Home » Smartphones-Tablets » Τηλεχειριστήριο Για TV Box: Το Καλύτερο Air Mouse/Touchpad Στο Κινητό
FEATURED Τηλεχειριστήριο Για TV Box Το Καλύτερο Air Mouse Touchpad App Στο Κινητό Α7

Τηλεχειριστήριο Για TV Box: Το Καλύτερο Air Mouse/Touchpad Στο Κινητό

Τα περισσότερα TV Box δεν έχουν βολικό τηλεχειριστήριο και πολλοί χρήστες αναγκάζονται να αγοράσουν ασύρματο πληκτρολόγιο με Touchpad. Όμως, η Google έχει δύο εξαιρετικές εφαρμογές Air Mouse με d-pad και μεγάλη επιφάνεια αφής και δεν χρειάζεται πλέον να ξοδευόμαστε. Δείτε πώς αξιοποιούμε το καλύτερο τηλεχειριστήριο για TV Box και πως κάνουμε τα πάντα εύκολα από το κινητό μας, όχι μόνο με τα δάχτυλα, αλλά και με τη φωνή μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι 2 εφαρμογές τηλεχειριστηρίου της Google

Ίσως γνωρίζουμε ήδη ότι η προγενέστερη εφαρμογή Android TV Remote Control είναι και αυτή ένα επίσημο προϊόν της Google.

Ωστόσο, παρότι το app λειτουργούσε εξαιρετικά, στα τέλη του 2021 η εταιρεία το εξαφάνισε από το Play Store λόγω μιας νέας μεθόδου τηλεχειρισμού που βασίζεται στην εφαρμογή Google TV.

Παραδόξως, αυτό το νέο τηλεχειριστήριο για TV Box της Google, ενδέχεται να μην εμφανίζεται καθόλου μέσα στο Google TV app του κινητού. Αυτό οφείλεται στο ότι απαιτούνται διάφορες ενημερώσεις στις Android συσκευές μας, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Επιπλέον, στο αν τρέχουμε τις κατάλληλες εκδόσεις και αν τις υποστηρίζει ο κατασκευαστής, τόσο στο TV Box, όσο και στην τηλεόραση που τρέχει Android TV. Ως εκ τούτου, θα αναλύσουμε και τις δύο μεθόδους που υπάρχουν.

Το νέο τηλεχειριστήριο για TV Box / Android TV της Google

Το νέο app της Google TV αναλαμβάνει με ακόμη πιο αποδοτικό τρόπο τον ρόλο του ασύρματου πληκτρολογίου με Touchpad. Είναι αναμφίβολα το καλύτερο τηλεχειριστήριο για TV Box.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 3μαα

Η εφαρμογή προσφέρει όλα τα απαραίτητα χειριστήρια, όπως το d-pad και η μεγαλύτερη επιφάνεια αφής (έλεγχος μέσω ολίσθησης), αλλά και πληκτρολόγιο, ώστε να κάνουμε τα πάντα εύκολα με τα δάχτυλά μας.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 10

Επίσης, μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση με τη φωνή μας πατώντας στο σχετικό εικονίδιο, εφόσον το TV Box / Android TV υποστηρίζει φωνητική αναζήτηση.

Έτσι, αρχικά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εγκαταστήσει στο κινητό τη νεότερη έκδοση της εφαρμογής Google TV. Διατίθεται στο Play Store ή στο APK Mirror αν δεν την έχουμε ήδη.

Κατόπιν, πρέπει να βεβαιωθούμε αν εκκρεμούν ενημερώσεις του Android Remote Service (Υπηρεσία τηλεχειριστηρίου Android) στο TV Box / Android TV. Χρειαζόμαστε την έκδοση 5.0 ή νεότερη, και την Gboard έκδοση 11.0 ή νεότερη.

Εντοπίζουμε αυτές τις ενδείξεις από τη διαδρομή “Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εμφάνιση όλων των εφαρμογών > Εμφάνιση εφαρμογών συστήματος”.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 11ααα

Εκεί θα δούμε αν διατίθενται οι δύο επίμαχες ενημερώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να ενημερώσουμε και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με Google και Android TV.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 11αμμ

Μόλις γίνουν όλες αυτές οι ενημερώσεις, και οι δύο συσκευές εκτελούν τις σωστές εκδόσεις, απλά ελέγχουμε ότι το κινητό μας βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είναι συνδεδεμένα το TV Box και η Android TV / Google TV.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε την εφαρμογή Google TV, πατάμε στο νέο αιωρούμενο εικονίδιο για το τηλεχειριστήριο που θα δούμε, δίνοντας και τις απαραίτητες άδειες.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 11αμμνν

Τέλος, επιλέγουμε μέσα από το smartphone το TV Box που αναγνώρισε το Google TV app…

…και πληκτρολογούμε στο κινητό τον τετραψήφιο κωδικό που θα εμφανιστεί στο TV Box την ώρα της σύζευξης των δύο συσκευών.

Αυτό ήταν όλο. Από εδώ και μετά, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε άλλη ενέργεια και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το καλύτερο τηλεχειριστήριο για TV Box.

Android TV Remote Control – Η προγενέστερη έκδοση

Το προγενέστερο Android TV Remote Control που απέσυρε η Google, δεν απαιτεί τις ενημερώσεις και λειτουργεί με όλα τα TV Box / Android TV, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 2αα

Φυσικά, αν έχουμε TV Box με νεότερες εκδόσεις Android TV (9.0+) και κάνουμε συχνά τις ενημερώσεις που εκκρεμούν, προτιμάμε απευθείας το νέο τηλεχειριστήριο για TV Box της Google TV.

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε πως στην τηλεόραση με Android TV, αν κάτι δεν πάει καλά με τις εξειδικευμένες ενημερώσεις που είδαμε προηγουμένως για το νέο Google TV τηλεκοντρόλ, τότε ενδέχεται να μην λειτουργήσει πλέον ούτε αυτή η προγενέστερη έκδοση.

Πάντως, παρότι δεν το υποστηρίζει πλέον η Google, το αποσυρμένο Android TV Remote Control συνεχίζει να αποδίδει εξαιρετικά. Προσφέρει όλα τα απαραίτητα χειριστήρια, όπως το DPAD και η μεγάλη επιφάνεια αφής, αλλά και πληκτρολόγιο, ώστε να κάνουμε εύκολο τηλεχειρισμό μέσα από το κινητό μας.

Επίσης, μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση με τη φωνή μας πατώντας στο εικονίδιο του μικροφώνου, εφόσον το Android TV Box υποστηρίζει φωνητική αναζήτηση.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 2ααα

Αρκεί μόνο να δώσουμε τις απαραίτητες άδειες στο κινητό, και να πληκτρολογήσουμε μια φορά τον τετραψήφιο κωδικό που θα δούμε στο TV Box την ώρα της σύζευξης των δύο συσκευών.

Τηλεχειριστήριο Για TV Box 2αααα

Έτσι, καθώς το προγενέστερο τηλεχειριστήριο για TV Box της Google δεν διατίθεται πλέον στο Play Store, πρέπει να το εγκαταστήσουμε από το αξιόπιστο APK Mirror, πατώντας εδώ.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε στο κινητό το APK είναι μέσω του Kiwi browser. Είναι ιδανικός για τέτοιου είδους ενέργειες. Ειδάλλως, όποιον άλλο browser θεωρούμε ότι μπορεί να μας κάνει σωστά τη δουλειά.

Φυσικά, μπορούμε πάντα να κατεβάσουμε το APK στο PC, και μετά να αξιοποιήσουμε μια από τις μεθόδους μεταφοράς στο TV Box, που αναλύουμε στον σχετικό οδηγό μας.

Featured Αλλάξτε Τον Τρόπο Μεταφοράς Αρχείων & Εφαρμογών Μεταξύ PC, TV Box, Κινητού α3
Αλλάξτε Τον Τρόπο Μεταφοράς Αρχείων & Εφαρμογών Μεταξύ PC, TV Box, Κινητού

Η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ πλατφορμών δεν ήταν ποτέ και τόσο εύκολη. Ιδίως όταν θέλουμε να μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ υπολογιστή, κινητού / tablet, και TV…

Από εκεί και μετά, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε άλλη ενέργεια και θα έχουμε έτοιμο στο κινητό μας το προηγούμενο τηλεχειριστήριο για TV Box της Google.

Είναι χρήσιμο το τηλεχειριστήριο για TV Box της Google?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps