Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Αγορά Τηλεόρασης Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση
FEATURED Αγορά Τηλεόρασης Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση a2

Αγορά Τηλεόρασης Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει μετατρέψει την τηλεόραση από χαζοκούτι σε έξυπνο κέντρο πολυμέσων και ψυχαγωγίας. Καθώς υπάρχει και η αφορμή του Μουντιάλ αλλά και της Black Friday, ίσως θελήσουμε να κάνουμε τώρα την επένδυση σε μια καινούργια τηλεόραση. Δείτε διάφορα μοντέλα στο BestPrice.gr που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Τηλεόρασης 2022

Έχουμε κατατάξει τις καλύτερες τηλεοράσεις που μπορούμε να αγοράσουμε για το 2022 σε τέσσερις κατηγορίες τιμής, και φυσικά η χαμηλότερη ανάλυση να είναι FullHD.

Όπως πάντα, όλα τα μοντέλα βρίσκονται μέσα στο BestPrice. Όπως ήδη θα έχουμε παρατηρήσει πολλοί από εμάς, προσφέρει εδώ και καιρό αναρίθμητα καταστήματα, ώστε να βρούμε τα προϊόντα στη χαμηλότερη τιμή της ελληνικής αγοράς.

Μηδαμινές απαιτήσεις: Έως €250 (32-43 ίντσες)

Αγορά Τηλεόρασης 2022 – Έως €250

Σε αυτή την κατηγορία, ως την πιο οικονομική λύση μπορούμε να δούμε την TCL 32ES570F που είναι και Android TV.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι FullHD στις 32 ίντσες, έχει καλές γωνίες θέασης, και YouTube και Netflix στις smart δυνατότητές της. Οπότε καλύπτει μια χαρά τα βασικά, για κάποιον που θέλει μια απλή τηλεόραση. Και το κόστος της είναι στα 169 ευρώ.

Εναλλακτικά, μπορούμε να πάμε στην Hitachi 32HAE4351 η οποία έχει παρόμοια τιμή και χαρακτηριστικά.

Παραμένοντας στις 32 ίντσες, για ελαφρώς καλύτερη ποιότητα εικόνας, υπάρχει και η LG 32LQ63006LA, αλλά και η Android TV Toshiba 43LA2063DG, οι οποίες είναι ακριβότερες κατά 50 και 70 ευρώ αντίστοιχα.

All-around χρήση: €250 – €500 (40-55 ίντσες)

Αγορά Τηλεόρασης 2022 – €250-€500

Η επόμενη κατηγορία μέχρι τα 500 ευρώ απευθύνεται στους περισσότερους χρήστες, λόγω του ότι εδώ θα βρούμε τα πρώτα αξιόλογα 4Κ μοντέλα, και θα φύγουμε φυσικά από τα 1080p. Εννοείται ότι θα ανέβουμε και αρκετά σε ίντσες.

Μια από τις καλύτερες επιλογές στις 50 ίντσες είναι η LG 50UP75003LF HDR.

Οφείλουμε να πούμε ότι τη συγκεκριμένη την αγόρασε η Έλενα για τους γονείς της φέτος το καλοκαίρι λίγο πάνω από τα 350€, και είναι πλήρως ευχαριστημένοι για χρήση ως τηλεόραση. Έχει εννοείται Netflix, Disney+, και τις λοιπές streaming πλατφόρμες.

Σε γενικές γραμμές έχει καλή ποιότητα εικόνας και ήχου, και συνολικά προσφέρει μια πολύ καλή εμπειρία θέασης 4Κ, σε αρκετά προσιτή τιμή. Βέβαια το HDR της δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αλλά σε αυτά τα χρήματα δεν θα βρούμε καλό HDR ούτως ή άλλως. Οπότε μικρό το κακό.

Σε πιο οικονομική τιμή, κάτω από 300 ευρώ, θα βρούμε την Thomson 55UG6300 στις 55″, η οποία σε αυτό το εύρος χρημάτων ίσως αξίζει της προσοχής μας.

Σπορ, gaming, ταινίες: €500 – €1.000 (έως και 75 ίντσες)

Αγορά Τηλεόρασης 2022 – €500-€1000

Ανεβαίνοντας πάνω από τα 500 ευρώ, μπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε σοβαρές απαιτήσεις από την τηλεόρασή μας.

Αν η βασική χρήση που θα κάνουμε είναι το gaming – και δεν εννοούμε από PC αλλά από κονσόλα σε τηλεόραση, τότε θέλουμε μια Smart TV με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, HDMI 2.1 (για τις κονσόλες που το υποστηρίζουν και θα το εκμεταλλευτούν και στο μέλλον), και ίσως VA πάνελ.

Λέμε ίσως, γιατί θα πρέπει να ζυγίσουμε αν θα κάνουμε κι άλλα πράγματα στην τηλεόραση. Το VA πάνελ, ενώ θα είναι εξαιρετικό για gaming, δεν έχει τόσο καλές γωνίες θέασης.

Ένα καλό τέτοιο παράδειγμα λοιπόν, είναι η: Sony KD50X85J στις 50″, ή η Sony XR-55X90J στις 55″. Σε αυτές τις ίντσες, είναι ό,τι πρέπει για gaming.

Για βασική χρήση σε σπορ, από προσωπική εμπειρία προτείνουμε την Samsung QE55QN90A ή την Samsung QE55QN85A, αμφότερες στις 55″. Είναι βέβαια πιο ακριβές αλλά προσφέρουν πολύ καλή εικόνα, καλές γωνίες θέασης, και υψηλή φωτεινότητα που κάνει το HDR περιεχόμενο να φαίνεται άψογα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσικά και για gaming, έχουν τα πολυπόθητα 120Hz και HDMI 2.1. Οπότε είναι σίγουρα καλές επιλογές. Βέβαια σε αυτά περίπου τα χρήματα θα βρούμε και τις OLED της Samsung που ακολουθούν στην μεγάλη κατηγορία.

Τέλος, η πιο οικονομική επιλογή της κατηγορίας είναι η Hisense 55U7HQ, η οποία θεωρείται VFM για ταινίες.

Πάνω από €1.000: OLED

Αγορά Τηλεόρασης 2022 – Πάνω από €1000

Και φτάνουμε στην μεγάλη κατηγορία. Όταν μιλάμε για πάνω από 1.000 ευρώ, τότε μιλάμε πλέον για OLED πάνελ. Κατά τη γνώμη μας, δεν αξίζει να δώσουμε τόσα χρήματα για οτιδήποτε άλλο πέρα από OLED, ιδίως τώρα που έχουν και πτώση τιμής.

Προσοχή όμως, για τα σπορ. Οι OLED έχουν μία ρύθμιση που χαμηλώνουν τη φωτεινότητα μετά από κάποια ώρα χρήσης. Αυτό υπάρχει ως μέτρο προστασίας για το burn in. Αυτό όταν βλέπουμε ποδόσφαιρο καλή ώρα, μιας που αναφέραμε το Μουντιάλ, είναι ότι χειρότερο.

Από όσο το ψάξαμε, μόνο οι LG και οι Samsung έχουν επιλογές για απενεργοποίηση αυτού του χαρακτηριστικού. Οπότε, αν η βασική μας ασχολία στην τηλεόραση θα είναι τέτοιου είδους περιεχόμενο, προτιμάμε μόνο αυτές τις δύο εταιρείες.

Σαφώς, τα μοντέλα που θα αναφέρουμε κάνουν και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. gaming, ταινίες, τα πάντα. Κάπως θα πρέπει άλλωστε να δικαιολογήσουν το κόστος τους.

Από την πλευρά της Samsung λοιπόν, η QE55S95BAT είναι η πιο VFM επιλογή, κοντά στα 1280 ευρώ. Νέο μοντέλο, εξαιρετική ποιότητα εικόνας, και ιδανική για κάθε χρήση. Θα εντυπωσιάσει, το εγγυόμαστε. Φυσικά, υπάρχουν και μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά ξεφεύγουν αρκετά σε τιμή.

Από την LG, θα βρούμε τις κορυφαίες LG OLED55C24LA και LG OLED65C26LD,

Η διαφορά με τα G2 μοντέλα είναι κυρίως στην εμφάνιση και στο ότι η G2 μπαίνει μόνο στον τοίχο. Συν ότι κοστίζει πιο ακριβά. Οπότε προτιμάμε τη σειρά τη C2 για να γλιτώσουμε και χρήματα. Το μοντέλο των 42″ ξεκινάει από τα 1.000 ευρώ, αλλά το sweet spot είναι το μοντέλο των 55″ στα 1.349 ευρώ.

Ίσως πρέπει να αποφύγουμε τις B2 και A2, καθώς κατά τη γνώμη μας δεν αξίζουν τόσο. Έχουν κατώτερο επεξεργαστή, χειρότερη φωτεινότητα, συνολικά πολύ κατώτερη εμπειρία. “Φθηνό” και “OLED” δεν πάνε μαζί. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις τηλεοράσεις στο BestPrice;

Εκτός από τις προτάσεις μας, στη σελίδα του BestPrice θα βρείτε εκατοντάδες άλλες τηλεοράσεις, ώστε να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps