Home » Hardware » Reviews » Lenovo Yoga Book Review - Το Μέλλον στα Laptop και Tablet

Lenovo Yoga Book Review – Το Μέλλον στα Laptop και Tablet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σας καλωσορίζουμε στο μέλλον των φορητών υπολογιστών και των tablet, λέγεται Yoga Book και μας το φέρνει η Lenovo. Το Yoga Book παρουσιάζεται λανθασμένα ως μία συσκευή δύο-σε-ένα, αφού μόλις το πήραμε στα χέρια μας διαπιστώσαμε πως είναι laptop, tablet, ψηφιοποιητής, συσκευή σχεδίασης, και πολλά ακόμη. Δείτε την αναλυτική παρουσίαση αυτής της κομψής, ελαφριάς, και πολυμήχανης συσκευής.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η Lenovo

Αν και το brand της Lenovo τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της νέας χιλιετίας, η εταιρεία έχει πολύ μεγαλύτερο ιστορικό.

Πιο συγκεκριμένα, ιδρύθηκε το 1984 στην Κίνα με το όνομα Legend Holdings, και μέσα σε τέσσερα χρόνια έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία υπολογιστών της ασιατικής χώρας.

Η Legend Holdings άλλαξε το όνομά της σε Lenovo το 2004, και το 2005 η κινέζικη εταιρεία εξαγόρασε το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της IBM, που ως γνωστόν είναι ο πρωτεργάτης στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το 1981.

Η Lenovo συνέχισε την ταχεία ανάπτυξή της στις νέες τεχνολογίες, και τον Ιούλιο του 2014, προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής Motorola Mobility.

Στις ημέρες μας ο κινέζικος κολοσσός είναι το κορυφαίο brand υπολογιστών στον κόσμο, και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στα smartphone.

Γιατί να επιλέξω το Lenovo Yoga Book;

Η λίστα με τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να αποκτήσει το Lenovo Yoga Book είναι μεγάλη, αλλά θα τη συνοψίσουμε στα καίρια σημεία που δίνουν την υπεροχή στο laptop της Lenovo.

Το Yoga Book διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αποτελεί την πρώτη συσκευή της σειράς Yoga όπου η εταιρεία αντικατέστησε το πληκτρολόγιο και το touchpad με ψηφιακές εισόδους.

Αν δεν μας αρκεί που είναι η πρώτη συσκευή με ψηφιακό πληκτρολόγιο, τότε ίσως μας πείσει το γεγονός ότι το πληκτρολόγιο του Yoga Book είναι ταυτόχρονα και ψηφιοποιητής της Wacom.

Θα συμπληρώσουμε σε όλα αυτά πως το Yoga Book είναι ένα από τα σπάνια laptop που υποστηρίζει Windows και Android χωρίς καμία απολύτως διαφορά στο υλικό που κρύβει στο εσωτερικό του.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αν μας ενδιαφέρει να καινοτομήσουμε, είμαστε άτομα που σχεδιάζουν αρκετά, και θέλουμε μία συσκευή 2 σε 1, τότε το Lenovo Yoga Book είναι για εμάς.

Πριν αρχίσουμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διεθνές κατάστημα GearBest, που μας προμήθευσε τη συσκευή για τις δοκιμές μας.

Χαρακτηριστικά

Το Lenovo Yoga Book βγαίνει σε δύο εκδόσεις, με Windows 10 Home Edition ή Android 6.0.1 Marshmallow, που διαθέτουν ακριβώς το ίδιο υλικό.

Σε αυτόν τον οδηγό θα παρουσιάσουμε την έκδοση των Windows, την οποία θα δούμε αναλυτικά, και θα μετρήσουμε την απόδοσή του σε συνθήκες gaming, multitasking, κτλ.

Σύντομα θα παρουσιάσουμε και την έκδοση με Android, ώστε να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη συσκευή.

Το κύριο μειονέκτημα του Yoga Book είναι ο επεξεργαστής του, καθώς φοράει τον τετραπύρινο Intel Atom x5-Z8550 χρονισμένο στα 1.44GHz, με τη συχνότητά του να φθάνει τα 2.4GHz με την τεχνολογία Turbo.

Η μνήμη των 4GB LPDDR3 στα 1600MHz μας επιτρέπει να εκτελούμε πολλές βασικές εργασίες, και σίγουρα είναι αρκετή για τις δοκιμασίες στις οποίες θα υποβάλουμε το Yoga Book.

Η Lenovo όταν επέλεγε τον δίσκο για το Yoga Book είχε καβούρια στην τσέπη. Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι eMMC και μόλις 64GB, που επεκτείνεται έως 128GB με τη χρήση microSD.

Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του Yoga Book είναι η Intel HD Graphics 400 και επιτρέπει να εκτελούμε με άνεση πολλές εργασίες. Ίσως δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε το νέο Destiny 2, αλλά παιχνίδια μεσαίου προς χαμηλού βεληνεκούς τα σηκώνει άνετα.

Γενικότερα, τα laptop δεν είναι κατασκευασμένα για παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, οπότε δεν κατηγορούμε το Yoga Book για αυτή του την αδυναμία. Άλλωστε, έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρεται παντού και όχι για να κάνουμε βάρη.

Η οθόνη αφής που διαθέτει είναι FullHD και έχει IPS πάνελ, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρώματα αποδίδονται με εξαιρετική ακρίβεια, ενώ η ποιότητα παραμένει υψηλή από πολλές γωνίες θέασης.

Επιπλέον, η αναλογία της οθόνης του είναι 16:10 (WUXGA) και η μέγιστη ανάλυσή της είναι 1920×1200.

Τέλος, υπάρχει διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς: μαύρο, ασημί, και σαμπανιζέ.

Ανακεφαλαιώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά του Lenovo Yoga Book:

Υλικό

  • CPU: Intel Atom x5-Z8550 @ 1.44GHz, 2MB cache
  • RAM: 4GB LPDDR3 1600Mhz
  • Αποθηκευτικός Χώρος: eMMC 64GB επεκτάσιμος στα 128GB με microSD
  • GPU: Intel HD Graphics 400 με δυναμική μνήμη
  • Κάμερα: εμπρόσθια στα 2.0MP με σταθερή εστίαση και οπίσθια στα 8.0MP με αυτόματη εστίαση
  • OS: Windows 10 Home Edition

Οθόνη

  • Είδος: Touch Capacitive, IPS LCD με τεχνολογία AnyPen
  • Μέγεθος: 10.1″
  • Ανάλυση: 1920×1200 pixels, 224 PPI
  • Φωτεινότητα: 400 nits

Συνδεσιμότητα

  • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Bluetooth: v4.0
  • Θύρες: microUSB, microHDMI, 3.5mm audio jack

Πληκτρολόγιο και touchpad

  • Halo Keyboard με US layout
  • Digital Touch Πληκτρολόγιο
  • Digital touchpad
  • Ψηφιοποιητής Wacom 2048 επιπέδων

Μπαταρία

  • Χωρητικότητα: 8,500mAh
  • Φορτιστής: 100-240V / 5V / 2.5A

Διαστάσεις

  • Μέγεθος: 256 * 170 * 96 mm
  • Βάρος: 0.69 kg

Unboxing

Εφόσον είδαμε τι έχει να μας προσφέρει το Yoga Book ως συσκευή, ήρθε η ώρα να δούμε το κουτί και τα περιεχόμενά του.

Το πακέτο του Yoga Book είναι απλό και καλαίσθητο, με πορτοκαλί λεπτομέρειες και το όνομα του μοντέλου στην εμπρόσθια όψη, γραμμένο με μεταλλική μπογιά.

Συνεχίζοντας προς το εσωτερικό της συσκευασίας, το laptop είναι το πρώτο που αντικρίζουμε.

Ακριβώς κάτω από το Yoga Book βρήκαμε αρκετά μαύρα κουτιά, με το πρώτο από αυτά να περιέχει ένα πολύ καλοσχεδιασμένο σημειωματάριο.

Ακόμα πιο κάτω υπάρχουν δύο ακόμη κουτιά.

Το ένα περιέχει τις οδηγίες και όλα τα σχετικά έντυπα. Επίσης ασφαλισμένη στο κουτί βρίσκουμε την καρφίτσα που μας βοηθά στην τοποθέτηση της κάρτας μνήμης.

Το δεύτερο κουτί αυτού του επιπέδου περιέχει την ειδικά σχεδιασμένη πένα και τρεις μύτες γραφής. Με αυτά θα ασχοληθούμε πιο κάτω στην παρουσίασή μας.

Το Yoga Book δικαιώνει το βάρος όσων κουβαλάει ως συσκευή και η Lenovo έχει φροντίσει να είναι προστατευμένο τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά η οθόνη και το Halo Keyboard.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν αυτοκόλλητα Windows, Dolby Audio, και άλλα…

…ενώ το αυτοκόλλητο της Intel βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος, στην κορυφή του πληκτρολογίου.

Πρώτες εντυπώσεις

Όταν κρατήσαμε το Yoga Book στα χέρια μας για πρώτη φορά, αισθανθήκαμε τη στιβαρή του κατασκευή.

Το βάρος του δεν περνά απαρατήρητο, και το φινίρισμά του είναι τέλειο στην αφή.

Η μεταφορά σίγουρα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς μπορούμε να το κουβαλάμε ακόμα και με μία απλή τσάντα για tablet.

Η πρώτη του εκκίνηση μας εντυπωσίασε, και η γενικότερη απόκριση έδειξε να διαψεύδει την κακή επιλογή επεξεργαστή.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ο εκπληκτικός σχεδιασμός της άρθρωσης του Yoga Book, που επιτρέπει την περιστροφή σχεδόν 360 μοιρών, και την τοποθέτηση σε οποιαδήποτε κλήση.

Η οθόνη IPS έχει πλούσια χρώματα. Οι εικόνες φαίνονται ρεαλιστικές και φωτεινές, ενώ οι γωνίες θέασης δεν μας περιορίζουν καθόλου. Φυσικά είναι αδύνατον να αποτυπώσουμε όλα αυτά σε μια απλή φωτογραφία.

Η ποιότητα του ήχου είναι ιδιαιτέρως καλή, καθώς ενισχύεται από την τεχνολογία Dolby Audio Premium που διαθέτει το laptop.

Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες εντυπώσεις ήταν αποκλειστικά θετικές. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά του Yoga Book.

Το Lenovo Yoga Book κάτω απ' το μικροσκόπιο του PCsteps

Εξετάζοντας πιο προσεκτικά το Yoga Book, είδαμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά που αξίζει να αναφέρουμε.

Σχεδιασμός και Ποιότητα κατασκευής

Το Yoga Book θυμίζει ένα πραγματικό βιβλίο, έχει περίβλημα από κράμα μαγνησίου, μεταλλικό βραχίoνα, και σχεδιασμό βιομηχανικού στυλ.

Διαθέτει το ψηφιακό Halo Keyboard, τα κουμπιά του έχουν μεταλλική υφή, και η Lenovo τοποθέτησε τον εαυτό της στην μπροστά όψη χρησιμοποιώντας κράμα μετάλλου.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες και η γενικότερη ποιότητα κατασκευής, δίνουν την αίσθηση μιας συσκευής πολύ πιο ακριβής από αυτή που κρατάμε στα χέρια μας.

Οι διαστάσεις του laptop είναι 256x170x96 χιλιοστά, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα μόλις 690 γραμμάρια.

Ο βραχίονας επιτρέπει περιστροφή της οθόνης έως 360 μοίρες, μετατρέποντας το Yoga Book σε ένα απλό tablet…

…ή σε μία οθόνη προβολής βίντεο και ταινιών.

Ή μήπως σε συσκευή σχεδίασης;

Μπορεί πάλι να είναι απλά ένα φορητός υπολογιστής…

…ή μάλλον είναι όλα αυτά σε ένα, κι αυτό κάνει το Yoga Book ακόμη πιο μοναδικό.

Halo Keyboard & Trackpad

Η Lenovo καινοτομεί αντικαθιστώντας το φυσικό πληκτρολόγιο με το ψηφιακό Halo Keyboard, και το touchpad με ένα trackpad.

Το Halo Keyboard έχει τυπική διάταξη πλήκτρων, οι διαστάσεις των οποίων είναι 15×15 χιλιοστά. Το συνολικό πλάτος του πληκτρολογίου είναι 24 εκατοστά και τα κενά ανάμεσα στα ψηφιακά κουμπιά 3 χιλιοστά.

Την πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε το πληκτρολόγιο, είχαμε την αίσθηση ότι πληκτρολογούμε σε κάποια οθόνη αφής. Άρα, όσοι πληκτρολογούν εκτενώς σε κάποιο tablet, δεν θα έχουν πρόβλημα με το Halo Keyboard. Οι υπόλοιποι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο προσαρμογής.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Halo Keyboard δεν υποστηρίζει την τεχνολογία swipe κατά τη γραφή. Παρ' όλ' αυτά, η γενικότερη απόκριση του πληκτρολογίου ήταν άριστη.

Το trackpad ήταν μια ευχάριστη προσθήκη από πλευράς της εταιρείας. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα πρόσθετα πληκτρολόγια που κυκλοφορούν για tablet δεν διαθέτουν κάτι αντίστοιχο.

Βέβαια, θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να συνηθίσουμε το γεγονός πως πρέπει πάντα να αρχίζουμε την κίνησή μας από τον κύκλο στο κέντρο του trackpad.

Συνολικά, η εμπειρία που είχαμε τόσο από το Halo Keyboard, όσο και από το trackpad του Yoga Book ήταν απόλυτα θετική. Για όσους σκεφτούν ως αρνητικό τον χρόνο προσαρμογής, όλα τα πράγματα στη ζωή τον απαιτούν.

Create Pad & Real Pen

Το μεγαλύτερο όπλο του Lenovo Yoga Book είναι τα Create Pad και Real Pen από την Wacom, τη γνωστότερη εταιρεία στον χώρο των συσκευών ψηφιακής σχεδίασης.

Η Real Pen έχει εργονομικό σχεδιασμό και δίνει την αίσθηση ότι κρατάμε μία συμβατική πένα γραφής.

Η μύτη της Real Pen είναι από καουτσούκ και μπορεί να αλλαχθεί με τις κεφαλές μελάνης που παρέχει η Lenovo, ώστε να γράφουμε σε χαρτί.

Lenovo και Wacom συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το Create Pad, το οποίο ενεργοποιείται με το πάτημα του κουμπιού της πένας πάνω δεξιά στο Halo Keyboard. Έτσι, το Halo Keyboard μετατρέπεται σε έναν ψηφιοποιητή διαστάσεων 241×158 χιλιοστά.

Η Wacom προσέφερε την τεχνολογία της και έκανε το Create Pad να αντιλαμβάνεται 2048 επίπεδα πίεσης, και γραφή με κλίση έως 100 μοίρες.

Επίσης, με τις κεφαλές μελάνης μπορούμε να γράφουμε πάνω σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού, και να κρατάμε ψηφιακό αντίγραφο των σημειώσεών μας.

Μαζί με το Yoga Book, η Lenovo προσφέρει 3 κεφαλές μελάνης, και ένα σημειωματάριο που διαθέτει μαγνήτες, ώστε να μένει σταθερό πάνω στο Create Pad.

Οι δοκιμές μας απέδειξαν ότι δεν απαιτείται η χρήση συγκεκριμένου τύπου χαρτιού, αρκεί να μην ξεπερνά τα 15 χιλιοστά σε πάχος, γιατί εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Στα 20 χιλιοστά η Real Pen χάνει την επαφή με το Create Pad.

Όσο για την αποθήκευση της Real Pen, το laptop διαθέτει τέσσερις μαγνήτες – δύο αριστερά, έναν στο κάτω μέρος, και έναν δεξιά – ώστε να το συγκρατούμε. Ως απλή λύση είναι ενδιαφέρουσα, στη χρήση όμως δεν είναι καθόλου βολικό.

Εν κατακλείδι, τα Create Pad και Real Pen μας εντυπωσίασαν. Ως το μεγαλύτερο ατού της συσκευής σε αυτά τα δύο στοιχεία, η Levono έκανε άριστη δουλειά.

Μπαταρία

Πιέσαμε όσο μπορούσαμε το Lenovo Yoga Book, βλέπωντας Netfilx μέσω Wi-Fi και τη φωτεινότητα της οθόνης ρυθμισμένη στο μέγιστο. Η μπαταρία των 8500 mAh που διαθέτει η συσκευή κράτησε πάνω από 7 ώρες.

Αυτό αποδεικνύει πως μπορεί να αντεπεξέλθει με άνεση σε μία τυπική εργάσιμη ημέρα, με πιο χαλαρή χρήση.

Ακόμη κι αν δεν καταφέρει να βγάλει την ημέρα, το laptop υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Στις δοκιμές μας, χρειάστηκε μόλις μισή ώρα φόρτισης με το φορτιστή που παρέχει η Lenovo, για να αναπληρώσει 25% πληρότητας της μπαταρίας.

Θύρες και Κουμπιά

Οι θύρες και τα κουμπιά του Lenovo Yoga Book δεν είναι αμέτρητα.

Στην αριστερή πλευρά θα δούμε τη microUSB, τη microHDMI, και ανάμεσα τους την υποδοχή για τη microSD.

Στα δεξιά υπάρχει η θύρα 3.5mm jack για ακουστικά, καθώς και τα κουμπιά ενεργοποίησης και αυξομείωσης της έντασης.

Απόδοση

Στον χρόνο που αφιερώσαμε χρησιμοποιώντας το Lenovo Yoga Book, διαπιστώσαμε ότι μπορεί να αναπαράγει με άνεση FullHD βίντεο, και δεν μας δυσκόλεψε καθόλου κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο.

Επίσης είναι μία καταπληκτική συσκευή σχεδίασης, τόσο με τη χρήση του ψηφιοποιητή, όσο και με την έξυπνη μετατροπή της αναλογικής σχεδίασης σε ψηφιακό περιεχόμενο.

Ωστόσο, μία πιο συνηθισμένη χρήση, με 10+ καρτέλες στον Google Chrome και το Slack ανοιχτό για επικοινωνία με τους συνεργάτες μας, ήταν αρκετή για να καταλάβουμε τη χαμηλή ισχύ του επεξεργαστή.

Αν αναλογιστούμε πως είναι μία συσκευή που σχεδιάστηκε για να κρατά παραγωγικούς τους κατόχους της, μάλλον η Lenovo έχασε το στοίχημα, διότι δεν φαίνεται να αντέχει μία συνήθη χρήση ενός παραγωγικού χρήστη των Windows 10.

Περιμένοντας τη δοκιμή της έκδοσης Android, και ελπίζοντας σε κάτι πιο αποδοτικό, ας δούμε τα αποτελέσματα των benchmark που τρέξαμε.

Passmark

Πρόκειται για ένα benchmark γενικής φύσεως, που μετράει τη συνολική απόδοση ενός υπολογιστή. Έτσι, έχει ξεχωριστά τεστ για κάθε υποσύστημα.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα, το Lenovo Yoga Book δεν τα πήγε και τόσο καλά, κάτι που περιμέναμε να συμβεί.

Ξεχωριστά ο επεξεργαστής του τα πήγε καλά, έχοντας το υψηλότερο σκορ. Συνολικά όμως, το laptop δεν είχε καλή απόδοση, ειδικά στον τομέα των γραφικών.

Θα δικαιολογήσουμε το χαμηλό του σκορ, διότι δεν είναι καθαρά laptop, και δεν προορίζεται για gaming και βαριές εργασίες. Για τις αναλυτικές μετρήσεις του κάθε τεστ, ανεβάσαμε το σκορ μας εδώ.

Geekbench 4

Αυτό το benchmark μετράει την απόδοση του συστήματος σε επεξεργαστική ισχύ και γραφικά.

Ο επεξεργαστής μας σκόραρε 1045 πόντους στη single-core απόδοση, ενώ έφτασε τους 2975 πόντους στο multi-core.

Εδώ μπορούμε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα με άλλες συσκευές.

Όσο για την κάρτα γραφικών, κατάφερε να φτάσει τα 6852 στο OpenCL, που σύμφωνα με τις συγκρίσεις, είναι ιδιαίτερα χαμηλό σκορ.

3DMark

Στο 3DMark δοκιμάσαμε το Sky Diver, που δοκιμάζει την απόδοση του συστήματος στο gaming. Το Fire Strike δεν υποστηρίζεται από το Yoga Book.

Τα αποτελέσματα του Sky Diver ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε, δηλαδή πολύ χαμηλά.

Το Lenovo Yoga Book δεν είναι φτιαγμένο για παιχνίδια, αλλά για ελαφριές εργασίες γραφείου.

Επίσης, τρέξαμε το Cloud Gate που είναι μία DirectX 11 μηχανή που υποστηρίζει DirectX 10 υλικό. Τρέχει δύο τεστ γραφικών και ένα τεστ μηχανισμών ρεαλιστικής ανάδρασης.

Το σκορ ήταν 1976, ικανοποιητικό για τον επεξεργαστή του Yoga Book, και ειδικά με την κάρτα γραφικών που διαθέτει.

Βέβαια, στον συγκριτικό πίνακα βλέπουμε ότι βρίσκεται πιο κάτω κι από τους υπολογιστές για εργασίες γραφείου.

CPU-Z

Στο benchmark του CPU-Z μετρήθηκε η απόδοση του επεξεργαστή σε single και multi threaded σενάρια.

Στην εικόνα που ακολουθεί γίνεται σύγκριση με άλλους επεξεργαστές.

Εδώ θα βρείτε το σκορ μας online.

Αποτελέσματα

Συνοψίζοντας, συγκεντρώσαμε όλες τις μετρήσεις στον παρακάτω πίνακα.

Τιμή

Η πλήρης έκδοση του Lenovo Yoga Book που παρουσιάσαμε κοστίζει περίπου στα 600€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ.

Αν θέλετε την έκδοση με το Android 6.0 Marshmallow, θα τη βρείτε εδώ στα 329€.

Όποια από τις εκδόσεις κι αν επιλέξετε, οι τιμές είναι σίγουρα ελκυστικές. Το Yoga Book είναι το μέλλον των φορητών 2 σε 1 υπολογιστών και θα σας κάνει να αισθάνεστε μοναδικοί με τις πολλές καινοτομίες του.

Συμπεράσματα

Παρότι το Lenovo Yoga Book είναι ένα από τα λίγα laptop που διαθέτει υλικό συμβατό με πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, και ενσωματώνει συσκευές εισόδου και ψηφιακές επιφάνειες αφής, είναι εντυπωσιακά ποιοτικό.

Η Lenovo έχει κάνει πράγματι τρομερή δουλειά και απολαύσαμε τη χρήση της συσκευής, τόσο που δεν σκεφτήκαμε ούτε λεπτό το θέμα του επεξεργαστή.

Πλεονεκτήματα

  • Υψηλή ποιότητα κατασκευής
  • Όμορφος και κομψός σχεδιασμός
  • Άψογη απόδοση, παρά τον επεξεργαστή
  • Εξαιρετική οθόνη IPS
  • Γρήγορη φόρτιση και καλή διάρκεια μπαταρία
  • Οθόνη με τεχνολογία AnyPen by Lenovo
  • Ψηφιοποιητής απόδοσης 2048 σημείων πίεσης
  • Βραχίονας πολλαπλών κλίσεων, περιστροφή έως 360 μοίρες

Μειονεκτήματα

  • Η οθόνη είναι glossy, πράγμα που σημαίνει ότι έχει έντονες αντανακλάσεις στο φως
  • Η απουσία θύρας USB
  • Χαμηλή ισχύς επεξεργαστής
  • Δεν υπάρχουν κουμπιά χειρισμού στην πένα ή τον ψηφιοποιητή
  • Οι κεφαλές γραφής δεν υπάρχουν διαθέσιμες στα καταστήματα, παρά μόνο στο site της Lenovo

Ποια είναι η άποψή σας για το Lenovo Yoga Book;

Το Lenovo Yoga Book θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καινοτομία στον τομέα των φορητών υπολογιστών τα τελευταία χρόνια. Όπως είδαμε είναι πολλά περισσότερα από έναν απλό υπολογιστή, και το μεγαλύτερό του ατού είναι ο ψηφιοποιητής της Wacom.

Η Lenovo έχει κάνει καλή δουλειά στον σχεδιασμό και την ποιότητα του Yoga Book. Επιπλέον, το κόστος του laptop/tablet είναι ιδιαίτερα χαμηλό για τις δυνατότητες και την ποιότητά του.

Ίσως να υστερεί από άποψη επεξεργαστή, αλλά η Lenovo στο ρίσκο που πήρε σχεδιάζοντας το Yoga Book, κέρδισε τα περισσόρερα στοιχήματα.

Σας άρεσε η παρουσίαση του Lenovo Yoga Book; Θα θέλατε το laptop/tablet να είχε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά; Μην ξεχάσετε να μας γράψετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps