Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » 12 Άθλοι Για Να Γίνεις Καλύτερος Σε Κάθε Αναζήτηση Google
12 Άθλοι Για Να Γίνεις Καλύτερος Σε Κάθε Αναζήτηση Google

12 Άθλοι Για Να Γίνεις Καλύτερος Σε Κάθε Αναζήτηση Google

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Με όλο τον αστείρευτο όγκο πληροφοριών που είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο, κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης είναι η Google. Αν θέλετε να επεκτείνετε τις ικανότητές σας και να γίνετε ειδικοί στην αναζήτηση Google, τότε δείτε τα δωρεάν online μαθήματα που προσφέρει η εταιρεία.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δωρεάν μαθήματα για καλύτερη αναζήτηση Google

Όλοι μας έχουμε έναν φίλο ή γνωστό που κάνει συνεχώς ερωτήσεις, και αγνοεί πλήρως την ύπαρξη της αναζήτησης στο Google.

Για τους υπόλοιπους από εμάς όμως, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να ψάξουμε κάτι στο ίντερνετ; Πηγαίνουμε απλώς στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογούμε αυτό που ψάχνουμε, και τσεκάρουμε την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Σε περιπτώσεις ακραίας απόγνωσης, ίσως πάμε και στη δεύτερη σελίδα.

Τι παραπάνω μπορούν να μας μάθουν αυτά τα δωρεάν μαθήματα;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις ικανότητές μας στην αναζήτηση Google. Έτσι, τα αποτελέσματα θα είναι όσο πιο σχετικά γίνεται με το αντικείμενο αναζήτησης. Αυτά τα κόλπα θα μας γλιτώσουν αρκετό χρόνο, αφού δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε παρακάτω στα αποτελέσματα.

Επιπλέον, σίγουρα θα μας έχει τύχει έστω και μία φορά να μην καταφέρουμε να βρούμε αυτό που ψάχναμε. Το πιθανότερο είναι ότι το αντικείμενο της αναζήτησής μας υπήρχε, απλά δεν χρησιμοποιήσαμε τις σωστές τεχνικές για να το βρούμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η εταιρεία μας προσφέρει τα δωρεάν online μαθήματα για την αναζήτηση Google, τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας. Υπάρχει λοιπόν το Power Searching για τους αρχάριους, και το Advanced Power Searching για τους πιο έμπειρους.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα μαθήματα είναι μόνο στα Αγγλικά, οπότε θα χρειαστούμε καλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε.

Πρόγραμμα αρχαρίων – Power Searching

Για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα αρχαρίων, επισκεπτόμαστε τη σχετική ιστοσελίδα της Google.

Από εκεί, κατεβαίνουμε κάτω στον τομέα “Courses”, όπου και επιλέγουμε “Start Now” στο Power Searching.

Σε αυτό το πρόγραμμα, θα μάθουμε προηγμένες τεχνικές και εργαλεία για την αναζήτηση Google.

Στο κάτω μέρος της σελίδας έχουμε πρόσβαση στα μαθήματα του προγράμματος.

Αρχική αξιολόγηση

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να κάνουμε το τεστ της αρχικής αξιολόγησης.

Η Google δεν θα μας δώσει βαθμό ή πτυχίο, οπότε δεν πρέπει να μας απασχολούν τα αποτελέσματα, και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να “γκουγκλάρουμε” τις λύσεις.

Αφού τελειώσουμε, πατάμε στο κουμπί “Check Answers” για να δούμε πώς τα πήγαμε.

Το δικό μας σκορ ήταν 3/4. Μάλλον χρησιμοποιήσαμε περισσότερες λέξεις απ' ό,τι έπρεπε στην ερώτηση με το ηλιοβασίλεμα.

Εισαγωγή

Μετά την αξιολόγηση, επισκεπτόμαστε το πρώτο μάθημα για να ξεκινήσουμε.

Στο αριστερό πάνελ έχουμε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα μαθήματα. Μπορούμε να τα επισκεφτούμε όσες φορές θέλουμε, με όποια σειρά θέλουμε και όποτε θέλουμε, καθότι τα μαθήματα δεν έχουν συγκεκριμένες ώρες.

Όπως παρατηρούμε, τα μαθήματα είναι σε μορφή βίντεο και διαλέξεων. Ωστόσο, στην πάνω δεξιά γωνία υπάρχει ένα κουμπί που μας παραπέμπει στη γραπτή παρουσίαση των βίντεο.

Μόλις τελειώσουμε, πατάμε στο κουμπί “Next Page” στο κάτω μέρος της σελίδας, ή επισκεπτόμαστε το επόμενο μάθημα από το πάνελ αριστερά.

Τελειώνοντας το πρόγραμμα

Όπως ήδη αναφέραμε, τα μαθήματα για την αναζήτηση Google δεν έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε όποτε θέλουμε.

Μόλις τα τελειώσουμε, μπορούμε να κάνουμε το τεστ τελικής αξιολόγησης, έτσι ώστε να δοκιμάσουμε τις νέες μας ικανότητες και να δούμε πόσο καλά τα πήγαμε.

Από εδώ και στο εξής, μπορούμε να προχωρήσουμε με το επόμενο πρόγραμμα μεγαλύτερης δυσκολίας, το λεγόμενο Advanced Power Searching.

Πρόγραμμα προχωρημένων χρηστών – Advanced Power Searching

Με τον ίδιο τρόπο όπως και παραπάνω, ξεκινάμε και το δεύτερο πρόγραμμα, που είναι για προχωρημένους. Θα το βρούμε στην αρχική σελίδα των μαθημάτων, ή εναλλακτικά από αυτόν τον σύνδεσμο.

Αυτή τη φορά ο τρόπος εκμάθησης είναι διαφορετικός και βασίζεται σε προκλήσεις.

Οι 12 Άθλοι… της Google

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, βλέπουμε μια επισκόπηση για το τι θα επακολουθήσει. Εκεί θα βρούμε μία δοκιμαστική πρόκληση, καθώς και τον τρόπο που μπορούμε να την ολοκληρώσουμε.

Στο δεύτερο μέρος, η Google μας δίνει 12 προκλήσεις – ή μήπως να πούμε άθλους; – που πρέπει να ολοκληρώσουμε για να τελειώσουμε επιτυχώς τα μαθήματα.

Όπως βλέπουμε στις εικόνες, οι προκλήσεις-γρίφοι έχουν αντίστοιχα χρωματιστά γράμματα που συμβολίζουν τον βαθμό δυσκολίας. Έτσι, το “E” σηματοδοτεί το “εύκολο” (Easy), το “M” είναι “μεσαίας δυσκολίας” (Medium), ενώ το “H” αναφέρεται στη μέγιστη δυσκολία (Hard) και θα μπορούσε να σημαίνει “ήμαρτον”.

Το κομμάτι “Challenge Introduction” εξηγεί τα βασικά και μας δείχνει πώς λειτουργεί ο τομέας των προκλήσεων. Καλό είναι να το διαβάσουμε πριν προχωρήσουμε.

Όπως και στο πρόγραμμα αρχαρίων, έτσι και εδώ τα μαθήματα είναι σε μορφή βίντεο ή κειμένου.

Όταν τελειώσουμε με το εισαγωγικό κομμάτι, μπορούμε να προχωρήσουμε στον πρώτο άθλο. Να αναφέρουμε ότι κάθε “γρίφος” λειτουργεί ως μάθημα αλλά και ως άσκηση, και περιλαμβάνει τρία βήματα.

Πάνω-πάνω μας δίνεται το ζητούμενο πρόβλημα αναζήτησης.

Στο πρώτο βήμα, μπορούμε να εξερευνήσουμε τα κόλπα τα οποία θα μας βοηθήσουν να φέρουμε εις πέρας τον άθλο.

Όπως βλέπουμε, υπάρχουν και εδώ βίντεο και κείμενο, αλλά παράλληλα θα βρούμε και παραδείγματα για να δούμε εν δράση τα κόλπα που μαθαίνουμε.

Μόλις τελειώσουμε με το θεωρητικό κομμάτι, μπορούμε να προχωρήσουμε στην πράξη. Έτσι, πραγματοποιούμε τις αναζητήσεις μας και στο βήμα 2 εισάγουμε τη λύση στο αρχικό πρόβλημα.

Αν δυσκολευόμαστε και θέλουμε κάποιο hint, πατάμε στο αντίστοιχο κουμπί. Αντίθετα, το κουμπί “Show Answer” θα μας εμφανίσει τη σωστή απάντηση.

Τέλος, υπάρχει και το τρίτο βήμα, στο οποίο μπορούμε να ελέγξουμε τον δρόμο που ακολούθησαν άλλοι χρήστες για την επίλυση του γρίφου. Ωστόσο, δεν βλέπουμε να έχει ανεβάσει κανένας ακόμα τη δική του λύση.

Αν αρχίσετε τώρα τα μαθήματα, μπορεί να είστε εσείς οι πρώτοι.

Θέλετε να γίνετε ο επόμενος “Ηρακλής” (e-ρακλής;) στους 12 Άθλους της Google;

Η αναζήτηση Google είναι κάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Τα παραπάνω μαθήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διευρύνουμε τις γνώσεις μας πάνω σε αυτό το καταπληκτικό πολυεργαλείο, και να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε στο έπακρο.

Επιπλέον, αν σας αρέσει να ασχολείστε με γρίφους, οι 12 Άθλοι του προχωρημένου προγράμματος θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση.

Σκοπεύετε να κάνετε τα μαθήματα για την αναζήτηση Google; Μήπως φέρατε εις πέρας κάποιον από τους άθλους; Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps