Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση: OnePlus 5 vs Mi MIX 2 Ποιο Είναι Καλύτερο?

Σύγκριση: OnePlus 5 vs Mi MIX 2 Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι σίγουρα από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε Πέμπτη την λεπτομερέστατη σύγκριση δύο κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε τη σύγκριση των δυο νέων κινέζικων ναυαρχίδων, OnePlus 5 και Xiaomi Mi MIX 2.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

OnePlus 5 vs Xiaomi Mi MIX 2

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για μια τιτανομαχία των δυο κορυφαίων Android ναυαρχίδων της κινέζικης αγοράς, και όχι μόνο.

Το OnePlus 5 βγήκε στην αγορά τον περασμένο Ιούνιο και ο νεότερος συντοπίτης της Xiaomi κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο κινέζικες εταιρείες δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τον σχεδιασμό των ναυαρχίδων τους, και αναμφίβολα πρόκειται για δυο πανίσχυρα και όμορφα κινητά, με τις προδιαγραφές τους να σπάνε κάθε ρεκόρ.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές δεν έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης και υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις, όπου υπερισχύει το Xiaomi Mi MIX 2, παρότι διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη διαγώνιο οθόνης.

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, το Mi MIX 2 έχει μικρότερο ύψος κατά 2,4 χιλιοστά, και το πάχος του είναι ανεπαίσθητα πιο μεγάλο κατά 0,4 χιλιοστά. Πρόκειται για αμελητέα διαφορά που δεν είναι ευδιάκριτη στο μάτι.

Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, φαίνεται η διαφορά στο ύψος, αλλά διακρίνεται και η μικρή διαφορά του πλάτους, όπου στο OnePlus 5 είναι κατά 1,4 χιλιοστά πιο μικρό.

Βάρος

Το OnePlus 5 κερδίζει με τη σειρά του στο ζύγι. Είναι κατά 32 γραμμάρια ελαφρύτερο.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο κινέζικες ναυαρχίδες έχουν διαφορετική ποιότητα κατασκευής. Η πλάτη και το πλαίσιο του OnePlus 5 είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Το Mi MIX 2 διαφοροποιείται με κεραμική πλάτη, η οποία καμπυλώνει απαλά στις πλευρές, καταλήγοντας σε πλαίσιο από αλουμίνιο.

Χρώματα

Τα δύο κινητά δεν έχουν πολλές επιλογές σε χρώματα. Για την ακρίβεια, το OnePlus 5 διατίθεται σε μαύρο και γκρι, και το Mi MIX 2 μόνο σε μαύρο.

Σύγκριση οθόνης

Το OnePlus 5 διατήρησε το μέγεθος οθόνης στις 5.5 ίντσες με Corning Gorilla Glass 5, αλλά το μέγεθος του σώματος μεγάλωσε ανεπαίσθητα σε σχέση με τον προκάτοχο OnePlus 3T.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με το Mi MIX 2, που κατέβηκε στις 5.99 ίντσες από τις 6,44 του πρώτου Mi Mix. Η αναλογία πήγε στο 18:9 και η οθόνη έχει Gorilla Glass 4.

Στις δυο παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε τη διαφορά στο μέγεθος με τον προκάτοχο Mi Mix των 6,44 ιντσών.

Αυτή η εντυπωσιακή μείωση του μεγέθους οθόνης στο Mi MIX 2 έχει ευεργετικά αποτελέσματα, καθότι όπως είδαμε στη σύγκριση σώμα με σώμα, οι διαστάσεις παραπέμπουν σε συσκευή των 5.5 ιντσών και κάτω.

Μέγεθος, Screen-to-body ratio

Ως φυσικό επακόλουθο των προηγούμενων, το Mi MIX 2 έχει καλύτερα αποτελέσματα στο Screen-to-body ratio.

Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής στο κινητό της Xiaomi ανέρχεται στο 80,81%, σε αντίθεση με το OnePlus 5 που έχει αρκετά χαμηλότερη αναλογία, στα 72,93%.

Ανάλυση

Και στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει προς το Mi MIX 2. Υπερισχύει και ανεπαίσθητα στην πυκνότητα με 403ppi έναντι των 401ppi του OnePlus 5, αλλά και στα επιμέρους εικονοστοιχεία.

Τύπος οθόνης

Το OnePlus 5 παραμένει σταθερό στην εξαιρετική AMOLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου. Το Mi MIX 2 διαθέτει οθόνη IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο αυτές τεχνολογίες οθόνης, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα. Αμφότερα τα κινητά φορούν τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 835 MSM8998.

Μνήμη RAM και αποθηκευτικός

Και η σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα πολύ ψηλά, στα θηριώδη 8 GB μνήμης. Και οι δυο συσκευές διαθέτουν και μοντέλα με 6GB μνήμη.

Στον τομέα της αποθηκευτικής μνήμης, το OnePlus 5 διατίθεται στα 64/128 GB, και το Mi MIX 2 πηγαίνει ακόμη μακρύτερα, στα 256 GB.

MicroSD

Καμία από τις δύο συσκευές δεν διαθέτει υποδοχή για microSD, και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί περαιτέρω ο αποθηκευτικός χώρος. Βέβαια στα μοντέλα των 128GB και 256GΒ αντίστοιχα, ποιος θα ήθελε περαιτέρω αύξηση του χώρου;

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Οι δύο κινέζικες συσκευές αναμφίβολα μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Φωτογραφίες στο Android

Οι όμορφες στιγμές έρχονται και φεύγουν στη ζωή μας, και αυτό που μένει είναι οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις. Τα σύγχρονα κινητά έχουν τη δική τους…

Το OnePlus 5 υπερτερεί στους αισθητήρες, καθότι είναι εξοπλισμένο με δυο φακούς και ανάλυση αισθητήρων 20.0MP + 16.0MP στην πλάτη του, έναντι του μονού φακού με ανάλυση αισθητήρα 12.0MP του Mi MIX 2.

Επιπλέον, το OnePlus 5 έχει και ευρύτερο διάφραγμα F1.7 έναντι του F2.0. Επίσης, υπερτερεί κατά πολύ στη selfie με 16.0MP, έναντι των 5.0MP του Mi MIX 2.

Φυσικά, τα MP όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας.

Μύθοι και Αλήθειες για την Ψηφιακή Φωτογραφία

Όταν ψάχνουμε για κινητό με καλή κάμερα, συνήθως ρωτάμε “πόσα megapixel είναι”. Αυτή είναι μάλλον η χειρότερη ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε, καθώς τα megapixel έχουν ελάχιστη σχέση με…

Όπως και να ‘χει, το Mi MIX 2 υπερισχύει στα περισσότερα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάμερας. Επιπλέον, διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), ενώ το OnePlus 5 δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό.

Ωστόσο, αυτό εξισορροπείται από την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS), που την διαθέτει μόνο το OnePlus 5.

Σε αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται, καθότι πολλοί θεωρούν ότι το EIS υποβαθμίζει την ποιότητα της εικόνας, και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο από το OIS στις υψηλές αναλύσεις.

Το κινητό της Xiaomi υπερτερεί στο ISO, αλλά και στην ισορροπία του λευκού. Ωστόσο, αυτά μπορούμε να τα βελτιώσουμε και στο OnePlus 5 αν κατεβάσουμε την Open Camera που είδαμε παλαιότερα.

Άλλωστε, πρόκειται για σημαντικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να μας δώσουν ακόμη καλύτερες φωτογραφίες, αλλά και να ξυπνήσουν και τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας. Τα περιγράφουμε αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό:

Πώς να Τραβήξω Καλύτερες Φωτογραφίες στο Κινητό

Πολλοί πιστεύουν ότι για να τραβήξουμε τις τέλειες φωτογραφίες χρειάζονται γνώσεις και οπωσδήποτε μία καλή και ακριβή μηχανή. Όμως τα smartphones είναι πιο έξυπνα από…

Στην εγγραφή βίντεο έχουμε ισόπαλο αποτέλεσμα. Και οι δυο κινέζικες ναυαρχίδες έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες.

Μπορούν να τραβήξουν βίντεο έως και 4k (3840×2160) σε 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, 1080p Full HD στα 60 και 30fps, και 720p HD στα 30/120fps.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Mi MIX 2 διαθέτει 2.94% περισσότερη ισχύ μπαταρίας στα 3400 mAh, έναντι των 3300 mAh του OnePlus 5. Αμφότερα τα κινητά δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία, ούτε δυνατότητες για ασύρματη φόρτιση.

Δυνατότητες VR

Η ανάλυση της οθόνης και των δύο συσκευών δεν είναι ό,τι καλύτερο για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις των VR, και το πιξέλιασμα αναμφίβολα θα είναι μεγάλο.

Ωστόσο, η Xiaomi διαθέτει διάφορα μοντέλα από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, που έστω και υποτυπωδώς, μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα με τα κινητά της, σε αντίθεση με το OnePlus 5, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά δεν είναι τεράστια, και ιδίως το Mi MIX 2 που προσφέρει την ίδια αίσθηση στο κράτημα με το OnePlus 5, παρότι έχει οθόνη 6.0 ιντσών.

Κόστος αγοράς

Ως κινέζικα smartphone αμφότερα, είναι λογικό το κόστος να είναι πολύ πιο μικρό στην απευθείας αγορά από το GearBest, που είναι και ο μεγαλύτερος επίσημος μεταπωλητής των προϊόντων των δυο εταιρειών.

Και οι δύο κινέζικες ναυαρχίδες βρίσκονται σε προσφορά στο διεθνές κατάστημα.

Η τιμή του Mi MIX 2 προς το παρόν βρίσκεται στα 500 ευρώ για το μοντέλο με τα 6GB μνήμης. Ωστόσο, από ό,τι γνωρίζουμε θα κατέβει αρκετά την επόμενη περίοδο στην κινέζικη αγορά.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το OnePlus 5 των 6GB μνήμης, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε φτάσει στο χαμηλότερο σημείο των 325 ευρώ. Ωστόσο, εξαντλήθηκε αυτή η προσφορά, αλλά σίγουρα περιμένουμε ότι θα εμφανισθεί ξανά.

Αν μείνετε συντονισμένοι με το PCsteps, σίγουρα θα βρείτε τα κινητά πολύ χαμηλότερα σε κάποια νέα προσφορά, χωρίς τελωνείο, και με μεγάλη διαφορά τιμής από την ελληνική αγορά.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Δεδομένου ότι το Mi MIX 2 είναι νέο smartphone μερικών ημερών, τα μεγάλα και έγκυρα ξένα site τεχνολογίας δεν έχουν ακόμη αποφανθεί για το ποιος είναι ο καλύτερος στις επιδόσεις.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν ακριβώς την ίδια επεξεργαστική ισχύ και μνήμη, είναι βέβαιο ότι δεν θα διαφοροποιείται ιδιαίτερα η απόδοση στα benchmarks.

Σε αυτό συνηγορεί και το ότι οι εταιρείες φροντίζουν πάντα η νέα τους ναυαρχίδα να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ των επιδόσεων, από όλες τις αντίστοιχες του ανταγωνισμού.

Γι' αυτόν τον λόγο, ενδεικτικά παραθέτουμε τα επτά μεγαλύτερα benchmark του Phone Arena για το OnePlus 5, που σχεδόν κυριαρχεί έναντι των μεγάλων επώνυμων κινητών που κυκλοφόρησαν νωρίτερα. Κυριαρχεί επίσης και έναντι άλλων κινέζικων ναυαρχίδων, αλλά και στα κινητά που έχουμε συγκρίνει έως τώρα.

Η αύξουσα αρίθμηση στο μοβ χρώμα αφορά τη σειρά των benchmark.

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.

OnePlus 5

  • Δεν δέχεται κάρτα microSD
  • Η ανάλυση οθόνης 1080p δεν είναι χαρακτηριστικό ναυαρχίδας
  • Δεν είναι ανθεκτικό στο νερό
  • Διαθέτει μονοφωνικό ηχείο

Xiaomi Mi MIX 2

  • Πολλές φωτογραφίες και βίντεο ενδέχεται να μην αξιοποιούν όλη την οθόνη, λόγω της ασυνήθιστης αναλογίας 18:9
  • Η ανάλυση οθόνης δεν είναι χαρακτηριστικό ναυαρχίδας
  • Δεν δέχεται κάρτα microSD
  • Δεν είναι ανθεκτικό στο νερό

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Βαθμολογία

Όπως προείπαμε, το Xiaomi Mi MIX 2 είναι νεότατη συσκευή, και κανένα ξένο site τεχνολογίας δεν το έχει υποβάλλει ακόμη σε δοκιμές, έτσι ώστε να το βαθμολογήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά πού υπερτερούν οι δυο κινέζικες ναυαρχίδες, και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: Mi MIX 2
  • Ανάλυση / ευκρίνεια: Mi MIX 2
  • Τύπος οθόνης: OnePlus 5
  • Βάρος: OnePlus 5
  • Ποιότητα κατασκευής: Ισοπαλία
  • Επεξεργαστής / μνήμη: Ισοπαλία
  • Αποθηκευτική μνήμη: Mi MIX 2
  • Φακοί κάμερας: OnePlus 5
  • Επιμέρους χαρακτηριστικά κάμερας: Mi MIX 2
  • Μπαταρία: Mi MIX 2
  • Δυνατότητες VR: Ισοπαλία
  • Κράτημα στο χέρι: Ισοπαλία
  • Κόστος αγοράς: OnePlus 5

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο νικητής της κινέζικης τιτανομαχίας?

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το OnePlus 5 και το Mi MIX 2 είναι δύο από τα καλύτερα και ομορφότερα κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Ωστόσο, αν ο προϋπολογισμός σας είναι χαμηλότερος και δεν αντέχει τέτοιο κόστος, στη συνέχεια των εβδομαδιαίων συγκρίσεων θα δείξουμε και κινητά της μεσαίας κατηγορίας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps