Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » ViralSteps #3 - Τα Viral Video Και Δημοσιεύσεις Της Εβδομάδας

ViralSteps #3 – Τα Viral Video Και Δημοσιεύσεις Της Εβδομάδας

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ένας τυφώνας καταστρέφει πόλεις, οι τρομοκράτες ξαναχτυπούν, και η Apple μας κοροϊδεύει. Ευτυχώς πάλι που υπάρχουν “ήρωες” που σώζουν πτηνά και η Alexa που μας μαθαίνει αριθμητική. Αλλιώς πώς να αντέξεις την αναμονή για την όγδοη σεζόν του Game Of Thrones; Αυτά και άλλα πολλά στα ViralSteps αυτής της εβδομάδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τυφώνας Irma

Ένας τυφώνας που ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και κράτησε δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες. Διέσχισε δύο ηπείρους και σκότωσε δεκάδες ανθρώπους.

Ο Τυφώνας Irma ξεκίνησε από τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και σταμάτησε την πορεία του στη Νέα Αγγλία. Οι καταστροφές που προκάλεσε ήταν τεράστιες, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα δέθηκε η Καραϊβική.

Εδώ μπορούμε να δούμε μία παραλία στις Μπαχάμες, η οποία στέγνωσε εξ ολοκλήρου. Σίγουρα δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα.

Ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα της καταστροφής δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες της NASA.

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα προκλήθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, στον σταθμό “Parsons Green” του Μετρό του Λονδίνου.

Η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό εικοσιεννιά ανθρώπων, που ευτυχώς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η Πρωθυπουργός της Αγγλίας Theresa May έθεσε την χώρα σε επιφυλακή, καθώς αναμένονται νέα χτυπήματα. Έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό, το οποίο έχει οδήγησει ήδη σε συλλήψεις υπόπτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ ή αναζητώντας το #ParsonsGreen στο Twitter.

iPhone 8 και iPhone X

Το πολυαναμενόμενο νέο iPhone παρουσιάστηκε και όπως είναι λογικό έγινε viral. Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι η Apple προσφέρει, για μια ακόμη φορά, χαρακτηριστικά που άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν χρόνια τώρα.

Για παράδειγμα, η Apple ανακάλυψε την ασύρματη φόρτιση και της έδωσε το πρωτότυπο όνομα AirPower. Ενδιαφέρον είναι πως το νέο iPhone ασφαλίζει με αναγνώριση προσώπου.

Δε θα σχολιάσουμε την επετειακή έκδοση, αλλά θα σταθούμε στα εντυπωσιακά νέα emoji που κινούνται σύμφωνα με τις αντιδράσεις του προσώπου μας.

Απολαύστε λοιπόν κι εσείς το βίντεο που λέει όλη την αλήθεια για την νέα μηχανή emoji της Apple, και φυσικά έγινε viral.

Η Alexa παίζει “Μάντεψε τον αριθμό μου”

Η Alexa του Amazon διαθέτει διάφορα παιχνίδια και ένα από αυτά είναι να βρει ο χρήστης τον αριθμό που έχει επιλέξει.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ο ιδιοκτήτης της θέτει ως όριο, για τον αριθμό που θα διαλέξει η Alexa, το ένα εκατομμύριο. Η Alexa του ζητά να μαντέψει κι αυτός της λέει ένα δεκαδικό αριθμό. Όπως βλέπουμε όμως, η βοηθός του Amazon δεν γνωρίζει από δεκαδικούς.

Η “έξυπνη βοηθός” διορθώνει τον παίκτη και του λέει ότι πρέπει να επιλέξει έναν αριθμό από το 1 έως το 545.387. Ναι, πολύ σωστά καταλάβατε, του είπε τον αριθμό που είχε επιλέξει η ίδια.

Έτσι ο χρήστης της λέει ότι ο αριθμός της είναι ακριβώς αυτός, και η Alexa τον συγχαίρει.

Τέτοια κάνουμε, και ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο Skynet.

Το αυτόματο δάχτυλο του Tinder

Δεν είναι κακό να χρησιμοποιεί κανείς ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες ραντεβού. Είναι όμως τρελό να σχεδιάζονται συσκευές που αντικαθιστούν τη λειτουργία αναζήτησης.

Στο KickStarter μπορούμε να βρούμε κάθε λογής ιδέα, και σχεδόν πάντα βρίσκονται αυτοί που την πληρώνουν. Αυτό μάλλον σκέφτηκε κάποιος από την Αγγλία, και σχεδίασε ένα δάχτυλο που απλά αλλάζει σελίδες στο Tinder.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το Tinder Finger, όπως το ονόμασε, λειτουργεί με ρυθμό 6000 αλλαγών την ώρα.

https://www.facebook.com/vtdotco/videos/1435829923225512/

Το προϊόν διαθέτει δύο χρώματα και είναι συμβατό με όλες τις συσκευές έξυπνων τηλεφώνων.

Αν ενδιαφέρεστε κι εσείς να λάβετε, πριν τα Χριστούγεννα, το δάχτυλο που θα σας διαλέξει ταίρι μπείτε στη σελίδα του και δώστε τον οβολό σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καμπάνια έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο των £2.000, και έχει πάνω από δύο εβδομάδες ακόμα μέχρι να λήξει.

Ο “ήρωας” πυροσβέστης

Ο άνθρωπος βλέπει αυτό που θέλει να δει και όχι την αλήθεια που είναι μπροστά του.

Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές, και για μια ακόμα φορά το τεκμηριώνει η παρακάτω εικόνα.

Πηγή: http://www.fire.gr

Στη φωτογραφία βλέπουμε έναν πυρονόμο να διασώζει ένα πτηνό, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σύμφωνα με το Fire.gr, ο εν λόγω “ήρωας” έχει διωχθεί από το σώμα της πυροσβεστική για πειθαρχικά και άλλα παραπτώματα.

Η σελίδα σημειώνει ότι το πτηνό διασώθηκε από μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγ. Στεφάνου.

Έπειτα, ο εικονιζόμενος έσπευσε να αρπάξει το πουλί από τα χέρια του εθελοντή, με σκοπό να τρέξει προς τις κάμερες και να τον απαθανατίσουν ως “ήρωα”.

Γόβα και Τσαρούχι

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν, επισκέφθηκε την χώρα μας.

Σημασία από ότι φάνηκε δεν είχε ο σκοπός της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, αλλά οι γόβες της συζύγου του.

Το διαδίκτυο γέμισε με εικόνες που παρουσιάζουν τις γόβες της Μπριζίτ Μακρόν, δίπλα στα τσαρούχια του τσολιά του Προεδρικού Μεγάρου.

Καλώς ή κακώς, η πρώτη κυρία της Γαλλίας δεν είχε τίποτα που να πάει σετ με το φέσι.

Game Of Thrones – Κατάκτηση και Εξέγερση

Το Game Of Thrones κάνει διάλειμμα για άγνωστο χρονικό διάστημα, εμείς περιμένουμε την τελευταία σεζόν, και η HBO μας λέει ότι θα μαγνητοσκοπήσει πολλά διαφορετικά φινάλε για την αποφυγή spoilers.

Παρ' όλα αυτά, τα προϊόντα που κυκλοφορούν σχετικά με τη σειρά είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι και το “Game Of Thrones – Κατάκτηση και Εξέγερση”, που μας παρουσιάζει την ιστορία των εφτά βασιλείων.

Το βίντεο διάρκειας σαράντα πέντε λεπτών θα είναι διαθέσιμο ως έξτρα περιεχόμενο, στην πλήρη συλλογή της έβδομης σεζόν που θα κυκλοφορήσει σε Blu-Ray και DVD στις 12 Νοεμβρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=Uc32z-wgxU4

60 Δευτερόλεπτα στο Διάστημα

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν μέναμε ένα λεπτό στο διάστημα, χωρίς να φοράμε ειδική στολή;

Το σκέφτηκε ο Meet Arnold και μας το εξηγεί αναλυτικά, στο ιδιαίτερο βίντεο του.

Το θετικό είναι πως δεν θα εκραγούμε αμέσως, αλλά μάλλον θα λιποθυμήσουμε από την έλλειψη οξυγόνου.

Επίσης, αν καταφέρουν να μας βρουν και να μας δώσουν οξυγόνο, η διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης εντός των πνευμόνων και του κενού του διαστήματος είναι αρκετή για να προξενήσει σημαντική ζημιά στους πνεύμονες.

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό

Ακριβώς έτσι πηγαίνει η ιστορία του παρακάτω βίντεο.

Ένας νεαρός ανακαλύπτει ένα ποντίκι που κυκλοφορεί στο μπάνιο του. Αποφασίζει λοιπόν να βάλει τη γάτα του (Γιάννης) να πιάσει το ποντίκι (θεριό).

Στο τέλος όμως βλέπουμε ότι ο Γιάννης είναι που προσπαθεί να ξεφύγει και όχι το θεριό.

Το βίντεο είναι ξεκαρδιστικό και έγινε πολύ γρήγορα viral.

Πώς σας φάνηκαν τα VirarSteps της εβδομάδας;

Νομίζουμε πως η Alexa, όσο λάθος κι αν κάνει στα νούμερα, δε θα πλήρωνε χίλια δολάρια για μία iEmoji μηχανή. Από την άλλη το Tinder Finger ίσως βοηθήσει στη μείωση των διαζυγίων.

Βέβαια η γόβα της Μακρόν, ήταν μακράν η καλύτερη στο Προεδρικό Μέγαρο, και το animation του Game Of Thrones μια ανάσα για να αντέξουμε λίγο ακόμα την αναμονή.

Το σίγουρο είναι πως τα τραγελαφικά γεγονότα βοηθούν να ξεφεύγει λίγο το μυαλό μας, από τυφώνες και βόμβες που σκοτώνουν συνανθρώπους μας.

Εσείς τι πιστεύετε για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες; Σας προβλημάτισαν και σας χαλάρωσαν όσο κι εμάς τα viral αυτής της εβδομάδας; Πείτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps