, έναντι του Exynos 7870 Octa στα 1600 MHz του Galaxy J5.

Ωστόσο, η κινέζικη εταιρεία διαθέτει και αρκετά μοντέλα με τον δεκαπύρηνο Helio X20 Deca Core στα 2.1GHz.

Παραθέτουμε την αναλυτική σύγκριση μεταξύ των δυο CPU, Exynos 7870 και Snapdragon 625.

Μνήμη RAM και αποθηκευτικός χώρος

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το κινητό της Xiaomi, που έχει 4GB μνήμης έναντι των 3GB του Galaxy J5 στην Pro έκδοση. Και τα δυο κινητά έχουν μοντέλα με μικρότερες μνήμες RAM, 2GB για το Samsung και 3GB για το Xiaomi.

Στον τομέα της αποθηκευτικής μνήμης, το Redmi Note 4X διατίθεται στα 16/32/64GB, και το Galaxy J5 (2017) στα 16/32GB.

MicroSD

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν υποδοχή για microSD, και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί περαιτέρω ο αποθηκευτικός χώρος. Αμφότερα τα κινητά είναι Dual SIΜ – Dual Standby. Η Samsung διαθέτει και μοντέλο με μια SIM.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Τα δυο κινητά αναμφίβολα μπορούν να τραβήξουν αξιοπρεπείς φωτογραφίες στο Android.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Φωτογραφίες στο Android

Οι όμορφες στιγμές έρχονται και φεύγουν στη ζωή μας, και αυτό που μένει είναι οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις. Τα σύγχρονα κινητά έχουν τη δική τους…

Το Galaxy J5 (2017) υπερτερεί στους αισθητήρες, καθότι είναι εξοπλισμένο με δυο φακούς 13.0MP στην πλάτη και 13.0ΜΡ μπροστά, έναντι των 13.0 MP πίσω και 5.0ΜΡ μπροστά του Redmi Note 4X.

Φυσικά, τα MP όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας.

Μύθοι και Αλήθειες για την Ψηφιακή Φωτογραφία

Όταν ψάχνουμε για κινητό με καλή κάμερα, συνήθως ρωτάμε “πόσα megapixel είναι”. Αυτή είναι μάλλον η χειρότερη ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε, καθώς τα megapixel έχουν ελάχιστη σχέση με…

Ταυτόχρονα, το κινητό της Samsung έχει και ελαφρώς καλύτερο διάφραγμα F/1.9 έναντι F/2.0 του κινητού της Xiaomi.

Στην εγγραφή βίντεο έχουμε ισόπαλο αποτέλεσμα. Και οι δυο συσκευές έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Redmi Note 4X διαθέτει κατά 26.83% περισσότερη ισχύ μπαταρίας στα 4100 mAh, έναντι των 3000 mAh του Galaxy J5. Αμφότερα τα κινητά δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία, ούτε δυνατότητες για ασύρματη φόρτιση.

Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι διαθέσιμοι και στις δυο συσκευές.

Δυνατότητες VR

Η ανάλυση της οθόνης και των δύο συσκευών δεν είναι ό,τι καλύτερο για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις των VR, και το πιξέλιασμα αναμφίβολα θα είναι μεγάλο.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Παρότι στις ναυαρχίδες της η Samsung έχει σταματήσει το FM radio, εντούτοις το διαθέτει στο μεσαίο μοντέλο της. Το ίδιο ισχύει και για το κινητό της Xiaomi, που έχει και αυτό FM radio. Το κορεάτικο κινητό έχει και NFC.

Κράτημα στο χέρι

Αμφότερα τα κινητά έχουν τη δικιά τους χάρη, και το κράτημα στο χέρι φαίνεται να είναι το ίδιο άνετο και στις δυο συσκευές.

Κόστος αγοράς

Το Redmi Note 4X ως κινέζικο smartphone, είναι λογικό να έχει κόστος πολύ πιο μικρό στην απευθείας αγορά από το GearBest, που είναι και ο μεγαλύτερος επίσημος μεταπωλητής των προϊόντων της Xiaomi.

Την ώρα που γράφαμε τον οδηγό, το μαύρο χρώμα του κινέζικου κινητού με τα 3GB/16GB μνήμης, βρισκόταν σε προσφορά στο διεθνές κατάστημα.

Στην Ελλάδα είναι φυσικό το Redmi Note 4X να είναι πιο ακριβό. Την ώρα που γράφουμε τον οδηγό, στο Public οι τιμές ξεκινούν από τα 229 ευρώ.

Για το Galaxy J5 (2017), το κόστος είναι λίγο μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά, και στο Public κυμαίνεται περί τα 288 ευρώ.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Δεν μπορέσαμε να βρούμε συγκριτικά benchmarks του Redmi Note 4X με το Galaxy J5 (2017), και ως εκ τούτου βάλαμε το προγενέστερο Xiaomi Redmi Note 3 που έχει περίπου τις ίδιες προδιαγραφές, για να έχουμε μια εικόνα.

.

Για την αναλυτική παρουσίαση του Xiaomi Redmi 4X, δείτε τον οδηγό μας:

Παρουσίαση Smartphone: Xiaomi Redmi Note 4X

Οι εταιρείες της ασιατικής χώρας παράγουν ολοένα και περισσότερα smartphones με υψηλές προδιαγραφές, με την Xiaomi να κρατά τα ηνία. Σε αυτόν τον οδηγό κάναμε αναλυτικές…

Κύρια μειονεκτήματα

Οι δύο συσκευές ανήκουν στη μεσαία κατηγορία και είναι φυσικό να έχουν κάποιες ελλείψεις σε σχέση με τα High-End κινητά. Έτσι, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.

Galaxy J5 (2017)

  • Χαμηλή πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 282 ppi
  • Δεν υπάρχει γρήγορη φόρτιση

Redmi Note 4X

  • Πολλές εκδόσεις με διαφορετική CPU
  • Χαμηλή ανάλυση στην μπροστινή κάμερα

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Βαθμολογία

Σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά πού υπερτερούν οι δυο συσκευές, και να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματά μας, και γιατί όχι, να ανακηρύξουμε τον “άτυπο” νικητή.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: Redmi Note 4X
  • Όγκος: Galaxy J5
  • Ανάλυση οθόνης: Redmi Note 4X
  • Περιθώρια οθόνης: Ισοπαλία
  • Ευκρίνεια: Redmi Note 4X
  • Τύπος οθόνης: Galaxy J5
  • Βάρος: Galaxy J5
  • Ποιότητα κατασκευής: Ισοπαλία
  • Σχεδιασμός / Ομορφιά: Ισοπαλία
  • Επεξεργαστής: Redmi Note 4X
  • Μνήμη RAM: Redmi Note 4X
  • Αποθηκευτική μνήμη: Redmi Note 4X
  • Φακοί κάμερας: Galaxy J5
  • Χαρακτηριστικά κάμερας: Galaxy J5
  • Μπαταρία: Redmi Note 4X
  • Κράτημα στο χέρι: Ισοπαλία
  • Δυνατότητες αναβάθμισης: Ισοπαλία
  • Κόστος αγοράς: Redmi Note 4X

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε δυο ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια των Ελλήνων χρηστών. Οι περισσότερες γνώμες – που είναι και πολλές, είναι ως επί το πλείστον πολύ θετικές για τις δυο συσκευές.

Εσείς ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι καλύτερο ?

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Samsung Galaxy J5 και το Xiaomi Redmi Note 4X είναι δύο από τα καλύτερα mid-range κινητά της αγοράς. Έχουν πολύ καλές προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps